Haklı olmaya çalışmak mutlu olmayı perde arkası bırakıyor olabilir mi?

Haklı olmaya çalışmak mutlu olmayı perde arkası bırakıyor olabilir mi?
Haklı olmaya çalışmak insanı da yorar yüreğini de yorar.
Varsın seni Allah bilsin seni. Şahidin O olsun. Zaten mükâfatını sana fazlasıyla verecektir.
Kuş kadar derdin olsun yeter. Sen hiç bir kuşun yiyecek, rızık endişesi yaşadığını gördün mü.
O bile endişe etmiyor. Hiç mutsuz olabilir mi. O vakit Mutlu olmak evlâdır. Bunun değerini bilmek gerekir. Üzülsen de, ağlasan da, düşsen de Mutlu olmayı bil.
Seni senden başkası Mutlu edemez. Hele ki bu gönle girememiş isen...
Benim için mutlu olmak daha önemlidir. çünkü mutlu olduğum zaman kendimi daha iyi hissediyorum zaten mutlu olduğum bir günü hatırlamadığım için de mutluluk benim için oldukça değerlidir. haklı olduğum zamanlarda bile mutsuz oluyorum çünkü haklı olmak bana bir şey kazandırmıyor yani kimse tebrik etmez ya da beni mutlu etmez. bu yüzden de yaşadığım hayatı hayallerimde olan hayatı yaşamak şu an ihtiyaç duyduğum en değerli şey olabilir.
mutlu olduğum zaman kendimi daha iyi hissediyorum zaten mutlu olduğum bir günü hatırlamadığım için de mutluluk benim için oldukça değerlidir.
Bu nasıl git gelli cümledir...😄
Git gelli değil ki :D yani biraz karışık yazmışım sadece.
Mutlu olduğum tek bir gün bile yok. bu yüzden de mutlu olmak öncelikli hedefim. mutlu olsaydım kendimi daha iyi hissederdim demek istedim :D
Anı yaşa ve hayatına bir şeyler kat. Sanal dünyadan biraz uzaklaşmak, daha az vakit geçirmek ve insanların içine karışmak gerekir. Sosyal yaşantını bilmiyorum ama mutlaka seni mutsuz eden bu düzeni güzelleştirmeye, değiştirmeye çalış. 🌸
Teşekkür ederim abla 🌸 çok haklısın benimde çok istediğim bu yani sosyal bir hayatımın olması bakalım umarım başarabilirim. ✨
Elbette başarırsın önemli olan harekete geçmek. Biliyorsun ki şartları ne düşünerek ne de oturduğumuz yerde değil harekete geçerek değiştirebiliyoruz. 👍🙂
Rica ederim. 🌸
Kesinlikle haklısın iyi geceler abla 🌸☺️
İyi geceler. ✨
İkisi de nefret edilesi şeyler. Çünkü haklı olunca mutlu olmuyorsun. Haksız olayım ama mutlu olayım diyorsan bu sefer kendine, kendi değerine haksızlık etmiş oluyorsun. Bu sebeple de ben böyle haklılığın taaa... diye başlayan cümleler kurmak kaçınılmaz oluyor.
Doğru.
Yahu birinin arkasında dur en azından. Ya haklı çık mutsuz ol ya da haksızlığı mutluluğun gölgesinde bırak. 🙄
Haklı olmak mutlu olmayı getirmez kesinlikle. Hatta ben haklı olmanın çoğu zaman mutsuzluk getireceğini düşünüyorum. Mutlu olayım da nasıl olursa olayım hiç fark etmez.
Cevap
39Cevap
Mutlu olmak güzeldir ama haklıyken mutlu olmak çok daha güzeldir.
Evet kesinlikle katılıyorum. Benim düşüncemde tamamen bu yönde.
Aklın yolu bir çünkü. 😊
Çok nadir denk düşer genellikle. 🙂
Aklın yolundan gitmek kimi zaman işe gelmiyor bazıları için.
Ben hep aklı, mantığı ve vicdanıyla hareket eden biri oldum. Çocukken bile.
Çok hoş...
Teşekkür ederim 😊
🌸🙂
Herkes haklı olsun yeter ki bana kimse dokunmasın 😂
Hakli oldugumu dusunup niye hakliligimin pesinde kosmayim aman agzimizin tadi kacmasin ali riza bey diye dolasan hayriye hanim miyim😂
Ah o bir başka 🙄😂
Her mutlu olan haklı değildir. Her haklı olan da mutlu değildir. Çünkü doğrular farklıdır. Biri senin ailene küfür edebiliyorsa bu onun kendi doğrusu olur. Doğruların cakistigi yerde iletişim olamaz. Orta yolu bulmak lazım.
Haklı olmak, kendince bahaneler üretmek mutlu olmak daha kolay daha basit
Hak veriyorum bayım. 😇
Bazen haklı çıkmak insana acı veriyor. Keşke ben yanılsaydım dedğim çok oldu
Bu senin sorunun değil acı vermesin. ✔️
İkisi çok farklı kavramlar nasıl bağ kurmam gerekıyor ki 🤔
Aslında değil. Şöyle ki haklı olmaya çalışmayın mutlu olmaya çalışın öğüdünden yola çıkılmış bir soru. Yani haklı olmaya çalışmak mutluluğu gölgeler özellikle eş, sevgili mevzularında düşüncesi.
Ortada haklı olunması gereken yanda haklı / haksız aramaya gerek olmayan durumlarda da kişi mutlu ya da mutsuz olabılır.
Aramaya gerek olmayan durumlar mutlu veya mutsuz olabilir o başka.
Haklıysan da haksızsanda hedefin amacın mutlu olmaya çalışmak olsun "ben haklıyımı" bir kenara bırak diyor.
Haklıyım kaygım hiç olmadı. Hatta yeri geldiğinde haklı olsam bile ses etmedim.
Sonuç mutluluk çıktı mı?
Hayır , sinir ve öfke oluştu ama sustum
Muhatabın zekiliği de geçtim akıllı biri değilse sonuçta ipler kopmuş oluyor. Her şey karşılıklı. Ya susmalarının hakkını verecek ya da savunmana karşılık kabullenecek.
Sinir ve öfke oluşur elbette oluşmaz mı...
İşte bende o her şey karslıklı kafası yok.
Ne var peki?
İlla karılık olacak diye bir şey yok.
En basit örnek beni doğru düzgün tanımayan kişiye bile değer veriyorum.
Birine iyilik yapınca ‘ sevaptır ‘ demem bu sevap kazanmak için yapılan iyilik.
İyilik yapıyorsam ihtiyacı vardı ve yaptığım iyilik beni olumsuz etkilemedi ama karşı tarafın işini gördü mutlu etti diye düşünürüm
Bu düşüncende hem fikirim süpersin.
Fakat haklıyken susarak yapılan fedakarlığın karşılığını almalısın.
Haklıyken susup mutlu olmak. Bu bakış acısını deneyecem bakalım nasıl hissedecem 🤔
Pek iyi olmayabilir. 🙄
Mutlu olmak için huzurlu olmak gerekiyor.. haklı olamıyorsam mutlu olayım ya
Haklı olamıyor değilsin haklılığın peşine düşmüyorsun yani orta yolu bulan mutlu olmaya çalışan taraf. Haklı olmak bir yana dursun biz nutluluğumuza bakalım gibi...
Herkes kendine göre haklı:)) ben hakkımı aramaya çalışsam haksız konuma düşüyorum
Aa yok ben sonuna kadar. 🙄
En iyisi mutlu olmak haklıyken susmak en iyisi
Susmak çokta doğru sayılmaz..
Susmak en iyisi çünkü karşı taraf haksız olduğunu anlıyor sonra
Mutlu olmayı tercih ediyorum. İsteyen istediğini düşünsün hakkımda. Ben mutluyum yeter hahahha
Haklılığın peşine düşmek mutlu olmayı gölgeliyor mu diyorsun?
Mutlu olmak...
Sanırım öyle...
Haklı olmak insanı her zaman mutlu etmeye yetmiyo ne yazık ki...
Maalesef, hiç hak konusuna mı girilmemeli belkide bu da bir yerde imkansız...
Mutlu olmak isterken haksız olduğumu anladım?
Mutluluk kim? ben kim?
Perdeyi kapat sinek giriyooo
Ya mutlu olayım varsın haksız desinler haklı olmak ta güzel şey ama ihtiyacım olan şey mutlu olmak zaten haklı olduğumu biliyorum
İkisi bir arada ancak denge ile olabilir birebir bir arada olmaz ama her şey de bir denge olması şart
Hakliysam. mutlu olabilrz ama mitluyken haklinolmayabilrz
Keşke haklı olduğum kadar popiş olsaydım şu hayatta da huzurum kaçmasaydı...
Benim haklı olmam kimin umurunda? Mutluluğu seviyorum
Hakli olmam benim mutlulugumdan kaynaklanirdir.
Haklı olunca eline bey gecmedigini defalarca tecrübe ettim. Mutlu olmayı tercih ederim
Mutlu olmak için bazen haklı olsam da susuyorum. Mutsuzluktan sıkıldım çünkü.😏
Ortası diyelim mi
Yahu üşenmedin mi bütün sorularımı cevaplamışsın? 🙄
Ayrıca ortası nedir bunun?
Haklı olmayı severim ben. Yalan yok 😄
Bende. 😄
Hahaha kafa aynı çalışıyor 😄
Gamsız olup etliye sütlüye karışmamak.
İtici insan tipi. Bir insanın umursamaz, vurdumduymaz olması kadar kötü bir şey olamaz.
Zaten gamsız olmayı nasıl başarıyorlar onu da anlamış değilim. 🙄
Haklı olmanın gururuyla mutlu oluyorum😀
Bu ben. 🙄
Çok, olmaz mı...
Haklı olup mutsuz olacaksan doğru yoldasin
Mutsuzluğa kapı açmasa daha iyi tabi.
Haklı olup mutsuz olmayı tercih ederim. Aslında tam tersi seni daha mutlu eder
mutlu olmak. öyle zamanlar oluyor ki haksız olmak isteyebiliyorum. Anladınız onu siz :)
haklı olmak, haklı olunca mutlu olursun tabi konudan konuya degışır
Aynen öyle. Haklı değil de mutlu olmak lazım 😃
haklılığın mutlu ettiğini görmedim. o yüzden...
Mutlu olmak istiyorum
Haklıysam mutluyumdur.
Mutlu olmak daha önemli
Ikiside olursa daha keyifli olur
Mutlu olmak 💫
Elbette her zaman böyle olacak
Mutlu olmak önemli
Hakli olmak
Haklı olmak
Mutlu olmak
Mutlu olmak
Mutlu olmak.