Çocuğumun velayetini geçici olarak ben aldım. Annemler de kalıyorum. Çocuğumla birlikte eşimle boşanma aşamasındayız. 1 mahkeme oldu anlasmalı bosanıyoruz cunku 2. Mahkemede bıtıyor hersey. Sosyal hızmetler aradı cocugun hangı sartlar altında yasadıgına bakıcaklarmıs. Cocuguma bugune kadar gozum gibi baktım hem anne hem baba oldum. Babası babalık yapmadı kısacası. Herseyini ben aldım ben yaptım evladım sonuçta. Sizce cocugumu benden alr mı devlet her hangi bir gelirim yok ailemin evinde kalıyorum ailem bakıyor bize devletin alma ihtimali var mıdır?
Çok Süper Cevap
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Boşanma davalarında hakim, müşterek çocuğun velayetini geçici olarak taraflardan birisine verir.
Şayet taraflar müşterek çocuğa bakabilecek yeterlilikte değil ise veya çocuğun üstün yararı korunmuyor ise devlet çocuğu koruma altına alabilir. Bu durumlara örnek olarak çocuğun bulunduğu kişide istismara uğruyor olması, şiddet görüyor olması, zorla çalıştırılması gösterilebilir. Bu saydıklarım örnek mahiyetinde olup somut olaya göre hakim tarafından değerlendirilir. Ayrıca boşanma davalarında anlaşmalı bile olsa müşterek çocuk konusunda hakimin protokolde değişiklik yapma hakkı ve takdir yetkisi bulunmaktadır. Taraflar velayetin kime verileceği konusunda anlaşmış olsalar dahi, hakim sosyal inceleme raporu aldırarak müşterek çocuğun haklarının korunup korunmadığı ve yaşadığı şartlarını inceleyebilir.
Sizin yaşadığınız olayda da hakim muhtemelen bu şekilde bir araştırma içerisine girmiştir. Ailenizle birlikte yaşadığınız evde çocuğunuz için uygun ortam var ise, siz velayeti alma konusunda istekli iseniz ve çocuğun üstün yararı gerektiriyor ise sosyal inceleme uzmanı velayetin anne olarak size verilmesini yönünde görüş bildirecektir.
Çalışmamanız, gelirinizin bulunmaması ve ailenizin evinde kalmanız velayetin sizden alınmasını gerektirmez. Müşterek çocuğun bakımında kullanılmak üzere eşinizden iştirak nafakası talebinde bulunabilirsiniz. Yine kendiniz için de yoksulluk nafakası talebinde bulunabilirsiniz. Özetle velayet konusunda önemli olan müşterek çocuğun üstün yararı ve uygun şartlarda bakılıp bakılmadığıdır. Çocuğunuz için uygun ortamı sağlarsanız ve sosyal inceleme uzmanında bir tereddüt oluşmaz ise çok yüksek ihtimalle velayet sizde kalacaktır.
Saygılarımla.
Av. Ezgi Merve SAPMAZ