https://youtu.be/SBDj5RQ82xA
Türk kadınlarının asla kibar erkeklerden hoşlanmaması, doğru bir tespit mi?
https://youtu.be/SBDj5RQ82xA

Yakışıklı olmasaydı kibar oluşuna dikkat etmezdiniz. Bu durum böyle. Bir erkeğin finansal geliri ve mesleki statüsü o erkeği tercih etmenizdeki en büyük etmen. O yakışıklı erkek kibar olmasaydı da severdin.
Freud Daddy İssues diye aratırsaniz daha detaylı bilgi edinirsiniz.
Her kız çocuğunun 3 babası vardır; “biyolojik baba”, biyolojik babada olmayan ama olması istenen özelliklerin yüklendiği “fantezik baba”, güç ve kudreti temsil eden “sembolik baba”. Çocukken hepimiz güçsüz ve korunmaya muhtacızdır. Dünya tehlikelerle doludur ve bizi her şeyi bilen ve yapabilen güçteki fantezik ve sembolik babamız tehlikelerden ve tüm olumsuzluklardan korur. Her kız çocuğunun hayalinde babası gibi biriyle evlenmek vardır. Tanıdığı ilk erkek olan babasını idealize eder ve tüm erkeklerin babası gibi olacağını düşünerek büyür. Yetişkin olduğunda da her erkekte idealize ettiği babaya göre bir eksiklik bulup ilişkiyi koparır ve bir türlü aradığım gibi bir erkek hayatıma girmiyor diye düşünür. Tüm bunlar bilinçdışında gerçekleşir ve bir kadın, babasının idealleştirilmiş fantezisinden kurtulmadan sağlıklı bir ilişki kurması pek mümkün değildir
idealize ettikleri fantezik babaları veya sembolik babaları gibi güçlü ve kudretli bir erkek aramaları nedeniyle ilişkilerinde mutlu olamazlar. Öte yandan da böyle bir babaya sahip olmayan kadınların baba özlemi ve korunup gözetilme ihtiyacı onları küçük bir kız çocuğu gibi davranmaya da yönlendirir. Sorumluluk alan, onun adına kararlar veren, sert ve kesin olan, sorunlarını ortadan kaldıran, onu inciten herkese kızan, onu koruyan, onunla gurur duyan ve onu olduğu gibi seven bir babası olmamış bir kadın böyle bir eşi olsun ister. Ancak sonradan bu rolü üstelenecek hiç kimsenin gücü bu özlemi dindirmeye yetmez. Çünkü yetişkin ilişkilerinde çocukluk yaşantımızın hayal kırıklıklarını ve travmatik yönlerini tekrarlama eğilimimiz vardır. Duygusal ve/veya fiziksel olarak yetersiz babalık görmüş kadınlar ya bu boşluğu dolduracak bir baba figürü olarak yine babaları gibi hayal kırıklığına uğratacak bir partner seçerler ya da ilişki dinamiklerini bu kişinin onları hayal kırıklığına uğratacağı şekilde yönlendirirler. Bu duruma “geçmişin kendini tekrar etme zorlantısı” denir ve bu bir tür lanetli “yazgı” gibi kişinin yakasını bırakmaz ve geçmiş defalarca yeniden sahnelenir, zaman, mekân ve oyuncular değişse bile roller ve tema aynı kalır.
Tam olarak değil. Bizim insanımız kibar olmakla, kendi önceliklerinden ödün vermeyi karıştırıyor.
İki tip nezaket vardır. Birisi hayran bırakır ve etkiler ve bir diğeri de etkilemez hatta bazı durumlarda arkasında ki niyet nedeniyle tiksindirebilir.
1. örnek için güçlü, kendi kararlarını veren ve kendi önceliklerinden ödün vermeyen bir karakterin, sevdiği kadına gösterdiği nezaket ve sevgiyi düşünebilirsin. Doğal ve içten gelir.
2. örnekte yapılan nezaket sırf etkilemeye yöneliktir. “Bu kişiyi etkilemeliyim. Gözüne girmeliyim ki beni beğensin”. Bu kişi gerçekten nazik ve kibar olduğu için değil, kızdan “evet bu etkileyici biri” onayı almak için uğraşır. Diğerinin buna ihtiyacı yoktur. Puan almak ve onaylanmak için değil, içinden öyle geldiği için nezaketlidir. Kırmızı çizgileri gecildiğinde gerekirse buna tepki bile verebilir ve sert görünebilir. Diğeri kırmızı çizgileri geçilse bile ezik bir tavşan karakterinde kaybetmekten korktuğu için kendinden ödün verir.
birinci karakterin yeri geldiğinde sert tavrına bakarak kadınlar sert erkeklerden hoşlanıyor diye düşünülmesi normal ama ama tam doğru değil.
Ama şöyle bir gerçek var biz toplum olarak güçlü ve sert karakterlerden etkileniyoruz. Bu nedenle hayatı boyunca gördüğü rol modeller gereği, sert sinirli ve kanka olarak tanımlanabilecek erkeklerden hoşlanan kız sayısı da çok denilebilir. Akıllı bir adam uğraşmaz bu tiplerle. Kendi gibi tipleri bulurlar zaten
Ama sen böyle yaparsan eig alırsın işte 😉
Teşekkürler 👍☺️
Bence bu durum kesinlikle doğru ve bu biraz bilinç altı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Sadece tr de değil dünyada böyle. Kadınlar boylu poslu ya da sert mizaçlı erkeklerden daha çok hoşlanıyor ve etkileniyorlar. Minyon ya da babyface erkekler genel olarak daha az tercih ediliyor. Bence ilkel beynin bilinç altımızda hala kendini koruyabilecek ve vahşi hayatta hayatta kalabilecek erkek türlerine eğilimli. Bunu da çok yargılanamamak lazım. İnsanlar sadece bir kaç yüzyıldır medeniyet içinde yaşıyor ve bu mağarada geçirdikleri zaman ile kıyaslanırsa cidden devede kulak bile değil.
Ergen kızlar öyle söyleyebilir ama bence gerçekten çok nadir bir kadın öyle bir şeyi ister. Kendini sürekli kısıtlayan, sana sert davranan, kötü davranan, bağıran, belki vuran, öküz gibi konuşan bir şeyi ne erkek ne de kadın ister diye düşünüyorum. İsteyen varsa da sonrasında ağlayıp pişman olmasın. Tabii biraz aile de önemli. Babası nasıl davranırsa kadınlar belki de ona yönelir bunu bilemiyorum. Ama demek istediğim iki taraf da birbirine insan gibi saygı çerçevesinde kibar, nazik, anlayışlı ve sevecen davranmazsa o ilişki hiç hoş olmaz ve çok uzun süreceğini sanmam. Ayrıca kibar ve sempatik erkekler kalbi buz tutmuş kadınların bile dikkatini çeker ve hoşlarına gider çoğu zaman.
Cevap
87Cevap
Ben hep kibarlıktan kazandım bence maço falan fıss kibarlık kazanır net kim ne derse desin kadınlara nazik olacaksın sert değil..
Of kadınların gönlünü çalmayı biliyorsun bak sen bak şuna 😉
Ben çalmam kii bana yürüyen genelde onlardı hep 😇
Aslında becereksizim biraz 🤣
Aman Allahım neler okuyorum 😯😊
Öyle ama cidden 🤣
Yürümeyi bilmiyorum 🤣
En güzeli o bence. Bende bilmiyorum 😂
@bluecupcake bak sorabilirsin tatlı şeye 🤣 ben yürümedim ama hoşlanmıştım
@Ready_Rookie yeap🤣
@BlueCupcake Bana yürüyenleri de gördün 🤣
@BlueCupcake Ben hariç canımın ciğeri çünkü kimseye yürüyemiyorum yapım gereği 😔
Sende akrepsin normal ablammm
En çok artıyı ben aldım herhalde 🤣
Öyle gibi görünüyor ☺️
Hihihihihihi 🤭😇
Kibarlık ve nezaket ne yazık ki bizim ülkemizde erkekler için “güçsüz veya kesin ib*ne” kadınlar için ise “kesin bana yürüyo hatun bana hasta oldu” algısı yarattığı için ülkede aslında gerçekten hamurunda nezaket barındıran insanlar bile girdikleri ortamın şeklini almak zorunda kalıyorlar. Soruna gelecek olursak ben katılmıyorum. Kadınlar kibar değil fazla naif ve ince düşünceli erkeklerden hoşlanmazlar diye düzeltmek istiyorum. Zira kırılgan, alıngan ya da karşısındakini kendinden fazla düşünen insan da toplumda pek hoş bir algı yaratmaz bir süre sonra buna dayalı olan ilgi ve sevgi boğar karşısındaki partnerini.
Benim üniversite de kız arkadaşlarımın hepsi maço ve maço görünümlü erkek istiyordu. Sanırım o tip erkeklerin kısıtlaması gibi davranışlarını önemsemek olarak görüp hoşlanıyorlar. Ya da dışarıya kaba saba olup kendilerine yumuşayıp açılmaları hoşuna gidiyordur. Ben sevmem ama sevenin çok olduğunu gördüm genelde de.
Evet bende tanıyorum o tarz insan 😊
Aslında bu durum kadının içgüdüsünden ibarettir. İnsanlığın kaç bin yıldır varlığından itibaren artık hem erkeklerde hemde kadınların genetik bilinçaltında şu oluştu:Kadın:-Cesur ve güçlü (günümüzde zengin anlamı da taşır.) bir erkek hem beni hemde çocuklarımı koruyabilir ve onları doyurabilir.
Kendinizi, çocuğunuzu nazik yetiştirin yeter. Nezaketli insan, kırmaz, çalıp çırpmaz, hak yemez, takdiri teşekkürü bilir, saygı sevgiden anlar, belki incinir ama incitmekten korkar, hastanın halinden anlar, yardıma ihtiyacı olana koşar, iyi bir kalbi olur, eşini üzmez. Nezaket öyle bir değer.
Kendi duygusal boşluklarından bir haber insanların, duygularının bastırılması için maço, kaba vs şeklinde adamlar seviyorum güzellemeleri apayrı bir ironi.
Genel anlamda insanlar kendilerine kibar iyi davranan insanların kıymetini pek bilmez.. Bu sebeptendir ki sürekli olarak etrafta dönen şu tarz sorulara maruz kalırız.
İlişkim için o kadar fedakarlık yaptım. Ve Sonuçta terk edildim..
Yani bir insana ne kadar kötü davranırsan onu ne kadar değersiz görürsen ne kadar ilgisiz olursan gelir o insan bu tavırlara aşık olur.. yani insanoğluna iyilik yaramaz geri teper
Bu aslında kızın babasıyla olan ilişkisiyle ve babanın annesiyle olan alakalı. Benim babam hiç maço bir erkek değildir. Sert de değildir. Öyle kaba, küfür eden biri de değil. Haftasonları babamla internetten yemek tariflerine bakar yemek yaparız. Maç da izlemeyi sevmez. Alkol içki de içmez. Agresif de değildir. Küfür etmez. Bana tam tersi bir adam denk gelse ben onunla birlikte olamam.
Ne kadar şanslısınız:)
@CeresSnakes şükür Allah’a
Kadın, ergenlik çağının sonuna kadar doğasının zayıflığı ve korunma içgüdüsü nedeniyle çoğu kez baskın karakterli ve maço erkeklerden hoşlanır. Ama artık hayatı ve erkekleri tanıma, anlama süreci sona erdiğinde o korunma içgüdüsünün yerini rahat yaşama arzusu alır. Ondan sonra da maddi anlamda güçlü erkeklere yönelir. Bu çoğu kadının kabul etmediği fakat bilinçaltının yönlendirmesi ile uyguladığı bir davranış biçimidir.
Yanlış bir tespit. Kibar olmak her zaman avantajdır. Tabiki bu kibarlıktan ne anladığımızla alakalı. Çıt kırıldım, en ufak konuda fikrini ortaya koyamayan, aciz ve yutan tiplerde kendine kibarım ben diyor.
İnsan gökkuşağı gibi olmalı her ton her renk barınmalı içinde. Kibarlıkta bunlardan biri fakat her zaman değil.
Valla kim ne derse desin, kibar ve çekingen biri gidip açılırsa hele biraz tipsiz ise bizimkiler aşağılıyor adamı. Kadınlar genelde ukala ve şerefsiz erkek seviyor.
Güzel güldüm 😊
Turk kadınları değil ama genel olarak kadınların kibarliktan kırılan erkekleri çekici bulduğunu düşünmüyorum, kibarlık iyidir ama gerektiği kadar.. fazlası diger insanlar tarafından güçsüzlük olarak algılanabilir ve kadında doğası gereği güçsüz bir erkeği çekici bulmaz.
Galiba haklısın 😉
Deveyi düven.. suyu içen mi..
aslında bu söz böyle değil fakat.. ahlak yapımım müsade etmedi..
değeri değersizleştiren bir toplum varsa oda bizleriz..
Söylemene gerek yok anladık 😡
Neden bu kızgınlık..
🤔
Ben direk zarif insanlardan hoşlanıyorum. Her ilişkimde.
Maçolar da benden uzak Allah'a yakın...
Amin 😊🤗
Hayır elbette, bu algının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Kibarlıktan kast ettikleri şey her şeye onay vermek, bir başkası için kendinden ödün vermekse değer görmemeleri çok normal. Cinsiyet fark etmeksizin kibarlık adı altında sürekli ödün vermek, 'seviyorum ya' diye her denileni yapmak yalnızca kişiyi değersizleştirir.
Denilen algı bazı kızlar için geçerli ne yazık ki. Aşığım diye her denileni, her kabalığı görmezden geliyorlar. Neden? Çünkü vazgeçerlerse adı aşk olmazmış. 😃
Kadınların içgüdüsel korunma ihtiyacı onları maço erkeklere yöneltiyor olabilir ama kibar erkeklerin ilgi çekmiyor olması tezini desteklemez.
Çok bilimsel bir cümle kurmuşsun beğendim 😉
Tespit kesinlikle doğru. Filmdekine vurulman bir şeyi değiştirmez. Kadınlar oyuncak ayıları da severler. Gerçek hayatta ayı görsen kucaklar mısın?
Güzel soru ama cevaplamak istemiyorum 😉
Kibar erkekten hoşlanmayan kadın..
Ne bileyim..
Doğrusu şaşırdım 😯
Yorumları okumaya geldim ☺
Bende okuyorum şimdi 😊 sıkıldım da biraz
Alakası yok kibar ve nazik erkekler bir adım öndedir kanımca ve çevremde gördüğüm kadarıyla tersini isteyen kişi muhtemelen kültürsüz ve ergen veya psikolojisi bozuk olabilir (biraz genel oldu ama bence öyle )
.
Eksik tespit;
Eğlenme, sürünme ve acı çekmek için serseriler ile,
Evlenmek içinde hafif kel ve göbekli tipler ile.
.
Düzgünce derdini anlatırsın, kafa açma derler
Nazik davranırsın, bu ne ya böyle top gibi derler
Nezaket gösterirsin, bana yürüyor derler
Alttan alırsın, ezik sanır üzerine yürürler
Yolda çarpar özür dilersin, sapık olursun
Ben kibar erkeklerden hoşlanırım ama baymayacak dozunu bilecek elbette, bana sert yapan erkekten nefret ederim bu net yani hiç de öylesi denk gelmedi hep bana nazik ve coook dusunceli erkeklerle karşılaştım minnetarim onlara 😍
Valla bende kibar erkeklerden hoşlanmam napayım yapım bu arkadaşım seviyorum
Helal sana be 🎉🌺✨
😂😂
Bütün genellemeler yanlıştır buna bu geneleme de dahil
Sevmemesiyle ilgili değil, seviyor ama sonrasında işler yolunda gitmiyor. Çünkü kadınlar kendilerini üzen, tam anlamıyla ayı erkeklerden hoşlanıyor bu yüzden ya aldatıyor ya da bir ayı için kibar erkekten vazgeçiyorlar. Allah belllalarıını vrsin.
kadınlar gucu sever :)
gucu de yonetmeyi ister :)
simdi ilk tanıdıgında kibarlik ve gucu bagdastiramiyor :) sonrasinda da neden kibar degil diye mizliyor :) ama bunu bir turk kadini problemi degil de genel bir durum oldugunu dusunuyorum
asla kibar erkeklerden hoslanmaz demiyorum ama, bugune kadar gordugum gerceklere dayali olarak, zarif akli basinda kadinlarin buyuk cogunlugunun maco ya da odun-moloz tipleri tercih ettigi kaniksanmaz bir gercek kimse bunu inkar edemez. Damn it.
Bu bir ırka bağlı değil ki. Rus kadınlar da bizim erkekleri seviyor. Simdi onlar maço mu seviyor? 😀 Bence kişilik durumu ile alakalı. Türk kadınına laf yok o kadar, tabi asenalara hic laf yok. 😀
Ben boşandığım eşimin ailesi tarafından eşime karşı kibar olmakla suçlandım. hep aşkım diyormuşum. canım diyormuşum. ama yeniden evlenirsem yine aşkım canım derim. başkaları istediği için değil kendim istediği için davranırım. 👅
Sen şakasın ciddi mi? 🙄
Evliliğimi kurtarmak yerine beni bunlarla suçladılar. kocalıkta zayıf kalmışım. sözümü geçirememişim. herşeyine evet demişim. sürekli aşkım, canım demişim. birde yüzüme doğru taklidimide yaptılar. kayınbabam aşağıdaki manav amcaya bile bunları söylemiş.
Ben nelere evet dedim. eğitimini tamamlaması için köpek gibi uğraştım. bütün akedemik kurslara gönderdim. ne zaman istese memleketine tatile gitmesine izin verdim.
Ama bunların hepsi yuvarlak masada bana bıçak gibi saplandı
Çok şaşırdım gerçekten. Neyse senin için hayırlısı olmuş sanki boş ver
Kendi kızlarına laf gelmemesi için , kendi kızlarına çamur bulaşmaması için. bu evliliğin bitmesinin sebebi benmişim moduna soktular beni.
Allah yardımcın olsun üzüldüm gerçekten senin adına
Bu arada seni merak ettim. geçmiş olsun tekrar.
Teşekkür ederim biraz daha iyiyim öyle ya da böyle atlatıcam inşallah.
Yok canım , şu an hayatım çok iyi. yapım gereği kafaya hiçbirşeyi takmam. mutluyum %100 fresh im
Benim karantinam 2 gün önce bitti. iyileştim 🙈
Darısı başına inşallah 😇
Teşekkür ederim çok sağ ol 🤗
Bu arada karantinan olmasaydı anketime verdiğin cevapta ciddimiydin 😂🙈😂
Ne alaka ya? Kibar olmasın diyorsunuz sonra da sapık damgası yediriyorsunuz. Kibar erkek her zaman daha çekicidir.
Tespite katılmamakla birlikte her Kadın farklı kişiliklerden hoşlanır diyorum.
Hayatımızda daima başrolu kibar ve zarif erkekler oynamalı.. 🧚♀️
Aslında aradıkları sahip çıkan, mental ve fiziksel güçlü görünmeleri, centilmen, gerektiğinde de tepkisini sert şekilde getiren.
Sürekli kibar, her istenileni yapanı pasif görüyorlar.
Lan durunnn, 3-5 ergen kızın fikirlerine göre karar vermeyin😂
Kibar, beyefendi, sakin, uysal olmanız çok daha iyi.
Her iki cinsiyet için geçerli bu durum.
Hayır tabiki değil.. küçük yaştaki kadınlar için söyleyeyim o yaşlarda hoşa gidiyor evet çünkü küçük ve evlilik düşünmüyor. Yaş büyüyünce evlenmeye kalktı mı kibar erkek istiyor sözünü geçirebileceği bir erkek istiyor, bu erkek tipleri hemcinsleri arasında pısırıklık ezik ve eksik erkekler olarak nitelendiriliyor halbuki değil kibar erkek tam erkektir yarım erkek değildir mis gibi gibidir
Hayatım boyunca kibar ve efendi oldum
Ve evet maço ve sert erkek severler lakin sonları şiddet küfür ve kötülükle biter
Bizlerde hemcinslerimizin yaptıklarına utanır üzülür teselli ederiz
Kibar bir erkeğim; ama nedense hiçbir kız bana yanaşamıyor. Kaba birisi olmayı hiç sevmem zaten. Kibar oluşumdan dolayı tek bir sevgilim bile olmadı. Çok üzülüyorum.
Genel olarak değil ama çoğu daha çok maço ve baskın karakter seviyor. Kibar olmak eziklik geliyor çünkü malasef. Başlarına bişey gelincede soluğu Müge Anlı'da alıyorlar.
Bünye öküzlere nasıl alışmışsa artık kibarları yadırgıyor olmalı hoş kibarların soyu tükenmiş hepsi aynı
Çoğumsamak ile elinize ne geçiyor. Maço ve öküz olan ve kendi çapında, zararsız yahut kibar naif bireyleri yan yana koyman etik değil. Unutma. Senin baban da bir erkek
Kafa düz. Saçlar belli ki lüle. Ütü yapa yapa, saçlara fön vura vura, düzleştire düzleştire beynin sıvısını epey tüketmişsin. Yazık çok yazık.
Yakışan düzlükte bir cevap aldığıma göre, hayırlı işler zekaye hanım. Konuşma adıma bitmiştir
Nerede varsa kaba bir aygır türk kızları ona geyşadır. Nerede varsa kibar bir efendi ona çektirir kızlar her derdi. Özetle türk kızı insan değildir ondan insanlık beklenmez ona insanlık yapılmaz.
gücünü hissettirecek ama kibar davranacak erkeklerden hoşlanırım.
Oyle biri varsa bende cikayim onla
kesinlikle doğru bir tespit etrafında ne kadar abaza öküz hıyar varsa, her erkeği aynı zannediyo ne yapsın garibim.
Aksine kaba saba erkeklerden tiksiniyorum ben ya. Kibar erkek bir adım öndedir her zaman. Sevgilim de kibar bir insandır.
Bence doğru tespit hatta iyi erkeklerden de hoşlanmıyorlar kendilerini kısıtlayan, yaralayan hatta öldüren insanlara sempati duyuyorlar...
Kibarlıktan kasıt kadın gibi davranmaksa çekici gelmez ama ince düşüncelilik ve naziklikse kesinlikle çekicidir
Kibarlık insanın içinde olan bişey bunu kibar olmayı bilmeyip kibarmış gibi davranan arkadaşlardan korkucaksın.
Bence yanlış tespit. Ben kibar ve ince düşünen erkeklerden hoşlanıyorum. Maço tiplerden uzak duruyorum
Saçma bir algı elbette maço sevende var ama çoğunluk kibar olsun ister centilmen olsun ister diye düşünüyorum
30-35 yaşına kadar maço, serseri karakterli tipleri, o yaştan sonra ise kibar erkekleri severler. Hiç şaşmaz.
Ben yurt dışında da yaşadım
Türk Kadınları Serseri P*ç tabi edilen adamlar hoşlanıyor ! Net
Kibar değil de kadınsı davranışları olan kişilerden ben de haz etmiyorum
asıl dayakçı küfürcü ve ahlaksızdan yıldık kim nasıl yapmış bu anketi anlayamıyorum
Kadınlar her zaman kendine hakaret eden, saygı göstermeyen , acı çektiren erkekleri tercih ediyorlar. Yani doğru tespit.
Hayır kibar olsunda öyle aşırı değil yerine göre davransın yani
Genelleme yapmak yersiz. Ama cok nazik zarif kadinlarin bile bu tarza zaaflari oldugu gercek
Ezdikce kiymet goriyosun
Evet kızlara söverim ama hala bana yazıyorlar eee niye nazik olayım
Ne Türk kadınlarıymış be. Bir sert seviyor, bir kibar. Bir zengin istiyor, bir fakir. Artık Türk'ü yabancısı diye bir şey yok. Tek bir kafaya sahip olmaktan çıkalı çok oldu. Her bireyin ilgisini çeken noktalar farklı. Siz kendiniz gibi olun.
Değiiil.. zerafetin, kibarlığın, saygının, adabın müptelasıyız
Erkeğin bir duruşu ağırlığı olmalı ve kadına saygılı düşünceli kibar davranmalı hödük öküz olmasın yani
Doğru tespit ve bence baş sebebi de babalarının kibar olmaması.
Kibar erkeğe kılıbık sıfatı takılan bi ülkenin kadınından anca öküz sevmesini bekleriz
Hayır değil, insan kibar olmalı. Höbele zöbele mağra insanı gibi tiplerden hoşlanmıyorum hiç.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?