Çok özgüvensizim yaşam koçu arıyorum 🤣🤣
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Aileniz ve arkadaşlarınız da dahil yakın çevrenizi gözden geçirme zamanı. Kendinizi kötü hissetmenize sebep olan, özgüveninizi sarsan kişilerden uzak durmalısınız. Problemlere odaklanmayı bırakın, çözümlere ve pozitif değişiklikler yapmaya odaklanın. Duruşunuz, gülümsemeniz, göz teması, konuşmanız bir bütün olarak oyuna dahildir. Omuzlarınızı dik bir şekilde geriye itmeniz bile etrafınızdakilere kendine güvenen bir insan olduğunuz imajı verir.
00 Yorumla - +1 yıl
Dik dur üzülme birşeyler yap oturma insanların ne dediğini umursama bu senin hayatın onların değil saçını gri yapmakmı istiyorsun yap senin beğenmem önemli insanların değil kilolu musun? Kilonla dalgamı geçiyorlar o zaman onlarıda ye ver yansın yeterki sana bişi olmasın
21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel söz beğendim
Önce bir kağıda iyi olduğun ve iyi olmadığın şeyleri yaz
Her gün motivasyon konusmalar dinle
Bol bol kitap oku kendini gelistir
Bir konuda uzman olmaya çalış kendini o ise ada03 Yorumla- +1 yıl
Bunları yapacak kadar seviyor musun bu hayatı cidden
- +1 yıl
Kitap okuyacam önerebileceğin bir kitap var mı
Özgüven eksikliği, bilgi eksikliğinden kaynaklanır. Konuya, olaya en çok da kendine ne kadar hakim olursan kendine güvenin artar. İlk tavsiyem öğrenmeye başla.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Beşiktaş'ı bir an önce bırakmalısın.
Sinir sistemini harap eder , özgüvenini yıkar. Futboldan soğutur.
Konya'dan 4 yemek nedir yahu. Ayıp ayıp01 Yorumla- +1 yıl
Futbolla ilgilenmiyorum öylesine koydum ismi 😂
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. bu hayatta en cok kendini sev we sadece kendinden sana yardim geliceni aslaa unutma!!
kimse sana bedawa bisey wermez00 Yorumlakimsenin senden üstün olmadığını bilmen gerekir her şeyden önce
10 YorumlaDostum sen şahane birisin. Bu soruyu sorma lütfen. Sadece neden sahane olduğuna cevaplar bul.
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Özgüven derken tiple ilgili bir sorunun mu var?
06 Yorumla- +1 yıl
Yakışıklı olduğumu düşünüyorum ama galiba değilim
- +1 yıl
Neden ki? Bak böyle yapma işte ne güzel dusnuyormussun bide kafana geri atıyorsun galiba değilim diye deme öyle birşey sen yakışıklı bir erkeksin unutma bunu asla ! Ayrıca çok da iyi birisin
- +1 yıl
@Bukre_Hancıoğlu iyi biriyim ama yakisikli olduğumu nasıl düşünüyorsun tanımıyorsun beni 😂
- +1 yıl
Gaz veriyorum işte sende bir dur ya 😁😊
- +1 yıl
@Bukre_Hancıoğlu 😂😂 anladım
- +1 yıl
Anladiysan sorun yok bro
- +1 yıl
bunları yaparsan öz güvenin artar
kickboxa başla kickboxa giderken ara ara vücut geliştir
maske yap şeklini şemalini düzelt
bu 2 sini yap farkedersin boş yoruma lüzum yok00 Yorumla - +1 yıl
İnsan iliişkilerini geliştirmelisin
Kendinde sevmediğim birşey varsa değiştirmelisin kendini sevmeyi öğren00 Yorumla - +1 yıl
Neden özgüvenin yokki? bence sende özgüven var eğer olmasaydı bunu bile yazamazdin😊
05 Yorumla- +1 yıl
Bunu özgüven ile alakası yok
- +1 yıl
Pekı öyle diyorsan ben bir yaşam koçu değilim ama sağlık alanında çalışıyorum sorun olursa sorabilirsin
- +1 yıl
Burdanmi soruyim
- +1 yıl
Özelde n sorabilirsin
- +1 yıl
Galiba bana özelden sorulmuuor keyfine göre sen nasıl istersen öyle yaz 😊
Kusura bakma öncelikle. Profil fotoğrafındaki testi nereden yaptığını söyleyebilir misin?
03 Yorumla- +1 yıl
Persenolaties
- +1 yıl
Testin ismi
Özgüvensiz olsaydın gizli soru paylaşırdın
01 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok
Ding dong Doğru kapıyı çaldın
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
bende yaşam koçu arıyorum :(
01 Yorumla- +1 yıl
Bulursun inşallah
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Benimde özgüvenim çok düşük🙁
00 Yorumla - +1 yıl
Yürek ye
00 Yorumla - +1 yıl
Oranı buranı aç
00 Yorumla - +1 yıl
Korkularınla yüzleş
00 Yorumla - +1 yıl
kendine güvenmelisin
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar
Ben aslında yönetici koçuyum ama yaşam koçluğu konusunda da bir kaç fikrim var. Kafanıza yatarsa bir kaç tavsiyede bulunabilirim.
1- Kişinin en güvenilir yaşam koçu kendisidir
Okuyun, öğrenin ve dinleyin ama son tahlilde her zaman kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz. Yaşam tek başına yürümeniz gereken bir yoldur. Harita ve pusula kullanabilirsiniz ama sonuçta kararlarınızı kendinizin vermesi gerekir.
2- Kendinize vakit ayırın
Spor yapın ve sağlıklı beslenin. Sağlıklı ve fit bir beden özgüven konusunda sizde doping etkisi üretecektir. Sporun farklı hormonları tetikleyerek özgüven üretme konusunda bilimsel olarak kanıtlanmış etkileri de vardır.
3- Her gün kendinize başarabileceğiniz ufak hedefler koyun
Günde beş sayfa kitap okumak, arabayla gidebileceğiniz bir yere yürüyerek gitmek, telefonda vakit geçirmek yerine ailenizle kaliteli sohbetler yapmak veya bir hobiye başlayıp yeni şeyler öğretmek gibi. Bu ufak başarılar sizin kendinize güveninizi arttıracak ve daha büyük hedefler koymanıza yardımcı olacaktır.
4- Giyiminize kıyafetinize özen gösterin
Sürekli son moda veya aşırı süslü kıyafetler giyin demiyorum ama kendinize has temiz tertipli bir imajınız olsun. İnsanların güvenleri azalıp depresyona girdikçe giyim kuşamlarına daha az dikkat etmeye başlarlar. Bu sebeple temiz ve tertipli giyinmek sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve güveninizi arttıracaktır.
5- Başarılı ve hedefli insanlarla beraber olun
Kendisine güvenen yaşamda hedefleri olan arkadaşları olanların kendine güven ve başarı oranları artar. Genelde her insan her gün muhatap olduğu 5 kişinin ortalamasıdır. Hedefsiz, başarıyı önemsemeyen, kendine ve diğer insanlara faydası olmayan ve sürekli olumsuz şekilde şikayet eden insanları etrafınızda pek tutmayın. Onlara güzeli doğruyu göstermeye çalışın ama baktınız inat ediyorlar kendinize yeni insanlardan oluşan bir sosyal çevre edinin.
6- Bol bol şükredin ve gün içinde diğer insanlara faydalı olmaya çalışın
Siz insanlara karşılıksız olarak vermeye ve yardım etmeye devam ettikçe kendinizi daha iyi hissedecek ve güven seviyeniz artacaktır.
7- Güvendiğiniz bir arkadaşınızla belli zamanlarda "olumlu düşünce" çalışması yapın
Bu çalışmada birbirinizin başarılı ve olumlu bulduğunuz tarafları söyleyeceksiniz. Örneğin arkadaşınız çok güzel yemekler yapabiliyorsa bunu ona söyleyeceksiniz o da siz samimi ve güvenilir bir insansanız size bunu bildirecek. Bu tür çalışmalar ikinize de büyük fayda verecektir.
Evet yaşam koçu olmasam da benim kendim için de faydalı bulduğum öneriler bunlar. Umarım size ve okuyanlara faydalı olur.
Sevgilerimle