Tv de gördüm adam kurye 4 çocuğu varmış boyacı birisi 5 çocuğu var tama herkesin çocuk hakkı var anlıyorum senin durumun belli sen kendini ailenin geleceğini düşünmezsin devlet ya da bir başkası seni düşünür u
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYapacak birsey yok çünkü Birbirlerine destek olmak için sariliyorlar oluşuyorsa derken yine yapacak birsey yok😂 dopamin deposu seratonin depolarına bakıyorlar boşmuş Biz bunu devam edip keyif yapalım diyorlar Baya zevkli oluyor ki demek ki devamı da baya geliyor 😂😂
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok fazla düşünmüyorlar ilerisini. Özel okul veya şu bu dertleri de yok masrafsız büyütüyorlar. Sonradan gelenler öncekilerin elbiselerini giyiyor. Zaten biraz büyüyünce de çalışmaya başlıyorlar.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
50Cevap
+1 yılBunu yıllardır bende anlayabilmiş değilim 3-5 çocuk doğurup da adam gibi bakamayacak olduktan sonra ne gerek var onları da kendini de yıpratmaya, 1 tane doğur herşeyini ona ada mutlu bı çocuk yetistir daha faydalı olur vatana millete genel konuşmuyorum doğurup bakmayanlar ilgilenmeyenler için konuşuyorum !
41 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikleevl
+1 yılMaddi durumu ortalamaya göre daha kötü durumda olan bir kesim 2 nedenden çok çocuk yapar aslında birincisi;
Hanede daha çok erkek bireyin olması ve aileye maddi ve iş gücü bakımından yardım etmesi ikincisi ise
Doğum kontrol yöntemleri bakımından bilgisiz olmaları.
Tabiki farklı farklı cok fazla sebebi olabilir bu iki ana sebep size mantıklı da gelmiyor olabilir ancak onların yaşam tarzında bu kadar çocuğunun olması bir övgü nedeni olarak da kabul görebilir50 YorumlaAllah sana akıl vermiş fikir vermiş değil mi bir çift çocuk yapmaya karar veriyor Allah sana ikiz çocuk vermişse birini al diyemezsin bu gerçekten Allahtan gelmiştir ama sen bakamayacağın halde 5 çocuk yaparsan rızık biraz zor gelir kusura bakmayında Allah çalışanada rızık veriyor güç veriyor ama sen kalkar 150 bine araba alırsan ödeyemiyeceğin halde işte o zaman kimseye bişey deme hakkına sahip olamazsın rızık Allahtandır ama akılda Allahtan az düşünmek lazım böyle şeyleri
60 Yorumlaallah rıskını gönderir diye düşünüp çok çocuk yapıp bol rızıklandırılacaklarını zannettikleri karacahilce bir inançları var.
sonuç noluyor? çocuklar sokaklarda perperişan halde dilencilik yapıyor ya da mendil vs falan satıyor
bazıları kapkaççı oluyor
gelecekleri ise serserilik torbacılık oluyor
al sana rızık mk30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü mantık çerçevesinde düşünemiyorlar. Yok kaderde ne varsa o oluyormuş. Hadi canım!
Hiçbir şekilde korunulmazsa elbette çoçuk olur, birçok şeyi kadere yüklemek çok yanlış. Bu tarz şeyler bizim tercihlerimiz çünkü.
Eğer maddi ve manevi olarak imkan yoksa çoçuk dahi yapılmamalı.30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılfakirlikle değil cehaletle alakalı her fakir öyle değil. neden fakirlerde sık görülür dersen fakirin cahil kalması daha olası yani kısır bir döngü gibi.
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılYemin ederim hep öyle
Doğuda 8- 10 çocuk falan
Bunun asıl nedeni iş gücüymüş.
Biri hayvanlara bakar biri tarlaya falan filan
Ama bu çok yanlış, sonuçta kimse böyle bir hayat istemez.31 Yorumla- +1 yıl
Hayvanlara tarlaya gidecek insan da lazım. Yoksa ne yiyeceğiz?
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılPrezervatıf almaya paraları yoktur.
https://www.dailymotion.com/video/x1yx0hf
Devlet bedava dagıtmalı00 Yorumla Devlet bakar tabiki de senin Avrupa bizi kıskanıyor dediklerin bakıyor yardım ediyor insanlara senin başındakilerde sana iban atıyor bana yardım et diye ona buna zam getiriyor daha yeni elektrige ek vergiker getirdiler
00 Yorumla
+1 yılSorumsuzluk bence. Bakamıyorsan, ne ürüyorsun? Yarın o çocuk bir şey istediğinde alamıyorsun, hiç mi moralin bozulmuyor len? Bir üremeyin artık ya :D
31 Yorumla- +1 yıl
@hpuser2020 pis fakir senin gibi olduğumu sandın değil mi :D Otur ağla. Babanın kondoma parası yetmedi diye gelmişsin dünyaya, bıdı bıdı yapıyorsun :D Yürü git akranlarınla oyna.
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Fakir olduğu için işte, ne kadar doğurup büyütürsem o kadar çalışan olur büyüdüklerinde, geleceğe yatırım yapıyor. Parası olmadığı için parayla değil de bu şekilde yapıyor yatırımını skjdskdskkjs
10 YorumlaNe alaka ya fakirlikle bebek rızkıyla gelir ayrıca gelecek nesile kimse engel olamaz tamam mı boş yapmayın yaşayan onlar gocunan sizsiniz
20 Yorumla
+1 yıldemek ki geçinebiliyor. bizde yokluk içinde büyüdük. ama büyüdük bak. pişman değilim. iyiki öyle büyümüşüm. varı yoğu biliyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılHayatı yaşayamadığım için mutlu musun bravo ayrıca geçinemiyordu tv de şikayet ediyorr
- +1 yıl
yoo. gayet de iyi yaşadım. unutma ne oldum değil ne olucam diceksin
Soran+1 yılIşte ne oldukları ortada böyle kişilerinde ne olacağı belli oluyor
+1 yılTez konusu olup, araştırılıp bilime dünyaya bir katkı olarak sunulmalı bunun cevabı. Acilen.
30 Yorumla
+1 yılBunu bende anlamiyorum ya cok cocuk yapana para verecegine durumu olmayana prezervatif versin devlet
30 Yorumla
+1 yılİlkel dürtüler. Ne kadar çok çocuk olursa kabilede o kadar söz sahibi olur.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılEğitimsizlik yüzünden fakirlikle bir bağı yok durumu iyi olup tek çocuk yapan da var beş çocuk yapan da.
40 Yorumla
+1 yılBende mantıksız buluyorum insan ne kadar çocuğa bakacak durumu varsa o kadar doğurmalı sanırım cehalet yüzünden yapıyorlar
10 Yorumla
+1 yılErkek olunca çalıştırmak,
kız olunca başlık parası almak veya zengin koca...
Yani tamamen duygusal ($)14 Yorumla- +1 yıl
Ne parasi ya daha neler
- +1 yıl
Ben de karşıyım ama durum bence bu.
Sana göre olmayabilir, saygı duyarım. - +1 yıl
Bu dedigin sadece doguda var
- +1 yıl
Evet doğrudur.
Diğer sebepleri zaten diğerleri yazmış.
Ben de farklı bir sebep yazmak istedim.
Aynı yazı, yorum neden tekrar tekrar yazılsın ki?
Bir tane kopyalayıp yapıştırsa mıydım?
Cehalet. Korunma yöntemleri konusunda az bilgi. Allah rızkını verir anlayışı.
20 YorumlaErkekliğin şanı olarak goruyor lar sanırım
Bak benim soyum yürüyor dölümde bol tutuyor
Seks yapabildigini mi ispatlıyor nedir!00 YorumlaDışarı yemeğe çıkılamıyor alış verişe gidilemiyor evde desen lüks yok sinema tiyatro hak getire ne yapsın gariban tek zevki çocuk yapmak 😆😆😆
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı. Eğer bakamıyor üremeyelim der isek soylar tükenir çünkü Türkiye şartları malum hayatta kalma savaşı 😂
00 Yorumla
+1 yılBunu bende dedim akrabalardan biri gelmisti. Cahil kadin sinirlerimi bozdu. cehaletten doguruyorlar canim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah ne isterse olur. Bir çocuk isterse onu verir, beş çocuk isterse onu verir. İnsan ne kadar korunursa korunsun kaderde ne yazıldıysa o. Derdi veren Allah dermanını da verir.
03 Yorumla
Soran+1 yılSacmalama meryem ana bunlar sen seks yapmazsan çocuk u olacak bu nasıl kafac
Cevap sahibi+1 yılBunu yapmak doğal bir şey. Kimsenin özel hayatını kısıtlayamazsın
Soran+1 yılBen kısıtlamıyorum kendileri kısıtlıyor tv ye çıkıp zorumdayız yardım edin demesinler ozaman
+1 yılKapina gelip dilenen milyarlarca sayarsin yani oyle.👏👏👏👏👏
Eminim yardim ettiklerinde vardir senin00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Zengin parasıyla, fakir karısı ile oynarmış
diyorlar bu duruma10 Yorumla
+1 yılKorunma yöntemlerini bilmiyorlar o yüzden temel neden bilgi eksikliği
10 Yorumla
+1 yılKorunmayı bilmiyor olabilir ya da büyüyünce bize bakar gözüyle mi bakıyolar ne bilim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok çocuk gelenek ayrıca bir çok çocuk kaza kurşunu, korunma yöntemlerinden bir haber bir sürü eş var. Hamile kalınca Allah’ın hediyesi diyorlar. Hayır siz s2ştiğiniz için.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılO 4 çocuğun erken yaşta işe başladığını düşün. İşte 15 yıllık kalkınma planının ilk adımları bunlar.
00 Yorumla Cok net cahiller bilgileri yok yarina dair planlari yok tek derdi cocuk yapmak ve korunmayi bilmemek
010 Yorumla- +1 yıl
Sen cok akillisin zannedersem cocuk yapmayida cahillige bagladiniz ya. O cahil dedigin kisinin evini senmi ve indiriyorsun.
- +1 yıl
Bu mu cevap sen onlardan dahada cahilsin belli
- +1 yıl
Zoruma giden insanlari hakir gorup kendini bir halt zannetmen.
- +1 yıl
Bak guzel kardesim kimseyi hakir hor gormuyorum ama ayagini yorganina göre uzatmak var eminim duydun bunu kisinin geliri 3 lira adamin 5 cocugu var yarina dair hic bi beklenti caba yok 6 cocugu dusunuyor ve zora gelince devlet kotu millet kotu biz magduruz yok ya oyle bi dunya yok bu donemde cok romantiklige giriyor yarini dusunmeden adim atmak
- +1 yıl
Ya kardesim sanane sana ne batti milletin fazla cocuk yapmasindan kapina gelip dilencilikmi yapiyorlar. Boyle durumda olanlarida biliyorsan ihtiyac sahiyse elindwn geliyorsa yardim et gelmiyorsa sacmalama
Seks, fakirlerin televizyondan sonra tek eğlencesi, yapacak bir şey yok
00 YorumlaBazıları doğum kontrolünü bilmiyordu hangisinin daha etkili olduğunu, bazıları köyde yaşıyor zaten doğum kontrol ilacı bulamaz, bazıları da tamamen tüpleri kapattırmayla yapılan doğum kontrolünün günah olduğunu düşünüyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılB2nim annem de köyde yıllar 9nce taliplerini bağlattı demekki bikinebiliyor
+1 yılDevlete ölecek asker ve ucuz iş gücü lazım devlet işine gelir bu
017 Yorumla- +1 yıl
Seni dün çok fena ifşaladılar haberin olsun. Millete fotolar atma öyle, ayıp yav assdf
- +1 yıl
Ben kimseye foto atmadım hicbiryerde
- +1 yıl
Sen biriyle karıştırıyorsun galiba
- +1 yıl
İşin komik tarafı bu sitede zaten foto atmayı beceremiyorum 😂
- +1 yıl
Profile koyuyorum ama mesajla atamıyorum
- +1 yıl
Demek ki iftira atmışlar, vallahi dün kızın biri yayınladı fotoları ve senin nickindi eminim. Yapıyorlar böyle şerefsizler. Şikayet ettim soru kalktı zaten
- +1 yıl
Yemin ederimki ben kimseye burada dahil başka gobel hicbir yerde öyle bir foto yollamadım
- +1 yıl
Zaten beceremiyorum bu sayfada mesajla resim yollamayı
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama kimseye resim atmadım gercekten
- +1 yıl
Tamam inandım, yemin etmene gerek yok assdf
- +1 yıl
@DengeliDeli yaaa of niye kaldırttın bakardım sonra şikayet ederdik agajdjdg
- +1 yıl
@мой_дмитрй ayy evet ya ödmcjsmxnjd
- +1 yıl
S.. Cem resminizi ha ne resmi uydurmayın bir yerinizden
- +1 yıl
@Badbadgirlll inş olayın tekrarı yaşanır whfoshhdfk
- +1 yıl
Bulursun he ben kimseye resim falan yollamadım yollasamda o paylaşımın altına girer derim yaptım diye
- +1 yıl
Hicbir yerde kimseye yollamadım
- +1 yıl
@tutunamayanadam10 uuuy tamam tamam ahskdlgih
+1 yılgenelde cehalet..
korunma kavramı yeni yeni ortaya çıkıyor onlarda..20 Yorumla
+1 yılYorumlara bakmaya geldim.
Benim yorumum; kimin ne kadar çocuk yaptığına veya yapacağına karışacak, sorgulayacak kadar hadsiz değilim.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParasıyla oynayamayanlar, avratlarıyla oynuyorlar işte 😂
20 Yorumla
+1 yılDünyanın en zenginide olsam şu dünyaya çocuk doğururmuyum artık sanmıyorum..
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMacDonalds'a para yetmez, Sushi dersen hak getire, Uçağı gökyüzünde, Nike'ı temizlikte, vd. gördüğü için tek eğlenceleri...🙏👍👌
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakirler genelde daha cahil oluyor çünkü çok cocuğun ekonomilerini sarsacağını düşünemiyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl dsunemiyor anlamiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇok protein alamıyorlar demek ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu iyi dinle . fakirin karnı doyunca ne yaparmış?
si... ki kalkarmış ! diye bi deyim var bu yuzden böyle işte20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmantıklı bi yaklaşım, gücüne göre hareket etmelisin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZenhin parayla oynar fakir karısıyla oynar kondom fiyatları da hunun çabası
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTam bir canım oldukları için onlara nasıl gelecek sağlarım diye düşünecek beyin olmadığı için
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılG e r i Z a k a l i oldukları için
+1 yılŞeye gidecek parası yoktur ya da onliyen bişey almaya yadaa çalışırlar diye 😂 zanginler oarayala yatırım durumu olmayanlarda çocukla geleceğe yatırım 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılKorunmayı bilmiyorlar ki. Genelde doğu tarafı çok çocuk yapıyor.
08 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılKorunmayı çözememişlerdir ya da çocuk seviyordur. Neden ille cahilliğe bağlanır? Doğudaki insanlar çocukları için ölür.
00 Yorumla
+1 yılFakirlikle değil de kültürel nedenlerden dolayı çok çocuk olur
00 YorumlaBu sorunun cevabını cidden bende çok merak ediyorum. Hep beraber bakalım cevaplara :)
00 Yorumla
+1 yılrızkı veren allah... gayet iyi bence 4 5 çocuk olması
06 Yorumla
Soran+1 yılVermemiş demekki biraz izle neler çekiyorlar şu anda
- +1 yıl
sen hiç mezarlıkta açlıktan öldü diye yazan gördün mü... fakirlik olabilir 1 çocuğu olan da fakirler var... ve 4 çocuğu olan zenginlerde var... sen kaç kardeşsin?
Soran+1 yılAçlıktan olmuyor ama rezil bir hayat yaşıyor yaşamasa orda burda çok kötü durumdayız diye şikayet etmez bu saydığım kişiler işten cıkmış şu an geliri yok belki ac değil ama yari ac yarı tok yaşıyor 1 çocuğu olan fakir akıllı fakir en azından zenginin isterse 10 çocuğu olsun koyar i
- +1 yıl
herşey para pul maddiyat demek değil.. maneviyatta lazım dertleşeceğin güleceğin omzunda ağlayacağın kardeşinin olması gayet iyi...
Soran+1 yılOyo olabilir ama bu dedikkeeimde bir gerçek
- +1 yıl
Sen asgari ucretle nasil. acaba 5 cocuga bakacaksin
Gizli Üye(36-45)+1 yılZengin parasıyla, fakir karısıyla oynar diye bir atasözü var. 😂🤣😂🤣
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılIyide en az 3 cocuk diyen de devlettir 🙂
13 Yorumla
Soran+1 yılOnu dinleyip doğursan var mı cidden
- +1 yıl
Bilmem ama onu bahane eden vardir illaki 🙂
- +1 yıl
Devlete ölecek asker lazım ucuz işgucu lazım tabi ister ayrıca devlet ezilen halkın sırtında yükselir
Çocuk bereket getirecek inancı
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bende anlamış değilim bakamıyor isan yapma
20 Yorumla
+1 yılZenginin ektigi, fakirin sktigi tutarmis
20 Yorumla
+1 yılSen az doğurursun kınama insanalrı
02 Yorumla
Soran+1 yılBen neden kınayayım gördüğümü söylüyorum kendileri zor durumda olduklarını söylüyorlar
- +1 yıl
evet zor durumdalar
Vala ben bilmem 3 var bi 3 daha isterim
02 Yorumla
Soran+1 yılBakma düşkün var sa yap
bu fakirlikten dolayı değil cehalleten dolayı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılzengin işine fakir eşine sarılır. d
10 Yorumla - Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026