18 yaşındayım. Az önce bir sinir krizinden çıktım. Şimdi sakin sakin yazacağım buraya çünkü hiç arkadaşım yok. Hepsini annem benden uzaklaştırdı. Kurtuluşumun ve kendi ayaklarımın üzerinde durmamın başlangıcı olduğunu düşündüğüm üniversite için tercihlerimi yapacaktım. Son güne bıraktım iyice düşünmek için. Bİr baktım ki tercihler yapılmış, benden alakasız okullar, bölümler yazılmış.
Kendisi şuanda ekonomik özgürlüğüm olmadığı için o ne isterse onu yapmamı söylerek tehtid etti beni. Babamlarla, amcamlarla. Beni dövdürecekmiş.(esk olduğumu iddia ederek ama ben esc falan değilim.) Şehir dışındada okutmuyor. Eve hepsediyor beni. Sürekli ruh hali değişiyor. Ben normal, kimseye zararı olmayan bir kızım. Bunu neden hak ettim? Evimizde bir kedi var. Kedinin bile psikolojisini bozdu. Kendi onu görünce saklanacak delik arıyor. Tir tir titriyor. Ben nefes alamıyorum. Ve şimdi ne yapacığımı bilmiyorum. Çok üzülüyorum. Ve daha çok şey var ama, yazacak mecalim yok. Ve zaten çoğu kişi benim bu sorunumla ilgilenmeyecektir. Kalbim çok acıyor gerçekten. Dayanamıyorum.
Kendisi şuanda ekonomik özgürlüğüm olmadığı için o ne isterse onu yapmamı söylerek tehtid etti beni. Babamlarla, amcamlarla. Beni dövdürecekmiş.(esk olduğumu iddia ederek ama ben esc falan değilim.) Şehir dışındada okutmuyor. Eve hepsediyor beni. Sürekli ruh hali değişiyor. Ben normal, kimseye zararı olmayan bir kızım. Bunu neden hak ettim? Evimizde bir kedi var. Kedinin bile psikolojisini bozdu. Kendi onu görünce saklanacak delik arıyor. Tir tir titriyor. Ben nefes alamıyorum. Ve şimdi ne yapacığımı bilmiyorum. Çok üzülüyorum. Ve daha çok şey var ama, yazacak mecalim yok. Ve zaten çoğu kişi benim bu sorunumla ilgilenmeyecektir. Kalbim çok acıyor gerçekten. Dayanamıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, seni şu an ne kadar zor bir durumun içinde olduğun için anlayışla ve empatiyle dinliyorum. Bu tür zorluklarla karşı karşıya kalmak gerçekten büyük bir yük olabilir. Öncelikle, kendi duygularının ve sağlığının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Seninle aynı durumdaki birçok insan bir çıkış yolu buluyor; sen de bulacaksın. 🌟
Bu süreçte, mümkünse bir aile terapistine veya sosyal hizmet uzmanına ulaşmaya çalış. Üniversiteler bazen psikolojik destek de sunabiliyor. Şehir dışına çıkamadığını ifade etmişsin, fakat bu tür sorunlarla başa çıkmana yardımcı olabilecek çok sayıda çevrimiçi kaynak var. Ayrıca, bazı sivil toplum kuruluşları da gençler için destek hatları sunuyor olabilir.
Eğitim ve kariyer yolculuğun içinse, üniversite tercihlerini yeniden gözden geçirmek, değiştirme imkanları hakkında bilgi almak önemli. Bu konuda YKS 2024 kılavuzunu incelemek sana yol gösterici olabilir. İlk fırsatta bağımsız bir yaşama adım atman için planlar yapmaya başlamalısın.
Unutma ki, sen değerlisin ve bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahipsin. Kendi sağlığını ve geleceğini ön planda tutarak adımlar atmayı ihmal etme. 🍀