Sevabı, günahı..
İyiliği ve kötülüğü..
Yoksa..
Günahlarının bedelini yapanlar mı yoksa yapmayanlar mı öder?
Size göre günahların bedelini ödüyor?

Öncelikle selamlar @Hayat-Güneşi💜
Çok güzel bir soru bu ve ben biraz içimi dökmek istiyorum. Ben bu dünyada hak edenin hak ettiğini bulduğuna inanıyorum ama yaratıcı tarafından değil insanların kendi eylemleri sonucu bulduğuna inanıyorum. Hayatta her şey karşılıklı ilkesi mevcut yani sen birine iyilik ettiğinde o iyilik sana yıllar sonra bile olsa geri dönüyor ya o kişi tarafından ya da başka biri tarafından mutlaka dönüyor. Peki diyeceksin ki neden Yaratıcı tarafından değil? Çünkü evrenin oluşumunda bile madde ve anti madde var yani her şey karşılıklı eğer pozitif varsa bir de negatif var eğer iyilik varsa bir de kötülük var hepsi birbiriyle eşleşiyor. Hayatta ayakta kalmak istiyorsan her şeyi iyice planlayıp ona göre mücadelene devam etmelisin ve insanlar aslında o kadar da nankör değiller unutmuyolar kendilerine yapılan iyiliği vakti gelince ödüyolar sana. Sen ne kadar verirsen o kadar alırsın hepsi bu. Ama bu dünya eğer bana sorarsan yeteri kadar adil değil. Kim bilir ne kadar zengin vardır zamanında yolsuzluk veya kurnazlık yapan ama onlara genelde bir şey olmaz çünkü akıllarını kullanıp her şeyi iyi planlamışlardır, düzenlerini iyice oturtmuşlardır. Onlar da mutlaka yaptıkları kötülüklerin karşılığını bulurlar ama dedim ya bu insanlar akıllı, kurnaz insanlar. Onlar öyle bir düzen kurmuşlardır ki ne olursa olsun kolay kolay yıkamazsın onların düzenini. Özetleyecek olursam her şey bizim aklımıza bağlı, yaptığımız planlara bağlı. Ben 23 yaşındayım ve yıllardır yaşadığım hayat aynı hayat. Baba aynı baba anne aynı anne. Oturduğum kiralık evimiz dışında değişen hiçbir şey yok yıllardır her şey neredeyse hep aynı. Aynı aile, aynı hikayeler, aynı tavırlar, küçücük bir dünya ve bu küçücük dünyada nelerin olup bittiği dışardaki bir yabancının umrunda bile değil. Her şey bizde bitiyor. Kötülüklerin temelinde de kıskançlık ve yetersizlik duygusu var ve kimse kimseye boşuna iyilik yapmıyor.
Yanına kaldı dedikçe, hakedenin hakettiği örneklere şahit oluyorum. Allah büyük.
Herkes neyi hak ediyor ise onu buluyor. Tabiki bunun için özveri, sabır, mücadele ve zaman gerekiyor. Eğer hakettiginize inandığınız yerde değilseniz dönün kendinize bakın. Sizde sorun yoksa içinde grupta veya yerde sorun vardır. Bu sebeple bazen yer, iş veya arkadaşları değiştirmek gereklidir.
Herkes hakettiğini bulur.
Ha bu Dünyada bulur
Ha öteki dünyada ama elbet bulur.
Ricalar..
Cevap
23Cevap
Bir söz vardır: "Tanrının değirmeni yavaş döner ama ince eler", diye.
Sen hayata ne verirsen, nasıl bakarsan, misli ile sana geri döner. Yargı er ya da geç gerçekleşir.
Kim Kime Bu Dunyada Ne Yasatiyosa Yasattigini Yasamadan Òlmez iyi ve kotu fark etmiyo..🌹😉
Hayat felsefemdir bu
Xapilan herseyin bir bedeli vardir.
İyi ya da kotu
Bedelini odeyemeyecin seye kalismayacaksin
Hak eden hak ettiğini bulur
ama öyle ama böyle
bir şekilde buluyor en nihayetinde..
biraz zor olsa bile..
Zaman
Uygun sart ve kosullarin olusmasi neticesinde oluyor
Birde ilahi adalet var o hic zamana birakmiyor
baya uzun uzun tartışılabilecek bir soru aslında bence bazen geç olsada herkes hakettiğini buluyor dışarıdan böyle görünmesede aslında gerçek bu
Bugün olmazsa belkı yarın belkı yarından da yakın eninde sonunda bu olur
bence herkes hak ettiğini er ya da geç bulur farkında olmazsın ama bulur
Mutlaka görür kimse başkaların gözyaşlarıyla mutlu olamaz
Bulan var bulmayan var ama er ya da geç insan yaptığının cezasını öder
Rabbim gunahlarimizin cezasini bu dunyada cekmeyi nasip etsin.
Bulur ama zaman alır kimine on yıl kimine otuz kimide üç güne
Herkes bu dünyada görmüyor yaptığını o yüzden ahiret var zaten
Bu bazen çok çabuk bazen de uzun bir zaman alır ama bulur sonuçta karma bir evrende yaşıyoruz ne verirsek onu aliyoruz
Bu mazlum avuntusundan başka birşey değil maalesef 🤷🏽♂️
Mutlaka bulur, bazıları yakın zamanda bazıları da çok uzak bir zamanda bulur
Fotoraf çok anlamlı ve güzel
Herkes ne yaşattıysa aynısını yaşamadan ölmeyeceğine inanıyorum
elbet buluyor amma birda amma obur tarafta kesin bulurrr
Bence kazığı saplayan çekip gidiyor mutluda oluyor adalet hicbi zaman hic bir yerde yok
Herkes kendi ektiğini biçer yani yanlış yapan bedel doğru yapan ödül gibi
Insan kime ne yasattiysa aynısını yaşıyor er ya da gec
Ilahi adalet hic şaşmaz
Kim ne ekerse onu bir çer
Bu ra kotulerin dünyası burda bulmuyof
İyi kötü bulur herkes ettiğini bulur
Herkes hak ettiğini bulamıyor bu hayatta
Bulmaz malesef. Ulmuyor
Hayır. Çok masumsunuz siz
Bence bulur bu dünyanın sonuda var çünkü ☺
Mutlaka bulur ve eder
bu dünyada ollmasa da..