En korktuğum şeylerden biri kırmak incitmek.. Ben ne kadar ince düşünsem de karşımdaki insan benim kadar düşünceli davranmıyor.. İstediği gibi kırıp döküyor incitiyor.. her şey tamir edilir de kalp tamir edilmez.. Umarım bir gün kalp kıranların hepsi farkında olur.. Özellikle de bu mübarek günlerdeki kırgınlık hiç unutulmaz.. Her ne olursa olsun sevdiklerinizi incitmeyin..
Evet çünkü benimde kalbim kırıldığında nasıl hiss edeceklerini bilirim ama yaptığım tek şey şu dostlarıma acı söylerim bir gerçek varsa ortada arkadaşıma onu kabullenmesi gerektiğini güzel bir dille anlatırım kendisinin zarar görmemesi için kırılmıcak diye olumlu konuşmam aklı başına gelsin isterim onun dışında yanlış anlaşılınca bile hüngür hüngür ağlayan birisi olabiliyorum bu huyumdan kurtulmak lazım en azından ağlama kısmından :( ve açıklama yapıyorum kalp kırmaktan çekinirim çünkü bence gerçekten hoş bir şey değil ve o, acıyı, iliklerine kadar yaşayıp belkide 5-6 saat ağlayıp sonra başın ağrımaktan çatlar ve uyku uyuyamazsın bazen o kalp kırıklığı cidden kötü bişey kimse yaşasın istemem elimde olsa kırık olan kalpleri sıcaklığımla şifalandırmak isterdim
Ben insanları kırmamaya özen gösteririm.. çünkü vicdan azabı çekiyorum sonra. ama bazı insanlar da her türlü davranışı hak eder.. yine de kendimi bozmamaya gayret ederim.
Kalp kırmanın en büyük günah olduğunu bildiğim halde bazen öfkeme yenilip insanları incitebiliyorum. Sonrasında içimde yarattığım cehennemin koynuna bırakıyorum kendimi. Sorgular başlıyor, pişmanlıklar artıyor. Göz yaşları tek destekçim o anda.
Hayatta en çok korktuğum şeylerden bir tanesi bir gönlü yıkmak kırmak. Ben çok kırılgan olduğum için ne kadar acı verici olduğunu biliyorum.
Bir kalbi kırmak Kaabeyi yetmiş defa yıkmaktan daha günahmış. O kişinin ahından duasından korkmalı.
Kırılan ben olayım da kıran olmayayım.. yerden göğe kadar haklı da olsam kırmamak için sessizleşmeyi seçip sinirim geçtikten sonra konuşmayı tercih ediyorum.
Hem de nasıl, incinmenin ne demek olduğunu biliyorum lakin insan olanları incitmekten korkarım, bana insanca yaklaşanları. Art niyetlileri incitmek gerekir pisliklerini püskürtemesinler. Bile, zaten kelimeleri beni sessizce incitiyor bu arada, kötü niyetle söylenilmesede, bazen sessizce inciniyorum, tek kelam etmeden sessizliğe bürünüyorum, kolay kolay kimseyi incitmek istemem, bilhassa kendi halinde olan insanları incitmeye imtina ederim.