Arap yarımadasında yapılan arkeolojik kazılarda İslam öncesi Arap toplumlarının çok sayıda putu olduğu, bu putların başında : ana tanrı Hubal , al-lath , Uzza ve Menat adlı putların olduğu , Ürdün'de bulunan Petra antik kentinde yapılan kazılarda al-lath adındaki putun petra'da (diğer adı BAKKA) kutsal sayıldığı ve al lath putunun ay tanrıçası ve ana tanrı Hubalın kızı olduğu, Muhammedin petrada doğup bu puta taptığı, babası abdullahın ise dedesi abdulmuhtalip tarafından al-lath putuna kurban edildiği, bu günden sonra Muhammed'in putları bırakıp yeni bir din aramaya başladığı, yaptığı ticari ilişkilerle okuma yazma öğrenip, İncil ve tevratı okuduğu ve Kuran'ı alıntıladığı söylenmektedir. Mekke'de bulunan Kabe'nin içindeki putlar ise oradaki Kureyş kabilesinin putları olup sadece tevratta avram olarak geçen İbrahim'in yıktığı putlardır ve Muhammed'e bir alakası yoktur. Petra şehrinde bulunan al-lath putunun ise Mekke fethedildikten sonra Mekke'ye getirilirken bir kolunun kırıldığı ve o parçanın hacer-ül esved olarak kullanıldığı söylenmekte.
Konu hakkındaki bilgi ve görüşleriniz nelerdir?
Güncellemeler
+1 yıl
KAYNAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LİNK İÇİN XPER YETMİYOR. GOOGLE'DA PETRA MUHAMMED ARAMASINI YAPARSANIZ BİLGİLERE ULAŞABİLİRSİNİZ
Çinliler ayın ikiye ayrıldığını keşfediyor, karmani diye bir YouTube şövalyesi İslam dinine yeni tarihsel kronoloji diziyor. Allah'ın kitabını okuyan anlar da anlamak istemiyorlar.
Bu işin şüphesi olmaz kardeşim. Alemlerin Rabbi olan Allah'tan şüphe edilmez, en azından ben etmem. Onun yolladığı elçiden de şüphe etmem. Etmek isteyen kendisi edebilir herkes özgürdür.
Hani kuran kerime inanıyorsan bak orada ne yazıyor. İsra Sûresin 1. âyet-i kerimesinde: “Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye Muhammed kulunu Mescidi Haramdan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir”
yani mescidi haram kabe ve çevresidir. yani Mekke dir. Hani kitaba inanıyorsan...
Araplar bizi hep kandırdı zaten asırlardan önce bizde hep kandık Arap ırkından ne beklenir ki hala da sırtımızdan vuruyorlar bizde onların İslamına tapıyoruz deli gibi sorgulamadan etmeden
İlk zamanlar ürdün de yaşıyordu hatta ilk mekke ürdündeydi sonradan muhammed'i kovdular movdular bişeyler oldu çok hatırlamıyorum biraz araştırın zaten kendınız bulursunuz
Çok sayıda bilgi verdim. Hepsi için ayrı ayrı link atmam gerekeceğinden kaynak vermedim. Petra antik kentinin tarihçesi ve İslam öncesi Arap Yarımadası tarihini araştırırsanız bulabilirsiniz.
İslam öncesi ve İslam sonrası Arap Yarımadası ile ilgili bilgilere sadece İslam kaynaklarından ulaşılabildiği yalanını ortaya attıklarından beri gerçek bilgileri görmüyorsunuz.