Öncelikle kimse yargılamasın ben sizden yardım istiyorum, 19 yaşında bir kızım ve kendimi bildim bileli Allah'a inanıyorum fakat ergenlikle birlikte aklımda sorgulamaya başladım varlığını mesela bizi niçin yarattı eğer bizi çok seviyo ise neden her şeye cezalandırıyo acaba insanlar mı uydurdu çünkü inanmayanların sonu kesin ızdırap ve acı ama öte yandan da diyorum ki tüm bu her şey tesadüf mü ki bir de herkes layığını öteki tarafta bulmalı. Nasıl söyliyim, içimde bir korku var inanmazsam ölünce bana ne olur diye o yüzden inanmak zorunda kalıyorum kime güveneceğimi bilmiyorum herkesin yorumu çok farklı Allah ile ilgili bir de kimseye bahsetmek veya yardım istemek istemiyorum dinciliklerini hiç çekemem bir de şu insanlar soğutuyo beni sözde çok dindar olup kibirlenenler ıyy. Ben nasıl İmanlı olabilirim namazı denedim ama hiçbir şey hissettirmedi sadece dualar ağzımdan çıkıyomuş gibi ayrıca Allah hiçbir duama yanıt vermiyo bazı dualar var mesela rüyanda Ahireti görmek gibi sizce bunları denesem işey yarar mı belki bana dinin gerçekliğinide hatırlatır bu duaları denemiş olan var mı işey yarıyo mu
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen varsam beni var eden de vardır.
Bu da bir şekilde imanın belirtisidir.
" Zerre kadar imanı olanı cennetime katacağım " diye bir hadis vardır.
Başlangıç noktanı Yaratan değil de kendinden başlarsan sanırım iman edebilirsin.
Ateisteler genel olarak kendi varlıklarını sorgulamak yerine Yaratanı sorguluyorlar bu da onları inançsızlığa sürüklüyor.
Şu an ki var olan her şeyin bir imal edeni varsa cep telefonu, bilgisayar, araba vs gibi o zaman bizlerin ve kainatında bir sahibi vardır.
Genel olarak insanların bir kısmı Yaratan'ın kendisini görmek istiyor fakat zaten her şey " iman " ile başlamıyor mu?
işte biz inanıyoruz.
Zaten gelen bütün peygamberler ve kitaplar inananlara yol göstericidir, rehberdir.
Bende inandım ve inen kitapların hikmet, öğüt, nasihat, rahmet, nur olduğunu görüyor, hissediyorum.
Sen inancın yok ise dinler bir yana başlangıç noktandan başlamalısın.
Bizi var eden kim?
Bize hayat veren, beden veren, insan olarak yaratan saymak ile bitmeyecek nimetler sunan kim?
Yeni bir cep telefonu çıktığında " vaaaaaov " olurken insanlar sahip olduğumuz benliğin mükemmeliğini görmemek, kainatın muntazamlığını, yaşamı, doğayı, hayvanları, bitkileri bunların besinlerini, insan bedenine, ruhuna, aklına, bilincine, hafızasına, sinir sistemine vs faydalarını düşünmemek başlı başına körlük ya da inkar etmektir.
Zaten inanan biri olarak Kuran " Hiç düşünmez misiniz? " , " Aklınızı hiç kullanmaz mısınız? " diye insanları yönlendirmektedir.
Ama inançları zayıf olanlar ya da olmayanlar Kuran'daki insanları çelişkide bırakacak ayetleri göstererek top yekün Kuran'ı yok saymakta, inkar etmektedirler.
Kendi başlangıç noktaları olan öz benliğini bırakıp öz benliğini bahşedeni sorgulamakta, yargılamakta ve düşman kesilmektedir.
Yine Kuran da bu tür insanlar için " kendilerini bir spermden yarattığımız halde bize düşman kesiliyor " diyerek bu kişileri küçümsemiş ve cezalandırılacaklarını söylemiştir71 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu yorumu bir ateiste yazmıştım inandırın beni diye söylemişti.
Oradan kopya yapıştır yaptım.
Sen inançlı birisin ama dediğim gibi başlangıç noktan yanlış.
Sen kendi içine, benliğine dön, onları sorgula.
Hani bir laf var dünyayı değiştirmek için kendin değişmelisin diye.
Kendinden başla işte.
Herkes kendinden başlarsa sorun olmaz sanırım.
En İyi Cevaplar
Merak ettigin herseyin cevabi var aslinda ama bunlari burada konusmak sacma daha kapsamli bilgileri olan birisiyle konus bunlari ama ben genede bir kac sey soylemek isterim. Benimde aklimdan gecmisti ben namaz kildim dua ettimde niye istediklerim olmadi, bak peygamberimizin bile her istedigi olmamis olsaydi eger tum dunya musluman olurdu hic bir musluman zulme ugramazdi, diyecegim su Allah bize irade vermis isrediklerimizi elde etmek icin, mesela asktan devam edelim dusunebilirsin Allah'im bu cocuk niye beni sevmiyon ya o cocuk seni severse hayirli bisey gelmiycek basina veya diyebilirsinki niye zengin parali birisi degilim belki senin sinavinda bu parasizlik, unutma Allah kendisine yalvarmasin diye kotu insanlara dert keder vermezmis kii firavunun basi bile agrimazdi. Dusunebilirsin madem Allah var niye savaslar var niye kotuluk var, bu dunyaya sinav olmak icin gelmisiz biz hersey ibur dunyada olucak herkes ibur dunyada hakettigini alicak, o yuzden cennet cehennem var bu yuzden cennet cehennem kurulmus. Ben derimki vazgecme birgun sana doner bu dunyada donmezse obur tarafta doner. Birde o dualarin isw yariyo ama biraz daha kalpten ask gibi boyle merak ederk yapman lazim...
20 Yorumla
+1 yılbence etrafini da sorgula arabaları agaclari insan anatomisini böcekleri hic bilmedigin türde canlilari kocaman dunyayi yildizlari gezegenleri güneşin her gün doğup batmasini yürümek istediğinde ayaklarinin seni ileriye götürmesini elinin kolunun seklini sacin yapisini kendiliginden gerceklesen tepkimeleri yagmuru hayvanlardaki annelik icgudusunu ciftlesme zamanlarini ne bileyim her şeyi ama her şeyi. duygusal olarak değil de mantıksal yaklas benim onerim bu bir nevi tefekkür yap
00 Yorumla
+1 yılbenide iç sesim rahat bırakmıyo malesef. dinine ne kadar bağlı olursan vesvese ordan gelir diye duymuştum. ve kuran okumanı tavsiye ederim inancını güçlendirir. şeytan sana çok karışıyo allah yardımcın olsun :(
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
49Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen aslında doğruları biliyorsun. Sadece nefsin, arzularına kavuşmak için sana oyun oynuyor. Diyorsun ki her şey tesadüf mü? Sen de, ben de biliyoruz ki tesadüf olamaz. İnsanoğlu binlerce yıldır düşünüp uğraştığı halde bir karıncayı bile yoktan var edemiyorken, her biri insanoğlunu hayrette bırakacak mükemmellikte olan sayısı bilinmeyecek kadar çok varlığın tesadüfen meydana gelmesi imkansızdır. Yaratılış; bilim tarafından yanlışlanamayan bir teoridir.
Ateistin dediği gibi eğer tekrar dirilmek olmasaydı bile inanıp ibadet etmekle bizim hiç zararımız olmazdı. O da, biz de sonunda yok olup giderdik. Ama Muhammed aleyhisselamın bildirdikleri doğruysa (ki doğru. O hiç yalan söylemez. "Hepiniz birleşseniz de Kur'an-ı Kerimin bir benzerini ortaya koyamazsınız" diye müşriklere meydan okumuş, yaklaşık 1400 yıl geçmesine rağmen hala bir benzeri ortaya koyulamamıştır.) inanmayan sonsuz olarak cehennemde yanacaktır.
Bilim tarafından yanlışlanamayan bir teoriye inanmayanın hiç olmazsa buna bir ihtimal vermesi akıl icabıdır. Peki! Sonsuz olarak cehennemde yanmak milyonda, milyarda bir ihtimal olsaydı bile aklı olan bundan kurtulma çaresini aramaz mı?20 YorumlaHamd alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur.
Öncelikle bu soruların senin aklına gelmesi normaldir. İslamda delil önemlidir bende yaklaşık 1 yıl önce sorguluyordum ama araştırdım ve doğruyu Allah'ın izniyle bulduk. Kur'an'ı Kerim'de müthiş mucizeler var mesela altın oran
Altın Oran Kabe Mucizesi
Altın Oran Kabe Mucizesi, Kutsal Mekke şehrinin gizli kalmış sırları bilimsel kanıtlarla ortaya konulmuştur. Mekke, bilindiği gibi Müslümanların secde yönüdür. İslamın kutsal merkezidir. Ve maddi imkanı el veren tüm müslümanlara Kabe, MÜzdelife ve Arafat Dağını kapsayan ziyaret farz kılınmıştır. Matematikteki üstün tasarım sayısına Fi sabiti 1.
618 yani altın oran denilmektedir. DNA sarmallarındaki en boy orantısında, kalp atışlarında, yaprak diziliminde ve pek çok sayısız yerde Yüce Yaratıcı aynı sayıyı kullanmıştır. Pek çok mimaride kullanıldığı gibi Mısır Piramitlerinin yapımında dahi altın oran yani 1.618 kullanılmıştır. Mekke şehrinin güneyi ile kuzeyine olan uzaklığının oranı 1.618'dir. Enlem boylam haritasına göre de Dünyanın altın oran noktası Mekke'dir.
Ali İmran Suresinin 96. ayetinde Mekke kelimesinin geçtiği ve orada tüm insanlığa iman verecek açık delillerin olduğundan bahsedilmektedir. Bu ayet-i kerimenin tüm harf sayısı 47'dir. Harf sayılarının altın oranı alındığında Mekke kelimesinin işaret edildiği görülmektedir. (47/1.618=29) Mekke kelimesine kadar ayet başından itibaren 29 harf bulunmaktadır. Altın oran, Mekke ve Kabe ile ilgili mucizevi sırlar her geçen daha çok artmaktadır. Altın oran pergeli ile yapılmış olan bir ölçümde Mekke şehri Arabistan'ın altın oran bölgesinde, Kabe'nin de Mekke'nin de altın oran bölgesinde olduğu açıkça görülmektedir. Olasılık hesaplarına göre bütün bu hesapların yalnızca bir tesadüften oluşması imkansızdır.
"Allah, yedi göğü ve yerden de onun benzerini yarattı." ( Talak suresi,12)
Gunumuz biliminin son bulgularına göre Yeryüzü katmanlarinin Ayette bildirildiği gibi 7'dir.21 Yorumla- +1 yıl
Aç bak bütün kaynaklara ad kavmi semud kavmi bunlar hepsi helak oldu bunların geçtiği tek kaynak ve kitap Kur'an'ı Kerimdir. Ebu leheb inanmamistı ve bu ayet Ebu leheb ölmeden 8 yıl önce indi:
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
1- Ebu Leheb’in elleri kurusun, (yok olsun) zaten yok oldu ya.
2- Malı da, kazandıkları da kendisine bir yarar sağlamadı. (kurtarmadı)
3- (O) alevli bir ateşe girecektir.
4- Karısı da, odun hamalı (ve),
5- Boynunda bükülmüş bir ip olarak (ateşe girecektir.)
Ve Allah onun iman etmiyecegini 8 yıl önce bildirdi.
+1 yılEğer allah varsa neden insanları yaratırken inançkı yaratmadı o kadar peygamber gönderdi insanları islama davet için. Madem allah diye bişe var gazzede okadar masum çocuk sivil ölürken seyrediyor mu madem allah var firavun 500 sene insanlara ızdırap olmasını neden seyretti tüm zenginliği ona verdi. Madem allah varsa en inançlısının duasına bile karşılık vermiyor. Madem allahın sorgu melekleri 2 tane dünyada aynı anda ölüp gömülenlerin kabrine aynı anda nasıl girip hesap soruyor. Kabir azabı kabire girince başlıyorsa hindistanda yakılanlar ne olacak kabir azabı çekmicekmi. Kıyamet akşam kopacaksa gündüz olan ülkelerde akşamı bekleyip öylemi koparacaklar. Biz adem ve havvanın nesilleri isek bunlar cennetten kovuldu dünyaya geldi onların cezasını nesilleri dünyada kalarak neden çekiyor. Adem ve havva madem tekrar cennete gidecektiler dünyaya neden geldiler. Nesilleri niye cennette kalmadı. Allahın olduğu hep yalan. Yoktan nası var olur. Doğmamış doğurulmamış hz. Adem ve havayı dünyaya getirene v ne yapıyordu tek başına takılıyor muydu etrafda sonra canı sıkıldı 2 adam mı yaratayım dedi
10 Yorumla
+1 yılsen kendine yanıtarıyosun. bir asansor sistemini duşun tıkır tıkır calışan onun bir yapımcısı var. binaların mimarı peki cevrendeki güzelliklerinde bir yaratıcısı olamazmı. islamın mucizelerini araştır oku. ama kendin acındann mucize bekleme omuzunda tonlarca hava varken yürümen mücize. adım atman için beyinden sinirllere sinirlerden kaslara hareket taşıman mücize. lutfen araştır gercek kaynaklardan gerektiği yerde bende yardımcı olurum burdan sor bana
Ve (gerçeği) bilmeyenler: “Keşke Allah bizimle konuşsa” veya “Bize de bir âyet gelse” dediler. Bunun gibi onlardan öncekiler de, onların sözlerine benzer (sözler) söyledi. Onların kalpleri birbirine benzedi. Âyetlerimizi, yakîn hasıl eden bir kavim için beyan etmiştik.(bakara 118..)10 YorumlaSevgili kardeşim senin yaşlarında belki hepimiz aynı şeyleri yaşamışızdır. Asi zamanlarımız herşeye isyan edesimiz karşı gelesimiz kuralları tabuları yıkasımız geliyor. Hayatın kendisi bir sınav. Burada inanç senin vicdanınla ilgili. Senin inancını kaybediyorum betimlemen ise psikolojik durumun dahilinde mantığınla ilgili. Bende şahsen bu durumu yaşadım mümkün olduğunca araştırdım elimden geldiğincr tüm dinler hakkında bilgi toplamaya çalıştım. Tüm kutsal kitapları çevirileri ve çeşitleri ile tabi okumaya çalıştım. Sonunda vardığım noktada hiç bir dine mensup değilim ha bu inanmadığım anlamına gelmiyor. Tüm dinlere kitaplara peygamberlere saygım sonsuz ama ben direk olarak aracısız inanmayı seçtim. Burada seni bu yola yönlendirmiyorum yanlış anlama. Kendi yolunu kendin çizmelisin vicdanının ışığında ama iyice araştırmadan sağdan soldan bilgilerle değil kendi çabanla. Vicdanını takip et
11 Yorumla
+1 yılŞüpheye düşersen bitersin. Şunu bil ki bazı şeyleri düşünmek iyi değildir. "Allah bizi neden yarattı? Buna ihtiyacı mı var? Kader diye birşey varsa insan neden yaptıklarından sorumludur? Allahın ibadete mi ihtiyacı var? gibi gibi sorular insanın aklını aşan cevaplara sahiptirler. Derin düşünmek herkesin kaldıracağı şey değildir. Dinini araştırabilirsin ama sorgulayamazsın. Çok derin düşünme Allahın büyüklüğüne sığın. Unutma o "herşeyi" bilir. Birşeyi yaptığını da bilir yapmadığını da. Altını çizerek "HERŞEYI"
30 Yorumla
+1 yılmesela bizi niçin yarattı? Ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim. Rahman sahibidir ve rahmet etmek için kulu yarattı. Mennândır, Hannândır ihsan edip şefkat etmek için seni yarattı.
Eğer bizi çok seviyo ise neden her şeye cezalandırıyo? Zulm eden zulmüne karşılık görmezse hangi açıdan adaletli olur var sen söyle?
NOT: Olurda ciddi konuşmak sohbet etmek istersen elimden geldiği kadar birbirimize yardımcı olaya çalışırız. :)30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKişiliğinizden kurtulmazsanız bireyselliğinizi bulamazsınız. Bireyselliğinizivarlığınız belirler, kişilik toplum tarafından kabul ettirilir. Kişilik, toplumsal uyumdur. Toplum, bireyselliğe müsamaha edemez, çünkü bireysellikkoyun gibi takip etmez. Bireysellik aslanın özelliklerine sahiptir, aslan kendiyoluna gider. Koyunlar her zaman kalabalıkların içindedir. Kalabalığın içindekendilerini rahat hissedeceklerini umarlar. Kalabalığın içinde olan kişi, kendisini daha güvenli, daha korunaklı hisseder. Eğer birisi saldırırsa, kalabalık içinde kendinizi kurtarmanız daha olasıdır. Ama yalnızlık? Yalnızcaaslan yalnız hareket eder. Ve her biriniz birer aslan olarak doğdunuz, amatoplum sizi koşullamaya, zihninizi birer koyun olarak programlamaya devam eder. Size kişilik verir; rahat birer kişilik, cici, çok uygun, çok itaatkâr. Toplum, köleler ister, kendini özgürlüğe adamış insanlar değil. Toplum köleler ister, çünkü toplumun çıkarları itaat ister.
OSHO00 Yorumlaher insanda olduğu gibi nefsin seni yoldan çıkarmaya çalışıyor. sende mücadele ediyorsun. bol bol kitap okuyup dinini iyice öğrenmelisin. Allah senden ne istiyor kul olarak görevlerin nedir iyi bilmelisin. peygamberini iyi tanımalısın. o nun hayatını iyi bilmelisin. zira peygamberinin hayatı her müslümana örnek bir yaşam tarzıdır. namaz nasıl kılınır, dua nasıl yapılır, kabül olurmu, olursa nasıl olur, olmaz ise neden olmaz bunların hepsini okuyarak öğrenmelisin. sorgulayan bir karakterin olduğunu düşünüyorum. endişelenmeye mahal yok. sen araştırmaya devam et, devamlı oku. eminim aradıklarını bulacaksın.
00 YorumlaHiç kimsenin fikirlerini önemseme oku bu dönemler taklitten çıkıp meseleri aklı bir şekilde kavrayacan dönemler genelde insanlar bu dönemden geçerler sadece doğruyu temmenni ederek okumak ve düşünmek seni sağlam bir yola sokar kuranın ilk suresi fatiha manasına dikkat ederek oku
10 Yorumlaniye gizli kullanıcı olarak sordun ki? burada bir cevapta konuşulacak şeyler değil bunlar. herkesin din hakkında ki görüşlerini takma. din oldukça keyiflidir. Allah da varlığına inanılacak kadar gerçektir. sadece saçma sapan bilgiler sonrasında oluşan kargaşadan dolayı ulaşamıyoruz bu basitliğe. diğer yandan endişen olmasın böyle şeyleri düşünmen güzeldir. sadece danışacağın fikrine başvuracağın insanlara dikkat et
00 YorumlaAsirlar once indirilen kuranda sinegin bir kanadinda zehir digerinde panzehir oldugu gecer bastan sona tum kuran mealini oku hem kafandaki niye yarratildik niye cezalandiriyoruz sorularinin cevabini bulursun hemde mukemmellikleri okursun inancin kuvetlenir zor bisey degil bos vaktinde daha cok seversin zaman ayirirsn gittikce
00 Yorumladuama yanıt vermiyo değil sen onu anlayamiyosun şeytan vesvese veriyo ağzından tövbeestağfurullah ve euzu Besmele yi eksik etme Allah im içimdeki sana olan inancimi peygamber Efendimizin yüzü suyu hürmetine koru kâfirlerden değil imanlilardan eyle beni yarabbi diye dua et bide rüyalarına dikkat et belkide yanıtsız kaldı dediğin dualarin ruyalarinda işaretleri vardır
10 Yorumla
+1 yılGardaş Allah dualarında seninle konuşup sana cevap vermez böyle birşey bekleme kesinlikle. Onun sana ihtiyacı yok senin ona ihtiyacın var ve duam kabul olmadı diyip dine ve Allah'a küsmek olmaz o zaman hiç birşeyin değeri olmazdı bazı şeyleri hak etmen gerekiyor dua edip çabalaman gerekiyor. Bu işleri bilen ve kibirli olmayan insanlar var onları araştırıp bul onlara bütün kafana takılan soruları sorabilirsin. Allah yardımcın olsun şimdiden.
10 Yorumlasendekı bu ıc gudu sedece ıman zayıflıgından kaynaklanıyor once ınanmak sonra ımanlanmak gerekır bu hemen bır dua etmeyle bıraz namaz kılmayla olan bırsey degıldır zaman alır ve sonra bakarsınkı bambaska bır dunyadasın ıste ozman basına sılah dayasalarda ınancından vazgecmessın bu kalben yasanacak bırseydır once kendını kesfet nekadar ustun bır varlık oldugunu dusun kendını ıncele taşlar yerıne oturacaktır
00 Yorumla
+1 yılgerçek allah ile dinlerde anlatılan allahın aynı olduğuna kesin inanıp dini inanışlardaki yanlışlar yüzünden gerçek allah inancından soğuma. burada anlattıkların dinlerin bize allah ile ilgili öğrettikleri. şunu unutma islamiyet hıristiyanlık ya da musevilik ya da başka dinler yanlış demek allah yok demek değildir.
00 Yorumla
+1 yılkendin birşeyler yaparsan daha iyi olur gibi geliyor bana.. . bence kuran ın mealini anlayarak okumaya çalışş.. cemaatlerin hepsinden uzak dur arkadaşım.. kendin kuranı baştan sona anlayarak okumaya çalışş.. inş. kalbin ısınırr..
10 Yorumla
+1 yılBen de senin gibiydim aldım bir türkçe meal okudum. Herşeyi anladım soru işareti kalmadı kafamda. Kendimi dinlerden azad ettim inanmıyorum artık :) sana tavsiyem inanmaya ihtiyacın varsa okuma araştırma sadece inanmaya çalış.
00 YorumlaSenin temel imani meselelerde önemli bilgi eksikliğin var kardeşim
Bu konularla alakalı sağlam birkaç kitap okuman şart
İnsan bilmediği şeyden süpheye düşer20 YorumlaSinava girdik, soru kagidinin yaninda hoca cevap kagidini gosterse; sinavin ne anlami kalirdi... o halde oku calis ki; sinavda aklinla dogruyu bul... sinav sonuclarinin aciklandigi gun (mahserde) sende kazananlardan ol
40 Yorumla
+1 yılSoruların cevabını Risale i Nur Külliyatında bulabilirsin. 33. Sözü oku, yala yut. İçindeki dert, derman olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi işe matematik yönünden bakarsan belki daha somut bir bilgin olur. Şimdi inanmıyorsan sorun yok ne +ne - öyle değil mi. Ama inanıyorsan +. Başka seçenek olmadığına göre sana matematik inanmanın daha karlı olduğunu söyler. En basit yol bu.
02 Yorumla- +1 yıl
Zararlı çıkmazsın. İnanmazsan zarardasın. En azından inanmamanın sana bir getirisi yok. Bu yönden bakması gerek belki. Matematik yalan söylemez.
Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. Eğer böyle bir kanıt istiyorsan; İstihare namazını dene, google amca'da nasıl kılınacağını anlatıyor. Dene ve gör.
00 Yorumla
+1 yılKisa ve net. Annen baban seni seviyodur illaki. Ama cezalandirmislardir gecmiste veya bugunde. O zaman senin mantiginla gidersek. Annen veya baban seni sevmiyolar :) dini cok kurcalarsab dinden uzaklasirsin. Net.
10 YorumlaBir ara bende şüpheye düşer gibi oldum. ama Allah'a şükürler olsun. bu din sahte değil bütün sorularıma cevabı araştırarak buldum. Allah sana Hidayet versin. en küçük şüphe seni dinden çıkarır sakın ha dikkat et
10 Yorumla
+1 yılKuran'da bir kez olsun şüpheye düşen insana tüm cennet kapıları kapanır yazıyo aman dikkat kardeşim git bir kuran oku kendine gel :/
10 YorumlaKuran ve hadis oku haram lardan uzak dur inşaallah duzelirsin
10 Yorumla
+1 yılBence sorgulamakta gayet haklısın, aklına takılanlar da gayet mantıklı sorular. Beynini dinle, doğru kararı o verecektir 😊
10 YorumlaDr. Zakir Naik bunu kesinlikle inlemelisin çok zeki bir insan. Bu videoları izledikten sonra diğerlerini de izleyeceğinden şüphem yok.
https://www. youtube. com/watch? v=O2TvpoU7S0I21 Yorumla- +1 yıl
Evet bu hocanın videolarını ben de tavsiye ederim.
+1 yılSenin anen baban bu inanci anlatamadiysa yasatamadiysa ilk once onlar sorumlu sen kalbine don hayatina bak kalbini isleten damarlarinda o kanin dolasmasini saglayan bir et parcasindan seni var edeni dusunmeye calis
10 YorumlaBilim adamlari evrenin üstün bir zekanın eseri olduğu hemfikrindeler çoğunlukla,
Ama gerisi sana kalmis , zaten fizik kanunlariyla bile Allaha ulaşırsin ama dinler biraz zorlar seni
(TAM KAPSAMIYLA ÖĞREN DINLERI KULAKTAN DOGMA BILGILERLE DEGIL)00 Yorumla
+1 yılKafirler topluluğuna aldanma sakın kardeş onlar seni aldatır her zaman. Kur'an sana doğru yolu gösterir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuran da her sorunun doğru cevabını bulabilirsin namazıda bırakma derim küçükte görme Allahın huzuruna çıkıyorsun sonuçta duanda senin icin hayirliysa kabul olur sen dua etmeye devam et özellikle bu ayda (:
20 Yorumla
+1 yılBunun için savasmalisin şeytan butun ruuhunu ele geçirmiş sen ne kadar yapmak istesende amaaan boşver dedirtmeye alistirmis diini sohbetlere katil
10 Yorumla
+1 yılsen eiyisi kuran oku şeytan seni yoldan cıkarmaya calısıyo üzüntü ve acının sebebi insanlardır herkes birbirinwe saygı sevgi duysa böyle olmaz dualardan vazgecme sen bu dünyayı değil ahireti düşün
20 Yorumla
+1 yılkardeşim diyanete bütün sorularını tek bir maille at , cevap veriyolar...
14 Yorumla
Soran+1 yılsağol
- +1 yıl
veriyolar dostum..
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu zamana kadar, dindar olup da şerefsiz olmayan bir insan daha tanımadım. İyi kalpli temiz insanlar hep böyle din-min takmayan tiplerdi.
06 Yorumla- +1 yıl
yanlış kıyılarda gezmişsin arkadaşımm ondan olmasınnn..
Cevap sahibi+1 yıl5 vakit namaz kılar, işten kaçmak için camiye cumaya gider. her sene hacca gider ama zor durumda olan akrabasına 20 lira borç vermez. namus namus der fakat otobüste 15 yaşındaki kıza köpek gibi bakar. muahbbetten tasavvuftan dem vurur ama iş yerinde kulis yapar ortalığı karıştırır.
O yüzden külahıma anlatın.- +1 yıl
Saglam musluman isten kacmak icin cumaya gitmez, Allah'in emri oldugu icin gider. Saglam musluman hacca gitsin veya gitmesin zenginse zekatini verir, zekatin once fakir akrabasina dustugunu bilir. Saglam musluman zinanin haram oldugunu bilir kendini korur. Gordugun gibi ihlas varsa budur gercek."kalplerin icini Allah bilir" .
Cevap sahibi+1 yılhah işte, yok öyle bir dindar bu ülkede. varsa da ben göremedim.
bol bol hadis ve kuran ı kerim oku aklında şüphe kalmaz.. ama gidipte ateist forumlara falan takılırsan iyice yoldan çıkarsın
10 Yorumlabence ianamaya devam et vedeme hicbizamn ALLAH benim dualrimi kabul etmiyo diye sen dua eetmeye devam et elbet bit´r gun bu dualiirn karsiligini gorecelsin insallh yeterki pes etme ltf
10 Yorumla
+1 yılO kadar yüce bir varlık bizim gibi embesilleri yaratıp bundan ne hoşnutluk duyacak? Başka işi yokmu?
03 Yorumla- +1 yıl
hoşnutluk için yarattığını kim söyledii dostumm
- +1 yıl
Birisine bişeymi ispat edecek peki? Dünyanın hali ortada.
- +1 yıl
Hadis-i Kutsi de diyor ki :Ben gizli bir hazineydim , bilinmek öğrenilmek istendim..
İnsanların yaradılış nedenlerinin açıklandığı bir hadistir..
Hayırlı Ramazanlar
Kuranın mealini hatim et ilim eksikliğinde sorgulaman oluyor ilim öğren
00 Yorumlasakın inancını yitirme din adamından yardım al herşey yoluna girer
20 YorumlaEvet gerçekten öğrenmek istiyosan bana ulaş
01 Yorumla- +1 yıl
Ben gerçekten öğrenmek istiyorum dine inanmak istiyorum ama şüpheler var kalbimde nasıl yok edebilidim
risalei nurlar bu konuda sana yardimci olur
21 Yorumla- +1 yıl
insan bir su parçasiyken onu ana rahmine koyan ve kan pihtisindan yaratmadik mi diyor ALLAH yeryüzünü dolaşin gezin sizden öncekilerin izlerini görürsünüz inanmadilar diye helak olan diyor orneğin pompei halki italyada sergilenmektedir hepsi ölece kalmişlar niye düşünmüyorsunuz sizin için güneşi aydintlatma araci olarak kilmadik mi yağmur tanelerini indirmedik mi yerden sizin için bitkiler yetiştirmedik mi inanana toplum için hepsinde ayetler vardir diyor bu ayetler inancini sağlamlaştirmazsa sikintiyi kalbinde ara
Liverpool'dan 8 yiyince ben de böyle hissetmiştim.
20 Yorumla
+1 yılİşte bunlar hep eksik bilgi ve düşünce.
06 Yorumla- +1 yıl
Ben de uzun uzun cevap yazmaya üşendim. Çok var böyleleri, isteyen kişi araştırır sonuna kadar her şeyi öğrenir. Öğrendikleri birkaç bilgi bunların kafasını karıştıracak kadar bilgisizler işte :)
- +1 yıl
Bunları senin için söylemedim Ayşegülcüm.
bir kamil'i mürşid şart
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden Yaşıyorsun Hiç Düşündün Mü
06 Yorumla
Soran+1 yılevet ama düşünmek rahatsız edici
Cevap sahibi+1 yılBazen Neden Yaşadığını Sorgular İnsan İsyan Eder O Zaman Sokakta Yatsn Evsizleri Annesi Babası Olmayan Yetimleri Düşün
Cevap sahibi+1 yılYasamayada bilirdin cenabii allah herkese bir rol vermiş bu hayatta annen baban icin yasiyorsunn geleceğin icin yaşıyorsun
Cevap sahibi+1 yılGeleceğin İçin Yaşayacaksın İleride Olacsk Evletlarin İçin Anne Olmak İstersin Dimi
Aramıza hoş geldin
00 YorumlaKurani ac oku..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah islah etsin
00 Yorumla
+1 yılHayirlisi be gulum
00 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi