Annemle yaşamak çok zor, annemle nasıl yaşamaya devam edeceğim?

Merhaba. Ben 22 yaşındayım ve üniversiteden yeni mezun oldum (2 ay önce). Şöyle ki en baştan başlamam gerekirse annem ile babam biz ikiz kardeşimle ilk okulda iken boşandılar. Fakat kendimi bildim bileli aslında biz çok daha küçükken evler ayrıydı. Sürekli şiddetli geçimsizlik vardı. Fiziksel şiddet yoktu belki ama yinede devamlı edilen kavgalar, bağırış çağırışlar sürüyordu. Neyse... Annem bizi tek başına büyüttü maddi ve manevi. Babamla fazla görüşmüyoruz. Kendisi biraz sorumsuz biridir. Annem üstümüze bir tık fazla titriyor dolayısıyla. Bunu anlarım fakat bu artık hastalığa döndü. Tüm hayatımızı, kararlarımızı kontrol etmeye çalışıyor. Kendi istediklerini yaptırmak için bize psikolojik baskı kuruyor. İş hayatımıza bile karışmaya başladı. ("hayır o işe giremezsin, hayır şehir dışına çıkamazsın, ben sizden kopamam, o iş olmaz, bu iş daha iyi vs"). Şu an Ankara 'da biraz torpil ile işe girebilme şansım var ve bunu kaçırmak istemiyorum tabi ki günümüz şartları ile. İşletme mezunuyum ve genel olarak işsizlik sorunu benim gibi iibf mezunlarında daha çok. Fakat annem izin vermiyor. O kadar kontrolcü ki dışarı çıkıcak olsak herşeyi sorguluyor. Oturup kendisiyle gayet düzgün konuştum. Bana olumlu tepki veriyor fakat akabinde hiçbirşey değişmiyor. Beni geçiştiriyor. Ses yükseltip, tartışma olunca da hiçbirşey düzelmiyor. Psikoloğa gitmeyi kabul etmiyor. Ona göre onda hiçbir sıkıntı olmadığını söylüyor ve "ilaç verirler boş yere işim aksar orda burda uyurum" diyip bahane ediyor herşeyi. Zorla sadece 2 seans götürebildim geçen ay doktora (o da kendi sorunlarım için gittiğimde kaşla göz arası konuşturdum doktorla) artık devam etmek istemiyor, kaçıyor. Üstelik titizlik takıntısı var. "Aman oraya dokunma, hayır öyle yapma, oraya deyme, oturma vs." Evde yaşamak zehir oldu artık bize. Eve ne ailemizden ne arkadaşlarımızdan birilerini çağıramıyoruz resmen yasak. Maalesef o kadar paranoyak ki herşeyin kötüsünün bizim başımıza geleceğine inanıyor. Üstelik kendi ailesiyle de fazla görüşmüyor, iletişim halinde bulunmuyor. İnsanlara tahammül edemiyor. Fakat bizimde artık çocuk olmadığımızın farkında değil. Çok bunaldım, nefes alamıyorum. Üstelik bu tavırları artık özgüvenimi zedeliyor. Kendimi her konuda yetersiz hissetmeye başladım. Hayata karamsar bakmaya başladım. Akrabalarımızdan yardım istiyoruz "birde siz konuşur musunuz?" diye fakat onlara da agresif, saldırgan davranıyor ve püskürtüyor. Kaldıramıyorum artık. Lütfen bize bir tavsiye verin.
Annemle yaşamak çok zor, annemle nasıl yaşamaya devam edeceğim?