Haklı olup mutsuz olmak mı, yoksa haksız olup mutlu olmak mı sizin için daha önemli. ya da haksız olup değil de herhangi bir haklılık veya haksızlık durumlarında olmadan mutlu mesut yaşamak mı diye sorayım. Çünkü kimsenin haksız ama mutlu olmak isteyeceğini sanmıyorum. Öyle biri varsa da zaten bencil bir karakterdir..
Ben mutlu olmayı tercih ederim çünkü şunu iyi biliyorum ki insanlar hiçbir zaman kendisini haksız görmez benim vicdanım rahat olduktan sonra mutlu olurum haklı haksız olmak önemli değil.
haksız olup mutlu olan kendini bilmiyordur. haklı olan mutlu olur tabi haklı olabilirse. hitlerde kendisine göre haklıydı ama 30 milyondan fazla insan katletmiştir. yani soru tezat gibi duruyor. örnek vermek gerekirse tuzlu mu seversiniz spor ayakkabı mı ? gibi.
Ne konuda haklı olmak be konuda mutsu olmak. Haklı ya da haksız olmanın mutluluk ile nasıl bir bağlantısı olabilir. Bunlar bilinmeden soruya cevap vermek güç.
Anladıklarından ya da önemsediklerinden değil. Kolaylarına gelip sorundaki iki kelimeyi birleştirip xp için cevap verip gittiklerinden. Ben bir cevap yazıyorsam boş yazmam altında vardır bir şey. Ya öğrenmek istediğim ya da öğretmek istediğim.
Ya niye bunu bu kadar sorun haline dönüştürdün. Bazen fazla detayları düşünmek yorar. Sorum gayet açık ve net. Anlamıcak da bişey yok, detay düşünecek de bişey yok.
Platon u suçlu bulup oldureceklermis. Karısı gelip ona , seni haksız yere öldürüyorlar demiş. O da , ne yani haklı yere oldurseler daha mi iyi? Yani kendi düşüncesine iddiasına inananlar için haklı olduğuna inanilmak cok da onemli degil.
Haklı olup mutsuzluğu tercih edecek kişiler azınlıktadırlar. Ben sadece onlardan bahsetmek istiyorum. Sonucu ne olursa olsun mutsuzluk değil ölüm de olsa inandığından vazgeçmeyecek insanlardır. Sağlam karakterleriyle alakalıdır. Yolları dikenlidir. Ama inandıkları yolda yürümek mutluluğundan konforundan daha önemlidir onlar için.