Denetimli serbestlik ne demek açıklayabilir misiniz, bide ertelenen kamu davası yazıyor. Yaşım küçük farkeder mi yaş.
( uyuşturucu suçundan)
( uyuşturucu suçundan)
Şüpheli, sanık veya hükümlünün toplum içinde denetim ve takibinin yapıldığı, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı alternatif bir ceza ve infaz sistemini ifade etmektedir.
Ceza adalet sisteminde, reform niteliği taşıyan değişikliklerden biri, denetimli serbestlik sisteminin kurulması olmuştur. Bu sistem; ceza yargılaması, infaz hukuku ve çocuk ceza hukukunun en önemli bölümünü oluşturmaktadır. Etkin ceza adalet sistemi, caydırıcı ceza infaz sistemi ile ideal çocuk adalet sistemi için denetimli serbestlik temel unsurdur.
Denetimli serbestlik sistemi kurulmadan önce, cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlüler takip edilmemekte, nerede yaşadıkları, ne iş yaptıkları, suç işleme risklerinin bulunup bulunmadığı bilinmemekte idi.
Bu sistemin kurulması ile hakim; hükümlünün topluma karşı taşıdığı tehlikelilik durumu, yeniden suç işleme riskinin bulunup bulunmadığını değerlendirerek, cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlüye rehber atayabilecektir. Bu suretle hükümlüler, denetim süresi içinde takip altında bulunacaklar, aynı zamanda ihtiyaç duydukları öfke kontrol, madde bağımlılığı gibi programlara katılmak suretiyle kendisini suça iten nedenler ortadan kaldırılacaktır.
Resmi Gazete’nin 20/07/2005 tarihli ve 25881 sayısı ile yürürlüğe giren 5402 Sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu çerçevesinde, ilgili mahkemece hakkında mahkumiyet kararı verilmiş olup, cezaları ertelenen, salıverilen ve haklarında hapis cezası dışında herhangi bir tedbire hükmedilen çocuk, şüpheli, sanık veya hükümlü için yine mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, kişilerin toplum içinde izlenmesi, iyileştirilmesi, psiko-sosyal sorunların çözülmesi, salıverme sonrası korunması, toplum ile bütünleşmesi, bilgilendirme, yönlendirme ve yardım hizmetlerini kapsayan toplum esaslı bir uygulamadır.
Denetimli serbestlik; kişinin işlediği bir suç nedeniyle tutuklanması ya da mahkemece hakkında mahkumiyet kararı verilmesi sonucunda kişinin cezasının Ceza İnfaz Kurumunda infazı yerine, infazını toplum içinde gözetim ve denetim altında tamamlamasını ifade eder.
Buna göre, denetimli serbestlik; ceza hukukumuzda alternatif bir infaz sistemidir. Şüpheli, sanık veya hükümlüler için hapsin alternatifi olan bu sistemde; kişi şarta bağlı olarak serbest bırakılmakta ve kendisine bir takım yükümlülükler getirilmektedir.
Denetimli serbestlikte, kişinin ıslahı ve topluma kazandırılması esastır.
Denetimli serbestlik hizmetleri, Bakanlık merkez teşkilatında Daire Başkanlığı, taşra teşkilatında şube müdürlükleri ve koruma kurulları ile bürolar tarafından yürütülür. Taşra teşkilatında 139 Müdürlüğü ve Koruma Kurulları bulunmaktadır.
Denetimli serbestlik Hizmetlerinde aşağıdaki ilkeler dikkate alınır:
Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri uygulanmasında görev alanlar; insan haklarına saygı, dürüstlük ve kararlılık çerçevesinde hareket eder; görevlerini yerine getirirken aşağılayıcı, onur kırıcı veya küçük düşürücü davranışlarda bulunamaz.
Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri uygulanmasında görev alanlar; suçtan zarar gören, şüpheli, sanık, hükümlü ya da bunların ailesi hakkında öğrenmiş
olduğu bilgilerin veya düzenlediği raporların gizliliğini korumak zorundadır. Bu bilgiler kanunun zorunlu kıldığı hâller dışında hiçbir kurum ve kişiye verilemez.
Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri uygulanmasında görev alanlar; görevleri ile ilgili belgeleri inceleyebilir; ancak buradan elde ettiği bilgilerle ilgili olarak soruşturmanın gizliliği ilkesine uymak, tarafsızlığına gölge düşürecek davranış ve ilişkilerden kaçınmak ve davanın taraflarına eşit uzaklıkta olmak zorundadır.
Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri uygulanmasında, yetişkin ve çocuklar hakkında yürütülecek işlemler ayrı ayrı yapılır ve çocukların yüksek yararının korunmasına özen gösterilir.
seminerlere katılıyorsun bu 30 mayıstan önceyse suçun 5 yıl ertelenmeden sonra tekrar takılmazsan oturmazsan paket olmazsan yatarın yok ama icicilikten işlem yedikten sonra dediğim gibi seminerlerini kaçırma imzan parmak falan varsa onları yap idrar kan testi falan olabilir yap onları 5 yıl boyunca o suçtan ya da herhangibi suçtan gierrsen sıkıntın olucak hem burda aldıgın cezayı denetimi bozduguniçin ve işlediğinin yatarını yatarsın buda 5 yılı geçerse 1 yıl kapalıda 4 yıl açık ceza evindesin demektir. yani 5 yılda 1 kez paket olsan 5 yılda 4 yıl boyunca 90 günde 1 hafta iznin var raha durursan durmazsan 5 yıl bir fiil kapalıdasın,
Cevap
8Cevap
bir suç işlemişsin, mahkemen devam ediyorsa ve bu mahkemenin sonucunda ceza alma durumun var ise, denetimli serbestlik veriyorlar. yani mahkemeye kadar bulunduğun şehirden ayrılamıyorsun. haftanın 1 günü karakola gidip imza atıyorsun. mahkeme bittikten sonra ya ceza evine gidiyorsun. ya da beraat ediyorsun. ama uyuşturucu ise sen ayda 1 kez tahlile gitmen gerekecek. bu süreçte uyuşturucu kullanırsan direkt olarak ceza evine gider , tutuklu yargılanırsın. avukat falan değilim. eski siyasi sucluyum bende. soylediklerimde yanlışlık payı olabilir. ya da işleyiş degişmişte olabilir
Denetimli serbestlik belirli günlerde gidip karakola jandarmaya imza vermek olur dava mi ertelenmiş hukum mu
Ertelenen kamu davası diyor sadece bilmem ki. Ama ben imza atmıyormusum denetimli serbestlik bürosuna gidip biriyle konuşuyorum oda bişeyler yazıyor
Senin yasin kac
Neden sordun, küçük biraz söylemem
Karakola imzaya gidiyorsun ben buradayım diye uyuşturucu suçu olursa yakınlarında sana soruyorlar bunu tanıyor musun diye abicim
Yani her ay bir yerde imza atarak dışarıda serbest kalabilir denetim altında
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun canım geçen benide aldılar Allah’tan temiz çıktım
Imza atican 5 yil. bisey olursa hapis. hic suc islememn lazim
Ama yaşım çok küçük farkeder mi
Ve imza değil bitane biri var konuşuyor 1 yıl
Senle ne alakasi var
Ben gidiyorum
Tkp et bi
Keskede hic bulasmasaydin kardeşim hangisini iciyorsun ateş buzzmu.😞😞😞
En basitçe seni bırakıyorlar ama en ufak halt yersen geri alırız içeri diyorlar.
Kamu yararına çalışıyorsun bi yerlerde yarı zamanlı belirli bir süre
İmza atıyor galiba her gün
Bende öyle biliyordum ama bi kadın var sorular soruyor ve konusuruyor belki yaşım küçük olduğu için de farklı olabilir 1 defa gittim sadece hep böyle olacak dedi
Olabilir
annenler kizmadi mi
Denetimli serbestlik; kapsamı kanunlarca belirlenen, şüpheli, sanık ve hükümlüler hakkında mahkemelerce verilen ceza ve tedbirlerin uygulandığı; şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve toplumla bütünleştirilmeleri için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı bir ceza ve infaz sistemidir. Denetimli serbestlik uygulamalarında, infaz ve iyileştirme süreçleri birlikte yürütülmektedir.
Siz muhtemelen Türk Ceza Kanunu madde 191’de düzenlenen kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurma suçunu işlemişsiniz. Bu maddeye göre;
(a) Kendisine yüklenen yükümlülüklere veya uygulanan tedavinin gereklerine uygun davranmamakta ısrar etmesi,
(b) Tekrar kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alması, kabul etmesi veya bulundurması,
(c) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanması,
hâlinde, hakkında kamu davası açılır.
Bu aşamada size henüz tebligat gelmedi ise bulunduğunuz il/ilçedeki denetimli serbestlik müdürlüğünü arayarak bilgi edinebilirsiniz. Muhattabınız denetimli serbestlik müdürlüğü olacak.