AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
Aslında yeni nesil gelinler istemiyor da ailelerin (kız beleşe gitti) mantığı devreye girmesin diye onlar da istiyor mecburen.
Anayın evinde mi gördün 6 bilezik o paraya balayı yaparık 😂😂😂😂
12 Balkan ülkesi 459€ yol konaklama dahil
Evlilikte En nefret ettiğim konudur.Çiftlerin geleceklerini garantiye alması adı altında resmen soygun yapılıyor mk.
Ben masraf olmasın diye düğün bile yapmayı düşünmüyorum. Eğer erkeğin durumu çok çok iyi değilse sonunda o bileziklerin borcunu beraber ödeyecekler zaten 😄
Almak zorunda değilsiniz gelin anlayışlı değil mi? Erkeklerin parasını yeme görevi niye biz de anlamıyorum ya herkes eşit bir şekilde yaşamalı
Ben erkek olsam gelin mi alıyoruz mal mı diye sorarım
Yol yakınken dönsün vazgeçsin bu işten ileride daha çok üzülecek. Kuyumcuya versinler kızlarınıda.
Bir birliktelik mi bir ticaret mi belli değil bizim toplumumuzdaki bu durum cidden.
Açık konuşmam gerekirse 'D*malayım bir de s*kin bari' derim... O ne lan öyle, gacı mı alıyoruz araba mı ag...
S. ktir git kendine kuyumcu koca bul der tekmeyi koyarım.
Ben, bütçemize göre bir geline bakalım der çıkar giderim. Götürdüğüm tatlıyı falanda alırım😀
Evlenmeme sebeplerimden birisi. O kadar borcu yaptır. Sonra altınları bozdur borçlara yatır. Düğün için dünya para harca, toplanan parayı da borçlara yatır. 😞
Valla ben 5 dal bilezik birde ahitma isterim yani özellikle ahıtmayi isterim çok seviyorum 😂
bol bol ahıtsınlar sana o zaman
konsantre cahil ona akıtma deniyor ahıtma değil
Abinle birlikte girecek yengen olacak kişi bu sıkıntıya halada altın diyorsa pes yani
Bu kızlar kendilerini parayla satmaya ne kadar çok bayılıyo
Valla o kadar bileziği yaptircak sonra borç ödemekle uğraşacak o evde huzur olmaz valla hiç evlenilmez bu devirde mobilya da aynı beyaz eşya da
Sor bakayım prenses mi evlendiriyorlarmış? Altın a* mı varmış o kızda?
Alacak tabi , bedavaya giden kızın kıymeti olmaz 😅😅
Süt parası ne la senin annen abine musluk suyu mu verdi siz de isteyin o zaman
Bu şartlandırma olayı çok saçma ya. Belki o kadar gücü yoktur. Rencide etmenin diğer bir yolu.
Bune abicim hayvan mı satın alıyorsun kurbanda kesmelik
O o zamandi 😂günümüzde altın diye bir sey mi var? Kim görmüş😂😂
brn cidden saçma buluyorum bu işleri mal satın alıyoruz sanki..
Kesinlikle. Ama şöyle bir şey var ki yıllardır süre gelen örf adet dediğimiz şeyler bunlar. Sen böyle düşünürsğn ama atıyorum tamamen örnek amaçlı kız kardeşin vardır o evleneceği zaman senin ailen de ister. Bence insanların düşünce yapısının değişmesi gerekiyor. Biz zamanında yapmıştık bizim kızın nesi eksik bize de yapsınlar diye diye yıllardır sistem böyle :))
evet değişmesi lazım bu geri kafalılığı atamayacağız anlaşılan üzerimizden maalesef
Bu gelin satılıkmı? Kendi değerin altın bilezik kadar mı deyip yoluma bakarım.
Hayır gelmez öylelerinden
Bizim o kadar altın alacak gücümüz yok deyin maddi durumumuz yetmiyor dersiniz ne var bunda.
Şimdiden paraya tamah etmişler abim saf mı başlarım öyle sevgiye ayrılırım bu ne
Biz sizinle nerden tanışıyoz gözüm ısırıyor gibi sizi ama neyse iyi akşamlar fox ana haberi izlicem
bende evlilik arifesindeyim çok şükür böyle bir şey istenmedi şu an
Böyle şeyler yüzünden insanlar evlenemiyor ve kötü yollara düşme fırsatı oluşuyor
Sağda solda okumuşsunuzdur trabzonlu genç bakmış evlilik masraflı vazgeçmiş gitmiş sıfır araba almış
Karşılıklı konuşmak lazım olmayınca yaratacak değil orta yol bulunmalı
Yani dedigin gibi ac gozlu insanlar kizda bunlara uyuyorsa ne 6 bilezik bes para etmez demektir..
Hindistanda nikah kıymaya ikna etmek için bileziği erkek tarafı alıyor.
Turkiyedede erkek tarafi aliyor zaten
Şu düzen ne zaman değişecek merakla bekliyorum. Çok boş işler. Bırakın gençler evlensin.
Yol yakınken dönsün bu sevdadan başı çok yanar gibi yoksa
6 bileziğe gelin ithal edilir. Pokemonunu çıkarmasın 😁
yengeme 12 adet 22 gr yaptık lafta etmedik normal bence ama karşı tarafın durumunu unutmamak lazım, eğer maddi açıdan sıkıntıdaysa onların dediği rakamın bir ya da iki üstü olur yoksa kafaya göre dememek gerek
Yengen nereli
Neler yaptınız ki ev alıp içini döşediniz mi? Nişan düğün kına masraflarını mi üstlendiniz? Merak ettiğim için soruyorum
6 bilezik te bence çok normal millet 10-15 istiyor
İki kız beğenmis iki erkek eksilemiş 😂
Babanın evinde altı bilezik var mı diye sormazlar mı adama
Bende kızının üstüne düşen hakları köküne kadar alırım o zaman
Desene benim ablam bedavaya gitti. Biz erkek tarafindan hicbir sey istemedik
Bence abin işin başında hiç bulaşmasın bu aileye sonu boşanma olacak gibi
ben olsam şeyimin fotoğrafını zarfa koyar gönderirim al sana bilezik diye saD:sA::DF:Gfd
Zaten 10 bin lira demişsin, doğru yazdığını nasıl yanlış okudun buraya takıldım bende 😂
6bin tl gelininize harcayamıyorsanız ozaman evlenmeyin.
6 bin degil 60 bin
6 bine sen düğün cerezini alamazsın 😂
bilezik tanesi bin lira mı 15 tane alırım lan evlenecek kız olsun feda olsun zike zike alınır evlenilcekse altınsız gelin mi olur
Malsın.
@Busenegidiyorum 😄salak aklımı karıştırdı bin lira sandım panpa
Yanında promosyon olarak 2 yanaklı ortasında delik olan hediyemizide size takdim etmek istiyorum ser
O ne
Popo 😀
Bu tarifi sen uydurdun heralde hiç duymadım g*te böyle dendiğini
Ayip olmasin diye yanak ortasi delik dedim
Masaya oturup muhattaplarla pazarlık yoluna gitmeli. Ne kadar ucuza kapatabilirse kardır. O evlilik artık ticari bir hal almış. Mal alır gibi pazarlık yapılmalı.
Koca değil para seviyor demekki kadın
bencede sana katılıyorum
Ananın şeyi demeli ve oradan uzaklaşmalı dlwqşfdlqwfjkö
Durumumuz yok anca bu kadar bütçemiz var diyeceksiniz o bütceyi de abartmayın tabii. Kabul etmek zorundalar etmiyorlarsa uğurlar ola. Verirsen alırlar, vermezsen alamazlar.
Ama seni istediklerinde (evli değilsin buyuk ihtimal) sende aynı tavrı sergileyeceksin. Yer mi. ;)
5 çift bilezik
1 akıtma ( süslemeli zincirli bileklik oda 60 gram biseydi)
2.5 metre zincir
1 set aldim ben 😅
Daha yüzük kolye saat falan saymiyom da
Çift bilezik? 2 tane mi
Yenge nereli
@Kgjhj evet ya 2 tane yani 5x2=10 tane bilezik
@Kgjhj ben Şanlıurfa lıyım yenge Hatay lı
Hangi devirde yaşıyoruz ya böyle saçma adetler kaldımı hala iki insan birbirini sevmjşse bunun değeri paraylamı ölçülür
Senin altin fiyatından haberjn var mi ey hatun desjn😂😂😂
Kız milleti işte ne beklersin ailelerde aynı. Kız ikna etmeli
Bu bilezigi kiz kendisi mi aliyor, yoksa kizin ailesine mi veriliyor?
Kiz kendisi aliyorsa, evlenince ciftin ortak mali olmaz mi zaten?
kızlarını satmak tabiri hiç yakışmadı yazık o kıza böyle düşündüğünü bilse üzülür şimdiden aranız iyi olmalı
Kızların yorumlarina bak 🤣 cok çok çok normalmiş bak hele 🤣🤣🤣 bir bilezik 60bin bilezik 40 bin kalan diğer altinlar , yüzük set vs, 100bin eşyalar , düğün vs vs aç göz olmayin sevmiyorsaniz evlenmeyin
çoğu evde kalacak haberleri yok :)
siz de türk kızlarıyla evlenmeyin çoğu para için evleniyor hayatlarını kurtarmak için kanmayın kızlara