Almanya alim gücü yüksek malları sağlam hani diyerler Alman malı sağlamdır doğru siemens, bmw, audi gibi markalar hep alman malı hem kaliteli hem iyi fakat almanya'da durulur fakat arkadaş dostun olabilecek mi hayır o yüzden Güney Kore bizim kardeş ülkelerinden yer alır Koreler Türkleri seviyor sıcak ve saygılı davranıyorlar ayrıca Japonlar da seviyor ama kardeş ülkelerinden yer almazken bile ben Güney Kore Japonya diyerim neden mi onların kültürü biraz bize benziyor kısaca bahsedeyim biz eve gelince kapıda ayakkabı çıkatıp eve geliriz aynı şekilde Kore ve Japonlarda var yemekleri ilginç evet ama en azından yiyebileceğin yemekler var araştırmak gerek.
Almanya'da yaşama imkanım olsa giderdim. Ülkede ne demokrasi kaldı nede hukuk.. 3. dünya ülkesi derlerdi bizim için hep kızardım. Fakat görünen o ki 3. dünya ülkeleri bile daha iyi durumda.
Berlinde yasiyorum, iki ülkenin yasam kosullarini, yasamini iyi taniyorum, ileri zamanda ilk hedefim Türkiyeye, ANAVATANA yerlesmek.
Türkiyede'kiler malesef almanyayi avrupayi para basan, rahat zengin bir hayat bekliyor zanediyor ama burda inanin eskidenmisti o, millet rezil, hayat sartlari cok zor, herkes depresyonda, cogu insan koca koca sehirlerde yanliz, cünkü yolda düsüp bayilsan, ancak cankurtaran gelir yardim eder.
Yasli insanlar tek baslarina, ya yaslilar yurdunda kimsesiz, ya hastahanede, ya da evlerinde ölüyor, kokmaya baslayinca farkediliyor. Kapi komsunu tanimiyorsun, Türkyiede kapi komsun akraba gibi.
Türkiyede millet hem calisiyor, hem yiyor, hem her türlü eglenceden geri kalmiyor, insan gibi yasiyor ama AVRUPA ALMANYA önyargisi gecmisten yerlesmis beyinlerine, Almanyaya gidersem zengin mutlu olurum zanediyor.
Almanyada otoyola aracinla cik, bir yemek yiyecek yer bulamazsin, Türkiyede adim basi restorant, nereye gitsen hersey buluyorsun, var.
Ama malesef Türkiyenin Türkiyede yasayanlar kiymetini bilemiyor, karsilastirma sanslari yok, yillarca calisip, birikim yapanlar, neden Almanya kalip yemiyorda Türkiyeye dönüyor, hic düsünmüyorlar. Simdi o birikimlerde yok, eskindenmisti, MARKI MARK oldugu zamanlar
Cidden böyle mi ama bir şey diyeyim mi saydığın bazı şeyler Türkiye de de var mesela yaşlıların yalnız kalması, komşuluk ilişkilerinin bitmesi gibi ha bir de depresyon kısmı..
@mariacurie13 işte onlar neden Türkiyedede var çünkü Türkiye batı kültürünü kopyelemeyi seviyor. Türkiyede yetişmiş 1 sınıf sağlıklı organik elmayla , almanyada yetişmiş , ilaçlı zehirli dışı güzel görünen elmayı yan yana koy bşzim Türk milleti yerli değil almanınkini seçiyor
@LimonluPastanınHüznü yorumu yazan o kadar güzelse türkiye gelirdin zaten. Tatava lafla övmek kolay. Ben İstanbul'da yüzlerce evsiz terk edilmiş yaşlı gördüm. Yaşadığım şehirde gündüz bile ağzından bally torbası çekerek gezen gençler gördüm. Türkiye Almanya'nın çöpü bile olamaz. Sosyal eşitsizlik torpil asgari yaşam kalitesini kıyasla. Türkiyede ücretli öğretmenler mevsimlik işçi gibi hatta daha beter yaşıyor. Almanyada böyle bir şey yok.
Türkiyeye dönme planim yolda, kaygisiz ol, sen öncelikle almanyayi gördünmmü, taniyormusun? Ben Türkiyeyide, almanyayida iyi taniyorum, Türkiye ileri gidiyor, almanya, avrupa geriye gidiyor bak sana almanyadan birkac örnek.. Burasi oturdugum yere 2km uzaklikta sehrin göbegi
Burasıda türkiye. Hiç olmazsa almanlar işsizlik parası veriyor. Türkiyede oda yok. Ayrıca o adamlar şişe topluyor ve sadece bundan çok iyi paralar kazananlar var. 1 şişe 25 cent 4 şişe 1 Euro. Bak bu işi bile türkiyede yaptırmazlar. Çünkü çöp toplama işi bile belli gruplar arasında mahalleler paylaşılmış. https://youtu.be/sjpSU5Ar7Z0
Bak, Türkiyede tembel cok, beklenti cok, is var adamlar is begenmiyor, sahit oldum, gösterdigin örnek bir sowmen cahilin örnegi. Sen lütfen almanyayi bana anlatamaq, gel gör ondan sonra o beyaz atli prensesin gibi gördügün almanya gercekten beyaz atli prensesinmi, ögren ondan sonra bana yasadigim ülkeyi anlat. Ne isiszlik parasi, calisan insanlar bir evde genelde iki kisi calismiyorsa ya sonunu getiremiyor, 850 euro ne maas aliyor, evinin kirasi 900 Euro neden bahsediyorsun. Milyonlarca insan sosyal yardimla geciniyor, sosyal yardimda ne biliyormusun kisi basi net yasaman icin 30 günlügüne 330 Euro, yani günde 10 Euro ile yasayacaksin, bir paket sigara 7 Euro. Sen Türkiye'ye ve Almanya'ya siyasi gözle, önyargilarinla karsilasitiriyorsun, ben ise gercekleri görerek. Almanya 40 yil önceki Almanya degil Türkiyede 40 yil önceki Türkiye degil. Türkiye ilerliyor, almanya avrupa sürekli geriliyor.
umarım dediğin gibidir ya aslında bir arkadaşım Almanya da yaşadığı için ben senin bu yazdıklarına yorum yapmıştım ve bir keresinde ona Türkiye ye gelmek ister misin dediğim de hayır demişti o yüzden bana Almanya daha cazip geliyor.
@mariacurie13 Türkiyedeki türkleri görüyoruz gidince, herşeyi var rahat ama karamsarlığı, şikayeti alışkanlık yapmış. Tamam herkes zengin değil ama inan türkiyedeki insanların MADDİ durumları almanyadaki türklerden artık aşşağı değil
Hala yalan söylüyorsun. Çok iyiyse Türkiye durma gel. Çok kötüyse Almanya durma ne tutuyor seni? Utanmadan yalan söylüyorsun. Ben oraları yaşayan insanları gördüm.
Bırak bu kilişe laf ebeliiğini, iyi değilse gel, sende iyi değilse terket ozaman? zekanda sorunmu var, yorumumu iyi oku, birkaç sene içerisinde türkiyedeyim. Bak her yıl 10 binlerce gurbetçi geri dönüyor, büyüklerimiz, türkiye şimdiki gibi olsaydı kesinlikle gelmezdik diyor, her yıl milyonlarca gurbetçi dişinden tırnağından kesip mutlaka türkiyeyi görmek için gidiyor.
Yalanı almanyayı tanımadan bana öven senmi, yoksa gördüklerini yaşadıklarını anlatan benmi söyleyebilirim? Türkiyede 15 yaşında elinde 1000 dolarlık iphone, babası 400 tl açtırdığı rakı masadında açız diye devlete küfür ediyor. Türkiyede çalışmadan maaş almak moda, 45 inde emekli, burda 70 yaşına çıkarıyorlar
45'inde mi emekli? Sen kimi kandırıyorsun? İkinci defa diyorum madem Türkiye iyi bir gel burda yaşa. Neden lafı çeviriyorsun? Bana oradan vatamsevercilik oynamak kolay.
Anlama sorunlu bak tekrar oku " Berlinde yasiyorum, iki ülkenin yasam kosullarini, yasamini iyi taniyorum, ileri zamanda ilk hedefim Türkiyeye, ANAVATANA yerlesmek."""
@pastacı_meryem Ay! İçim bayıldı yeter! Anladık. Kısacası sen kendi vatanından, milletinden ve ülkenden iğreniyorsun ve özenti kişiliğinin yanında getirdiği bazı komlekslerin var. ANLADIK! GÜLE GÜLE! Bu arada bu görüşe cevap yaz ya da yazma artık gelen bildirimlere bakmayacağım. İçimi baydın ya!
100 yuz katiliyom bu almancilar cok fena yalan atiyo. Ben ingilterede kaliyorum tamam bu ulke stresli ama insanlarda alma gucu var 2 hafta calisip bir iphone alabiliyorsun. Yani gerisini sen düsün.
almanyaya gidemiceklerini bildikleri için hepsi türkiye der elın almanı alırmı senı gelişi güzel ulkesıne eskıdendı o münih yolcusu kalmasın muhabbetı vize pasaportunu ver bakim arkasına bakıyormu kımse hey yavrum hey sanala geldımı herkez bordo klavye vatan perver almanyada calısan turklere gidin bakın bakim hangısı donuyor 50 60 yasına gelıp apartmanları dızdıkten sonra para yemeye gelıyorlar anca turkıyeye ama sorsan hepsıde vatan hasretı cekıyordur almanyada geçim zordur bırakın bu kolpaları bırakın...
Şu demokrasi dediğiniz Türkiye de ülkemizde 25 yıldır demokrasi ve adelet geldi bizim göremedik insalara alayım ediyorsunuz insanların fikirlerinden yazdıklarında düşüncelerinde sosyal medya paylaşımında sokakta açiz işsizim diyen insanların hapse tıkılıyor siz buna demokrasi mı diyorsun okuması yazması düşünen insan bu demokratik dediğin şeye götüyle güler
Artık burada başladık hayata ölene kadar da hayatımı Türkiye'de bir Türk olarak vatanıma hizmet ederek ölmek isterim. Elin gavurunun memleketinde benim ne işim var. Gavur demişken bizde öyle denir ondan yoksa insan insandır. Vatana tam gaz hizmete devam.
Şimdi benim büyük dedelerim İstiklal savaşı gazisi oldukları için aynı zamanda Atatürk ün askerleri. Bu aziz vatanı onlardan emanet olarak ömür boyu muhafaza ve müdafaa edeceğim düşüncesi ile Türkiye diyorum. Ne kadar geçim sıkıntısı şuanki hükümetin beceriksiz politikaları olmuş olsada.
Almanyada yaşayan sadece izinini türkiyede kullandığında refah ve mutluluğa ulaşır alırsın ordan sıfır golf 30.000 euro ya gelip türkiyede 1 gofret parası 3 euroya cıllop gibi yıkatırsın arabanı.
Haklısın 2011 den beri orda yaşıyor kendini geliştirip ortaklaşa bir şirket açtı arkadaşıyla aylık 300 Euro para yolluyor en son Türkiye geldiğinde yaşanır mı dedim abi burda tek dediği şey yemekeleri hariç yaşanmaz üniversitesi okuyorum 5 yıllık son 4 yılım kaldı eğer üniversitesi bittikten sonra işsiz kalırsam yanına gidip çalışacağım ondan dolayı İngilizce öğrenmeye okumaya ağırlık veriyorum ülkemizin hakkında hayırlısı diyicem ama inanmıyorum
Boş bölüm zamanına ve parana yazık. Ayrıca çektiğin strese yazık. Pasaportunu çıkart bas git. Fransanın en uyduruk üniversitesinde bile okusan daha değerli iş görür diploman.
Türkiyede bahsediyorsan eğer haklısın yine. Ama hiç bilmediğin bir yerde ırkçılarla uğraşmaktansa konfor alanımda uğraşmayı tercih ediyorum. Maalesef dünyanın her yerinde ırkçılık var ama almanlar zamanında türkleri kullanmak için kabul etti ülkelerine yani hem kullanılacağım hem de türlü ırkçılıkla mücadele edeceğim. hiç uğraşamam
Maalesef ülkeden soğuttular yoksa çok güzel bir ülkemiz var ama yaşayamıyoruz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
çin hong kong güney kore bu üçünden birinde yaşamak isterdim çinde hayat çok zormuş tam istedigim gibi , ama hong kongda çok zenginmiş o da güzel :D korede iyi
Yılın 11 ayı kapalı havanın hakim olduğu, sürekli yağmurun yağdığı, insanlarının beş para etmediği memleketlerde yapamam yavrum. Türkiye olsun, yanlışıyla doğrusuyla benim olsun..
O denize atlamak için yaz ayını bekleyip, Türkiye'ye gelen Almanlar değersiz olan denize avro ödüyorlar. Tatil ekstra bir keyiftir, dört mevsim ayrı keyif. Bunu tadamayacak kuzey Avrupa ülkelerinde yaşanmaz, ömür geçmez.
Avrupa ve Amerika Çinden nefret ediyor. Ekonomisini mutlaka baltalayacaklardır. Çinin büyümesine ve bu derece güçlenmesine izin vermezler. Çin yalnızlığa mahkum. İstila edeceği bir nefes alanı arayacak. Büyük ihtimal orta asyaya saldıracak ama bununda kazancını göremeyecek.
Çalışmak isteyene ekmek çok çalışmak istemeyene dünyanın neresinde olursa olsun bow gelir herşey. Ülke olmadan vatan olmaz vatan olmazsa sen ben de olmayız
Gurbetçisi aynı der ülke kömür kokuyor ayrı sıkıntı Türk düşmanı çok gri ülke Fransa , İspanya falan olsa neyse Yaşanılacak en kötü ülkelerden biri Almanya