Yoksa değersiz görülmesi mi?
O kişiyi değersiz yapar?
Ya da değersiz olmanın başka sebepleri mi var?

Tabiki de kendine bağlıdır. İnsan ilk önce kendine güvenecek ve inanacak. Allah c. c. bizleri yaratılmışların en şerefli olarak yarattı. Bizler kimseye muhtaç değiliz.
Sırf değer göreceğiz diye, insanların dikkatini üzerimize toplayacağız diye kendimizi şekilden şekle sokmaya, kendimizi harap etmeye, yapmacık hareketler yapmaya gerek yok. Bu bizi aldatır. O zaman onlar için yaşıyor ve onlar olmadan bir hiç oluyor mantığı ortaya çıkıyor. Kendimizi baskalarina ispat etmeye gerek yok.
Böbürlenmeden, kibirlenmeden mükemmel yaratildigimizi unutmayalım. Rabb'im bizleri yarattı ki, değerli kıldı. Bu tevazuyu kaybetmez istek doğru yoldayızdır inşallah
Başkaları belirler. Tabikide. Değersizlik sonradan oluşmaz çocukluktan yanlış giden bir öğretim sonucu oluşur. Değerli olduöunu pğretmen yerine aileler çocuklarını değersizlik aşılar halbuki o değersizlik değil onların istediklerini yapamama sonucu aiıenin kızğınlığı aptallığıdır. Çocuktan büyüklerin yapacağı şeyleri beklemesidir. Bi de dışarda çocuğuna ezik muamelesi yapılınca görmezden gelmesi mudahale etmemesi. Yani çocuk aileden 18 yaşına kadar doğru değerler öğrenmişse 18den sonra başkasına karşı savuna bilir kendini eziklenmen öyle kolay.
Neden bir başkasını benim hakkımdaki düşüncesi benim değerlerimi belirlesin diye sorarım bende.
Bu hayatı bir başkası ne düşünür diye yaşamak doğru değil bence, başkasının istediği hayatı değil kendi istediğin hayatı yaşaman daha doğru ancak o zaman ileride "yaşadım" diyebilirsin belki...
İnsan kendi değerini, kendine gösterdiği saygı doğrultusunda belirliyor şahsi fikrim.. Sen kendine ne kadar saygı duyuyorsan, hayatına da buna kıymet verecek insanları alıyor diğerlerine yol veriyorsun 🤷♀️
Cevap
10Cevap
Birey duygularına kapılırsa diğer insanların ağzından çıkan değersiz sözler ile heryeri kaplanır, bu hususda kişi kendi değerini bilmezse yani kendine öz saygısı yoksa kendini değersizleştirir, buna mizaç da denile bilir ya da hayata olan bakış açısı ancak şöylede bir husus var kişinin benliği ailesi çevresi ile biçimlenir yani ana baba tutumuda önemli tabi.
Menfaatperestlerin sizden yararlanamadığı zaman ve yalakalık göremediğinde yaptıklarınızı ve çabalarınızı hiçesayması tüm marifetlerinizi görmezden gelmesi ve hatta elinize su dökemeyecek kişileri sizin de üstünüzde alenen kıymetlendirmesi... 😎
Ilk başta insanın kendisine değer vermemesiyle başlar herşey. Kendine değer vermeyip karşısındakilere deger verdiğinde ise bazı insanlar değersiz hissettirir insanı. Sonra çorap söküğü gibi gelir hersey. Ilki nasil davranıyorsa hepsi öyle davranır
İnsan, kendisine verdiği değeri karşıya yansıtır. Kendisini sevmeyeni sevemeyiz, kendisine değer vermeyene değer veremeyiz ve kendisine saygısı olmayana saygı gösteremeyiz.
Kendisine değer vermeyen insan özünde en nihayetinde değersiz olmanın farkına varıp kendini üzerek hırpalar..
Ama kendisine değer vermediği için bu duruma gelmiştir
bunun farkında olması gerek
Ben bu sözü şöyle değiştirerek kullanıyorum. Çok üzüldüğümde, ben bunları hak edecek ne yaptım diyorum... ☹
Herkes değerini davranışlarıyla kişiliğiyle tutumuyla belirler
Bence biri kendine değer vermedi mi karşıdaki değer versede onu anlamaz o yüzden iş kişide bitiyor.
Bazen hak etmediğimiz şeyleri de yaşarız. O karşımıza çıkan insanlara göre de değişiyor
Ne gelirse insandan gelir insana.. İnsanın dili değerini belirler. Neyi, nerde, ne zaman ve nasıl konuştuğu çok önemli..
Kendini feda ettiğin kadar eziksin bunu gördüm yaşadım
Bu ne tamamen topluma, nede tamamen kendisine bağlıdır. Her ikisinin de etkisi, mutlaktır.
Bence her ikisinede bağlı bir durum ama en çokta kendine bağlı olduğunu düşünüyorum.
Kendine bence bir insan kendi belirler değerini
En kötüsü insanın kendini değersiz hissetmesidir
Kendine bağlıdır tabiki
Neden
Ağır felsefe
Ağır kafa skr
Kendi değerimi kendim belirlerim bu kadar basit
Kendine bağlıdır
Kendine
İkiside
Yaşanmak direnmektir...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?