Yokluktan varlığa..
Hangisine alışmak zordur?
Neden?

Varlığı kabullenişimiz, çocukça bir şımarıklıkla bezeli neşeyle açığa çıkan bir duygudan kanıksanmışlık içeren unutkanlığa dönüşür. Oysa ki insanoğlu hiçbir zaman yokluğu tamamen kabullenemeyecek. İnsan yaşadıkça yokluğun açtığı yaralar kanayacaktır daima.
Bana kalırsa ikisi de yaşamayı ve taşımayı bilmeyen insan için zordur. Kimisi parayı görünce sapıtır yoldan raydan çıkar. Kimi de varlıktan yokluğa düşünce bunalıma girip intihar eder.. Her iki ihtimal de var. Ama tabi ki insan gördüğünden geri kalırsa daha büyük sıkıntı olacağını düşünüyorum. Keyifli geceler.
Varlıktan sonra yokluk yaşamak çok daha zor ve çok daha yıpratıcı bütün imkanlarımız kapıda 3 aracımız varken öyle gün geldi kiralık araca biniyoruz evet sağlık sıhhat diyoruz şükür diyoruz ama biz çok varlıklıyken biranda bu şekilde olması çok daha acı alışkanlıklar çünkü
Yok olan yani fakir zaten şükretmeyi ve zor şartları bilir ve herşeye hazırdır. Fazlası yoktur hayatta. Ama zengin varlıktan yokluğa düştüğü an biter ve bocalar🌺🌸
Rica ederim.
Cevap
16Cevap
Varlıktan yokluga düsmek daha zor olsa gerek, alıskanliklar bolluk bir anda bitiyor insana cok zor gelir. Fakat bilmediğin bir varlık yaşamadığın bir sey seni üzmez sadece istersin daha iyi olmak adina...
Her ikisi de zor aslında..
yokluktan varlığa geçiş bir delirme hali..
varlıktan yokluğa geçişte öyle
Elindekini kaybetmek ya da elindekinin fazlasının eline geçmesi
insanın kontrolunu kaybettirir
Bence ikisi de yetişme tarzıyla karakterlerimizle alakalı bi durum. Yokluktan varlığa geçen bi insan sonradan görme olup görsüzce davranabilir bu varlığı zenginliği taşıyamayabilir, veya normalde karşılayabilir. Aynı şekilde varlıktan yokluğa düşende alışkanlıklarını devam ettiremediği için bi zorluğa düşebilir veyahutta anlayış gösterebilir.
Varlıktan yokluğa alışmak çok zor.. düşünsene istediğin her şeyi alacak durumdan cebinde çok az bir para ile yaşıyorsun , her yere araba ile giderken yayan yürümeye başlıyorsun..
Varlıktan yokluğa alışmak zordur. Belli standartlara sahip olarak yaşamaya alışmışken düşüş yaşamak hayatı alt üst eder.
Yokluktan varlığa geçiş sıkıntılı bizim insanimizda varlıktan yokluğa gecenler herzaman daha tok gözlü olurlar
Varlıktan yokluğa alışmak daha zor dicem de yokluktan varlığa alışmak ta zor geliyor bazılarına Sonradan görme oluyorlar genelde
Ikisi de 😊ama varliktan yokluğa alısmak daha zordur
Her ikisinde zor her ikisinde bilmeyen alışmayan için🙂😉
Yok olan nebilsin varlığı lakin var olanın kayıbı attan inip eşeğe binmeye benzer
Varlıktan yokluğa alışmak zor yokluktan da varlığa ulaşınca g otu kalkiyo bazı insanlarin
Hic bir sey kendiliginden yok olmaz, böyle olsaydi var olmazdi.
Ne şekilde yok olur peki?
Gösterebilir misiniz?
Zira ben bütün var oluşları görmek zorundayım.
Hangi zaman, neyin zamanı? Ugrasamayacaginiz şeyler üzerine kesin yargılarda bulunur musunuz?
Gosteremeyeceginiz şeyin varlığından söz edemezsiniz. (Somut olarak gosterememekten de bahsetmiyorum**)
Hiçbir şey kendiliğinden yok olmaz, yargısı aşırı iddialı.
Ön kabullerim yok genelde, on yargilarimi desteklemez.( Yok demiyorum)
Parmanides derki hersey vardir ve birdir.
Mavi ucan bir fil dusunebiliyorsan vardir.
Cunku maviyi deneyimledin fili deneyimledin ve de uçmakligi deneyimlediysen hepsini dusunebilirsin der.
Dusunebiliyorsan o halde vardir der.
İddali bulduysan görmezden gel.
O halde ben Tanrının yoklugunu yani hiç olmadığını düşünüyorum. Verdiğiniz referansa göre bu yargım mümkün, yani var.
Yani, tanrı yok, diyebilmem mümkün.
Olmadığını düşünüyorum ve olmadığı doğru. 👍
Bazı şeyler görmezden gelin (e) mez.
Tamam işte, yoktur, diyorum. Yukarda belirttiğimiz gibi de görüşümün doğru. "Düşünebiliyorsan o halde vardır" dolayısıyla, yokluğu vardır.
Konuştum bile 🙂
Tanrı yok.
Yoktur demenin nesi rahatsızlık 🤭
Ben etmiyorum rahatsız, sizi bilemeyeceğim.
Varlıktan yokluğa daha zor çünkü alışkanlıklar var.
Varliktan yokluğà düşmek zor birde varlikliyken yokluk çekmek en zoru
İkisi de zor ama en zoru varın yok olmasıdır. Görmediğin şeyi düşünemezsin ama var olani kaybedince hayat üstüne çöker.
Varlıktan yokluğa alışmak daha zor
Gerçi şu an ikisini de yaşamadım yokluktayım ama varlığa geçersem değişmem 😃
varlıktan yokluğa alışılmıyor örnek ben xd
Varlıktan yokluğa alışmak daha zordur.
Varlıktan yokluğa tabiki
Varlıktan yokluğa bence
Varliktan yokluğa dusmek çok zor
O görsel ne ya çok ürkütücü 😱😱
Varlıktan yokluğa alışmak çok zor.
Hepsini yaşadım o yüzden benim alışmam kolaydır
Yokluktan varlığa alışması daha kolay
Varlıktan yokluğa alışmak zor be
Varlıktan yokluğa elbette zordur sanırım.
Bu ciddi?
Yokluktan varlığa alismanin nesi zor olabilir? Bilinmezlikten bilinirliğe...
Sizin hiç babanız öldü mü? Şiiri geldi aklıma nedense. Var olanın yok olması üzerine deryalar yazılmışken... Garip geldi.
@empati82 hangi maddi durum?
@empati82 soru ile alakası?
Ben soruyu o şekilde okumadığım için o şekilde cevaplamadım.
Soru daha geniş çaplı olarak, insanın ya da insandaki değerlerin varlıktan yokluğa veya yokluktan varlığa geçişini konu alıyor belki ama cogumuzda bu soru maddi duruma yorulur.
Gerçi düşünce evrenseldir,
Akıl 1 dir...
Düşüş kadar olmasa da anî yükseliş de sarsar. Sence haksız mıyım?
@empati82 beni sarsan şeyler çok farklı yaşamda?
Soru işareti yanlış oldu.
varlıktan yokluğa
Varlıktan yokluga alismak zordur ve koyar
Varlıktan yokluğa:)
Ikisi de zor
Varlıktan yokluğa
insan olmak gerek
varlıktan yokluğa
Varlıktan yokluk
İkiside
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?