Lütfen cevaplayın özellikle tecrübeli olanlar
Denetimli serbestlik sonucu hakkında bilgi verir misiniz?

Arkadaşlar abim terör örgütüne sempatizan olduğu için şu an denetimli serbest yani her ay imza atıyor bilmiyorum mahkeme sonucu olumlu olur mu ama benim asıl sormak istediğim şey ben sağlıkçıyım ve atanmak istiyorum bana memuriyette bir sorun olur mu
Güncellemeler:
4 ay
Hemşireyim arkadaşlar devlete atanmak istiyorum ve maddi durumum kötü ailenin tek çalışkan çocuğu bendim dershaneye bile gitmedim üniversite kazanırken abim gerzkli Isid den dolayı mahkemeye çıktı arkadaşları hapse girdi bizimki denetimli serbest bırakıldı
4 ay
Diyecek söz bulamıyorum abim denen şahısla benim alakam bile yokken onun işlediği bir suç beni nasıl etkiler ya biz çok farklı karakterdeyiz
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
58Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Memuriyete kabul öncesi yapılan güvenlik soruşturması sadece sizin hakkınızda yapılmamaktadır.
Buna birçok akrabanız da dahildir. Güvenlik soruşturması kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesidir.Güvenlik soruşturması birçok sebep dolayısıyla olumsuz sonuçlanabilmektedir.
Eş, anne, baba, kardeş ve çocuklar hakkında istihbari bilgi veya mahkeme kararı bulunması, ahlaki durum, telefon ve internet geçmişlerinin dikkate alınması bu sebeplerden sadece birkaçıdır.Güvenlik soruşturması sonucunda verilen karara karşı iptal davası açmak için 60 gün süreniz bulunmaktadır. Bu süre kararın size tebliğden itibaren başlar. Bu süre geçtikten sonra dava açmanız durumunda süre yönünden davanız ret olacaktır. Diğer bir husus ise bu dava idare mahkemesinde açılır. Adli yargıda açılırsa davanız reddedilecektir. İdare mahkemesine dava açarken yürütme durdurma talep edilmelidir.
Güvenlik soruşturması iptal davaları usul ve esaslar bakımından idari yargılama usulü kanunu kapsamında süreç yürütülür. Bu nedenle bir avukattan hukuki destek alınması sizlerin menfaatine olacaktır.