Hayatınıza bir şekilde dahil olmuş insanların iyi ya da kötü yaptıkları olur zaman içinde. Acaba her hakedene hakettiği değeri verip, hakettiği ölçüde davranır mısınız?
Şimdi bize zamanını ayırmıyorsa bizden ötürüdür. Gerçi şöyle bir söz var; açıksözlü olmak iyidir. En sonda kaybedeceklerini en başta kaybedersin. Aslında insan da böyle olmalı. Biz (neyse genel konuşmayayım) çoğu insan sevmeyi ve ilgi göstermeyi hastalık derecesinde yapıyor ve karşıdaki ona anlrmal gözüyle bakıp bir an önce sıyrılmaya bakıyor. Oysa ki o insanın iyi niyetini kendinden başka kimse görememiştir. Adamına göre davranmalı. Her ne kadar çoğu insan ben öyle yapıyorum umrumda değil hakedene değer veriyorum dese de biraz da ruhen mazoşistlik var içimizde, bunu görüyorum. Bile isteye. Biz istemezsek böyle kırılmayız, o insanlara fazla değer vermeyiz. İstersek dozunda davranırız. Ama dozunda olunca da tecrübe diye bişey olmuyor... Her şeyin fazlasında (fazla iyilik ) insan insanı tanıyor.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya o mazoşistlik değil kesinlikle; sadece sevgi de ilgi de ihtiyaçtır, kişi iyi niyetlidir ilgi göstermiş; cevaben de kullanılmış her anlamda; ee burada suçlu kim? Karşıdaki problemli şahsiyet, neden problemli; çünkü kendine uygun olmayan biriyle muhabbete devam edip zamanını almış ve arkadaşlık olarak da bağlı tutmuş, ne gerek ki? Bu noktada hakedilen değeri vermek giriyor işte devreye; kişiliği ''bence'' sağlam kişiler hakettiğini karşıya verir ve cevabını da tavren ortaya koyar. Eh evet çok severim ben bunu yapmayı :)))) Safımı belli edip de karşı tarafa hakettiğini vermek büyük keyif verir bana, zira yerinde her hareketin doğru olduğunu düşündüğüm gibi bu da onlardandır.
Bu da bağlı kalıp kalmamakla alakalı bir durum. Çoğu insan senin gibi hakedene değer verebilir. Kimi de içinden geldiği gibi sonu hüsran olacağını bile bile. Diyorum ya kendisi isterse olur istemezse olmaz.
Evet temek amacım ise vicdan rahatlığımdır. Hak eden her zaman hak ettiğini almalı, iyisiyle de kötüsüyle de. Ama gel gör ki bazen olmuyor işte yapamıyorum özellikle '' kötülük '' edenleri. Hak ettiğini vermek gelmez içimden, belkide veremeyeceğimi bildiğimden. En fazla 3-5 ağır laf ederim oda karşıya işler işlemez muamma. Bende Yaradana havale edip sadece bekliyorum.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben ''bekleme'' kısmını da ekarte ettim; ne halleri varsa görsünler :)))) Düşünceme girecek kadar değeri olmayanı tutmam civarda ;) Güzellikler her yerde...
İnsanlar hızla bencillerden kaçıyor Aslında onlar bir saniye nefes alamaz da İmtihan işte.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilakis; ben hoşlarına gittiğini düşünüyorum. Yani bencilleri sevip yanlarında kalıyorlar ironik bir şekilde, sonu da onların hüsranı. Seviyorum diyip; her kötü durumu görmezden gelenler de var abi, saygı duymak lazım tabi herkesin yaşamı.
En İyi Cevaplar