Görsel "koca evi" olduğu için başlığı öyle seçtim. Bir cinsiyet ayrımı yok yani ☺

Bana böyle bir ayrım yapmak doğru gelmiyor. Bence her ikisinin de insan hayatındaki yeri farklı ve özeldir.
Baba evi doğup büyüdüğün evdir. Hayata hazırlanışında çok büyük bir payı vardır bu evin. Güzel günler olduğu kadar kötü günler de geçmiştir. Ama aile sağlamsa bunlar da atlatılır. İnsan bu evde neyi gördüyse hayata da öyle bakar. Ama genellikle sevginin, merhametin, fedakarlığın en güzeli bu evde görülür.
Fakat zamanla insan kendi evi ve düzeni de olsun ister. O yüzden evlilikle başlayan yeni bir hayata adım atar insan. Burada da belki baba evinde görmediği nice şeyleri görecek belki de tam tersi olacaktır. Bu evde de insan daha özgür daha sağlam adımlar atar hayata. Sorumluluk gücü gelişir.
Bu yazdıklarım belki de binde biri. Her iki evde de insan bambaşka şeyler öğrenir. Varlığı da yokluğu da öğrenir kimi zaman. O yüzden birisi diğerinden daha iyidir ayrımı yapmak doğru değildir. Aileden aileye de değişebilir bu durum.
Çok güzel açıklamış bi yere tatile gidelim desen babanın evinde tatilmi yapıyordun derler babanın evinde tatil yapsan eşindende istesen bu sefer kusura bakma baban kadar her istedini karşılayamam derler hep bi bahane sebep
Baba evi doğup, büyüğüdün evdir. Özeldir. Koca evi baba evinden gitme sebebindir. Yoksa koca evi çokta ahım şahım değildir. Koca evi hep bulunur ama baba evi hep bulunmaz.
Cevap
3Cevap
Babadan görme olacaksın kocadan görme olursan görgüsüz birisi olur çıkarsın şimdiki nesilde malesef bu mevcut. Lafım koca parasıyla hava atanlara elbette.
En güzeli ayaklarının üstünde durup kendin gezmek. Babaya kocaya bakarsan evde kalıyorsun cidden
O konuda şanslıyım ailem hiçbir zaman evlenince yaparsın demedi istediğim mantıklı şeylere onay veriyorlar o yüzden öyle bir çatışma olmuyor.
Eşimle ya da sevgilimle doğu ekspresinde yolculuk yapmak güzel olurdu bu arkadaş fazla kötümser bakıyor 😂
Ahhh baba evi. Birgün evlenip gidersem babamın dostluğunu hep arayacağım. Hiç bir şeye değişmem babamın sıcacık evini
Baba evi ne koca evi ne yavhu bu saçma sapan lafların yeni dünya da yeri olmamali ev herkesin evidir
Doğrudur, iki ucu buklu değnek işte.
Valla görsel her şeyi doğru özetlemiş. :D
Görsel çok doğru özetlemiş ahahahahahah
Ahaha komik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?