Bir durumla karşılaştığınızda kolayca kabul edip mi devam edersiniz yoksa ne olursa olsun şansınızı deneyip zorlamayı mı tercih edersiniz? Peki sizce hangisi daha zor?
Şartları kabullenmek mi daha zor yoksa sonuna kadar zorlamak mı?
Ben şartları kabullenip ikinci veya alternatif çıkış yolu ararım. Bu hemen vazgeçmek sayılmaz. Aslında duruma da göre değişir. Hiç üstelenmeyecek durumlar vardır hemen alternatif çözüm yolları aramak gereken durumlar. Çünkü bu durumlarda ısrar ancak zaman kaybıdır. Bir de şartları zorlamak gereken durumlar vardır. Tehlikelidir ama mutlu sonla biterse acayip tatmin eder. Ben yine de garanticiyim. Hayat tek boyutlu değildir birden fazla yola sapabiliriz elbet birisi tutar.
Şartları kabullenmek daha zor son ana kadar kendini zorlamadan kabullenip bitirdiğinde en acısı sona bir kararla kendini zorlamadan varmandır. Kendini zorladığında elinde bir sebep vardır son ana kadar savaştım diyebileceğin ama kabullenip yığılırsan o sebebi de kaybedersin.
Tabi ki şartları zorlamak gerek bir noktaya kadar, hemen kabullenmek ve kendi için çabalamamış olmak bana göre değil. Kendine yabancılaşmaya başlamayacak boyutta zorlamak lazım sadece.
Zorlamak istediğim şeye bağlı, ne kadar istediğime de.. Ama şartları sonuna kadar zorladığım bişey olmadı pek..
Ben bir şeyi isterim; olmazsa, başka yolu varsa ordan denerim o da olmazsa üçüncü kez denemem.. Orda takılı kalıp vakit kaybetmem.. Hayırlı değilmiş der, başka alternatifine bakarım..
Zorla güzellik olmaz. Olabilitesi olan şeylere eskiden çok çabalardım dağı delerdim azimliydim ama insan yaşadığı olumsuzluklardan sonra karamsarlaşıyor ve daha fazla koşturmamaya karar veriyor ve bir köşeye geçiyor...
Şartları olduğu gibi kabullenmek her zaman daha kolaydır. Zor olan zorlamak, sonuna kadar mücadele etmektir. "Fırtınadan çıktığında içeri girenle aynı kişi olmayacaksın." der Haruki Murakami. Ne kadar acıtsa da daha güçlü yapar insanı.