Air optix Aqua, Qasys, advance, Acuvue2, Focus, Night&Day, Purevision, Sof38, Sof59, Biofinity, Zeiss contact life...
Hangi marka lens tercih ediyorsunuz?
Hangi marka lens tercih ediyorsunuz?
yani bu soruna adam akıllı cevap veren vardır diye yazmayacaktım ama, maşAllah ne kadar saglam gözlü var cevap yazmış! arkadaşımair optix çok saglam, yani saglam derken verimli, 2 aydan önce sıkıntı yaratmıyor ki ben lensi günde en az 14-15 saat takarım 7 yıldan beri. qasys denemedim, ama merak ettim şimdi...
Benim gözlerim zaten güzel ve aynı zamanda görme kusuru yok çok şükür. Kullanmıyorum ben ama asla anlayamadığım şey onu göze yerleştirirken huylanmıyor musunuz? Ben sanırım asla yapamazdım :)
Yok denemem ben :)))
Gözüme damla bile damlatamam ben. Küçükken gözlerime kireç atmıştı birisi. Gözüm, kaşlarım ve kirpiklerim yanmış, göz kapaklarım yara olup yapışmıştı. Nerede ise kör olacaktım. 7'nci gün ilk kez açabilmiştim bir gözümü. 7 gün körler gibi yaşadım. 6 yaşımda idim. O yüzden göz konusunda çok hassasım, asla dayanamam ben :)))
Teşekkür ederim :))
7 senedir renksiz lens kullanıyorum..Zeiss kullandım ilk fakat akşam saatlerinde gözü çok fazla yoruyor,bi zaman sonra bulanık görmeye başlıyosun...şimdi Acuvue Qasys kullanıyorum geceleri hiç rahatsız etmiyor en çok bu markadan memnun kaldım
Şu blogger bu konuda uzman. İstersen bakınabilirsin link
Cevap
7Cevap
gozlerimde herhangi bir sorun olmadigindan ve goz rengimi sevdigimden lens de kullanmiyorum
yıllardan beri hergün saatlerce bilgisayar başında oturmama rağmen bozulma yok. rengi filan da iyi. gerek yok lense :)
Lense hiç gerek yok gözlerimden memnunum.. Kahve en güzeli:D
hiç kullanmadım ama purevison iyi diye biliyorum cevremdekilerden
pure vision kullanıyorum. acuvue de denemiştim bir dönem, o da konforluydu...
Kullanmıyorum.Kullanmak istiyorum ama bazı çekincelerim var.
ne olursa olsun tüm lens kullanıcılarına söylüyorum hep, lensinizi gündüz dışarıda çalışırken gezerken takın, fakat evinize gittiğinizde lensinizi çıkarıp, gözlüğünüzü takın.. gözleriniz hava alıp dinlensin.. ayrıca lens kullanan birçok göz doktoru mevcuttur. lens kullanacaksan temiz olmayı bileceksin.. hijyene önem vereceksin.. her lens takıp çıkardığında ellerini yıkayacaksın.. normal havlu kullanmamaya özen göstereceksin..
ayrıca gece gözde kaldığında göze yapışma konusuna gelirsek, 1 hafta ve 1 ay gözde kalabilen şeffaf kontakt lensler mevcut. bunların dışındaki lensleri tabiki gece yatarken çıkarman gerekecek. gözde kalabilen lensler için bile göz doktorlarının ortak önerisi hafta da yada en çok 10 günde 1 lensleri çıkarıp, gözleri dinlendirmektir. kalsa da bir problem olmuyor. yalnız göz hassasiyeti kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden bazılarında rahatsız edebiliyor 3-5 gün sonra
gerek olmadığı için kullanmıyrm..:))
acuvue oasys kullanıyorum. tavsiye edilir
numaralıda doğal durmuyormus renklıler öylemı
yeşil ama doguştan ana ve baba markası .ddd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar