Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkının vatan severliği ve bağımsızlık aşkıyla emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine dur dedi ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlattı, zaferi kazandı, milletimizin bağımsızlığına Türk topraklarının egemenliğine büyük katkıda bulundu! Ulusal Kurtuluşumuzdan sonra yaptığı devrim ve inkılaplarla, yönetim anlayışıyla ve çağdaş modern toplumu yaratmasıyla Türk Milleti için çağ kapatıp çağ açarak aydınlanmasını sağladı. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh felsefesiyle dünya devletlerinin halkı ve yöneticileri tarafından örnek alındı dünya liderliği kabul edildi ! Bağımsızlığını kazanamayan devletler için örnek ve idol bir insan oldu.
Bu vesileyle Türk Milletinin eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve özlemle anıyoruz. Onlara minnettarız ve borçluyuz.
Bir kalemin ucundan hislerimiz akınca
Bir ince yol onları sıkıyor, daraltıyor;
Beni anlayamazsan gözlerime bakınca
Göğsümü parçala bak kalbim nasıl atıyor.
Daha pek doymamışken yaşamın tadına
Gönül bağlanmaz oldu ne kıza, ne kadına
Gönlüm yüz sürmek ister yalnız senin katına
Senden başka her şeyi bir mangıra satıyor.
Sensin, kalbim değildir, böyle göğsüme vuran,
Sensin Ülkü adıyla beynimde dimdik duran
Sensin çeyrek asırlık günlerimi dolduran;
Seni çıkarsam, ömrüm başlamadan bitiyor.
Hem bunları ne çıkar anlatsam bir dizeye?
Hisler kambur oluyor dökülünce yazıya
Kısacası gönlümü verdim Ulu Gazi’ye
Göğsümde şimdi yalnız onun aşkı yatıyor.12 Yorumla- +1 yıl
gençliğe hitabe? onuda koysaydın...
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Atatürkü sevenlere değil kemalist yobazlaradır o söylem. O peygamberdi o bizi yoktan var etti o olmasaydı anamızın üstünden geçerlerdi onun adıyla ezan okuyup onun adıyla mevlit okuyanlaradır. seveceksin ulan sevmeyeceksen defol diyenleredir tapacaksın ulan tapmayacaksan öl vatan haini diyenleredir. attığın her adımda söylediğin her Allah kelimesinde karşına geçip hooooppp laikiz tamammı yoksa defol diyenleredir. atatürkü sevdirmek adına aşağılayıcı ve komik yalanlar söyleyenledir ki bu yalanlar cilt cilt kitap olur. yoksa bu milletin atatürkle sorunu yok sevmeyebilir nefrette edebilir ama ölmüş birini bugüne taşıyıp canlıymış gibi sövmez yani bir sorunu kalmamış esasında. bu milletin sorunu kemalistlerle yoksa atatürkçülere sevenlere zaten kimsenin bişey dediği yok nasıl bunlar bunu hak ediyorsa sevmeyenlerde hak ediyor. ama dediğim gibi kemalistlerle sorunu olduğu gibi kemalistler bu milletin sorunu. adama izah edip sorunu tartışmak için anlatıyorsun veya uzun uzun yazıyorsun gelen tek cevap o olmasaydı adınız maykıldı nenenizin üstünden geçerlerdi tamammı yoksa defol evet sorun büyük
00 Yorumla
+1 yılAtatürk' ü sevenlere kemalistlere dinsiz diyen zihniyetini sevdiklerim tayyİT i seven, destekleyeni dindar sanan aptallar salaklarla aynı kişilerdir. Amaçları Atatürk' ün kötü olarak gösterilmesidir, şunu anlayamıyorlar Atatürk' ü sevenler ona tapmıyor seviyorlar. He asla ve asla rteye oy vermem vermicem sevmicem sevenlerdende nefret ediyorum. sevmeyen yürüsün gitsin sen kimsin Ata' ya küfür edebiliyorsun? küfür edenleri hiç anlamıyorum. Ne yüzle bu topraklarda yaşıyorlar? Rte kim Atatürk kim ya tırnağı olamayacak kişileri anca kirletmeye çalışır yüzsüz köpekler. Atatürk' ü sevenlere putperest diyen yobazlar ; fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/.../...284307_n.jpg
38 Yorumla- +1 yıl
Yobaz denilen kişilerin çoğu akplidir :)
- +1 yıl
Apo denilen kişiyi insandan sayamıyorum maalesef..
- +1 yıl
Akpli putperest arkadaslardan bazıları ;
galeri8.uludagsozluk.com/.../...-akp-li_605860.png
galeri2.uludagsozluk.com/.../...-akp-li_475218.jpg - +1 yıl
osmanlıda herkes padişahın istediklerini yapmak zorundaydı. bu saygı değildi zorunluluktu. istediğinde adam öldürür istediğinde istediği kadını alırdı. bu kadar basit.
oradaki insanlar buna mecburdu. ama atatürk buna artık yeter dedi. herkes eşit olacak. kimse kimseden üstün olmayacak. insanlar sadece birbirine saygı duysacak dei ve TBMM ni kurdu.
toprafklar osmanlının ama vatan millet meselesini atatürk kurdu. kadın haklarından tut kıyafete kadar. modernlik getirdi. yeni alfabe getirdi. insanlrın birbirlerine saygı duymasını öğretti. şu an kullandığınız bu kelimeler bu harfleri aratürk buldu. hainlik etmeyin arkadaşlar. ben salak değilim. - +1 yıl
değilim. sizde öyle. osmanlıca farsça türkçe ve arapçadan oluştu. ama türkçe atatürkün bulduğu bir dil. onun harfleriyle ona resmen meydan okuyorsunuz. atatürk hiç bir zaman diretmedi..
. bu ülkede her ırk her din yaşayabilri dedi. ayrım yok. barış var dedi. ve ben anlamıyorum. bütün dünya atarükü tanırken severken onun ülkesınde neden sevilmiyor hainlik yapılıyor? - +1 yıl
Haklısın.
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Ölüden medet hiçbir zaman umamayız ancak Atasına saygısı olmayan insanın vatan millet sevgisine ben inanmam. Atatürk tek bir kişiyi değil, kendiyle beraber savaşan küçük büyük bir askeri, dönemin insanlarını, ızdırap çeken atalarımızı anlatır. O'na olan saygımız hepsinedir.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılYine tam benlik bir soru. Bu soruya ona buna küfür ve hakaret edilerek de cevap verilebilir ama bir sonuç alınamaz. Bu tip konularda olması gerektiği gibi yine durumu derinlemesine incelemek lazım.
Atatürk'ü sevmemenin iki temel sebebi vardır. Atatürk'ün yaptıklarından rahatsız olmak ve Atatürk adına yapılanlardan rahatsız olmak. Bu sebeplerden ilki Atatürk hayattayken ortaya çıkmış, ölümünden sonra artarak devam etmiştir. İkinci sebep ise Atatürk'ün ölümünden sonraki yöneticilerin eseridir.
Atatürk'ü sevmeyenler iki kesimdir. Birincisi Kürtçü ve komünist kesim, diğeri siyasal İslamcı kesim... İlk grup Atatürk'ün sürekli vurguladığı Türklük bilincinden oldukça rahatsızdır. İkinci grup ise Atatürk'ü İslam'a uygun olmamakla suçlar.
Öncelikle Atatürk'ün bir ilah ya da Peygamber olmadığını bilmemiz gerekiyor. Yani Atatürk'ün hataları olabilir. Ancak yapmak istedikleri ne idi, neler yaptı, ülkeye ve millete hizmetleri nelerdi, bunlara bakılması gerekiyor.11 Yorumlahelal:))) Biz de Atatürk'ü severiz ama aynı zamanda müslümanız elhamdülillah! Ezan okunuyorsa bu ülkede onun sayesindedir ve AKP de onun sayesinde siyaset yapıyor nankörlük etmesinler. Türbeler konusunda deliriyorum bende bu nasıl kafadır? Bugün haberlerde baktım o türbenin etrafına sofralar kurulmuş. Adamın kemikleri sızlıyordur:S. Dilekte bulunuyorlar ya bir de"e, dua ettik oldu"Ülen olacağı varmış işte. Git evde dua et Allah'a ondan dilesinler yaaa ölüden ne istiyorlar?5 yıldız verirdim soruna teşekkür ederim.
10 Yorumlaatatürke tapma derecesinde olan insanlar var bu gerçek ve yanlış bir olay allaha inanan bir insan böyle düşünmez zaten yaptıklarını kimse inkar edemez ama sevmek zorundada değil kimse bende sevmiyorum ama atatürke saygısı olan bir insanım ama şöyle bir gerçek var sanki atatürkten öncesi yoktu gibi görülüyor osmanlı hiçe sayılıyor bizim soyumuz osmanlıdan gelir ama atatürkü sevenlerin çoğo osmanlıyı kötüler soyu inkar eder sen şimdi atatürkü secenlere putprest diyen yobazlar diyosun senin bu konuşman doğrumu sence sende sevmeyene yobaz diyosun çünkü ne kadar doğru bu.
04 YorumlaAtatürkü put yapan gerizekalilar var ama sanki bu atatürkün sucuymus gibi ondan nefret eden gerizekalılarda var. Bu arada türbede ölüden medet ummak sirk sadece o zaatin yuzu suyu hurmetine duami kabul et ya rab diyerek vesile kılarsın
52 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı açıklama ! Budur.
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bir kesim var Atatürk ü ilah olark gören ve kemalizm adında bir din getirdiğini söyleyen. sıkıntı buradan doğuyor. her Atatürk çü dinsiz olmak zorunda ya da her Müslüman Atatürk ü sevmemek zorunda değil. farklı düşünceler farklı sonuçlar
62 YorumlaÖlüden medet uman Müslüman derhal kafir olur. Ancak Allah'ın sevdiği alim kulları vardır, onların mezarları ve türbeleri ziyaret edilip " Yarabbi, bana burada yatan zatın hürmetine yardım et " gibi dualar edilebilir. Allah-ü teala da o yatan zatın hatırına o kimsenin duasını kabul edebilir. Bu Allah'a yapılan bir duadır sadece. Yoksa ortada yatan ölüden istenen değildir. Atatürk kısmına gelecek olursak adamım, bak sen aklı başında ve sakin birisi gibisin. Bizim millet öyle bir hal aldı ki adama ayet söylüyorum kur'anı Kerim'den, Atatürk'e ters düşüyor diye adam Müslüman dahi olsa Kur'anı Kerim'deki ayeti inkar ediyor. Şimdi bu adama Müslüman diyebilir misin? Bu adama Allah'ı Atatürk'ten daha çok seviyor diyebilir misin sen söyle.
25 Yorumla- +1 yıl
Tabiki diyemezsin. Günümüzde Türk görünüp Türk düşmanı olduğu gibi Atatürkçü görünüp toplumda Atamızı kötü gösterecek insanlarda vardır. Provakatör diyoruz ve her toplumda bulunuyor malesef. Yoksa bende Atatürkçüyüm ve hiç bir zaman Kuranı inkar etmedim. Allah'a peygambere de inanıyorum. Asla inancımdan dönmedim.
- +1 yıl
Bu arkadaşın müslümanlığı bu ayetle tıkanıyor, yobaz, bağnaz kelimeleri ile savunma mekanizması devreye giriyor. Uzun uzun yazmana bile değmezdi hocam, ağzına sağlık
- +1 yıl
Bak bana masal anlatma. Osmanlı, hiçbir zaman Müslüman olmayan halkını ezmemiştir. Şimdi kıvırma aşamasına geldin. Ben sana Kur'anı Kerim'deki ayeti söylüyorum. Müslümanım diyorsan Atatürkçülüğü bırakacaksın ve Allah yolunda olacaksın diyorum, sen bana siyaset yapıyorsun. Ve onu da sallıyorsun. Biraz tarih bilmesem inanacağım sana. Bak bir de Casiye Suresi 18. Ayet'e bak. Hadi iyi geceler kaçtım ben adamım...
+1 yılDüşman gördüğün birini her zaman kötüleyecek neden bulabilirsin onlarda bunu yapıyor
bak mesela eksileri izle www.facebook.com/photo.php10 Yorumlaaynen lan helal olsun sana, bu ülkede zaten oruç tutana yobaz tutmayana kafir diyolar orspu cocukları yüzünden dinden imandan cıkıcaz bigün ondan korkuyorum, elalemin sıkıyle gerdege girilmez sen sadece kendi bildiklerine inan boşver, ama saygıyı eksik etmeyecekler, dinime ve ülkeme uzatılan her el kesilir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahil insan grubu onlar. Benim de Hz. Muhammed (sav) in yeri bambaskadir. Atatürkü de com severim. İkisi ne alakaysa hep ayni cumle icinde kullanilip insanlarin yanlis dusuncelerine maruz borakiliyrlr. O adam sizin memleketinizi kurtardi be bari sevmiyosaniz susun azcik. Ulan bari ölüye sayginiz olsun lan. Ya vllahi soyliycek soz bulamiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'ü sevmeye değil ama "sevme şekline" putperestlik gibi bir yakıştırma yapılması çok da yersiz değil. Sadece Atatürk için değil her insanoğlu için aynı şey geçerlidir. Misalen Tayyip'in bir tarafının kılı olanların da sevme şekli çarpık bir sevgidir. Saygılarımla
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet onu diyorum. Atatürk için de benzer ifade kullananlar çok gördüm. Haşa neyse girmeyeyim ayrıntıya. İnsanı "İnsanca" sevmeyi denemeliyiz
putlaştırmak diye bişey olamaz napıyoruz duamı ediyoruz Atatürke put diyenler koca bulmak için türbelere gidip dua ediyo bir alevi olarak Atatürkün bazı şeylerini doğru bulmasamda bir bayan olarak çok şey borçluyum
40 YorumlaAdı üstünde yobaz onlar laiklige dinsizlik derler atamızi gavur yaparlar çünkü kendileri dört dörtlük
10 Yorumla
+1 yılsiyahbeyaz / rte ne alaka bu konuda , niye herzaman rte. yi karistiryonuz , evet sizler dinsiz köpegisiniz gitip putlara tapiyonuz serefsiz köpekler. gidin camiye Turkiye Musluman ulkesu (ve siz kimsiniz demisin vede turkiyede ne isleri var.. ) biz Osmanli torunuyuz Osmanl ataturkten önce vardi ,
01 Yorumla
+1 yılAtatürk'ü sevmek zorunda değil kimse putperest demeleri yanlış o ayrı konu ama bu kadar göklere çıkartılacak bir insan değil Kuran-i Kerimi ikinci plana atıp latin alfabesini getiren adama saygım sevgim olmaz
24 Yorumla- +1 yıl
Kuranı Kerim'in türkçesini okursanız ayeti kerimelerde göreceksiniz ki Yüce Allah "Şüphesiz ki biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kur’ân olarak indirdik.(Yusuf-2)" demektedir. Araoçasını hiç bir şey anlayamayacak olmaktansa Türkçesini okuyup feyz almak daha hayırlıdır. Tabi düşünenlere.
Allaha şükreder Atatürke teşekkür ederiz Atatürkün öldürdügü dindar denen kısım peygamberimizden önceki yobazlar kadını topraga gömenler idi iyiki öldürmüş atatürkü sevmeyenlerde aynı peygamberimizden önceki yobazlar gbi
11 Yorumla
+1 yıl1-oluden medet umulmaz sadece alemlerin aracı olması beklenir.
2-herkes herkese saygı duymak zorunda. Kimse kimseye putperest ya da yobaz diyemez.
3-ne yalan soyliyeyim tapacak seviyeye gelenler biliyorum10 Yorumla
+1 yılŞükrettiğini unutturmaya çalışana mı bu teşekkür? Kendinle çelişme aslanım
21 Yorumla
+1 yılDüşüncelere ve inanışlara saygısı olmayan örümcek kafalıları sorgulamaya bile değmez. Zaten derdini bile anlatamazsın inan ki.
00 YorumlaAtatürk'ün yaptığı en iyi şey din ile devlet islerini birbirinden ayirmakti ama ne yazikki ataturkle dini bir tuttular
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yıldinini takvim yaprağından öğrenen zihniyetin ATATRÜKü sevebilmesi imkansız bence:))
20 Yorumla
+1 yılput demelerinin sebebi çok fazla heykelinin olmasından kaynaklanıyor. Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar heykeli olan lider yoktur deniliyor. bunu bir tarihçiden dinlenmiştim sanırım.
bende severim Atatürkü fakat fanatiği değilim.00 Yorumla
+1 yılBunu diyenlerin Tayyip'i putlaştırması da ayrı bir ironi sanki..
34 Yorumla- +1 yıl
Ne demek bacım. Ağız hepimizin sonuçta.
Böyle bir konuyu burada açman çok gereksiz ve düşüncesiz bir davranış bence kardeş. Tartışma ortamı yaratmaya gerek yok. Herkesin kendi düşüncesi
08 YorumlaAtaturku sevenlere degil her bokta onun adini soyleyip olmasaydi olmazdik safsatasini uydurup kemalizmi kucuk yasta beyinlere kaziyan gozu sadece ataturku goren kisma denir. Soyleyenler haksizda degildir.
10 Yorumlaonlarda dinini yaşayan insanlara yobaz diyorlar yalnız bunuda bir gözünüze getirin derim. Her bku karşı tarafa atarak bir yere varamazsınız
14 Yorumla- +1 yıl
Gökten indiği sanılan kitaplar falan filan denildiği biliniyor. Dinsiz diyemem ancak dindar biri kimse k. bakmasın hiç değil, Atatürk daha çok günümüzdeki gibi her haltı yiyip benim kalbim temiz diyen biri gibi benim gözümde. "Bazen bütün dinler yerin dibine batsın istiyorum" dediğide biliniyor. Dediğim gibi dinsiz mi? bilemem ama dindar mı? Kesinlikle değil
bir şekilde çamur atılacak değil mi? atacak başka çamurda bulamayınca.. nankörler..
20 Yorumla
+1 yılTartışılır bu konu. Onu bunu bırakta en büyük Beşiktaş!
08 Yorumla- +1 yıl
Bıktım bu muhabbetlerden bırakin insanlar ne düşünürse düşünsün
- +1 yıl
Tartışma neden çıkartıyorsunuz ki? Degisiksiniz.
- +1 yıl
Günde 100 defa sorulan soru tipleri. Neyse babay.
- +1 yıl
Her daim
+1 yılyobaz heryerde yobaz panpa ben onlara akpli diyorum :D
11 Yorumla
+1 yılhelal olsun bro sana helal olsun senin gibi adamlara
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle bak - yedik bile :DDD
Yobazda beyin mi var ki kullanabilsin başlarındaki çoban ne derse ona uyuyorlar işte çoğu neden dediğini bile bilmiyordur.
10 YorumlaAlim ile konuşursan alırsın mertebe, cahil ile konuşursan dönersin merkebe.
Mevlana Celalettin Rumi00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk herseyden önce bir lider seviyomuyum Hsyir saygı duyuyorum tıpkı senin yobaz dedgin insanların düşünceler ine saygı duymak gerektiği gibi
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOkudum iki kez sende şu an onlara hakaret ediyosun insanlar istediğini düşünür düşünce özgürlüğü var
+1 yılsaygı duyma konusu tartışılır. sevmeye gelince: zorundamiyaaaam
00 YorumlaBattığı için bazılarına... Sevmiyorsanız bile saygı duyun küçülmeyin...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk heykelleri put değil. onlar gizli mistik füze savunma sistemleridir... çelenk koyup selam vermezsen kızarlar...
00 Yorumla
+1 yılHerife resmen tapıyorsunuz da ondan. Sevmiyorum, sevmeyeceğim. Hiçbir zaman da ölüden medet ummadım.
610 Yorumla- +1 yıl
Bir kere buradaki mantığın yanlışlığından yola çıkalım. Diyelim ki birileri Atatürk'e gerçekten tapıyor. Böyle kabul edelim. Peki birisi veya birileri çıksa ve deseler ki "Biz Hz. Muhammed'e (haşa) tapıyoruz, bizi (haşa) O yarattı" ve bu söylediklerine uygun davranmaya başlasalar, bu durum Hz. Muhammed'in suçu mudur, Hz. Muhammed (s. a. v.) i sevmemeye bahane midir?
Demek ki kurabiye arkadaş, birilerinin tapması veya tapıyor gibi davranması Atatürk'ü sevmemek için bahane olamaz. Gerçek sebeplerden bahsetmeye ne dersin? - +1 yıl
Ben tapıldığı için sevmediğimi söylemedim ki?
- +1 yıl
Aynen aynen, biz yobazlarda hiç beyin yok. bir siz akıllısınız bir siz zekisiniz ağzını kırıyım.
- +1 yıl
Putperest denmesi kanınıza dokunuyor ya, o yüzden yazdım o cümleyi.
- +1 yıl
Kuranda Peygambere İtaat edin diye geçer. Sözlerine uyun Davranışlarını yapın anlamında.
;) - +1 yıl
"Kim bir adamı ey kâfir diye çağırır veya ona ey Allah'ın düşmanı derse, o adam da böyle değilse, bu söz, söyleyenin kendisine döner." (Hadis-i Şerif)
Yukarıdaki Hadis'e göre, bir Müslümana kafir derseniz, o söz Allah korusun kendinize döner. Ben Elhamdülillah bir Müslümanım. Atatürk'ü seviyorum diye bana putperest dersen, elbette buna tepki gösteririm ama bu durumda asıl tehlikeye düşen sen olursun. Zira putperest demek, puta tapıyor demek, şirke giriyor demek ve nihayetinde kafir demektir.
Kelimelerinizin, cümlelerinizin nereye gittiğini bilmezseniz çok vahim durumlara düşersiniz. - +1 yıl
Atatürkü sevmek zorunda değiliz zaten. onceden boyle rahat rahat bunu soyleyemezdik. ama sağolsun hukumetimiz sayesinde isteyen istediği gibi konusabiliyor hakaret etmeden.
- +1 yıl
Bu ülkede yaşamak zorunda da değilsiniz. Bunu biliyorsun değil mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanks bz anıtkabirde secde edip bizim kabemiz anıtkabir diyenlere diyoruz normal atatürkçülerle bir alakası yok bizde Atatürk'ü seviyoruz
00 YorumlaHelal 👏👏👏 çok güzel söyledin
10 YorumlaKardeşim ölelerini muhattaba bile almıcaksın :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanmazsın belki ama 5. Şua yı oku derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlüden medet umulmaz ki
10 Yorumla
+1 yılAtatürkü sevmeyen?
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSalla gitsin yaaa
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026