Hz. Muhammed'in varlığına dair hiçbir tarihsel kanıt olmadığını biliyor muydunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılisa için desen evet sana katılırım lakin bu söylemin malesef bilinçsizce... Muhammed döneminde yaşamış bir çok tarihçi Muhammedden bahsetmiştir. o dönemlerde yaşayan pers li sanatcılar muhammedin içinde oldugu ve yüzünün açıkça betimlendiği minyatürler tasvir etmiştir. bu minyatürler şu an iranda bulunmakta ve dini polemiklere mahal vermemek için gizlenmektedir. (ben nereden biliyorum sorusu kafanıza takılabilir; sanat tarihi eğitimi aldım ve güzel kaynaklara sahip insanlarla çalıştım.) ve yine peygamberin içinde oldugu bir çok yüzü kapalı tasvirler minyatürlerle işlenmiştir. 1300 lü yıllarda yapılan bir çok minyatüre kısa bir araştırma sonucunda ulaşabilirrsiniz.. gelelim isa konusuna isa ile alakalı o dönemde o cografyada yaşayan hiç bir tarihci isadan bahsetmemiştir... yaşaması tam bir muammadır. bir kişinin tarihdeki yerini o dönemin tarihcileri belirler.. edessa papazı yakub un 6-7. yy arasında yazdıgı eserlerde açıkca muhammedin varlıgını ortaya koyar. dönemin bizans kaynaklarının bir çogunda bu örnekleri bulmak mümkündür sadece biraz araştırmak gerekiyor...
14 Yorumla- +1 yıl
Ermeni Rahip Sebeos tarafından 660'lı (656-661) yıllarda yazıldığı ileri sürülen ve Ermenice yazılmış olan döküman da, beşinci yüzyılın sonundan başlayıp, 661'e kadar Araplar ve Yahudiler arasındaki ilişkiler anlatılmaktadır.
Emevi Halifesi Muaviye'nin "Maronit Kronikleri" nde hz. aliden bahseder.
biraz daha detaylı bilgiler isterseniz "Corpus Scriptorum Christianorum Orientalium" adlı eseri inceleyiniz.
Soran+1 yılwww.ateistforum.org/.../
Bunu bir oku derim.
Soran+1 yılSebeos için 16. iletiye bakabilirsin.
- +1 yıl
verilen her bilgiye inanma
bunların yanında ılmiye çığ ın kitaplarını oku sümerler ve tüm dinlere olan katkılarını ögrenmiş olursun
aklında bulunsun internet ortamında verilen her bilgi dogru deildir.
%100 olarak muhammed yoktur diyemeyiz olduguna dair çok net deliller mevcuttur. inanıp inanmamak senin elinde en azından inanmamaya inanmayı bırakmak gerek.. dinlere inanmama konusunda hem fikir olabiliriz ama gerçek bilgiye ulaşmak biraz zahmetlidir.
En İyi Cevaplar
Herşeyi geçtim nuhun gemisine bütün hayvanları doldurmak, muhammedi yakmak istediklerinde gül bahçesinin ateşe dönmesi, örümceğin muhammedi koruması vs ya tanrı madem ona bu kadar yardım ediyon ekmek su bile bulamayan çocuklara yardımın nerde? Çok kanıtım var allahın olmadıgına dair. Bir örnek vereyim. Dünyanın en fazla %30 umüslüman. ee %70 i sonsuz cehennemdemi yanacak? Hıristiyan doğan çocuk nerden araştırsın islamı hıristiyan öldüğünde sonsuz cehennem buna inananın psikolojik tedavi görmesi lazım. Kısacası bir arabın masalları...
40 Yorumla
+1 yılÖnemli olan görmediğine inanmaktır, gördüğüne herkes inanır. Mantıklı düşünecek olursan koskoca bir evreni yaratıp yöneten doğa üstü güçlere sahip olan biri olduğunu anlarsın. Ama siz düşünmeyip kolaya kaçıyorsunuz ya da başkalarının düşündüklerinin izinden gidiyorsunuz
20 Yorumla
- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen oldugunde herhangi bir kayit kalabalir ama hatirlanmiycaksin. Hz Muhammet oldugunde ne kadar tarihsel kanit olmasada biz onu biliyor inaniyor ve hatirliyoruz. Ayrica Hz Muhammet in tarihsel bir kanit in olmamasinin nedeni varsada ki olmamasi sacma tapinmasin diye
09 Yorumla
Soran+1 yılpeki neden bizans, ve pers kayıtlarında da rastlanmıyor, Başka yerlerin kayıtlarında da ne hz. muhammed ten ne 4 halifeden ne yaptığı fetihlerden bahsediyor. O savaşlara dair hiç bir arkeolojik bulgu da yok.
- +1 yıl
- +1 yıl
Anca bu var
Soran+1 yılTarihi belge diyorum canım. Hz. muhammedin öldükten en az 200-300 yıl sonra yazılan hadis derlemelerinden edindiğimiz islam tarihi değil.
- +1 yıl
Kizim tarihi belgeyi gec o zaman neden peygamber desinler
Soran+1 yılSorduğu soru şuna benziyor. Zeus yaşamadıysa neden ona tanrıların en büyüğü diyorlar.
- +1 yıl
Helal kanka. Ilk basta mantikli geliyorda sonradan dusun mitoloji o. Mitolojik seylerle din karistirilmamali.
Soran+1 yılHzç Muhammed de mitolojik bir figürden başka bir şey değildir bana göre. Bak mesela 40 sayısı birçok mitolojide önemli bir yere sahip. Mısırlılarda, şamanizmde, hindistanda, sümerlilerde. Hz. muhammede 40 yaşında peygamberlik gelmiş. Ona ilk bağlananlar 40 kişi olmuş. 40 yıl boyunca hüküm sürmüş. Bu bile onun hayatının başka insanlar tarafından uydurularak yazıldığı ve yazarkenlerde diğer mitolojilerden etkilendiğinin göstergesidir.
- +1 yıl
Yanliz bu kisisel bir sey degil, buna ssn karar veremessin.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
23Cevap
+1 yılHeraklios'un (doğum? Ölüm 641) yaşadığından şüphe etmiyorsun. Ona mektup atan şahısın yaşadığından şüphe ediyorsun. Iskendere bak İran ve mısırı fethettiği için adama iskender diyorsun. Nebi AS öldükten 5 yıl sonra İranı ve koca sasani imparatorluğunu fethetmiş bir devletin kurucusu hakkında konuşuyorsun. Bu kadar delice düşünmeyin beyler bayanlar. Koca koca ülkeler fethediliyor o şahsa (Hz. Muhammede) atfediliyor. ekstradan İslam 9 10. Yüzyıldan sonra netleştirildi iddiasında bulunanlar 7. Yüzyılda yaşamış ünlü müslümanlara ne diyecekler. Öte yandan İslamı kim kurdu diye sorsam bana Muhammed AS dışında kimi şahıs olarak verebilirsin. Yaa harbiden böyle saçma sorular sormayın artık. Çünkü bu soruyu ortaya çıkaranın amacı "daha bu bile şüpheli daha yaşayıp yaşamadığı bile şüpheli"diyerek bütün bilgiyi çöp etmek.
00 YorumlaBundan 500 yıl önce avrupadaki insan asyadaki insanı gorucek konuşacak ama yanında olmıycak havadan resimler sesler gelcek (elektromanyetik dalga) ama havadan gelirken gormiyceksin 1 sn yede gelicek diye biri sana anlatsa inanmazdın. ya atla 1 ayda gidiyoz falan muhabeti yapardın. şimdidede meleklere inanmıyosun çok ilginççç ilginçten ote cahillik
00 Yorumla
+1 yılAZRAİL A. S. Göründüğü Vakit Tövbe Kapısı Kapanacaktır. ;)
140 Yorumla
+1 yılAklın vazifesi inanmak değildir, aklın vazifesi inandıklarını anlamak ve anlamlandırmaktır.
Inanmak ise yürek ve kalp meselesidir. Sende o kalp olmadıktan sonra akıl, yüz değil milyon tane delil getirse de yine inanmayacaksın.
O yüzden boşuna debelenme Yat zıbar...
Akıla da taşıyamayacagı yükü yükleme.
Iflas ederse mal gibi, sokak iti gibi dolaşır,
Evinin yolunu bile bulamazsin...00 YorumlaDiğer konusunda 543 cevap paylaştı. tarihsel kanıt olmamasının sebebini arap cehaletine ve kültürüne bağlıyorum.. hz muhammet batı tarafında dünyaya gelseydi bir ton kanıt olurdu. ama malesef çöl ortamında pek göze çarpamamış heralde
111 Yorumla
Soran+1 yılpeki neden bizans, ve pers kayıtlarında da rastlanmıyor, Başka yerlerin kayıtlarında da ne hz. muhammed ten ne 4 halifeden ne yaptığı fetihlerden bahsediyor. O savaşlara dair hiç bir arkeolojik bulgu da yok.
- +1 yıl
sen buna kesi kes yok diyemezsin ki, o devirden bu yana rivayetler sözler onu görenler edenler var. ve yayılan koskoca bir din var demek ki yaşamış, bu kitabı kim yazdı o zaman sarı çizmeli memmet ağa mı.. 1400 senedir adını duyurmuş birine sen kalkıpta yok diyemezsin. ateş olamayan yerden duman çıkmaz
Soran+1 yılO rivayetlerin hepsi hz. muhammeddn en az 200-300 yıl sonra yazılan hadis derlemelerinden oluşuyor. Ayrıca ona bakarsan yunan mitolojisinde zeusn yaşadığı olaylarda en ince ayrınısına kadar var. Bir efsane uydurmak istediğinde onu en ince ayrıntılarına kadar uydurmak zor bir iş değildir. Kuranı kerim üstünde yapılan araştırmalar onun 20-30 yılda değil çok uzun bir diliminde yazıldığını gösteriyormuş. Kuranı kerimi bir toplum kolektif bilnçle yazmıştır.
- +1 yıl
Bende bu teoriye bu teze inanmıyorum.. mesele tamda burada inanmak ya da inamamak, her insanın düşünce muhakemesi farklı.. bu iddiayı ortaya atanların islamı çürütmek amaçlı ortaya atan misyoner ve oryantalistlerden oluşan araştırmacıların olmadığı ne malum? kısacası inanmak kişinin kendisinde bitiyor. sen inanmamayı tercih etmişsin gördüğüm kadarıyla. bu beni alakadar etmiyor pekte
Soran+1 yılYapılan araştırmalar yaşamadığını gösterdiği için ben de inanmıyorum.
- +1 yıl
Ama senin gibi güzel bir bayanın bedenini kim tasarladı cinsiyetini kim belirledi profilini kim çizdi. sen mi çizdin? kız olmayı sen mi istedin? kim karar verdi buna? annen baban bunu bilemezdi bile. koskoca tesadüfler zincirimi sana göre. bende ateizmin eşiğinden dönmüş biriyim. gerçek şu ki inançsızlık insana hiçbirşey vaad etmiyor ve hayatı anlamsız kılıyor. kendi iç dünyanda düşünerek gerçeği bulursun anca. onun bunun ne dediğine bakarak zihnini çöplüğe çevirmekten başka bir işe yaramıyor kafan karışıyor. kötü bir insan olsan bile inancını asla yitirme naçizane tavsiyem. ben pekte iyi bir insan sayılmam ama inanırım, eğer bazı şeyleri görmezden gelirsem anca kendimi kandırırım
Soran+1 yılZaten seninde inanma sebebin öldükten sonra yok olacağın korkusu.
- +1 yıl
Sen yanlış gelmişsin. yok olsam keşke. cehenneme girmekden iyidir. neden yok olmaktan korkayım eninde sonunda öleceğim zaten. kısa süreliğinede olsa yok olacağım. benim inanma sebebim ne biliyomusun, ben şu an dünyaya kendi isteğimle gelmedim. beni dünyaya gönderen cehennemim dibine de gönderebilirdi, boktan biryerde de doğabilirdim. sonuçta bunu ben kendim seçemiyorum, afrikada da doğabilirdim. ben sadece kendi kararlarını veren tanrıdan korkuyorum. benim hakkımda kötü bir karar vermemesi için boyun eğiyorum
- +1 yıl
Ister inan ister inanma. Eninde sonunda son nefesinde pişman olarak Öleceksin Soran arkadaş
@geronimos Bu tarz konuşmalar insanı Allah muhafaza şirke götürür. Eğer bir insan bu tarz konuşmaya giriyorsa 3. kisi şeytandır. - +1 yıl
Hz. Muhammed'in yaşadığından haber veren en erken kayıtları (ispatları) 1-British library yazıtları 2-636 Suriye günlüğü."636 yılında yazılmış bir Suriye günlüğünde şikayet babında Muhammed’in ordusunun Bizans topraklarını işgal ettiği Galile’den Belh’e kadar her yeri ele geçirdikleri, askerleri öldürdükleri ve bir sonraki savaşın 636’da Gabitha’da olduğu yazar.[5] Gabitha, Yermük ırmağının yanındadır ve ünlü teolog Nöldeke bu savaşın tarihinin ve yerinin Yermük savaşının tarihine tam uymakta olduğunu söylemektedir.[4, 6] Görüldüğü gibi Hz. Muhammed yaşadı mı sorusunun cevabını erken bir tarihte bitiren bir kanıt bu.
Hmm Kâbe'de mezarının bulunduğunu araştırsaydın keşke mal :D
09 Yorumla
Soran+1 yılO mezarda hiçbir bilimsel inceleme yapılmamış. Hangi yıla ait olduğu belli değil. Hz. Muhammed'e ait olduğuna dair bir kanıt yok.
Soran+1 yılÖyle bir şey yazmıyor. Harun yahya nın saçma mucize iddialarından biri.
Soran+1 yılAyeti okudum ve dünyanın yuvarlak ve güneş etrafında döndüğü sonucunu nasıl çıkardın merak ettim?
+1 yılKur-an var o bizim için yeterli kardeşim siz kabul etmeseniz bile biz size de saygı duyuyoruz :)
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok oyle mi? Senin gibiler için dinimize kitap indirilmiş bir kere mantikli sekilde oku yadirgamiyorum... Yahudi bilim adami bile farkina vardiysa sende farkina varabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılOkudum ve gayet insan yazımı geliyor. Bir tanrı olsaydı öyle bir kitap yazmazdı.
Cevap sahibi+1 yılO zaman sana tek bir sey soyleyim o kalp kendi kendine atmaz eger oyle bir guc olmasaydi atamazdi madem insan yapiti orada diyorki yaratmak Allah'a ait sifattir (haşa) sen insan yaratip kalbini attirabilir ya da ölüyü diriltbbilir misin?
- Diğer konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yılMelek subaşının dediği gibi sen 3 bin 490 yıl olmuş fotoğraf mı bekliyorsun yoksa Video ya da ses kaydı falan mı?
14 Yorumla
Soran+1 yıltarihi belge derken mektup, sikke, yazışma gibi şeylerden bahsediyorum Şuna cevap ver bakalım. Neden muhammedin var olduğuna, bizans, ve pers kayıtlarında da rastlanmıyor, Başka yerlerin kayıtlarında da ne hz. muhammed ten ne 4 halifeden ne yaptığı fetihlerden bahsediyor. O savaşlara dair hiç bir arkeolojik bulgu da yok.
- +1 yıl
Mantıklı gibi gelebilir sana da bu yazdıklarında gram mantık yok. Herkesin inancı kendine. Bizans anadolu ya Osmanlı girdikten sonra açılmıyor mu yani 1071 civarlarında sen diyorsun pers kayıtlarında yok. Nerden biliyorsun olmadığını gözünle gördün mü?
Soran+1 yılİslam'ın yayıldığı döneme bak.
tr.wikipedia.org/.../...expansion_of_Caliphate.svg
Sence bizansın, perslerin o dönemde islamdan, hz. muhammedden haberi olmaması mümkün mü?
Benim tarihle ilgilenen arkadaşlarım bir tane bile bulamamışlar. Ve bu konu çok uzun yıllar forumlarda müslümanlarla ateistler arasında tartışıldı. Ve hiçbir müslüman bir tane bile tarihi belge getiremedi?- +1 yıl
Ya her neyse neye inanıyorsan inan gerçekten umrumda değil 😃😂
+1 yılNasıl birşey bekliyorsun anlayamadım. Kanıt aslında çok gören gözler lazım. Geç değil, şüphelerinden arın...
10 YorumlaSen tarihten ne anlıyorsun kardeşim bütün dünya kabul etmiş
00 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılona kalırsa Osman Bey dönemi aitte pek bir kanıt yok, olan kayıtlarda uydurma Çin kaynakları, şimdi Osmanlı yok mu diyelim :)
00 Yorumla Zaten ateistsin bence kafanı yorma ne kadar okusanda inanmıycaksın nasıl olsa
16 Yorumla
+1 yılSana şimdi Tolstoy'un Muhammed kitabını oku desek hmm bilmiyodum bir bakayım o zaman dersin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHz. peygamberin ay yarılma mucizesi Hintlilerin bir takvim başlangıcıdır..
00 Yorumla
+1 yılağzın bir tarafına dönecek yeminle bak.
20 YorumlaKuranda bahsediyor yetmez mı
012 Yorumla
Soran+1 yılHayır canım. Tarihi belge diyorum.
Soran+1 yılCanım tarihi belge derken mektup, sikke, yazışma gibi şeylerden bahsediyorum Şuna cevap ver bakalım. Neden muhammedin var olduğuna, bizans, ve pers kayıtlarında da rastlanmıyor, Başka yerlerin kayıtlarında da ne hz. muhammed ten ne 4 halifeden ne yaptığı fetihlerden bahsediyor. O savaşlara dair hiç bir arkeolojik bulgu da yok.
- +1 yıl
sana bir tavsiye muslumansın belliki bir seyleri arastırıyorsun. imanını güçlendirmeye calısmak yerine sana saçma gelen Allahın mücizelerini küçük görme. H. z Muhammed (sav) in ümmeti olma onurunu ve mutlulugunu iliklerine kadar hisset ve bol bol dua et. dünya gelip gecici kuranı yalanlayıp peygamberimize atıp tutacağına ona yakısır bir ümmet ol ve ahirette sefaati için bol bol dua et. unutma dunya hayatı bir ruya ölünce uyanırız ve her sey onumuze cıkar. elhamdülillah kafir değilsin umarım imanını güçlendirmek için de ugrasırsın
Soran+1 yılÇünkü bu konu daha önce forumlarda ateislerle müslümanlar arasında çok uzun süre tartışılmıştı. Bir tane bile müslüman hz. muhammede ait bir tarihi belge getiremedi bugüne kadar.
Soran+1 yılCanım ben zaten ateistim. İnanmıyorum. Ayrıca ona bakatsan yunan mitolojisinde zeusunda karıları, çocukları, neler yaşadığı en ince ayrıntısına kadar biliniyor. Bu kadar çok şey biliniyor diye gerçek mi kabul edelim bunları da?
+1 yılAllah yok din yalan
eksilemeyen ateisttir.50 Yorumlabaşka şeylerle oyalan, hadi ordan!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAz kenarda ölün Allah aşkına
00 Yorumla
+1 yılEzan okunuyo miziği kıpıtırmısın :):):))
10 Yorumla
+1 yılTöbe haşa Allahım bu kuluna yardım
10 Yorumla
+1 yılSenin varlıgına dair bir kanıt vat mı?
10 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sven Kalisch mı okuyorsun sen?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKafayı yediler artık :(
31 Yorumla- +1 yıl
Hahahaha Abi helalsin :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılvar kuranı kerim kantı
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhasisler var
Cevap sahibi+1 yılbunları söyen atasitler
Cevap sahibi+1 yılsakalı seşif var hırka i şerif var peygamber efendimizin ayak izi var
- Diğer konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılbilmiodum
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri