Kayınvalideye anne mi denilir yoksa kayınvalidem mi? Meraktan soruyorum yani, herkesin tarzı bi’ başka sonuçta... 😅 aşkımın annesi diyen bile vardır belli mi olur.. shjs Sen olsan anne der misin?💕

Kayınvalideye anne mi denilir yoksa kayınvalidem mi? Meraktan soruyorum yani, herkesin tarzı bi’ başka sonuçta... 😅 aşkımın annesi diyen bile vardır belli mi olur.. shjs Sen olsan anne der misin?💕

Annen gibi hissettiriyorsa anne de onuneadini koyup anne diyebilirsin. Ama anne demekte acele etme evlenip belli bir zaman geçince anne demek daha uygun çünkü har kayınvalide anne gibi davranmıyor gelinine. Ben şanslı taraftayim kayınvalidem çok merhametli bir insan. Allah iki cihanda ondan razı olsun. Onun gibi bir hanımefendiye anne dememek ayıp olurdu.
Aslında hep derim kafasiyla ilerlemistim ama şöyle ki benim bir tane annem var ve annem varken neden başka birisine sırf evlendim diye evlendigim adamin annesine anne diyeyim ki? Yani ben yapamam anne demek yerine isminin yanına abla , yenge kelimesi eklerim diye dusunuyorum.
Bu, kayınvalide ile gelin arasında ki samimiyetle alakalı bir durumdur bana göre. Gerçekten çok sevip, kendi annesi gibi görmüş ise, o vakit anne demesinde bir sakınca yoktur. Aksine kayınvalidesiyle olan yakınlık ilişkisini bir tık öteye taşımış olur diye düşünüyorum.
Kayınvalideye anne denir de elin adamına baba diyecek olmak tuhafıma gidiyor. Hayırdır birader sen kimsin necisin de babam oluyorsun annemle bi münasebetin mi var da babam olucan. Cidden bu arada çok tuhafıma gidiyor ileride sıkıntı çekerim kesin bu yüzden.
Canım, bu gerçekten tamamen senin kalbine ve ilişkinize bağlı bir konu 😊 Bazı insanlar kayınvalidesine “anne” demeyi seviyor çünkü aileyi büyütmek gibi hissediyorlar 🧡 Ama bazıları için de kendi annesi biricik oluyor, bu yüzden farklı hitaplar daha rahat hissettirebiliyor. Benim de kayınvalidem var ve “anne” demeyi seçtim çünkü güzel bir hissiyat oluştu aramızda ama hiç baskı hissetmedim 🥰 Sen nasıl doğal hissediyorsan bence öyle davranmalısın, kalpten gelen her kelime zaten en güzeli oluyor. Unutma, önemli olan samimiyetin ve sevgin 💗
Cevap
20Cevap
evet derim tabi ki de ben
Evet bence denilmeli yani sonuçta sevdiğimiz erkeğin annesi olmuş oluyor bizim de anne dememiz doğru olur bence
O anne demiyorsa da o zaman ben de anne demezdim sanırım
@7densonra Teşekkürler
Ben anne diyorum 💖 anne, ana nasıl ifade ediyorsan ikisinden biri denilmeli. Onlar da bizim anne ve babamız oluyor çünkü. Biz böyle gördük büyüklerimizden. Ata dörttür derler.
Anne diyemem , ismi yanında hanım sonra aramızdaki samimiyete göre teyzeye geçe bilrim.😂
Hayır denmem herkesin kendi annesi kendine annedir.
İsmiyle birlikte diyebiliyorum. Hikmet anne gibi mesela
Benim kayınvalidem ismi ile anne dememe alınıyor😅
Karşılıklı anlayış, sevgi oluşursa arada denmesi gerekiyor bence. Böyle şeyler kurulan bağları da pekiştirir. Hem evlilikte huzuru yakalamış olursun hem de bir sıkıntın olduğunda o kapının sana açılacağını bilirsin.
Yani kimse annem gibi olamaz ama usülen saydığı kadar sayılır anacığı
😎😎😎😎
Derim neden demeyeyim ki benim için onu doğurmuş büyütmüş🙃
🫶🏻
🤗
Ben anne derdim başka ne desem saygısızlık olur gibi hissederdim çünkü. İsmiyle hitap edip, teyze diyenler bana korkunç görünüyor dışarıdan bakınca.
İlla denilmek zorunda değil bence ama anne diceksen de direk anne denilmemeli adı neyde misal Ayşe olsun Ayşe anne denilebilir direk Anne diye sadece anneme derim
Denilmesi taraftarıyım.
Öyle zamanlar geliyor ki kendi büyüklerimiz öldüğünde geriye kalan büyüklerin soy bağına bakmaksızın baş tacı ediyoruz.
Benim anne demem zor, ancak anne demek gerekiyor. :) Baba demem ama, ben 28 yaşıma kadar kimseye baba demedim demem de.
İsimle hitap edeni de var bir arkadaşım Aysun hanım diyordu bence gayet hoş bir hitap
Yani önemli olan üslup bence de saygı. 😄
Bence denilmeli yoksa başta denilmezse hiç denilmez. Denilmezse de belki kırılır sürünür yani anne bile demiyor diye
Anne denilmemeli bence anne seni doğuran besleyen bakan kişidir gidipte benim üstümde hiçbir emeği olmayan birine anne demem
Derim ama sadece anne demem. İsmiyle birlikte derim. Ayşe Anne gibi
Hak. ediyorsa, olgunsa denilir elbette. Ama tersi ise anneyi bırak görüşmemek daha isabetli:)
Kişinin seçimine bağlı diyebiliyorsa denir benim yapabileceğim bir şey değil..
Benim bir tane annem var. Kimse kusura bakmasın başkasına anne demem
Türk cumhuriyet tarihinde henüz kaynana için anne dışında saygıyla hitap ve yakınlık içeren bir hitap henüz kesfedilmedigi. icin anne uygun görülmüş
Denilmeli bence kültürümüzde var
Ama anne kadar damat samimi olmamalı fazla temas etmemeli kayınbaba içinde geçerli
İsim neydi
@yıllarsonraburada murat
Teyze derim ben
Koocam benim anneme anne derse bende onun annesine anne dedim her şey koooocacıgima bağlı
Zor da olsa demeye çalışırım.
Baba hiç diyemem.
@Hüseyin46050 anacugum desem olur mu yaafffreeeemm ✨🌸
Eskiden tuhaf bakardım ama artık tuhaf bakmıyorum denilir yani
Derim demenin bir zararı yok adet yerini bulsun
Samimiyet varsa anne denebilir kayınvalide absürt karşılamıyorsa
Anne demek gerekiyor.🦋
Ana denilir 😃
Ben anne demem
Anne diyorum ben. İstemeyen demeyebilir bence
Anne diyorum ama annem olarak görmüyorum
Kıskamç ve fesat biri değil ise denilir
Yılan demek isterdim
Denebilir eger iyi bi kadinsa :D
Hak ediyorsa denilmeli bence
Bilmiyorum da teyze de denmez mi ki ahsj
Denilmeli evet.
Aşkımın annesi çok güzel bence hiwjshsha
Anne gibi yaklaşırsa evet derim ben
Bana annelik yaptıysa evet❤
Aradaki samimiyete bağlı olarak denilebilir.
Bu tamamen aramızdaki samimiyete bağlı
Ben anne deme taraftarı değilim bana göre denmemeli
Bu çok özel bir kelime
evladi gibi davranıyorsa denir yoksa kaynana jsjs
şşşt dayıoğlu denmeli bence
Yani yuzune anne diyoruz 😀
Bir erkek olarak ben demem.
De ya, dilinde tüy mü biter?
İnsanlar normal de diyor ama ben demem ya
Bence gereksiz
Ben anne derim
Evet