- Dugunde tum takilari kaynanam posete koydu akaam eve gittik dugunden once hep derdi benim bankada kasam var ona koyucam kaybolur ilerde ev alcaksiniz derdi dugunden sonra verdim ama 8 ay sonra heves ettim dugunlere misafirliklere bos elle gidiyorum diye mesaj attim boyle boyle özendim takmak istiyorum diye bana demedigni burakmadi hani istemiyirdun senin konusmana hic uymadi vs vs seyler demeye basladi ne yaomaliyim ne demeliyim esimde bu laf dalasina güldu kendi aranizda siz halledin dedi en azindan annesini hakli cikarmadi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıleşin çok akıllı ama alıp karşına konuş ben bilezik takmak istiyorum hevesim de var annenle konuştum beni yanlış anladı bu ay bana bilezik alsak mı annene karşı kin beslemek istemiyorum diyebilirsin :) kocanıbir kaç bilezik almaya ikna etmek kayınvalideni ikna etmekten daha kolay ayrıca kocan da annesinden bilezikleri almak için uğraşacaktır böylelikle ikisinin arasından çekilen de sen olursun..
01 Yorumla- +1 yıl
cin gibisin ha :D
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim düğünümde kayinpederin iki bilezik taktı kayınvalidem de bir bilezik ve bir tam altın taktı düğün bitince üstümden çıkardılar bunlar bizim büyük kızın altinlari biz öylesine taktik dediler ve bana diğer gelen altın parada da gözleri vardı eşime söyledim git ver gözümüzün başımızın sadakasi olsun onlaroda onlara verdik
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTamam eşini çek aradan. Kaynanan baya paranın üstüne yatmış, geçmiş olsun. Alabilene aşk olsun. Ne kafasız insanlar var ya, kaynanaya para/ takı mı verilir a canım? Nah alırsın bu saatten sonra!
00 Yorumla
+1 yılYargıtayın aldığı en son emsal karar şu "Kadına ithaf edilmiş yani sadece kadınların takabileceği kadına ait takıların tamamı Geline aittir"Çeyrek Yarım ve tam Altını parayı vs alabilir fakat diğerleri yasal olarak senin hakkın...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
43Cevap
+1 yılŞu düğünde takı olayı bitse de herkes bir rahat etse. Dünyanın en aptal adeti haline dönüştü. Halbuki başta amacı yardımlaşmaktı. Bu takı yüzünden ne ocaklar sönüyor, ne kavgalar çıkıyor ne evlilikler daha başında bitiyor. Ne düğünden keyif alınıyor ne evlilikten. Bitsin şu aptal adetler. Bizde düğün artık insanın eşiyle dostuyla mutluluğunu paylaştığı bir gün olmaktan çıktı. Sırf takı davasına bir sürü gereksiz insan davet ediliyor. Davet edilenlerin çoğu da takımı takıp geleyim diye düğüne geliyor. Evlilik yahu! Hayatının ikinci kısmına adım attığın gün. Yılbaşı gibi nasıl girersen öyle devam eder. Topla en sevdiklerini eğlen gönlünce. Ne sen strese gir ne başkası. Paran da cebinde kalsın.
50 Yorumlaşimdi olayın 2 yanı var.
kadının ilk oğlu ile evliysen o kadın senelerce millete takmış düğünde gelenleri de toplayıp muhtemelen 2. oğluna falan kullanmak istiyordur. ki genelde alan kaynanalar bunu yapar. ya da bölüştürür. çünkü ilk düğünde dağıttığını toplarsın aslında.
2. yanı bu kadının sana kızması hata sonuçta içinde senin hakkın var.
ama sende en başında demişsin istemiyorum diye. belkide bu sözüne güvenerek gitti başka bir yerde kullandı. yani oturup bu işi enine boyuna konuşmak gerekir.02 Yorumla
Soran+1 yılMasraf olmasin diye dedim basta almaniza gerek yok okadar diye bana onlar aldi bilezigi gosteris olsun diye takti sonra aldi kasada diyo
+1 yılBiz de de aynı malesef.. Esim kasa açalim demişti kabul etmiştim ama düğünden sonra gittik babamın kasasına koyacağız dedi.. kayinvalidem kayinpederim eşim ben masadayiz bir de kaynanamin annesi diyorum seti alayım bi özel günde takarim koruyamazsaniz nolacak diyor kayinpederim kaynanamin annesi o bilezigi niye aldın alma dursun şu zinciri alayım diyorum o kaç para biliyormusun diyor kayinpederim en sonunda ağlama raddesine geldim ama sustum bi iki parça aldım ben korurum dedim. Annemle babamın kardeşimin taktiklarini dahi alamadım. Bikaç kez eşime dedim hevesim vardı diye orali olmadi. Artık bende kafaya koydum kpss ye calisicam bu yıl ne olursa olsun bişeyler yapıcam kendi ayaklarının. Üzerinde duramıyorsan ailen de varlıklı değil ve garibansa heryerde eziyorlar malesef..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYok karismayarak zaten annesinden yana durmus
Seninse sen kasa kiralarsin koyarsin bankaya cocukmusunuz kaybedceeksiniz ne mana tekrar soyle kasa kiraladim oraya koycam de40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Altinlar senin hakkin, hepsini geri iste ve kendin kasada sakla, takmak istedinde ikide bir boyle tartismalarda olmaz.
Hatta kaynanana sorma verirmisin diye, ver diceksin bankada kasa kiralayip ben kendim koymak istiyorum dicen.
Vermem derse ben sana verirmisin diye sormuyorum, onlar benim ve onlari verceksin de.50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılEvet ben böyle biriyim, çirkefim, hakkımı ararım o altınları bana vereceksin de yavru. Bazı insanlar sever insan kullanmayı, söke söke almazsan hakkına çökerler maalesef
70 Yorumla Düğünde takılan altınlar boşanma davalarında bile gelinindir kanunen. bence almalısın kayınvalıdenden. eşin demeli anne biz önceden eşimle konusmustuk ortak kasa açarız die, sözleşmiştik. ben bu sözümü yerine getirmek istiyorum falan desin
40 Yorumla
+1 yılKocama derdim valla o o rospuya söyle altınlarımı versin yoksa söke söke alırım.
Bu arada cidden alamazsam herkese yayarım kaynanam böyle yaptı. Dediğim halde vermedi, yüzsüz işte. Diye21 Yorumla- +1 yıl
Hahshshhahahahshhahahahaha çok güldüm
+1 yılİşte bu yüzden ev eşyanı kendin alıp, düğününü kendin yapacaksın ki bu tarz durumlarda damadın ailesi veya kendi ailen bu ve bunun gibi sorunlar çıkartmasın..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKayınvalidene sadece düğünlerde takabileceğin 1 ve ya 2 takı takmak istediğini belli edebilirsin ( kolye bilezik), yok eger hala diretiyorda boscer gitsin, kimse 500 gram altinla zengin olmuyor. Dunya malina degmez kirip dokmeye.
21 Yorumla- +1 yıl
Adamsin
İnanamıyorum. Sen altınlaını neden veriyosun onları sana taktılar seni seven deger veren insanlar hediye etti en azından kendi tarafının altınlarını al yani.
30 Yorumlakocana söyle bileziklerimi istiyorum diye baktın olmuyor küs kendi aileyin yanına git onlara yarın sorarlar gelin nerede diye cevap veremezler kuzu kuzu o bilezikleri sana getrirler
00 Yorumla
+1 yılEvde cingar cikar, kocan gitsin anasindan bilezikleri alsin getirsin.
60 Yorumla
+1 yılGit al altınlarını bir dahada verme terbiyesiz kadına bak ya asıl onun sana özel günlerde tak demesi gerekirken birde cazgırlaşıyor.
40 Yorumla
+1 yılSen bir daha dugun bayram oldu mu guzellikle anne bileziklerimi versene takmak istiyorum de. Bileziklerini al bir daha da verme.
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Kendi aranızda halledin dediyse sen isteyip alacaksın ne kadar safsın ya bir hesapta sen aç banka da
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu bile annesini hakli cikarmakki.
Biz kasayi kendimiz kiraladik...
Oraya kendim koydum balayina gittik.
Sen o altinlari unut... Kocanda maalesef pisirklik etmis arkanda durmamis50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkaynananın yaptığı terbiyesizlik. takmak istemen gayet normAL.
İnşallah satmamıştır50 YorumlaE oda bişey olmuş en azından lakin bu konu yine eşinde düğümleniyor onun desteği olmadan başka bir şey yapamazssın yapmada benim düşüncem
10 Yorumla
+1 yılBilezikleri sende hesap açıp kasaya koyabilirdin ne diye kaynanana verdin ki kaynanan ne diye karışıyor şu sende biraz ciddiyetini koyamamasın
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Kanka peki kaynana ölürse malum bankada kasasında var; miras falan var mı? Senin takılar haricinde? 2 bilezik içinde kaynanacığınla arayı açma😉 kaz gelecek yerden tavuk esirgeme.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Dava açsan kazanırsın biliyorsun değil mi? Kanunen onlar senin malın nişanlı olup ayrılsanız bile senin onlar.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılKaynana sana vermez yavrum. Boşanırsın ihtimaline karşı koruyor
30 Yorumla
+1 yılsen annesine laf geçiremeyen adamla evlenmekle hata yapmışsın zaten
30 YorumlaEve hırsız sok anlaşmalı paylaşın görsün bakim neymiş altınların üstüne yatmak.
00 YorumlaSiz kendinize kasa acamıyor musunuz? Ahhh bu kaynanalar varya
30 YorumlaStandart Türkiye kaynanası. Allah sabır versin 😂😂
10 YorumlaKaynana biz yeni evlendik ver şunları çabuk demelisin😊
10 Yorumla
+1 yılKaynananla polemik uapma oğlunu ikna et bir şekilde ancak o geri alabilir
00 Yorumla
+1 yılKocanın annesi hırsızmış hırsızlarla evlenmişsin geçmiş olsun.
10 Yorumla
+1 yılUmarım başıma böyle bir şey gelmez cinnet geçiririm ama sen sakinliğini koru 😂
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılErisimin yoksa sorun olur erisimin varsa problem degil
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu aileleri anlamıyorum madem alcanız küfretcem şimdi ne diye düğün de takıyonuz resmen hak yemek bu
20 Yorumla
+1 yılHak senin istersen her türlü alırsın ve almalısın da
30 Yorumla
+1 yılOna neymiş be versin altınlarını sen saklayamıyor musun bankada saçma...
30 Yorumla
+1 yılDoğrusu senib banka da kasa açtırıp koydurman olurdu
20 YorumlaEşin çok zeki karışmamış tebrik ederim. Bence baştan vermicektin unut yani sen o altınları çökmüş
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence suç sende senin takıların sende kalmalıydı sonuçta sana takıldı al geri
60 YorumlaKalsın onda sıkışırsaniz istersin sonuçta sizin , istersen kibar dille soyle ben saklarım diye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaf olma yırtıcı ol hayırdır ne yapıyorsunuz de defolun gidin iyi mısınız altınları almış kızı m akıllı ol konuş bunu yapmaya hakki yok
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVarya benim altınlarımı alsa büyük kavga çıkarırdım yer yerinden oynardı
363 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAhahahahahah
Cevap sahibi+1 yılKaynana falan demem alırım ayağımın altına sonuçta benim altınlarım derim davalık olur valla
Cevap sahibi+1 yılBiri hakkıma göz dikerse pençelerim 😂
Cevap sahibi+1 yılTırnaklarım çok güzel kıskanıyorsun sen
Cevap sahibi+1 yılAhahahahaha
Cevap sahibi+1 yılTırnaklarımı neden sevdin bu kadar
Cevap sahibi+1 yılAhahahahahaha delisin
Cevap sahibi+1 yılHerkes mi delisin diyor demek ahsjahsjzhs
Soran+1 yılWatsapa gecin bence siz :))) uff ya mehur olarak istedim bide bilezikleri vericem dedi ama 1 bucuk hafta oldu
Cevap sahibi+1 yılVarya o kaynana dayağı hak ediyor
Cevap sahibi+1 yılBana yapılsa uuuu haberlere çıkardım 😂
Cevap sahibi+1 yılAhahahahaha ben ailesi olmayan biriyle evlenirim
Cevap sahibi+1 yılDelisin HahHaHHahah. Ben en iyisi tırnaklarımı söküp veriyim sana onlarla evlen
Cevap sahibi+1 yılAhahahahaha peki ama altınlarımı alırsa annen nolacak
- +1 yıl
Ya sen anamı görsen varya o ben senin altınlarını alsam o altınları bir yerime monte eder kızın altınlarını rızası olmadan alma diye bizde yok öyle birşey bizim sulalede gelin çok sevilir ama bak baştan diyim gel söyle yapalım o altın yerine başka şeyler yaparız düğün yerine şahane bir nikah nikahtan sonra şahane bir balayı bırak düğünü altını falan. 😂😂
Cevap sahibi+1 yılŞaka yapıyorum ya zaten benim dediklerimi ciddiye almayın. En mantıklısı zaten nikah ve balayı
Cevap sahibi+1 yılAhaahhahaha evlenmeyi düşünmüyorum ki daha gencim
Cevap sahibi+1 yılBaşak burcuyum 19 yaşındayım ama şu var ki 30 da ancak evlenirim önce bir sürü erkekle gönül eğlendirmem gerek 😂
Cevap sahibi+1 yılBende öyle isterim ama tek erkekle olmaz ya
Cevap sahibi+1 yılBen bak gerçeği söylerim
Cevap sahibi+1 yılhahahahaha hayallerindeki kadın nasıl ki
Cevap sahibi+1 yılİki sene sevgili falan yapmicam kendime söz verdim
Cevap sahibi+1 yılLavuklun olamam
Cevap sahibi+1 yılYavuklu ne demek ya Hahahahaha
Cevap sahibi+1 yılDelikanlı adamlar bana göre değil yav delikanlı olmasan olurdu HHzjahHauwsbaja
Cevap sahibi+1 yılDeliydin zaten sen
Cevap sahibi+1 yılNiye isteklisin bu kadar ahsjahajhs
Cevap sahibi+1 yılTabiki bana ait
Cevap sahibi+1 yılNerede yaşıyorsun ki
Cevap sahibi+1 yılAhahahaha
Cevap sahibi+1 yılTamam
aldıkları altınlar sana evlenmeden önce anlaşılan altınlar mı
yoksa düğünde hediye gelenler se alma ihtimalin yok09 Yorumla
Soran+1 yılKendisi bana takti cok masraf etmesinler diye almana gerek yok dedim basta aldi takti simdi diyoki basta istemiyodun imam nikahinda mehir olarak istemistim bilezikleri ben
- +1 yıl
Mehiri ayrılsan boşansa bile alamazlar aslaa o senin hakkın kimse elini değemez bozdurulmazda ev için araba için
- +1 yıl
Bozdurulmaz yani
- +1 yıl
Sadece sen harcayabilirsin zorda kalınca
- +1 yıl
necom06 saçma sapan yorumlar yapma istersen. Ne demek takılar erkeğin ailesinin hakkı. Onlar gelin ve damada takıldı yani ikisinin hakkı
- +1 yıl
Boş yapma diyorum bende
+1 yılDeki ver lan takılarımı senle işimiz yok git ln yoksa kocamı baştan çıkarırım vjybjtbuub5ub5bititvuuvuyvvuy
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBisey satin alin araba olur baska bisey olur yoksa kaynaniz altinlarinizi wermicek gbi 🤔
00 Yorumla
+1 yılSen çok haklısın niye verdinmi sende kasa açtırıp saklaya bilirdin altınların sarilmadigindan emin misin bence kocanla konuş alsın altınları sana getirsin senin olan şeyin onda ne işi var
30 Yorumla
+1 yılbilezikleri ne için aldı yani neye kullanmak için ihtiyacı mı vrdı sendn izinsiz mi aldı bilmiyorum ama izinsiz aldıysa öyle kaynanaya yani ne bileyim
10 Yorumla
+1 yılDiretip al bende verdim geri gelmedi püf yerinde yeller esiyor 4 sene oldu hala gelecek hey yavrum hey..
10 Yorumla
+1 yılhakkını ara tabi ev alıcax de korkma dişli davran kırılsın umrund olmasın senin olana düpedüx el koymuş
20 YorumlaEvine hırsız sokkk ya da eşine baskı yapıp o ne terbiyesizce birseydir yaaaa
10 YorumlaDüğünde takılan altınlar gelinin hakkıdır. Bu kanunen de böyle. Dava açabilirsin.
30 Yorumla
+1 yılYani en azından hakli cikarmadida iste hirsix tut kaynanaya gonder
00 Yorumla
+1 yılEşin yardım etmeliydi ben karışmam demek olmaz bidaha rica et bence eşinden
00 YorumlaTakilari almasi bastan abes...
40 Yorumla
+1 yılEşin alması lazım hepsini olmasa da birkaçını 🙄
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Başta vermen hataydı
60 Yorumla
+1 yılSöke söke al sen saklayamiyor musun sanki
20 YorumlaDava açabilirsin. Hepsi gelinin hakkı.
10 Yorumlaniye böyle bişi yaptı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvli insanların bu platformda ne işi olur hiç anlamam
00 Yorumla
+1 yılDüğündeki takılar geline ait kaynanan tam bir abes
30 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi