Herkese iyi davranan herkesin yardımına koşan hataları affeden kimse hakkında kötü düşünmeyen düşmanıma bile zor zamanında yardım eden merhametli cömert iyi kalpli birisiyim. Ama herkes benim iyiliğimi sinsice kullandı. Arkamdan konuştular kötü davrandılar iftiraya uğradım nasılsa affederim diye yapmadıklarını bırakmadılar. Bende kötü birisi olmak istiyorum hatayı affetmemek istiyorum kimse benim zor zamanımda bir kaç kişi hariç yanımda olmadı. 3-4 kişiden fazladına değer vermek yardım etmek iyi davranmak istemiyorum. Benim zor zamanımda yanımda olanlar iyi davrananlar hiç kimseye iyi davranmak istemiyorum eski sevgilim bile sırf popülerlik uğruna iyi niyetimi kalbimi duygularımı çöp edip bana iftira atmıştı yalan yere rezil etmişti onu bile affetmiştim. çünkü herkes iyi niyetimi suistimal etti kırıcı oldular. Ama nasıl kötü birisi olabilirim yeter artık hep haksızlığa ihanete iftiraya uğrayan benim kaç defa daha iftiraya ihanete haksızlığa uğrayacağım ki? Bir kız olarak ta tek başıma bu tür şeylerle uğraşmakta zorluk çekiyorum.
Artık iyi kalpli birisi olmak istemiyorum napabilirim?
Bence kendi kişiliğinizi kaybetmeyin çünkü anlattığınız özellikte insanlara rastlamak zor bu devirde.. Öncelikle insanlara HAYIR diyerek başlayın mesafe koymaya. Emin olun bu sizi baya rahatlatacak. Karşımdakine hayır dersem kırılır üzülür diye düşündüğünüzü biliyorum. Onlar sizi kırabiliyorsa ve siz bu üzüntüye katlanabiliyorsanız emin olun onlarda bu sorunlarla başa çıkabilir. İnsanlara hayır demek ve her istediklerini yapmamak kötü insan olduğunuz anlamına gelmez. Sizin de kişisel bir alanınız var ve karşınızdakiler siz izin verdiğiniz sürece yaklaşabilirler. :)
Verdiğin tavsiyeler için teşekkürler🥰 sorun şu ki herkes iyi niyetimden faydalanıyor ama sesim çıkınca da laf ediliyor. İftira atılıyor sussam suç susmasam suç nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum resmen başım beladan çıkmıyor durduk yere uğraşıyorlar iyi niyetli olduğumu bildikleri için..
Ben de senin gibiyim aynı insanların afedersin agzina scman lazım ki değerin kıymetin bilinsin yoksa bizim gibiler daha çok böyle muamele görür ben yine en son bir hata yaptım ben merhametliyim ama karşı taraf vicdansiz ve şerefsizin önde gideni mahvetti beni ben de diyorum bundan sonra benden de kimseye iyi. niyet merhamet falan yok oldukta noldu
Seni kıran olsa sende kuracaksın ama iş menfaate geldi mi orda dur dost dediğin zaten cebe bakar kim kimin elinde tutar bu devirde illa bir çıkar olacakki seninke gezecek eski devir değil malesef en iyisi kimseyle gelmemek kimseyle dost olmamak tek başına olmak.
en mantıklısı insanlardan uzaklaş iletişimi kes ben mesela öyle yaptım rahatım sadece uzaktan izliyorum gözlemliyorum insanları iyisini kötüsünü hepsini görüyorum hiçbiriylede uğraşmak zorunda kalmıyorum bence sende öyle yap en iyisi
Siz iyiliklerinizi Allah rızasî için yapmamışsınız. Allah rızası için yapınız ve sevabını ondan bekleyiniz . Çünki insanların çogu nankördürler. Allah rızası için iyilik yapmayıp'ta karşılıgını kuldan bekleyenler hüsrana ugrarlar.