Selam, pandemi hepimizi yordu yasaklar kalksın artık bence ben de artık gezmeye gideyim. Geçen ay 3 defa uçağa bindim fıldır fıldır gezdim, bu hafta sonu yasağı tamamen bitirdi beni. Ben yasak ve kısıtlamaya karşıyım, virüs hepimize bulaşsın bağışıklık kazanalım hızlıca atlatırız yahu bi virüs bu ne bu korku çözemedim. Esnaf aç kan ağlıyor, reis kaldır yasağı gezelim esnafa tam destek verelim. Sizin düşünceleriniz nedir?
Kısıtlama ve yasakların kalkmasını istiyor musunuz?
Bir yönden haklısın virüsten korkmak saçma. Her yıl amerikada 2milyon kişi grip virüsünden ölüyo. Ve bu virüsten ölenlerin oranı yüzde 1 den daha az. Sadece bulaşma hızı yüksek ki testler doğru mu o bile belli değil. Zaten aşı olsak bile maske takmaya devam edicekmişiz öyle söylüyorlar. Birkez kapana kıstırdılar uzun bir süre eski hayatımıza dönemiycez.
Herkes sizinle aynı bağışıklık sistemine sahip değil. Örneğin benim ailemde kronik hastalığı olan çok fazla insan var ve bu insan eğer koronaya yakalanırsa yaşama riski çok düşük. Ben dışarı çıkıp gezerek dolaşarak bunu atlatabilirim belki ama o insan yaşayamaz. Bu insanları öldürmeye razı mısınız gerçekten? Benim çıkıp dolaşmamam da çözüm değil, gezen ve bu yasaklara dikkat etmeyen bir insanla beş dakika bile konuşmak zorunda kalsam ben bu hastalığı kapabilir, aile üyelerime bulaştırabilirim. Cinayet işleyeceğinden şüphelendiğin birine silah vermekle aynı şeydir bu çünkü bile isteye bu hastalığı bulaştırmayı kabul ediyorsunuz. Ben yasakların olması gerektiğini savunuyorum ve sebeplerim de belli. Peki siz zevkiniz için dolaşmayı isterken mantıklı olarak sunabileceğiniz sebepler neler?