Size katılıyorum. Zekatı ile, işçilerine ev yapan bir patronu okumuştum. O adsm dan daha huzurlusu yoktur, çünkü işçisi daha çok değer verir işine, aidiyet duygusu ile çalışır. Evi olan bir insan, daha az maaş ile de idare eder ve vermenin hazzı insanı mutlu eder. Bunları yapmayan, milyarlık patronlar, sadece para yığar ve, yemeden ölür. Üstelik, veröenin hazzını yaşayamadan ve, tedirginlik için de yaşıyarak.
Ekolojik sistemde canlıların bitmez bir mücadele ve bir savaş içinde olduğunu söylerler hep. Ben buna inanmıyorum. Bilhassa tefekkür gözlüğüyle bakınca bütün bir âlem yardımlaşma içindedir. Güneş ışığı ve ısısıyla bütün canlılara yardım eder, ay ve yıldızlar geceleyin lambamız olur. Dağlar yeryüzünün kolonları, kazıkları gibi durur. Okyanuslar, denizler, göller hep mahlûkatın hizmetindedir. Yeryüzü tarlamız, bahçemizdir. Siz koyuna ot verirsiniz, o size yün verir, süt verir. Kısacası kâinatta yardımlaşma üzerine kurulu muazzam bir düzenin var olduğuna inanıyorum.
“Hayat bir cidal, bir çarpışma değil. Hayat bir teavündür, bir yardımlaşmadır.” demiş sevdiğim bir zât :))
Hayatın temel gayelerinden biri ihtiyaçtır. Bizler mücadele ederken bile ister istemez ihtiyaç duyarız. Karşılıklı yardımlaşma, dayanışma her zaman vardır. Mücadele hiçbir zaman tek başına geçerli olmaz, olamaz. Hayatın şartları yardımlaşmayı zorunlu kılar. Dünya bir makine gibi. Her bir parçası diğerinin işlemesine katkıda bulunuyor. Kainat denge üzerine kurulu ve bizler o dengede birbirimize tutunarak ilerliyoruz..
Ben yarı yarıya düşünüyorum.. Amaçlar için mücadele ediyoruz ve bir karşılık alıyoruz. Bizim desteğimiz olan insanlara yardım eli uzatıyoruz. Bu ikisi olmadan hayat olmaz diye düşünüyorum.
Mücadele etmeden ugrasmadan biryere ulaşılmaz Ama kimseye yardım etmeden bencilce mücadele eden biri geldiği yeri hak etmiyordur iyi bir insan değildir brnce Dogry olan yardım ederek bencil olmadan çıkar gozetmeden mücadele edebilmek:))
Hayatın bir yardımlaşma olduğu zayıfların yok olmayıp ayakta kalmalarından anlaşılmaktadır. Yine hayata baktığımızda her şeyin birbirine destek vererek yardımlaşma içerisinde olduğunu görürüz...