Allah'a olan inancımı yitiriyorum ama inanmak istiyorum?

Öncelikle kimse yargılamasın ben sizden yardım istiyorum, 19 yaşında bir kızım ve kendimi bildim bileli Allah'a inanıyorum fakat ergenlikle birlikte aklımda sorgulamaya başladım varlığını mesela bizi niçin yarattı eğer bizi çok seviyo ise neden her şeye cezalandırıyo acaba insanlar mı uydurdu çünkü inanmayanların sonu kesin ızdırap ve acı ama öte yandan da diyorum ki tüm bu her şey tesadüf mü ki bir de herkes layığını öteki tarafta bulmalı. Nasıl söyliyim, içimde bir korku var inanmazsam ölünce bana ne olur diye o yüzden inanmak zorunda kalıyorum kime güveneceğimi bilmiyorum herkesin yorumu çok farklı Allah ile ilgili bir de kimseye bahsetmek veya yardım istemek istemiyorum dinciliklerini hiç çekemem bir de şu insanlar soğutuyo beni sözde çok dindar olup kibirlenenler ıyy. Ben nasıl İmanlı olabilirim namazı denedim ama hiçbir şey hissettirmedi sadece dualar ağzımdan çıkıyomuş gibi ayrıca Allah hiçbir duama yanıt vermiyo bazı dualar var mesela rüyanda Ahireti görmek gibi sizce bunları denesem işey yarar mı belki bana dinin gerçekliğinide hatırlatır bu duaları denemiş olan var mı işey yarıyo mu
Allah'a olan inancımı yitiriyorum ama inanmak istiyorum?