Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. Kredi alırsan, çok harcama yaparsan imkansız gibi bir şey.
Babam ablam evlenmeden önce kredi aldı.
Ayda 413 kredi > bu ay ki hesap özeti borcu 2.222,30 TL > Telefon > doğalgaz > su faturaları..
İstanbul'da hayat daha da zor.. Hele ki kiraysa.. Biz İstanbul gibi bir şehirde değiliz yani.
Kiraysa özellikle yandın sen.. Bizde araba ev var yine böyle.
Eniştem İstanbul'da 3900 maaş alıyor şirketinden + özel ders veriyor arada..
Ama yinede yetmiyor onlara, hiçbir gereksiz harcamaları olmamasına rağmen yeni evlendikleri için zor oluyor tabi..
Bide araban varsa çok mazot/benzin yakar.. Aileden çok para yer o arabalar :D02 Yorumla
Soran+1 yılevlilikten sonra ancak araba alırım benim önce para biriktirmem lazım :) allahtan İstanbul'da yasamıyorum :) hocam kredi insanı mahfedşiyor elimden geldiği kadar bu kredi işine girmicem :)
En İyi Cevaplar
Herşeyin geliri kadar gideri var bak. Yaşam standartların 3500 TL maaş alan bir adam gibiyse biraz lükse kaçmak istersin. Kaliteli yaşam dersin kendimden biliyorum.
Yüksek maaşlara da çalıştım şu an aile ofisimizdeyim ve başka bir işte çalıştığım kadar maaş almasamda yaşam standartlarım hep lükse kaçar yani. Alışıyorsun ve arıyorsun bu bir gerçek kendini öyle alıştırmazsan kendi klassında en iyi yaşamaya bakmalısın.03 Yorumla
Soran+1 yılaynen hocam ben gecen seneye kadar bursla geciniyordum
- +1 yıl
Dediğim gibi kendi standartlarında en iyisini yaşarsın ama lükse kaçmak istersen biraz daha durumlar farklı olur. Astraya değilde bmw'ye binicem dersen dişini sıkarsın borcu bitene kadarda yarı aç yarı tok dolaşısırsın. Allah hepimize en iyilerini nasip etsin çalışana allah verir ama ayağını yorganına göre uzat derim.
Soran+1 yılallah razı olsun hocam dediğim gibi farkındayım dikkatli olmak gerek
ya siz bonkor msüünüzde geçinemeysiniz ki bence halinize şükredin ya biz sadece bir 1.500 maaşla 5 kişi geçiniyoruz ciddi ciddi soruyomusun sen allah için yapma etme ya ve bizim oturduğumuz yerde şu an hiç de kotu değil yol kenarında felan değil bildiğin sitede oturuyoruz ben memnunumda evimden hayatımdan felan haa kadın bole lüks bir yer felan istiyosa bilemem
05 Yorumla
Soran+1 yılben zaten kadından korkuyorum yoksa o paranın iyi oldugunu biliyorum
Soran+1 yıl:) iyi takmiş denemek lazım :)
Soran+1 yıltaktikmiş :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşim ve çalışıyoruz ikimizin kazancı 2500 lira anca yapıyor hamd olsun kmseye muhtaç deiliz gayette rahat geçiniyoruz beklentiler çok yüksek olmadığı sürece gayet rahat geçinrsn meraklanma ama kendi ayarında birini bul şimdi tamam dyp 2 gün sonra yok yetmyo bilmem ne tantanası yapacak bir kadınla evlenme sakın
03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani calısmayan kadın mı bunu dicek?
Cevap sahibi+1 yılbelli olmaz işte şımarık bir kadın olursa der,
Soran+1 yılinsallah oyle biriyle karsılasmam hem calısmıcak hemde mırın kırın etcek insafsızlık
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
+1 yıltabikide geçinmeyi ve idareyi bilen herkeze yeterde artar bile. bizim ev 8 nufüs ama gelirimiz 1500 kadar ya var ya yok gayet iyi geçiniyoruz. para çok olsada az olsada evi çekip çeviren bir kadın olmadıktan sonra fark etmez. 50 tl ile mutfak yapanda kadın ayakkabı alan da. kısacası o biraz eşinize bağlı...
02 Yorumla
Soran+1 yılcok doğru bir tespit aynen oyle zaten bende evlenecegim insana göre olacagını düşünüyorum
- +1 yıl
teşekkürler
Bu tamamen yaşadığın ve edindiğin çevreye bağlı. Ankara/çankaya için asla yetmez:))) ama diğer merkez ilçelerde yetebilir. Düzgün bir ev+düzgün bir araba maliyeti bile çankaya da bu tutara yakın gider oluşturur sana. Ama normal bir yerde oturup kendine göre yaşarsan yeter. Asgari ücret 850tl bunu unutmayalım...
07 Yorumla
Soran+1 yılcok haklısınız bende oyle düşünüyorum yasam standartı onemli cok şükür okadar lüks yasamıyorum :)
Soran+1 yılyani hocam haklısınız önemli olmaz mı :)
Soran+1 yılcok sagolun hocam insllah sizin de yüzünüze güler :)
Soran+1 yılamin cok sagolun sevindim adınıza :)
Yaşadığın şehre göre değisir bence. Mesela İstanbul'da bir kiracıysan hemde zor olabilir ama kırıkkale sivas filan gayet güzel geçinebileceğin şehirler bence
03 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi sehir cok önemli bencede İstanbul zorlayabilir
Soran+1 yılo da doğru tamamen kişide bitiyor
hayat sürdürülür yalnız güzel hayat olayı senin için anlamı nedir.. tatil yapmak mı lüks bir yerde en iyi yerlerde yemek yemek mi? eğer abartmadıgınız sürece rahat güzel bir hayat sürdürürsünüz.
07 Yorumla
Soran+1 yıltamam cok lüks yerlere gitmem ama cok az da olsa gideirm hem tatilde yaparım diye düşünüyorum
- +1 yıl
yaa aslında artık herşey çok kolay yani çılgınlar gibi para harcamana gerek kalmıyor seçenek çok.. tatilini en güzel şekilde yaparsın önceden ayarlarsan neden olmasın.. ya lüks yerlerede gidersin ama hergün olmadıgı sürece.. hem ömrün sonuna kadar bu maaş olmaz illa yükselcek işte gelirine göre gider yaparsın
Soran+1 yılaynen oyle daha bugun bizim kurumdan bir arkadas esiyle tatile gitti o okdar maas alıyor ve 10 gün kalıp ve yaklasık 5000 tl para harcıyacaklar yani demem o ki hersey yapılabiliyor artık
Soran+1 yıltamam cok sagolun hemen hemen cogu bayan arkadasımız yeterli dedi buna sevindim gercekten :)
Soran+1 yılcok sagolun insallah sizinde gönlünüzce olur hersey :)
3500 TL lukse yakin bir yasam surmeni saglar. Ev ve araba varsa yani bunlara odenen bir taksit yoksa 3500 TL rahatlikla yeterlidir. Esini de calistirip 5000 TL falan kazanabilirsiniz.
09 Yorumla
Soran+1 yılişte eşim olcak kişi çalıscak mı belli degil kısmet artık
Soran+1 yılhani ev hanımı filan olur bilinmez ki ne desek yalan olur ama calısan olsa dediğiniz cok mantıklı
Soran+1 yılcok doğru diyorsunuz aynen katılıyorum size
- +1 yıl
Kadinlar doyumsuzdur. Kisiligi oturmamis biriyle evlenmemeye dikkat edin. Yukarda gordugunuz gibi bazi bayan arkadaslar gizlenip hayal dunyalarinda 10bin tl kazaniyorlar veya sevgilisinin sirketinde ise girip onunla hava atiyorlar. Muhtemelen kendini ise aldirmak icin sevgili olmustur da orasi bizi ilgilendirmez. Hayatini adayacagin kadin buna degmeli yani kisaca.
Soran+1 yılhocam cok güzel yerlere dikkat çekiyorsunuz insallah bu dediğiniz kişilikte insanlar karsımıza cıkar
Soran+1 yıltesekkurler tekrardan.. iyi geceler
- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılyaşadığın şehre ve yaşam tarzına bağlı aslında. mesela bizim eve ayda 1600 gibi bir para giriyor. Allaha şükür yetiyor birşey istesek alıyoruz yemek giymek ne olursa. ki3500 tl haydi haydi yeter.
02 Yorumla
Soran+1 yılcok haklısınız şükretmek lazım daha ne olsun
- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılSen 3,500 az saniyorsun galiba
İnsanlar asgari ucretle ev gecindiriuor22 Yorumla
Soran+1 yılaz degil ama evlenince nasıl olur diye merak ediyorum
- +1 yıl
yeter yeter
+1 yıl19 yasimdayim 3500 maaşım artı sigortam var. Askere gidecegim babam evimi alip bir kısmını karsilayacak geri kalanı ben ödeyecegim eve eşya alinacak ev geçimi olacak bunlari da ben karsilayacagim ne zamana araba alirim sizce veya ne kadar kredi çeksem (araba için) beni sıkıntiya sokmaz öderim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. ya bir git işine kardeşim ya! Millet 1000-1500 TL maaş alıp ev, aile, çoluk çocuk bakıyorlar sen ne diyorsun? Ayıptır ayıp...
01 Yorumla
Soran+1 yılgörüşünüze saygı duyuyorum sagolun hocam
+1 yılTürkiye şartlarında güzel bir maaaş bir de evin kira değilse gayet iyi geçinirsin arabanı evini de alırsın çok savurgan değilsen
05 Yorumla
Soran+1 yılmalesef kira olcak ondan kaçış yok ama zamanla ev almaya calıscam ama ilk bsata evlilik için para biriktirmem lazım
- +1 yıl
Hangi şehir umarım kiralar çok yüksek değildir bizim burada oturulur ortalama bir ev 600 TL en kötü
Soran+1 yılbizim burdada kiralara o civarda ama ben lojmanda kalıyorum evlilikte ne olur bilmiyorum :)
- +1 yıl
Hayırlısı artık
Soran+1 yılaynen hayırlısı hocam
+1 yılkardeşim yeter ya , hadi 1000 tl ev borcu ödseniz
30 40 bin tl arası araba alsanız aylık 750 tl de onu ödsen , 5 yılda...
geriye kalanla rahat rahat geçinirsiniz05 Yorumla
Soran+1 yıl5 yılda cok be zor hocam o kadar seyi o sürede yapmak imkansız
- +1 yıl
:) olurmu be dostum , başta herkeze öyle geliyor yıllığına kredi çekiyorsun... genç yaşta bunları yaprsan ilerkii hayattaki rahatlığın ve yaşantınla millet sana imrenerek bakar... :) zaten cocuğun olsa yine öyle çok harcamazssın yetişkin değiller sonuçta.. çocuklar büyüyene kadar yapacağın yatırımı yaptımmı tamamdır biraz planlı yapmak lazım 3500 tl maaş bence iyi.. aslında yaşadığın şehirde önemli nerede yaıyosun
Soran+1 yılev dısında diğerleri olabilir hocam belki ek iş yaparım mesleğim el veriyor hocam mardinde kamuda mühendis olarak çalısıyorum
- +1 yıl
ne mühendisi olrk kardesim
Soran+1 yılelektrik-elektronik mühendisi hocam
bizim aile gelirimiz öyle 4kişiyiz başlangıç için iyi bence ama araya borçlar ve çocuk falan girince bıraz sıkıntı oluyor sanki yine de yokluğa düşmezsiniz merak etme :)
02 Yorumla
Soran+1 yılhadi bakalım cok sagolun sevindim buna :)
+1 yılAsgari ücretin altında ev geçirenler var kardeşim rahat geçinirsiniz eşinde çalışır 2000 TL civarı oda alsa kaymağından geçilmez.
03 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi hocam aynen katılıyorum size
- +1 yıl
Aynen okudum kimileri 20 Bin TL demiş resmen dalga geçiyorlar milletvekilleri o kadar almıyor. :D Çok rahat geçinirsiniz kardeşim fazla lükse takılmazsınız rahat edersiniz o paraya ev, araba alanlar bile var en önemlisi ailede destek şart eşinde destek olursa çok rahat bir hayat yaşarsınız zaten, tatilinizide yaparsınız geçinirsiniz.
Soran+1 yılaynen hocam cok doğru dediniz insallah o da olur bakalım kısmet
+1 yılSadece temel ihtiyaçlarını karşılarsın hayatta hep sabit kalırsın toplumda belli bir statü istiyorsan yetmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılbende oyle düşünüyorum baska bişeyler yapmam sart
+1 yılİstanbul'da tek başıma o maaşla yaşıyorum. Yeterli mi diye soracak olursan yeterli tek başına yaşayan için.
03 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da zor tabiki bide evli ise cok zor ama ben küçük bir sehirdeyim
- +1 yıl
Küçük bir şehirdeysen gayet ideal dostum.
Soran+1 yılcok sagol hocam insallah oyle olur
+1 yılMüsriflikten kaçındığınız müddetçe bir tas çorbayla da aile geçindirilir. Birbirinize sesinizi yükseltmedikçe de huzurlu bir aile ortamına kavuşursunuz.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen cok güzel dediniz insallah oyle bir hayat bize nasip olur
+1 yılbakın işinize ya 1500 maaş alıyo babam iki üniversite bir ilkokul öğrenci okutuyor üstüne elektrik su doğalgaz mutfak masraflarınıda karşılıyo siz ne anlatıyonuzla
03 Yorumla
Soran+1 yılkızmayın ama benden cok alıp da gecinemeyen var onlara ne diceksiniz
- +1 yıl
şuda bir gerçek tabi insanın harcaması gelirine göredir sonuçta onun sosyal yaşamıyla benimki bir değil
Soran+1 yılaynen hocam anlatmak istediğim o zaten
+1 yılMillet asgari ücretle geçiniyor nasıl yapıyorlar anlamıyorum ya. 3500 ekstrem giderlerin yoksa yeterli. Ben bekar daha fazlasını yetiremiyorum o ayrı :/
03 Yorumla
Soran+1 yılişte aldığın paraya göre harcama yaptığı için insan yetmiyor
- +1 yıl
Öyle. Fazla açılmamak lazım sonra toplaması zor oluyor.
Soran+1 yılyani dikkat etmek sart hocam dediğiniz gibi sonra sıkıntı olabiliyor
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. benim babam 25 senedir ev geçindiriyor ondan çok daha az paraya ne diyorsun birader sen.
01 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi bizim burdada var düz memur biz yeni gelenlerden düşük alıyorlar kaç yıllık memurlar şükretmek lazım gercekten
yaşam standartlarına bğlı bir şey nerde oturduguna bağlı ama bence biraz sıkıntı
03 Yorumla
Soran+1 yılküçük bir sehirdeyim demek sıkıntı
Soran+1 yılhadi bakalım insallah oyle lur
:) Nerede, nasıl, ne standartta, nasıl biriyle yaşayacağınıza bağlı...
01 Yorumla
Soran+1 yılbence daha cok evlenecegim kişiye baglı
+1 yılYaşadığın yerin kira ve ulaşum masrafları çok yüksek değilse yeter hayli hayli..
05 Yorumla
Soran+1 yılyok küçük bir sehirde calısıyorum zaten
- +1 yıl
Hayli hayli yeter kardeşim sen rahat ol :)
Soran+1 yılinsallah hocam cok sagol yorum için :)
- +1 yıl
Ne demek kardeşim benim hadi hayırlı günler kardeşim :)
Soran+1 yılhayırlı günler sizede kardesim :)
İstanbuldaysan nerede yaşayacağına bağlı olarak yeter
05 Yorumla
Soran+1 yılyok küçük bir sehirdeyim
Soran+1 yılher hafta 500 cok degil mi ya :)
Soran+1 yılne bilim zamaının kızlarının bakımıdır bilmem nesidir derken yetmez diye düşündüm :)
+1 yılçok güzel bir hayat sürdürmezsiniz ama idare edersiniz. geleceğe yatırım yapmak lazım bence
05 Yorumla
Soran+1 yılmemurum zaten ek bişeyler yapmayı düşünüyorum
- +1 yıl
5000 e çıkarmayı başarırsan çok iyi olur o zaman
Soran+1 yılaynen meslegim el veriyor zaten özeldede bişeyler yaparsam o rakamı gecerim diye düşünüyorum
- +1 yıl
o zaman sıkıntı yok gül gibi geçinirsiniz ayrıca çok savurmazsanız paranızı sağlam bir birikim yaparsınız. küçük bir şehirmiş zaten
Soran+1 yılaynen haklısınız parayı dikkatli kullanmak önemli
Benim ailemin durumu cok iyi. Simdi yorumlara baktim da geciremezsin diyen cok takilma onlara, cogu kiraci asgari ucretle geciniyorlar burada sekil yapiyorlar cogu okumamis bile..
01 Yorumla
Soran+1 yılherkesin bir standartı vardır hocam belki onlarda oyle düşünüyordur ne diyebiliriz
+1 yılbence yeter bu ülkede 900 tlye çalışanlarda var evet biraz dikkatli harca yeter
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen haklısınız insallah dediğiniz gibi olur
- +1 yıl
olur olur babam ilk işe girdiğinde 3500 tl alıyormuş sonra tabi yükselmiş seninkide yükselir ama benim annemde maaş alıyordu 3500 tl kadar oda var neyse dert etme yükselir o maaş bence
Soran+1 yılbizim evli ve görev yılı fazla olan arkadaslar 4000 alyor zamanla artar ama genel olarak ücret bu eger evlencegim calısan biri ise cok rahatlarım..
Ayağını yorganına göre uzatırsan çok rahat yeter, hatta artar bile.
09 Yorumla
Soran+1 yılinsallah düzgün bir sekilde harcarız hocam
Soran+1 yılkamuda mühendisim
Soran+1 yılamin devlet büyüklüğünü gösteriyor bütün arkadaslara tavsiye ediyorum :)
Soran+1 yılsizde devlettesiniz herhalde :)
Soran+1 yılhimm güzelmiş hocam valla ben ankaraya gitmeye üşendim daha doğrusu mülakattan korktum :) direk merkezi alımla yerlestim :)
Geçinilebilir bence ama çokda ahım şahım değilğil elbette ama yine de geçinirsin orta halli olarak.
07 Yorumla
Soran+1 yılben de oyle düşünüyorum eşim olcak kişi az demesin de :)
Soran+1 yılbence de ama kısmet bakalım kim karsımıza çıkcak :)
Soran+1 yılkesinlikle zengin olmuyorsun orta bir hayat yasıyorsun
Romada çok elit bir yerde değlse muhtemelen artar yastık altına bile girer
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) yok ya anadolu şehri :) hadi bakalım borca girmeyelimde ilk basta evlilikti filan
- Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılhayata nasıl baktığına bağlı
alemciysen yemez
ama ortalama bir hayat için normal bir kazanç05 Yorumla
Soran+1 yılyok ay ne alemi normal bir hayat istiyorum ev araba :)
- +1 yıl
3500 tl ile hem yaşayıp hem ev araba almak zor
ilk önce arabayı alsan 3 yılda ödersin sonra eve çıkarsın
yoksa 2sini birden alamazsın
Soran+1 yılcok doğru hocam farkındayım bunun kolay degil aynı anda sahip olmak
- +1 yıl
bence araba işini en sona bırak ilk önce ev al
taş yersin ama sokakta kalmazsın
hayırlısı olsun
Soran+1 yılsagolun hocam araba cok önemli degil lazım da degil aslında yapmam gereken önemli şeyler var
+1 yılBurada herkes zengin galiba... biz 1500 ile gecinioz fakir değiliz hic? Anlamadım sizi o yüzden
315 Yorumla
Soran+1 yıltamam da ben az demedim zaten cok şükür iyi farkındayım ama amacım evlenince ne olur onu öğrenmek
- +1 yıl
Biz evde 3 kişiyiz yetior. isin ne maasin iyiymis bnde o sektöre atlrm belki
Soran+1 yılTanımsiz_ hocam bordromu atayım mı seni illa inandırmam mı lazım?
Soran+1 yıl:) kamuda mühendis olarak calısıyorum :) oyle bir şansınız varsa buyrun gelin tabiki :)
- +1 yıl
Yok :) mühendislik okumadm BN :) batmaya devam :) KPSS yani
- +1 yıl
Tanimsiz_
Zan / sanı
Büyük gunhtir dikkat et. bişiy bilmiosun etmiosun kiz tavlama muhabbetine ceviriosun çok gunh bence yapma / iyugunler
Soran+1 yılben siteye sırf bilgi amaçlı üye oldum arkadas kız tavlama gibi bişeyden bahsetmiş hiçbir kimseyi daha rahatsız etmedim etmem de..
Soran+1 yılallah kolaylık versin kpss zor iş allahtan biraz erken davrandık da bu yeni sistemi görmedik :) insallah gönlünüzce olur hersey..
- +1 yıl
Umarim. konsantre olabilirsem
Soran+1 yıltamamen işiniz gücünüz calısmak olsun malesef hayatttan soyutlanmak gerekiyor.. insallah güzel bir sonuc alırsınız
- +1 yıl
:/ ne mumkun
Soran+1 yılanlamadım :)
- +1 yıl
:) mümkün degl demek
Soran+1 yılben sahsen oyle yapmıstım :)
+1 yılOrta derecede falan bir şehirdeysen bu maaşla geçinilebilir tabi ki
03 Yorumla
Soran+1 yılküçük bir sehirdeyim
- +1 yıl
Bence rahatlıkla geçinilebilir.
Soran+1 yılinsallah dediğiniz gibi olur
+1 yılyaşadığın şehre bağlı tabi. yeter ama iyi bir yaşam standardı sunamaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılev ve arabam olamaz mı ya da bunalar yetmez mi
- +1 yıl
ev araba alırsın ya. bana göre yeterli değil ama karşındaki insanla alakalı.
Soran+1 yılanladım standart meselesi
+1 yılTabikide. Eğer bir anadolu şehrinde bulunuyor iseniz gerçekten çok rahat geçinilebilir.
03 Yorumla
Soran+1 yılzaten küçük bir sehirdeyim
- +1 yıl
O zaman güzel bir para çok rahat yani.
Soran+1 yılaynen hocam bende oyle düşünüyorum cok şükür
+1 yılTürkiyede asgari ücretle cocuğunu okutup hayatını sürdüren insanlar varken 3500tl maaşla senin cok rahat olman gerekir.
05 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız hocam insallah sorun cıkmayacaktır zaten
- +1 yıl
Abim sen güven zaten seni seven bir insan bu duruma aldırış etmez ve cidden iyi bir para rahat rahat borc yapmadıkca hiçdir derdin olmadan hayatını sürdürürsün
Soran+1 yılcok sagol hocam insallah dediğin gibi olur işte insan yaşamadan bilemiyor
- +1 yıl
Ne demek bizde gerekirse yardımcı oluruz
Soran+1 yılcok sagol hocam hersey gönlünce olsun söylemeniz yeterli...
Ben almanyada yasiyorum 3950€ aliyorum anasini sataym yetmiyo bee... para nereye gidiyo haberim bile olmuyo. Ama cok rahat yasiyorum sirf o yuzden
01 Yorumla
Soran+1 yılya işte bütün mesele o zaten
+1 yılYeter insanına gjre değişir bazıları 8000 tl maaşla bile geçinemiyo kimiside 1000 tl yetiyo size bağlı mantıklı harcama yaparsan rahat geçinirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen oyle cok güzel tespit
1000 tl ile gecindiren varken iki kilik bir aile yemesi içmesi ve eğlencesiyle rahat rahat surdureb, lir bencee :)
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen size katılıyorum bu paranın iyi oldugunu biliyorum ama baksana bazı arkadaslar ne diyor
- +1 yıl
Yeme içme eğlnce bunlar size kalmıs bir sey kimse bişey diyemez tabi birikim yaqtırım önemli ama bunlar zamanla olcak bişey damlayaq damlaya göl olur ayda atıyorum 200 300 kenara koyarsın belki daha fazla ilerisi icin ama bu hayat sizin para sizin alınteri döküp kazanan ssizsiniz.
Soran+1 yılzaten bekarım şimdiden biriktiriyorum hem harcıyorum hem de biriktirebiliyorum :) hani evli iken nasıl olur diye size sormak istedim
Soran+1 yılumarım oyle olur cevap için cok tsk..
Ben tekim heray yarısından fazlası artıyor içkim yok sigaram yok ama doktora yaptığım için ektradan 600TL heray veriyorum.
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen hocam haklsınız gercekten
Soran+1 yılyok hocam ben okulda fazla kalmadım diplomayı alıp kaçtım devlette mühendis olarak calısıyorum :)
Soran+1 yılbakalı şimdilik iyi duruyor :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılvallahi şu an bn kardeşimle yaşıyorum bizim eve giren para aylık 5000 ev kendimize ait kira da ödemiyoruz yetiyor mu? diye soracak olursan inan yetmiyor.. bu bir de senin yaşam tarzına bağlı..
05 Yorumla
Soran+1 yılzaten hersey orda bitiyor hocam
Cevap sahibi+1 yılaynen dostum yaa gördüm 1500 ile ev geçindirenler varmış ben 2 gün kızla sokağa çıkıyorum 1000 lira gidiyor nereye gidiyor anlamıyorum gözle görünür birşeyde yok.
Soran+1 yılaynen ayda bir eve gidiyorum sadece eve 1000 tl gidiyor allahtan sık sık gitmiyorum :)
Cevap sahibi+1 yılbizim paranın bereketi mi yok acaba..
Soran+1 yılya para var diye savurgan mı oluyoruz herhalde paranın degerini bilmiyoruz
Gizli Üye(36-45)+1 yılKira durumu yoksa sıkıntı yok bence. asgari ucret alıyorum ama evim var allaha Şükür tek maas yetiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılhimm cok haklısınız kira ilk basta olcak malesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet sürekli örnek olarak saati 5 liraya çalışan soma işçilerini düşünüp nefsinize sahip çıkarsanız çok rahar geçinirsiniz :)
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖrnek verdik çok lüzumsuz ve saçma bir yorum yaptın okuyan herkesin bu ne alaka diyeceği türden
Soran+1 yılben cok büyük zorluklarda yetiştim ve o durumu bilirm zaten hep şükrediyorum
Cevap sahibi+1 yılDuygu kullanan yok yüzlerce kişi ben soma dedim cahil cahil konuşmayı bırak artık başka bir ülkeden maden işçisi olup emekliliği bile 3500u geçen kişiler var
açlık sınırının üstü, fakirlik sınırının altında. asgari ücrettten de fazla iyi yaşanılır ne istiosun:)
01 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi hocam :) cok sagol yorum için
benim gibi lüx harcama yapıyorsan yetmez ama yok eşim ve 2 - 3 çocuğum var aile geçindireceğim yeter bile
03 Yorumla
Soran+1 yılyok ya lüks olayı yok bende eşim 2-3 cocuk işte
Soran+1 yıltamam hocam umarım oyle olur :)
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Gelirin kadar giderin olur. bir TMF pist yarışında 9800tl gider oluyor :) Demek istediğim istediğin kadar kazan para boş durmaz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten mesele o hocam para artınca giderde artıyor
1,500 tl ye 4 kişi geçinebiliyorsa olur dostum
ya da bir başka bakış açısıyla... aç gözlü değilsen artırırsında03 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle aç gözlü degilim şükrediyorum sanki biraz evlenecegim insana da baglı
Soran+1 yılumarım oyledir iyi dileğiniz için tsk :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim gelir 5000 falan hatta daha fazla tahminimce. 2 kardeşiz. eh işte.. çocuk olduktan sonra zor yani
06 Yorumla
Soran+1 yılkimine göre az dğl mi tamamen yasam standardına göre belirlenir bence
- +1 yıl
millet 950 tl 4 cocuk okutuyo biraz halinize şükredin
Soran+1 yılherzaman şükrederim hocam
Cevap sahibi+1 yılevet şükretmek güzelde. fakir avuntusu yapmamak lazım. yani şükür bunlar var ama neden daha iyi yaşayıp şükretmeyeyimki
Soran+1 yılbence haklısınız sonucta ben bu yasıma kadar hep c
Soran+1 yılhep calıstım bana o parayı hak gösterdiler ben hayır kabul etmiyorum bana asgari ücret mi verin demeliydim
Kardeşim kişiden kişye değişir ama 3500 gayet iyi bir maaş bence
01 Yorumla
Soran+1 yılcok şükür bencede iyi insallah hakkıyla harcarız
+1 yıl9 çocuklu aileler 850 lirayla geçiniyolar sen paşalar gibi yaşarsın elinde tutabilirsen tabi
12 Yorumla
Soran+1 yılinsallah tutabilirim
- +1 yıl
insallah
+1 yılaldığın maaşa göre harcaman artar. maaşın buysa harcamanı da ona göre yaparsın mayk.
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen bunu anlatmaya calısıyorum ama cogu arkadas hemen asgari ücretten habein var biliyormusun diyor
- +1 yıl
kulak asma sen. harcamanı ayarladıktan sonra Allah kesene göre verir.
Soran+1 yılaynen cok doğru teskkurler yorum için..
Yaşam standartlarına göre değişir. Asgari ücretle geçinen de var 5000 lira yetmeyen de.
14 Yorumla
Soran+1 yılcok doğru bunu iyi okumak lazım bazıları beni eleştiriyor ama böyle bişeyde var yani
Soran+1 yılbakalım bilemicem onu kim çıkarsa karsıma artık :)
+1 yıleşinde çalışıyo ve 1500 alıyosa 5000 gayet iyi para bence ama hangi şehir olduğunada bağlı
03 Yorumla
Soran+1 yılküçük bir sehirdeyim o sorun degilde ama eşim calısan mı olur belli değil işte
- +1 yıl
küçük bir şehirse çok rahat geçinirsin. ki bu parayla türkiyedeki 2-3 şehir hariç her yerinde çok rahat geçinirsin
Soran+1 yılkatılıyorum size bakalım hayırılısı bir evlenelim baklım ne olcak
Askeri ücretle geçinen insanlar var bu parayla bir zahmet geçin yani
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) degil mi hocam insallah sorun olmayacaktır
+1 yılkahvaltılarda zebra götü akşam yemeklerinde geyik bugulama yemezsseniz rahat rahat yeter :)
01 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi hocam :)
+1 yılkimileri asgari ücretle geçiniyor giderine göre yeter ya da yetmez sen bilirsin ancak bunu
05 Yorumla
Soran+1 yılben daha gecen sene bursla geciniyordum ama işte para artınca insanın istekleri nasılda artıyor
- +1 yıl
sende ona göre iste isteyeceklerini olabilecek kadar zorda kalmayacak kimseye muhtaç olmayacak kadar
diyorum ya asgari ücretle geçinene göre gayet iyi bu para
nice insanlar var hem asgari ücretle geçiniyorlar hem çocukları var hem de kiradalar ama şükrediyorlar
Soran+1 yılbende şükrediyorum gercekten kolay degil bu zamanda para kazanmak ve farkındayım ama işte evlilikte nasıl olur onu için bilginize basvurdum
- +1 yıl
canım ayağını yorgana göre uzat diye boşuna dememişler işte diyorum ya bak nasıl geçiniyorlart kira da oturuyorlar birde Allah herkesın yardımcısı olsun kimseye muhtaç etmesin
Soran+1 yılamin ümlemiz için dikkat etcem tabiki insallah sorun cıkmaz
Standarda bağlı 200 liralık evde oturmak var 1000 liralık evde oturmak var 5000 liralık arabaya binmek var 50000 liralık arabaya binmek var
03 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi hocam okadar lüks yasamayalı ne olcak sanki :)
Soran+1 yılgücümüzün el verdiği kadar yasayalı bizde :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk sayısına göre değişir eğer tek çocuk yaparsınız yeter de artar bile.
03 Yorumla
Soran+1 yıltek olmasada 2- 3 olabilir tabiki kısmet olursa
Cevap sahibi+1 yılYine yeter :) hayırlısıyla olur insallah.
Soran+1 yıl:) cok sagolun cümlemiz için insallah
+1 yılAsgari uctle aile gcndren var sen hala neyin kafasndasn
12 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi :) ama amcın ilerisi için bekarım ve evlilik masrafıdır şubudur derken yetmeyebilir diyorum iyi bir para olduğunun farkındayım
- +1 yıl
en iyii cevab
asgari ücretle aile geçindirenlerden eğitim alman lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız bence ama amacım bazı insanları küçümsemek degil ki
+1 yılAyağını yorganına göre uzatirsan 2000 tlye bile paşa paşa gecinirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen hocam cok haklısınız
- Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?