Ne anlama gelir? O insanın kendini üstün görmesi midir? Yoksa o insanın sürekli kırıldığı anlamına mı gelir? Bu düşüncenin altında yatan temel düşünceyi ifade edebilir misiniz?

Ne anlama gelir? O insanın kendini üstün görmesi midir? Yoksa o insanın sürekli kırıldığı anlamına mı gelir? Bu düşüncenin altında yatan temel düşünceyi ifade edebilir misiniz?
(1) Bu pek çok sebebten ötürü olabilir... Misal çok kötü biri olduğu için diğer tüm insanları iyi görür ve kendine layık görmez...
(2) Kendinin üstün olduğunu zanneder ve kendine layık görmez...
(3) Kendine ceza kesiyordur dost... İnancını yitirmiştir bence...
Güzel soru 🌟
Ya çok kırılmıştır aynı yerden.
Ya çevresinin farkındadır, birde kendinin.
Tek olumsuz nokta, belki sadece bu boş bi egodur.
Fakat bana sorarsan esas sebebi yeniden kırılmaktan ve kullanılmaktan korkan ya da tedirgin olan birisidir. Kötüye yorumlayamam bunu.. Ha bunu sürekli bu şekilde dillendirmek sıkıntı bunuda söylemeliyim. İyi niyette suistimal ediliyor çok Psycho, bu zamanda kimseye kızamıyorum 🧚♀️
Katılıyorum efenim. Çoğunlukla hata yapmadan terk edilen insanların isyan cümlesidir. Egoyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ego olabilmesi için medya maymunlarının kullanması gerekir bu cümleyi bence de. Ce çoğumuz zaman zaman boyle düşünmüşüzdür. Fakat dile getirmek cesaret işi ya da duyularını dile getirmekten çekinmeme cesareti gibi düşünüyorum bende.
Evet öyle Psycho..
Birçok sebebe bağlı ya narsistlik mekanizması devreye girmiştir egosundan ötürü ya da bağlanma korkusu falan yaşıyor ve bundan ötürü bu şekilde davranıyordur.. bu ve bunun gibi sebepler..
Yüksek benlentiler
Kıyas korkusu
Toplum baskısı
Hepsinden bir tutam
Bu düşünce tek bir yerden gelmez, genelde iki uçtan beslenir 😊
Bazen “kimse bana yetmiyor” diyen biri içten içe kendini aşırı özel, üstün görür; kimseyi beğenmez. Bazen de tam tersi, çok kırılmış, incinmiş biridir; kimseyi layık görmemek aslında “kimse bana zarar veremesin” diye kurulmuş bir savunma duvarıdır 💔
Temelinde çoğunlukla değersizlik korkusu, eleştirilme kaygısı ve kontrol ihtiyacı yatar. Kendini sakin bir gününde “ben gerçekten beğenmediğim için mi böyle hissediyorum, yoksa incinmekten mi kaçıyorum?” diye dürüstçe yoklaman bu noktada çok şey gösterir 🔍✨
Cevap
7Cevap
Ya çok kırılmıştır, artık sevmekten de yorulmuştur, sevgisi karşılığını bulamıyordur ya da çok egoisttir.
ego ve boş insan demektir
Genelde geçmişte yaşanan kırılmalardan gelir. Güven sarsılmışsa, kişi kimseye tam güvenemez ve “kimse yeterince iyi değil” düşüncesi oluşur.
Bazen de kendini aşırı koruma isteğidir. Yakınlaşırsa incineceğini düşündüğü için herkesi uzak tutar.
Bir de düşük güven ya da yüksek beklenti birleşince bu bakış oluşabilir. İçten içe hem çok seçici olur hem de kimseyi içine tam alamaz.
190 esmer yakışıklısı çıtır baklavalı geniş omuzlu köprücük kemikli istiyorum alla alla başka bana kim laik olsun psiii
Hauhausfh ayağınızı denk alın ona gore :D
Demii psiii
ta PSiİİİ deee
Yjaa sapsikk psiii
(çiçek)
Zamanında kimse onu kendine layık görmemişse o da şimdi kimseyi kendisine layık görmüyor olabilir. Özellikle erkeklerde sık rastlanan bir durumdur.
Ya herkese üstten bakan egoist ya da çevresi o kadr kötü ki iyisini bulamamistr derim
Kibirli bir davranıştır bence bu kadar kasmaya gerek yok relax olunması lazım
Paşa soyundan ya da kraliyet genlerinden 😎👑
Ne yani biz de tüy yok diye melek olamadık mı tüh cjkdmdmdmd
Hafhasfbhas
Egodan başka bir şey değil.
Narsistlik galiba sjhc
9999 bin 999 uncu :D
Hesap diyorum hahaha
Gizliden gizliden ahahaha
AHahahah delisin yaa
Sen değilsen söverek anlatayım.
Ben değilim. Çünkü ben insan değilim. Bence ben bir düşmüş meleğim :D
Bi kanatların eksik.
Sırtımda kıllar var onlar sayılır mı kesmişler bence :D:D
Atmosferden düşerken yandı zaar.
İnan varya bazen bende böyle düşünüyorum ehuehue. Bu düşünce yapısı bende de var. Ama kendi içimde olan bir şey bu. Yaşanmışlıkları olan insanlar böyle şeyler düşünür ama gerçek düşünceleri dğeildir bunun da farkındayım. Boyle düşünen insan sayısı az değil bunu biliyorum sadece dile getirmeye çekiniyorlar. Ben ise psikolojik bir durum olduğunu düşünüyorum. Realite değil.. Ama rahat ol gerçekten, benimde hoşlandığım bir düşünce değil.
Ya umursamıyor ya hayatı takmıyor ıfkfn
Şooordan bak şoo duvarın dibinden klsjadkls
Kişilik sorunu yaşayan herkes aynidir
Kendini beğenmislikten
Belki öyle göründüğünden bile haberi yoktur
Fazla özgüvenden bence.
Çocukluk travmaları kaynaklı genelde böyle şeyler
Yüksek kidemliyim
Egodan shshsb
Narsizmden
Hastadır
Egoistlik