İnternet baktım bulamadı eşim uzman çavuş bizede kimlik çıkıyormuş neler yararlanabilirsim
Örnek = Aşti gibi yerler sıra beklemeden geçebilir miyim?
Örnek = Aşti gibi yerler sıra beklemeden geçebilir miyim?
26 yıldır askerî kimliğim ile bağdaşık yaşıyorum.
Polis kimlik sorduğunda, askerî kimliği değil sivil kimliğimi kendisine veririm.
Yol aramasında da hakeza aynı konu.
X-Ray cihazı ile güvenlik arama noktalarında eğer bel kontrol ve sinyal sesi gelirse "kolay gelsin memur bey ya da hanımefendi, askerî personelim, kimliğim buyurun" derim.
Bu ülkede öyle bir makam, şöhret ve üstten bakma hastalığı hatta kişilik bozukluğu var ki, şaşırmıyorum...
Aracı durdurur polis memuru, daha kimlik demeden "şerefsiz sen benim kim olduğumu biliyor musun" diye söylenir savcı, ya da yol kontrolünde sivil aracı olması nedeniyle durdurulan bir general "evladım, sen benim kim olduğumu biliyor musun" saçmalığına sığınır yine.
Ya da diğer kişilik hastalığı olan kişiler...
Yapmayın...
Kimlik değil, kişilik ve karakter insana saygı kazandırır.
Cevap
3Cevap
Eşinin girdiği yerlere girersin. Askeri kamp, orduevi gibi
hayır öyle bir şey yok. uzman çavuşları orduevlerine ve tsk tesislerine almıyorlar yani hiçbir avantajı yok. subay hadi en kötü astsubay olsa neyse.
Kim diyo alınmadıklarını
Zaten biz uzman çavuş eşlerine hiç bir şey yok hep dışlanıyoruz varsa yoksa subay astsubay Türkiye şehit listesine baksanız %80 uzman çavuş 😔 haksızlık bu
@bycr0niccc babam asker oradan biliyorum. babası uzman çavuş arkadaşlarım orduevlerine giremiyor.
Eee bizdeki uzmanlar giriyordu heryere
@bycr0niccc yok almazlar
Msb de mi yoksa kolluk kuvvetlerinde mi uzmanlık yapıyor
Bana soruyursun kolluk kuvvetleri de kısaca dağda it avında @bycr0niccc
Jandarma yani
Piyade komando
piyade kolluk kuvveti değil, jandarma ve polis kolluk kuvvetidir
Biliyoruz yavrucum
insanlık halleri karıştırabilir.
ben hala sorumun cevabını alamadım
hayır tek avantajı askeri tesisler onun dışında kendin hakim savcı veya baro kayıtlı bir avukat değilsen avantajı yok.
Örnek eşim Aşti de kimliği gösterip geçiyor bende aynısı olacak vb cevaplar
ne aştyimiş ya babam 30 yıllık "subay" bu dediklerini bir kez yapmadı.
O yüzden bu artist yazışmaların şimdi anladım 🤣 bizim uzman çavuş eşler senin gibi subay kızı ile ne eylesin
artistlik falan yok. sen kendin o kimliğin asıl hak sahibi değilsen hiçbir ayrıcalığın olmaz. kendimi bildim bileli o sarı kimliğe sahibim bi kere artistlik veya öncelik tanınmak amacı ile kullanmadım.
Kullan veya kullanma o senin seçimin beni ilgilendirmez ben sadece kimlik ne işe yaradığını sordum ayrıca Ha kolluk ha msb ne fark eder bizde ikisinden fazlası ile varr bilgi almak için yazdım tâbi konular nereye geldi
Askeri kantinden sadece jajss
Vay hadi iyisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?