Gizli Üye(30-35)+1 yılBu biraz erkege bagli. Anneme nasil hitap ederse bende öyle ederim. Anneme dili varmayip teyze diyorsa bende kendi annesine teyze derim. Isteyerek anne diyorsa bende anne derim. Bu esitlik için ya da kisasa kisas olsun diye degil. Herkesin annesi kendine özel ve kiymetli. Ve herkes birine kolayca kendi annesiymis gibi anne diyemez bazen. Ihnanet ediyormus gibi hissedebilir. Ben zorlanırım baskasina anne demeye. Ama gerekiyorsa derim. Bir de hakeden var haketmeyen var. Bazi kaynanalar kendi kızıymış gibi davranıyor gelinine. Yardimci oluyor, derdine ortak oluyor, kendi kızından ayırmıyor. Ogluyla olan iliskisine saygi duyuyor. Evde ozel bir alan varsa oraya burnunu sokmamaya gayret ediyor. Özel hayata saygi duyuyor. Bu tarz kadinlar anne lafini duymayi hakediyor. Bazilari da varki geline dunyayi dar ediyor. Bir nefret, dusmanlik, kaynanalik taslama gibi durumlar oluyor. Gelini surekli bu boyle mi yapilir diye elestiriyor. Boyle bir kadina anne demeye dilim varmaz. Sadece esimin annesi diye saygi duyarım. Diger turlu esimin tavrina da bagli. Annemi anne yerine koyarsa bende koyarım. Cunku babamdan biliyorum annaneme cok uzakti. Teyze derdi. Kadinin tek damadiydi babam. Damadından bir anne lafi duyamadan gitti ama annem babanneme anne derdi. Bu isin biraz karsilikli olmasini isterim. Esim anneme nasil hitap ediyorsa oyle davranirim. "Sonucta karsi tarafin nasil davranmasını istiyorsan oyle davranmalisin." Ama derim buyuk ihtimalle anne demesem bile elif anne gibi ismiyle hitap edebilirim. Esiminde direk anne demesine gerek yok. Ismiyle söyleyebilir. Ama benim soylememi istiyorsa ayni davranisi ondan da beklerim. Annem bizi zor büyüttü. Babam bize pek sahip cikmadi. Calisan kadin degildi ama patik ördü sattı. Peynir yapti sattı. Bizi açikta koymamaya çalıştı. O yuzden annemin yeri bende cok ayrıdır. Sirf kendimi kurtarayim diye degil annemi kurtarayim cok calistim ve okudum. O yuzden esim olacak kisi anneme anne demekten cekinmezse cok mutlu olurum. Ayni tavri da ben ona karsi yaparım.
70 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim kendi annemle sorunlarım oldu görüşmüyorum hiçbir şekilde nişan düğün kına vs.. gelmedi 3 sene oldu bu yönden biraz hassasım kaynanama nişanlıyken hafif hafif diyordum ama kaynanamdan hiç yakınlık görmediğimden onunla da sürtüşmeli ilişkimiz olduğundan demeyi kestim demiyorum.. Yani ne zaman içinden gelirse kişinin o zaman der ama böyle kaynana umursamaz uzak soğuk davranır dışlarsa olmaz o iş..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılAnne denmez.
O senin adı üzerinde kayınvaliden dir. Anne denilseydi eğer o kelimeye hitaba ne gerek vardı. Anne dediğin biyolojik olandır, evlendiğin eşinin "annesine" sen kayınvalide dersin olması gereken de budur. Herkes yerini bilsin
811 Yorumla- +1 yıl
Napiyon gı gaynana mı denir @aimpediatrician
- +1 yıl
u +1 yılabe kaynana napıyosun dersin sen :)
o zaman eşinin babasına ne diyecek kayınbaba veya kaynata mı hahaha
bak şarkısı bile var o söz söylenecek ahahhaha
https://www.youtube.com/watch?v=7eSoAUBL46A- +1 yıl
- +1 yıl
Bana kimse ne diyeceğim konusunda karışamaz. Eğer saygısızlık yapmıyorsam tabi
- +1 yıl
Takmayan birini alırım bende 😂
- +1 yıl
@aimpediatrician gel ben alayım seni 😂
+1 yılBu sevgililik döneminde iş ciddiyse evlilik olacaksa ve arada 2 ayda oluşacağı kadar bir samimiyet varsa elbette anne diyebilir. Anne demekten bir şey olmaz zaten her kadın bir annedir. O zamanlarda anne demek işin ciddiyetinin farkıda olmak demek bir taraftan.
42 Yorumla- +1 yıl
Sokakta gördüğüm teyze de bir anne ama gidip annecim demiyorum neticede, ne alaka yahu :)
- +1 yıl
sokakta ilk kez gördüğün birine elbette anne denilmez :D ''get get nerden senin annen oluyorum'' derler yoksa eski türk filmi replikleri gibi :D :D
hani arada bir samimiyet olması lazım bu tabir için
ama yine de bilmiyorum hani köy yerlerinde insanlar kendinden büyükler için şöyle derler
hatice ana ayşe ana gibi söylerler
bu şehir hayatında biraz garipsenir ama demek ki oralar için bir sesleniş biçimi :D
İş ciddiye bindiğini binince yani demek istediğim hayatını bir ömür boyunca getireceğin kişi evlenme teklifi ederse kız istendikten bir süre sonra nişan olursa belki o zaman anne diyebiliriz benim eniştemde öyle dedi anneme süreç öyle gelişti tabii herkesin kendi fikri
50 Yorumla
+1 yılİstemeden sonra kendini hazır hissettiğinde bence. Ben şu an sevgilimin annesine hitap etmiyorum. Yani ne biliyim filiz teyze demek istemiyorum sonra anneye geçmek daha garip olacak diye. Evlenince de belki anne demeden hallederim bu işi
32 Yorumla- +1 yıl
Hitap etmemek çok sıkıntı ya. Annem babamla 50 senelik evliydi dedem de bizle kalırdı bir kere hitap etmedi adama, hep bana derdi dedeni çağır diye 😄
- +1 yıl
Ya şimdilik idare ediyorum sorun olmuyo ama ilerde illa ki gerekir tabi
+1 yılBenim şu an ki sevgilimle daha 2 ay bile olmadı. Annesiyle tanıştığım gün bile ona anne diyebilirim. Kızını öyle kabul ediyorum. Çok eminiz bir de. Ama aynı soruyu bende soracaktım. Ne zaman anne denir gerçekten
12 Yorumla- +1 yıl
Yani değişir herhalde aldığım yorumlara göre, bizim 3 sene olacak ben anne demedim kendisine, dediğim gibi bana yalakalık geliyor :)
- +1 yıl
Bence bir yalakalığı yok çünkü senin sevdiğin adamın annesi sonuçta. Hatta sevmekten ötesi var olayda.
+1 yılKendime yakın hissettiğim an'a bağlı.. Bazı insanlara gerçekten kanım çok kaynıyor kan bağı olmasa bile, önceden annem kıskanır falan diye düşünüyordum ama annem babam da eşimin ailesini kendi ailem gibi görmemi ve öyle hissetmemi istiyor, samimiyetine inanıyorsam nişanlandıktan sonra diyebilirdim.. Yanaklarını sıkışlayabilecegim bir kayinvalidem olsun amin ahahs
20 YorumlaSöz nışan ne zaman olursa ozaman dersin, şimdilik birşey yoksa teyze yeterli ona herkes yerini bilsin bence.
21 Yorumla- +1 yıl
Nişan var da bilmem ne teyze deyip yüzükler takıldığı an ver elini öpiyim anacım mı dicem o aradaki geçişi bilemiyorum 😄
+1 yılBen nişandan sonra anne dedim ama sonra farkettim benimki anneme teyze diyor😒 Ben de bir daha anne demedim, o diyene kadar...
40 Yorumlaaradaki samimiyete ve ciddiyete bağlı ister 2. ay ister 2. yıl der.
21 Yorumla- +1 yıl
Biz ne samimiyetler gördük 2 ayda cılkını çıkarıp 61. Günde küfürlerle ayrılan. Gerek yok😄
İçinden geldiğinde demek en güzeli ben nikahtan sonra demeye başlamıştım ama başına hep adını da ekliyordum figen anne gibi şimdi artık anne annecim annem dilime nasıl gelirse öyle hitap ediyorum
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılValla evlenmeden söyleyenler var açıkcası bana göre değil ve bana samimi gelmiyor hele 3 4 aylık sevgililerin söylemesi hiç inanndırıcı gelmiyor..
Yani Saygıda kusur etmem ama anne dememmm ya sanmam...10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Nikahtan sonra denmesinen iyisi bazısı istemede diyor amma meraklıymış diyorum ben anne diyemem başkasına annem gibi ismini başa koyar filanca anne derim öteki türlüsü olmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Uffff ne tatlı kiz
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bence hiç denmemeli. Herkesin kendi anne babası var ve kimseyi yerine koymak istemez. Bunu yalandan yapmaya da gerek yok bence. Illa diyecekseniz de bari evlendikten sonra deyin.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNişan veya düğünden sonra olabilir.
Ben demem mesela, teyze derim.
Benim bir annem var bir de babam zaten var. Eşim de demesin isterim. Bana gereksiz geliyor.30 Yorumla İnsanın direk olarak içinden gelerek kullanması daha iyi olabilir aslında. 2 aylık sevgiliysen ya da daha çok tazeyse henüz bazı şeyler; mümkünse deme bencede :D
20 Yorumla
+1 yılİstemeden önce denmemeli bence bana erken geliyor nişan nikah arası daha doğru gibi ama içinden gelmesine bağlı zorla da demek samimiyetsizlik olur... tabi bir anneliğini de görmem gerek...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgiliyken yüz vermedim bikac kez görüşmüştük onda da hitap etmedim hiç bir şekilde. Sonra nişan ve nikah aynı hafta olduğu için daha sonrasında kızım diye seslendiği için bana, bende artık anne diye hitap etmeye başladım.
30 YorumlaEvlilik yoluna girildiği ilk andan itibaren anne baba denebilir bence
40 YorumlaKayınvalide kayınvalidedir evlendik diye anne denmez çok saçma
40 YorumlaBence evlendikten sonra denmesi normal. Sonuçta o zaman tam anlamıyla eşin oluyor ve kayınvalide de anne oluyor. Bana göre mantıklı olan bu
20 Yorumla
+1 yılİçinden geldiği zaman denmeli, karşı tarafı daraltmamalı ve "Elif Anne" bana daha doğru geliyor şu anlık.
20 Yorumla
+1 yılNişandan sonra daha mantıklıdır bence birde kendi annesinden sonra başka birine anne demek zor olur, yani ben zorlanırım ama alışılır tabi
20 Yorumla
+1 yılAnneliği hak ettiği
zaman Anne derim.. 2 aya 3 yıla bakmam..30 YorumlaAnnelik öyle kolay olmuyor sırf oğluyla evlendim diye asla anne demem
30 Yorumla
+1 yılEvlenmeden asla anne demem, ben eşimle 1 yıl konuştum o süreçte hep teyze diye hitap ettim.
30 Yorumla
+1 yılkayınvalidem yok ama ben derdim anne/baba ve bundan da gocunmam dilim kopmaz herhalde eşimi büyütmüş dünyaya gelmesine vesile olan insanlara desem
10 Yorumla
+1 yılNisanliyken ve evlendikten sonra şu an cogusu biray bile olmamış konuştukları miy miy annecim babacimlar bı yağ cekmeler
10 Yorumla
+1 yılHakkaten yalandan yok yere gerçekçi olmayan bir samimiyet ifadesi değil mi?
Ne gerek var, hiç bir zaman kendi annen gibi olamayacak. X Anne Y Anne belki kabul edilebilir.15 Yorumla- +1 yıl
Yani ne anneler var çocuğu evde bırakıp tatile giderek çocuğu açlıktan öldüren. Belki daha iyi bir anne olur bilemeyiz :)
- +1 yıl
@3popkek el dediğin hayatını birleştireceğin, çocuklarının babası olacak belki son nefesini vereceğin insan. Kayınvalideye anne demeden önce eşine “el” demeni konuşmamız gerek burada :) Altta da yazmışsın boş beleş yazdığın için kaldırdım buradan cevap vereyim, 3 senelik ilişkimde haftaya nişanım var, 3 senede demedim haftaya anne demeyi planlıyorum, eksik olma :)
- +1 yıl
@3popkek hoşuma gitmeyen şeyleri tolere etmek zorunda değilim. Fikir ayrılığımın olduğu görüşlere de like verdim ama sen gelip beni tanımadığın halde -hala devam ediyorsun- boş beleş konuşmaya devam edersen elbette kaldırırım, haddini bilmiyorsan ki bilmiyorsun sorumdan gidebilirsin, kafana silah dayamadım görüş paylaş diye :)
+1 yılSöz ya da nişandan sonra olabilir. Sevdiğimiz insanı ve ailesini sahiplendiğimizi hissettirmek lazım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNişan sonrası denmeye başlar, hatta istemede bile başlar. Kişilerden kişilere değişir ama genelde ilk muhataplıkdan sonra başlar.
10 Yorumla
+1 yılEn başından dil nasıl alışırsa öyle devam eder o yüzden ilk başta anne denmeli ki öyle devam etsin zorluk çekmesin.
10 Yorumla
+1 yılEvliyken denir. Ben normal zamanda anne diyorum eşimle konuşurken annen diyorum hiçbir zaman "annem" demedim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. demenin lüzumu yok ama hakikaten annelik yapar işte o zaman insanın içinden gelir der
30 Yorumla
+1 yılanne demeyenler ne diyor merak ediyorm teyze mi. hyr ben de anne diyemem büyük ihtimal de.
29 Yorumla- +1 yıl
Sen 30 olmuşsun, artık abla dersin
- +1 yıl
laf soktu küçük beyinli. 30da bir herifle evlenirim herhalde. az beynini kullan sll
- +1 yıl
Beyni küçük olan sensin , düşünemiyorsun çünkü kaç yaşında olursa olsun anne için oğlu halen küçük sen KART olursun.
Anne demeyi bilde algisal olarak mesafende küçük izlenimi veresin bayan kart gelin - +1 yıl
kıvıma be simdi. benim yasmda bir herifin anası anam yasında olur bu kadar basit.
- +1 yıl
@Best_to_seks Ay, bir soyunuz tükenmedi.
- +1 yıl
@Best_to_seks Sen de 30 yaşındasın, dediğine bak. İnsana insan olduğu için değer vermeyi öğren önce.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü onun pokunu yemek sana mı düştü, afiyet olsun😂
- +1 yıl
ya bu saplıktan kime laf atacagnı şaşıran yaratklardan. ama insan laf atarken de mantığını kulanır a. ptal durumuna düşmez demi.
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlendikten sonra. Oda ismiyle hitap edilip denilmeli bence "Ayşe annem " gibi.
20 Yorumla Bence hiçbir zaman denmemeli. Her zaman isminin yanına en fazla anne eklenerek hitap edilmeli.
20 Yorumla
+1 yılO ne zamanki beni gerckten kızı gibi gördü o zaman anne derim
20 Yorumla
+1 yılİlla demek istiyorsa kişi , evlendikten sonra desin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılEn erken düğünden sonra, içinden gelmiyorsa hiçbir zaman sjdfsjv
20 Yorumla
+1 yılevlenince denmek istiyorsa denir.
ancak ben tercih etmezdim..20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNişandan sonra dedim aslında saçma bir olay anne babamiz var evlendiğim insanın annesi annem olmuyor hiç sevmiyorum şu gelenek görenekleri.
30 Yorumla
+1 yılbirkaç görüşmeden sonra (kayınvalideyle) kendini sevdir, aranız ısınınca demeye başlanır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAnne demeye gerek yok kendi o sevgiyi gösterirse başka
10 Yorumla
+1 yılTanışma aşamasında. Böylece bir kayınvalideniz olmaz.
10 Yorumla
+1 yılSözden hemen sonra diyip kendini alıştırmak lazım. ne de olsa artık ömür boyu diyeceğim
10 Yorumla
+1 yılYani bir ilişki ciddiyete bindiyise o kişinin annesine Anne babasına baba diyebilirsin
İlla nikah kıymak imza atmak evlenmek gerekmez20 Yorumlabence nikah sonrası nişanı atadabilirsin allah korusun bence resmi bişeyler olmadan deme
14 Yorumla- +1 yıl
Nikah sonrası da boşanıyor insanlar :)
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSevgiliyken annen olmuyor zaten söz nişan olunca içinden geliyorsa söylersin bı defa söyleyince alışırsın muhtemelen
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenince denmeli bence, ben o zaman derim en azından.
20 Yorumla
+1 yılKarşı taraf istiyor ve hareketleriyle destekliyorsa anne denilebilir, fakat ben doğrudan anne denilmesinede sıcak bakmam bence ayşe anne çokta itici değil..
20 Yorumlakadınların yorumlara bak , anneme anne demeyecek kadın yarın bir gün annem sıkıntıya düştüğünde ona yardım etmemede karışır tavır alır , sizle evlenmeye pek gerek yok meni israfları
30 Yorumla
+1 yılNişandan sonra denebilir 😂 ben daha 3 senedir söyleyebiliyorum
20 Yorumla
+1 yılSöz ya da nişandan sonra denilir. Sevgiliyken biraz tuhaf olur.
20 YorumlaEğer hak ediyorsa damadına veya gelinine kendi evladı gibi yaklaşıyorsa belli bir zaman beklenmeden denilebilir
30 Yorumla
+1 yılBen 29 Ekim'de diyorum sadece, 23 Nisan 'da teyze, 10 Kasım'da kadın, 8 Mart 'ta da sahibe diyorum.
00 Yorumla
+1 yılBenim 1 tane annem var 2. si olamaz kimseyede anne demem kusura bakmasınlar
30 Yorumla
+1 yılİlk ilişki başladığı zaman. Ama bana kalsa hiç bir zaman kimse krndini kandırmasın
20 Yorumla
+1 yılNişan sonrası geline kıyafet almaya gittiklerinde
11 Yorumla- +1 yıl
Nişan sonrası niye kıyafet alınıyor :/
+1 yılAnne mi çok banal ana en iyisi jsjsjs 😂😂 valla bilmiyorum kız olmadığım için 😃😃
02 Yorumla- +1 yıl
Kız olmana gerek yok erkek tarafı da anne diyor neticede.
- +1 yıl
Ben nişanlıyken bile derim sıkıntı yok 😂😂 ama bişey eksik jsjs
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılkişiye göre ama evlendikten sonra bence dereyi tam geçmek gerek
00 Yorumla - Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne