+1 yılEvlilikte denklik önemli, ailelerin de denk olması önemli. Karakter, soy, uyum olarak denk olmalı aileler ve evlenecek olan çiftler. Abin ve gelin adayınız sanırım birbirlerine denk değiller. Ailelerde denk değil. Abin hayatı boyunca mahcup olmak istemiyorsa şimdiden yol yakınken dönsün, nişanı atın bence. Her iki tarafında anlayışlı olması gerekir.
6 bilezik 5'e düşebilir,4'e düşebilir. İnsanlar aslında birbirlerine hava atmak için düğün yapıyor ve hayatları boyunca kredi taksidi ödüyorlar. Umarım hak ettiği gibi bir insan çıkar abinin karşısına. Bu durumda doğru olan nişandan dönmeniz bence. Herkes bütçesine uygun olarak evlenmeli. Sade bir nikah bile yeter ki mutlu olmak isteyene🌺40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa iyi altın pahalı da altinın bu vakte kadar kafina kaldığını ben gormedim. Eve, arabaya, cocuklara harcanıyor o altinlar. Yani erkek kadina almiyor. Kadina alsa dahi evin oluyor o altinlar. Bazi erkeklerde masraf falan deyip duruyor. O kadin senin omur boyu kahrini cekecek. Camasirini yikayacak, utunu yapacak,önüne yemek koyacak, cocuklarina bakacak. Ve bunu omur boyu mesaisi olmadan yapacak. Sadece bir dugun ve altin isteniyor o da tek seferlik. Hangi kadin her yil dugun yapalim diyor? Kadin evlendikten sonra kendini esine, cocuklarina, evine adıyor. Evlenirken mutlu olacak onu bile cok gorur hale geldiniz. Evlilik kadina buyuk sorumluluk demek. Baba evindeki gibi prenses olunmuyor. Evi cekip cevirmek, evin butcesi hep kadinda kaliyor ve zaten yuvayi dişi kus yapar diye kadina yukleniyor bu sorumluluklar. Her seyi annem yapar bizim evde. Alışverişi yapar, habire camasir yikar, asar , kurutur, duzgunce katlar dizer dolaba. Utu olacaklari itinayla ütüler. Erkekler bekar ogrenci evine cikinca bu isin ne kadar zor oldugunu gorunce hemen anne evine donmeye ya da evlenmeye kalkiyor. Evlenince hizmetini yapan biri var, ev islerinden kurtuldun peki kadinin kurtulacak durumu var mi erkeklerin yaptigi gibi. Kız anne evinde is yapiyor, evleniyor yine is yapiyor. Kiz omur boyu evde esek gibi iş yapacak ve esi bunu onun görevi gibi görecek. Kendisi isten sonra ayaklari uzatip yatarken hanim tuvaleti ovaliyor olacak. Kadinlar evlenirken mutlu oluyor. Gelinlik giyerken, altin takilirken ve bu hayatinda sadece bir kere oluyor. Bunu da cok görmeyin kadının yaptiklari, fedekarliklari karşısında. Kendi icin yapmıyor cogu seyi. ailesi icin yapıyor kadin. Altini ailesi icin sakliyor. Koltuk takimi alırken ailesi icin istiyor. Zaten o cok istedigi koltuk takimina evdeki isleri bitmedigi icin yine oturamiyor dogru duzgun. Erkek daha cok oturuyor o koltuk takimina. Kadin bosanma durumu olmazsa kocasina bebekmis gibi bakiyor ömür boyu. Lutfen şu dugunu, altinlari da fazla görmeyin. Evet pahali ama hayat pahali. Her sey pahali diye ev de kurmayin o zaman. Ya da evlenmeyin bu dönemde. Madem pahalı. Ha istekler cok uçuk olmamasi şartıyla tabi. 6 bilezik yine normal. 3 set isteyenler var. Ama dedigim gibi o altin aileye kalıyor. Benim cevremde hep boyle oldu. Ben kadinin bu benim dedigini gormedim. Altin gerekli kimse kusura bakmasin. Gecen sene dugun yapıp hala altini olanlar bugun bu kurda koseyi donduler. O altinlarda kadina kalmiyor. Zor durumda ortaya çıkarıp esine verip al borcunu öde, kizi/oglani dershaneye gonder diye cikarip vermesini de biliyor. Artik kadina altin almaktan, omrunuzde bir defa olacak bir dugunu yapmaktan bu kadar yuksunmeyin. Gorende her allah'in gunu dugun isteniyor sanır. O sacini supurge edecek, erkegin evini yapacak, duzenleyecek, cocuklarina bakacak, gece gunduz gıkını cikarmayacak kadin icinde lafi olmaz kusura bakmayin. Erkek bir dugun yapiyor evleniyor sonra omur boyu rahat. Yemegi hazir onunde, kiyafetleri ozenle katlanmis dolapta, banyoda temiz havlusu orda, yatagi temiz carsafiyla yatmaya hazir. Ama erkege gelince yok soyle yok boyle. anneleriniz dedi mi ben yoruluyorum sana bakamam diye. Demedi. Esinide demeycek sizin icin ve sizin cocuklariniz icin. Mesaisi hic bitmeyecek o kadini evlendikten sonra bunu da cok gormeyin. Ha cok goruyorsaniz da evlenmeyin. Ayranim dokulmesin... hesabi olmuyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSahte altın alın dermişim :D şaka bir yana durumu anlatın bakın zaten düğün masrafları çok fazla bizim bunu karşılayacak gücümüz yok. Olsaydı daha da fazla alırdık o bizim gelinimiz kızımız artık başımızın üstünde yeri var sizin de onun da ama bizim de elimizden bu kadarı geliyor biz bir aile olduk artık bunları kendi aramızda rahatça konuşabilmeliyiz artık diyebilirsiniz. Hem dürüst hem nazik olmuş olursunuz hem de doğru bir iletişim kurmuş olursunuz. Hem madem 6 bilezik istiyorlar o zaman Zengin bir damat bulsalarmış kızlarına. Ama Zengin damat ne yapsın o kadar kız varken değil mi onların kızını? İşte bunu hiç düşünmez bu insanlar hep gösteriş hava yapma lüKS peşindeler. İşte bu şartlar altında kurulan bir evlilikten ne beklersiniz. Sonu genelde hüsran boşanma oluyor.
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılbenden istenmedi istenirse alabilirim o gücüm var şükür ama bu kişinin maddi durumuna göre belirlenmeli ülkemiz standartlarında maaş alan bir kişinin bu istekleri yerine getirebilmesi demek borç batagına iyice saplanması demek çevremizden çok örneklerini görüyoruz hatta şöyle bir örnek vereyim dügününe ve takılaraçok uçuk meblaglar harcayan bir arkadaşımıza bir büyügümüz kardeşim o kadar masraf ettin borca girdin yenge kraliyet soyundan falan mı geliyor diyince 1 aylık evli arkadaş onun sülalesi ve soyuyla alakalı nahoş sohbete girdi :) gerek yok maddiyat ve gösteriş merakından çiftlerin huzurunun bozulmasına imkan var ise istenilebilir ama olmayan insanların bu kadar zorlanması bana zalimce geliyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
Böyle isteklerle kızlarını borç içine gönderip, huzursuzluk içinde yaşamasına vesile oluyorlar. Oldum olası düğünleri ve bu tür adetleri saçma bulmuşumdur. Elde ne varsa onunla bir şeyler yapılmalı. Ama çoğu insanımız 'elalem ne der' düşüncesiyle gösteriş merakında. Sonra da evliliğin en güzel zamanları olması gereken ilk yılları borç ödeyerek geçirip heba ediyorlar. Abinin yerinde olsam "Benim yapabildiğim bu. Beğenmiyorsanız siz bilirsiniz" derdim. Bu yüzden ayrılacaklarsa zaten kuttulmuş sayarım kendimi.
50 Yorumla
+1 yılBen 4 adet almıştım eşime. Her biri 22 gram ağırlığında idi. 2007 yılınd yaklaşık 4000tl ödemiştim. Maaşım 1300Tl idi. Yani 3 maaş. Şu an 3 maaşla yarısı bile alamam. Eşim ev ya da sıfır araba almadıktan sonra asla vermem demişti. Apart aldık. Yatırım amaçlı. Hepsini çıkardı verdi. Tabi bizde kıza takılan takı onundur. Ailesi almaz. Bazı yerlerde böyle değil sanırım. Ancak altın çok arttı. Bu Türkiye kaynaklı da değil. Tüm dünyada çok yüksek altın fiyatı. Kendinizi karşınızdaki insanın yerine koymakta fayda var. Biraz empati. 6 bilezik 60000TL. Yazık
10 Yorumla
+1 yıl22 yıl önce görücü usulu evlendim fakat altın talebinde bulunmadım. Bana altın istemek çok saçma ve kendini satiyormuş gibi geliyor. Erkek tarafı ne kadar isterse veya durumu ne kadar varsa o kadar altın yapar. Altin istemek bence görgüsüzlük.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkesinlikle abin dikkatli olmalı. daha evlenmeden bunları yapan evlendikten sonra neler yapmaz? Ailenin gücü yoksa karşı taraf ona göre davranması gerekmez mi? Eski 6 bilezikle suanki fiyat aynı mı? enflasyon arttı alım gucu düştü ve de altının en pahalı oldugu rekora koştuğu aylardayız bu kadar pahalı ürün alınır mı? Üstelik 6 tane? saçmalamayın lütfen. Herşey aşk değil. Gün gelir başka şeyler de pişmanlık yaratır. Kimseye mahçup olmak için ezilmeyin aileniz sizin için en iyisini yapmaya çalışır ama güçleri yoksa onları zorlamaya vicdanınız var mı? Karşı taraf sizin durumunuzu bilmeli ve ona göre davranmalıydı fazlasını istiyorlarsa erteleyin veya tekrar düşünün. Abine bu yorumu okut bence. Bir şeyin 7 tanesini kolaylıkla alamıyorsa bir tanesini de almasın. Umarım mantıklı karar verirsiniz.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. 6 bilezik oldukça normal. Altın her zaman artıyor artıyor diye insanlar sayıyı düşürmeye gitmiyor. Tekrar söylüyorum 6 bilezik çok çok çok normal. Millet 10 bilezik isteyip üstüne bir o kadar daha tutacak şeyler istiyorlar. Bu kızın satılık olduğunu göstermez. Maddiyatına güvenmeyen evlenmesin. Iki gun sonra ne olacagi belirsizken kiz kendi teminatını ne diye erkek tarafının eline kar bıraksın ki! Son olarak iki gün sonra sen evlendiğinde ailen ve sen bakalım kaç altın isteyeceksiniz!
210 Yorumla- +1 yıl
Benim de 1 tane kızım var daha 4 yaşında kızım evleniyorken ben şu kadar bu kadar diye altın istemem kızımın teminatı benim kızım mutlu olsun yeter altına göre bişey yok yanlış düşünüyorsun
- +1 yıl
@çılgntürk16 kafayı yemiş bunlar altınla parayla sanırsın bana padişahın kızını alıyosun
- +1 yıl
@FeudalLord çok haklısın benim kızım zaten evlendiği kişiyle anlaşamıyor ondan gelecek maddiyata guvenmesine de gerek yok aslan gibi babası var burada he olur da ölürsem kızıma illa ki bir gelecek hazırladım kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirir akıl s. k değil ki sokasın 😂
- +1 yıl
Senin kızının mutlu olup olmayacağı maddi durumunun her zaman iyi olup olmayacağı belirsizken bol keseden at tabi. Siz kimsiniz ki kadını ömür boyu kendinize aklinizca hizmetci almaya calisiyorken bir de karsiligini vermeyeceksiniz şimdi evlilik hiźmetçilik mi naraları da atmaya başlarsınız siz.. Erkek milletine güvenen saf kadinlardan kalmadi. Keşke akıl sokmayla olsaydı da size soksalardı en azından erkekler olarak yarım akıllı görünmezdiniz.
- +1 yıl
Tam bir çirkef mahalle kadını kaçalım😀
- +1 yıl
- +1 yıl
Aynen öyle tam da kendini tavsir etmişsin
- +1 yıl
@çılgntürk16 avrupalı bir kızla evlenmek bu kadar masrafın çeyreği bile tutmuyor :)
+1 yılYani ben olsam o kadar istemem ne yalan söylim. Biz varlıkta bile 3 bilezik istemiştik. O da eşimle borçlarımıza sattım kendi isteğimle. Bence iki tarafında anlayışlı olması lazım. Onun yerine evlendikten sonra ev ya da araba alınacaksa ufak ufak destek çıkılabilir aydan aya, ya da kira yardımı yapılabilir. Setmiş 6 bilezik miş. Sonuçta eşimde sıkıntıya girecek. Adettendir diye giydirmenin manası yok yazık yarın öbür gün bizde kaynana kaynata olacağız.
10 Yorumla
+1 yıl6 bilezik evlilik için çok değil aslında ama süt parası nedir o saçma olmuş , yüzük at falan diyenlere de bakmayın bu zamana kadar her şey yolunda gitmiş ki evlilik düşünülmüş evlenecekler, altinda kafa uyusmadi diye yuzuk atilacaksa evlenmesin kimse? Abin nişanlısıyla düzgünce konuşsun bir aileler araya girmeden benim bu kadar parayı verecek durumum yok maalesef istediklerini alamayacağım ve istediğin süt parasi falan da çok saçma desin. Kadın da anma uyanikmis.
10 YorumlaYani kusura bakma da öyle insanlarla evlenmeyi istemek bile çok saçma. Bana göre ayrılık sebebi. Çünkü şimdiden tüm yük tek bir tarafa yüklenilirse ilerde ne olur düşünemiyorum. Ki ayrıca o süt parası vs bana o kadar adice geliyor ki. Ne bu, mal mı, satıyor musun kızını yani. Çok kötü geliyo bana
00 Yorumla
+1 yıl6 bilezik zor bir şey değil ki damadın annesi babası 1 er tane takmalı zaten çalışan kardeş varsa o da 1 bilezik takmalı annene dede ve 1-2 amca dayı taksa 6 bilezik oluyor. Benim de ablam evlendi biz de memur çocuğuyuz ve sadece bizim aile 6 bilezik çıkardı zor değil yani. Ve zaten bilezikler geline değil abin ve o kıza gidiyo yani gelinin ailesiyle ilgili bir durum değil bu.
01 Yorumla- +1 yıl
Biz düğünü İstanbul’da yaptık üstelik. Ayar oluyorum böyle şeylere kız istemeden sizin zaten düşünmeniz gerek bunları. Bütçeniz olmadan erkek evlendirmek mantıklı mı. Baba dediğin biriktirir kenara koyar o parayı bu zamana kadar nerdeydiniz. Baban biriktirmediyse abin o bütçeyi biriktirmeden evlenmeye niyet etmeyecekti
+1 yılGücünüzün yetmeyeceği miktarda altın istemesi gorgusuzluktur. Ama bazı erkeklerin de hiç altın istemeyen kadın istemesini anlamıyorum. Neymiş kadın mal miymiş?
Kusura bakmayın da evlenirken araba alır gibi kadının genç yaşta olmasına dış görünüşüne ve bir de tabiri caizse 0 km olmasına önem veren sizsiniz. Kadin 30 yasinda olsa tursu dersiniz cirkin olsa begenmezsiniz dul olsa ikinci el dersiniz.
Siz bunları yaparken kadın mal olmuyor da altın isterken mi mal oluyor? Ortada bir mal varsa o da bu ikiyüzlülükle siz oluyorsunuz beyler. Ne zaman kadını karakterine ruhuna göre degerlendirirsiniz o zaman hiç altın istemeyen gelin görürsünüz.
Aksi durumda altın istemeyen gelini tokgozlu degil bedava mal olarak görüyorsunuz zaten.10 Yorumla
+1 yılMal mı satıyorsunuz der ipleri koparırım.. bu tarz işlerde söylenmesi gereken tek cümle. Size kalmış azda taksanız sizin çokta taksanız sizin.. Gücünüz neye el veriyorsa onu yapın demek lazım.. Ama ne yazıkkı toplum bilinci Sıfır.. ve ilk defa duydugum SÜT para nedir.. bu işin adetlerinde kapı parasıdır sandık parasıdır bilirimde SÜT te yeni mi türemiş.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba Gizli Üye, Abinin bu durumda üzülmesi dogru. Bu üzüntü uzun zaman gecmez. Benim tavsiyem o kizdan vazgecmezi, Abinin kalbi kirilsa bile bu ise girmemesinin tavsiye ederim. Bu isin sonu iyi görünmüyor.
Bunlar benim basimdan gecti ve cok üzülmüstüm. Ama bu isin olmayacagi kararini ben veremedim, askere gittigimde zengin kisiler gelip kizin ailesi ile görüsüp evlilik yapilmis. Annem ve babam ben üzülecegim diye askerdeyken bana söylenmedi.
Ama geriye baktigimda bunun böyle olmasi daha iyi oldu. Askerlikten sonra Izmirde Üniversiteye gittim. Memleketime ve Köyüme ugramadim.
Aradan yillar gecti mali durumum iyi. Ama anlamadigim birsey var. Neden evlilkte bu kisiler elinde olan paraya bakiyorlar? Ilerisini düsünmüyorlar. Aile kurmak sicak bir yuva ufak bir daire diye düsündüm, ama böyle degilmis.09 Yorumla- +1 yıl
parasızlık kadını çok yorar. annemden biliyorum bu yüzden evlenecekleri adamda para olsun isterler bu gayet normal. ama eğer adam da kadının çalışmasını istemez ona bakmak isterse bu normal. Diğer durumda eğer karşı tarafın yani adamın henüz maddi gücü yoksa ve kadın yine de para istiyorsa burada başkasını bulsun o zaman? Tencere kapak gibi olmalı bence bu tip şeyler. Kim kime uygunsa ona gitsin. Diğer türlü böyle kalp kırılıyor işte. Sen o kadını düşünme bence çünkü zaten senin olamazmış.
- +1 yıl
Merhaba @castbiliv21, evet haklisin. askere gitmeden önce söylemisitim, bak Universiteye gidecegim ve sonra güzel iyi islerim olacak dedim. Ama inanmadilar. Bekle dedim. Ama kiz tabiki hakli. Gitti bir Almanyali ile evlendi ve gitmis. Hayirlisi diyelim
- +1 yıl
@Izmir_Bornova o da yeni moda oldu, kızlar baktı ülkedeki erkeklerin gözü açıldı, kendisine atm gözüyle bakan kızların popona tekmeyi basıyorlar, son zamanlarda rotayı almancı erkeklere çevirdiler, bilmiyorlar ki o almancı erkeklerin çoğunluğunun gözü bizden daha da açık :) o kadar zaman orada eğitim görmüş yaşamışlar, ne yapsınlar buradaki kezibanları...
- +1 yıl
@müendisbey o adam salak mı sence? kadının rahat yaşamak istediğini anlamıştır ve buna gayet doğal olarak, kadının hakkı olarak bakıyordur ve evlenip almanyaya götürmüş kadını. Allah mutlu etsin onları. O kadın burdaki kardeşimizin kısmeti değilmiş demek. Sende alman kadınıyla evlen bence umarım kezban dediğin türk kadınlarına kalmazsın.
- +1 yıl
@castbiliv21 bence salak :) oradaki azınlık aptal almancı erkeklerden bir tanesi, ben olsam buradaki vasıflı alman kızlardan biri ile evlenirdim, zaten 2-2,5 sene sonra almanyada olacağım
- +1 yıl
@castbiliv21 kalmam zaten o konuda bir sıkıntım yok, Türk kadınlarını diğer kadınlardan ayıran pozitif birşey kalmadı artık, çoğu kötü anlamda batı özentisi olmuş halde...
- +1 yıl
@castbiliv21 tabiki hakkı, ama bunun için kendisi mücadele etmeliydi bence, gideceği ülkenin kültürünü bilmiyor, dilini bilmiyor, kurallarını bilmiyor, tepeden inme yerleşecek oraya, kadın erkek fark etmez hiç bir vasfa sahip olmadan sırf aile birleşmesi vs. ile gidenler pek muvaffak olamıyor
- +1 yıl
@müendisbey şaka gibisin gerçekten. hiç tanımadığın bir kadını oturmuş ciddi ciddi eleştiriyorsun. bir sürü tanımadığın türk kadınlarına batı özentisi ve kezban diyosun. Almanyada azınlıkta olan erkekleri aptal azınlık diye eziyosun. Umarım sen herkesin en üstündesindir. değilsen de banane ya
- +1 yıl
@castbiliv21 sen beni anlamamışsın :) aptal azınlık dediğimde söylemek istediğim, almancı erkeklerde bu gibi konularda aptallık oranı en fazla %10-15'dir, bu arkadaş da bu oranın içinde dedim, neyse...
+1 yılAltın konusunda gelin ne istediler yapılması gerekiyor ama az vicdan ya. O kadar borçtan sonra nasıl mutlu olunabilir ki. Ama bir de şunu farkettim bu tarz konularda anlayış gösterenlerin bir değeri olmuyor, çok masrafa sokan gelinler ise el üstünde tutuluyor.
00 YorumlaSen bekar misin bilmem ama kız veya kız tarafı da kendine göre haklıyız diyor, erkek tarafida imkanı ne ise yuva kurarken böylesi zorlayan şeyler nedeniyle güçlük yaşıyor veya vazgeçmek zorunda kalıyor..
Artık bu zamanda eğer mutluluk istiyorsanız, insan yuvasını daha kurulmadan yıkacak, zorlayacak şeylerde inatlasmamali.
Allah herkese gönlü güzel insan nasip etsin, gönüller bir oldukça imkanlarda imkanli hale gelir00 Yorumla
+1 yıl'Düğün yapabildigimize şükredin' damat olarak bunu derim.
Ekonomiden geçtim ev ekonomisinden mi anlamıyorlar
Düğün algısı aile kurmanın ötesine geçip bir şov gösteriş meselesi olmuş. Evlilikten soğuttular beni 220,000.00₺ düğün masrafımı olur. Geçen hafta arkadaşım kalem kalem düğün masrafını gösterdi. 3 katlı bina yaparım o parayla kalıbını duvarını sıvası dış cephesini fayansini yaparım00 Yorumla6 bilezik cok degil ama su anki altin fiyatlari cok yuksek. Sut parasi ne onuda anlamadim. Nerelisiniz bilmiyorum ama her yerin bir adeti var ben afyonluyum. Burda mesela yatak odasi takimini kiz evi alir camasir makinesini firini onun disinda mutfak gerecleri ceyizler falan anliyorsunuz. O bilezigin birde seti var bence cok degil ama durumunuz musait degilse konusulup anlasilabilir ama bu altinlar zaten mehir yerine geciyor kiz ne isterse vermek zorundasiniz ya da ayrilcaksiniz. Dugun sonucta bir takim harcamalar olucak madem altinlari alin dugun yapmayin cok gereksiz
00 Yorumla
+1 yılO nasil bilezikmiş on bin liraya 🤒vallahi ayıp elbet süt parasida ayip bence insan evladina bakmasinin parasini mi aliyor bide hiç olacak iş degil insanlarin yapabilecekleri vardir yapamayacaklari vardir para için evlendiriyolar resmen onlarin ayibi siz ne yapacaksiniz ki canim zaten abinle kiz birbirini seviyosa kendileri anlasacak bu taki olayinda birazcik zorlu olur ama
00 Yorumla
+1 yılsaçma hesaplar bunlar belki durumu yok adamın 6 bilezik yapacak ama kalbi paha bir çilemez mesela adam gibi birisi hayat boyu altın gibi bir hayat yaşatacak biri ise altın adedi eksik diye ya da yapamıyor diye vazmıgeçilecek saçmalık
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVallahi bilmiyorum ama istemeyen kızlara da ucuz bu gözüyle bakıyor erkekler evlenmeye yanaşmıyor nerede b*k gibi para meraklısı kadınlar var onlarla evleniyorlar çok da severek değil yarı görücü usulü gibi. Sonra da belalarını buluyorlar. Erkekler butcesine kadar bir şeyler yapmalı naçizane fikrim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bu yüzden 150 bin çöpe atmak zorunda kaldım
Yerinde olsam hiç ilerletmezdim o kızdan ve ailesinden hayır gelmez
Para için sıkıntı çıkaran bir insan dan tobe hayır olmaz
1 hafta önce kiz kardeşim i evlendirdik ne kapı ne süt ne sandık vs para almadık
Bu soygundur
Zaten damat tarafi kardeşimi mutlu ediyorsa ben niye parayı dert edeyim
Adam zaten bir dünya masrafa giriyor hiç gerek yok saçma sapan para almaya
ADETLER YÜZÜNDEN YUVASINI BOZAN VE MADUR OLAN BİRİ OLARAK tavsiyem bırakın o kızı çok ciddiyim10 YorumlaO kadar gücüm olsa geleceğime yatırım yapar evlenmem. En azından sonraki yıllarda çevrim yapma gücüm de olur haha. Bu devirde artık kadında erkekte bitiyor iş. Almasın diyen de yok. Alamam diyen de yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa erkek tarafından nasıl bir şey isteyebiliyorlar anlayamıyorum. Aşırı görgüsüz insanlar. Hayretle bakıyorum bir şey isteyenlere. Evlilik altından, ev eşyalarından falan ibaret değil. Karşıdaki ailenin gücü ne kadarsa ne kadar yapmak istiyorsa bir şeyleri o kadar yapar bu söylenmez. Bu tarz gelin ve gelin ailelerinden kesinlikle uzak durulması gerekiyor.
20 Yorumla
+1 yılBenim abim de evlenicek bu zaman da o kadar istemeleri saçma bana göre sanki takıp kullancak düğünden sonra satıcak çok saçma zaten bu altın vs gibi şeyler istemesi kullanabilecekleri şeyler isteseler saçma sapan şeyler bana göre
22 Yorumla- +1 yıl
Yine boş konusmussun
- +1 yıl
Kime göre?
+1 yılBen buna sinir oluyorum yahu. Ne bu kendini pazarlıyor gibi görgüsüz görgüsüz bir yerden para isteme seansları. Kusura bakma ama öyle. Şu anki durumu bilip hala bilezik istiyorlarsa yuh yani evlenmem ben bu kızla bu ne.
20 YorumlaAbin aklı varsa bıraksın. Gelir belli 3000 maksimum 6000 diyelim istedikleri bilezik 60 bin kafadan düğün eşya gelinlik falan filan kuaför süt parası ne lan senin yengenin anasına söveceğim şimdi olmayacak. Neyse
20 YorumlaO değilde hiç utanmıyor mu insanlar altın al derken. Benim ailemde diyemez bende demem. Bilezik bile takmıyorum. Şu adetler keşke kalksa artık.
61 Yorumla
+1 yılAyni seyi bir yakinim yaşadi.. kizin ailesine "kizınızı bana satıyosunuz.. artık benim.. bir daha yüzünü göstermem "dedi.. yinede istediler cocuk cok zorlandı... simdi torunlari oldu.. ne kizlarını ne torunlarinı göremiyorlar.. kız da eşinin yanında görüşmüyor..
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCahil insan işleri.. adamin gücü neyse onu getirir zaten görgüsüz insan dayatmalari bunlar.. beni de alışverişe çıkarmak istediler kırmadım peki dedim... girdik bir mağazaya pijama iç çamaşırı al diyorlar bana.. ne gerek var siz neden bana don alasiniz neden benim donlarimi göresiniz sacmalamayin ben alırım kendim sonra dedim çıktım mağazadan.. vazgecin artık böyle saçmalıklardan
00 Yorumla
+1 yılEn sevmediğim insan tipleri evlatlarını para için sevmediği insanla evlendirenler... istediklerini alamayınca evlenemeyecekler sonuçta ve kız ya da erkek sevmediği kişiyule evlenmek zorunda kalacak..
10 Yorumla
+1 yılDamat direkt yeni rota oluşturmalı. 6 bilezik ne demek? Kabul edilemez. Ben olsam etmem. O parayı bileziğe vereceğime eşimle beraber balayına çıkarım ya da yatırım yaparım. Neticede ileride çocuk da olabilir.
10 Yorumla
+1 yılBöyle durumlarda anlayışlı olmak gerekli, enn azından kızın kendisi masrafları büyütmemeli, yok her şeyin en güzeli, en alası olsun diyorlarsa, abin kızla konuşsun. Maddi durum iyiye gitdikce istediklerini az-az ala bileceğini söylesin.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evlenirken altın istenmez, her iki (!) tarafta imkanlar dahilinde fazla zorlamadan ama yakisir sekilde biseyler yapar Cift adina; altin veya miktar belirtip isteyenden de uzak durun bence.
20 Yorumla
+1 yılYine iyi demişler.
Geçen bir arkadaşım kız istedi doğu da bir ilden. Kızın babası 2 metre zincir kolye dolanıp takıyorlar ya ondan.
10 bilezik 2 cift küpe 4 yüzük istemişler. Ve sadece bu Nisan için iştenmiş.
Düğünü düşünemiyorum.01 Yorumla- +1 yıl
O kadar alacagima ev alırım daha iyi ömür boyu getirisi olur evin
+1 yılArkadaşlar bazı yerlerde 10-12 istiyorlar bileziği blue en düşüğü 25 gram olacak bu zamanda bu mümkün mü gerçekten sonra neden boşanıyorlar o insanlar zaten ölene kadar düğün borcu ödüyorlar ya mutlu olmaları imkansiz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılAslında sayı olarak çok değil ama dediğiniz gibi aldın 6 piyasası yüzünden zorlar tabi. Bu yüzden karşıkliklı konuşup bir yol bulunmalı. Evlenirken insanın belli bükulmemeli ki mutlu bir başlangıç olsun...
00 Yorumla
+1 yılSüt parasını saçma bulmadığınız ıcın onlar da bunlar var ki verıyorlar bileziği de kitleyelim demişlerdir ya da en kötü istediklerine tamam diyin kuyumcudan düğün günü kiralayın dugun den bır gün sonra gerı verırsıniz
02 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılbenim annem ben on tane derim o zaten onu kabul etmezlet sekize yediye düşer dedi ki ben olsam beş taneye tamam demem millet kınar valla öyle şeymi olur düğünde alınmazsa bidaha alınmaz zaten
03 Yorumla- +1 yıl
ama süt parası falan abartmışlar
Soran+1 yılannen neyin pazarlığını yapıyor böyle sanki çok yanlış. sen hayatında bilezik taktın mı da evlenince istiyorsun?
- +1 yıl
tatlım bak amaç evlendiğinde elinde birikim olsun sonradan alınmaz anladınmı kaç yaşındasın sen kafan basmıyor bu işlere benim şu an altın zincirim bilekliğim var zaten bizim evde kimse sahte bişey takmaz ama sizinkiler abartmış süt paras falan resmen sizi soyuyorlar başlık parası gibi bişey işte
Yol hala yakın diyorum ben. Hicbisey için geç değil... O aile şimdiden böyleyse evlendikten sonra hiç gözünün yaşına bakmazlar insanın. İstedikçe de isterler. Sen şimdi herşeyi yap nasılsa yapıyo isteyelim biz olur gözlerinde. Arada yıpranan abin olur işin gerçeği
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcınız olsun
bence öyle isteyene pazarlık yapılmalı mesela 4 bileziği alırım üstünü düğünden sonra bakarız ya da 4 bilejik aşası kurtarmaz demek10 Yorumla Valla ben olsam bilezik alacak durumum olmasa direk ailesiyle konuşurum derim ki ben bunu alirim. Alirim da kredi çekerim kızınızla beraber öderim. Bu şartta kabul ediyolarsa sorun yok ama bundan sonra beklentilerini buna göre yapsınlar
10 YorumlaNormalde dini nikah kıyılırken kadının istediği kadar mehir isteyebilir. Ama ailenin durumu bilip böyle davranması hic hoş degil. Ben evlenirken eşim çalışmıyordu ailesininde durumu pek iyi sayılmazdı iki bilezik taktılar onlarda kendi isteğiyle yani bu mehir isteme disinda altin isine hos bakmıyorum biz satilik esya degilizki.
10 Yorumla
+1 yılBu altın düşkünlüğü ne ben anlamıyorum ya 😀 koluna takıp şıkır şıkır bulaşık yıkamayı mı istiyolar acaba , ya da elti çatlatma falan jshsjsj abinin yerinde olsam bırakırdım kız da altınla mutlu olsun.
00 Yorumla
+1 yılBiz de yaşamıştık erkek tarafı olarak, bilmem kaç metre zincir vs vs ayrılmışlardı sonuç olarak. Kız kısa bir süre sonra başka biriyle evlendi. Bizimki sap😁
112 Yorumla- +1 yıl
Sonu hazinmis hikayenin😀
- +1 yıl
😁
- +1 yıl
Urfalı kürt bir kızdı
- +1 yıl
Bende kurtum. Eskiden baslik parasi falan. Daha duskun oluyor bizimkiler boyle seylere
- +1 yıl
Ama gençler hoşlanmıyor kız da çok üzülmüştı para falan istemiyodu ama ailesi çok zorluk çıkarmıştı
- +1 yıl
Gercekten seviyorsam ben ailemi ikna ederdim az altin isteyin diye. Zaten ne takarlarsa o diyolar. Oyle sart kosmayiz diyorlar ayip diyorlar
- +1 yıl
Her aile bir değil maalesef😔
- +1 yıl
Hayirlisi ne diyim.
- +1 yıl
Aynen şimdi başka bir kızı düşünüyor bakalım neler olacak☺
- +1 yıl
Insallah o olur
- +1 yıl
☺
Para & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. Sizin gelen yine az demiş benim bir arkadaşım var babası 15 bilezikten aşağıya vermiyor 🤣 kız zengin koca arıyor bir türlü öyle enayi bulamadı
24 Yorumla- +1 yıl
Ciddi mi bu😂😂😑
Bizim o kadar altın almaya durumumuz yok deyip, müsaade istenir. Yapıcı olmaya karar verdikleri zaman bu sefer onlar arayıp gelmenizi isterler.
22 YorumlaBence ailenin bir şeyler demesi gerekiyor karşı taraftaki aileninde bu düğün için bir seyler yapması gerektiğini ve altının şu anda çok fazla olduğunu ve 6 bileziğin saçma olduğunu söylemesi gerekiyor. Bu olmazsa da boşverin o kızı ailesi turşusunu kursun
00 YorumlaYa ben olsam istemem ev araba falan alsın. Abin karşı çıkamaz belki ne diyecek utanır da sen konuş ya da bir tanıdığı ile konuş arkadaşı kuzeni falan. Yani seviyorsan düşün o çocuğu falan deyin evlenince beraber mutlu olmak önemli bilezik sonra da alınır
00 YorumlaBen bir bayan olarak bunu çok yanlış buluyorum ya ne demek şu kadar altın Olcak bilezik Olcak bende istesem beni bıraksın gitsin sevgilim. Aile olmak bu kadar basitmi ya sonradan onun zorluğunu çekecek olan yine onlar Olcak borç vs. Ne kadar gücü varsa o alınır boyle mal mülk üzerine kurulu evliliklerde olan çiftlere oluyo arada kalıyorlar. Kavga gürültü mahçupluk vs. Bırakın altını gümüşü sevdğinizle evliliğin tadını çıkarın sevmek sevilmek varken.
00 Yorumla
+1 yılGerçekten altın şart mı? Hiç mi altın istemeyen kadın veya ailesi olmaz? 50 bin lira verip 5 bilezik niye alalım, ne gerek var? Gel de bunu kız tarafına anlat işte.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben istemedim.. artan parayla hacca gittiler😁simdiki aklim olsa biraz isterdim.. azcik..
- +1 yıl
@Betulaceae :)))
+1 yılYanlış anlamada abinin nişanlısının ablası varsa onun ben a. yav
Oda senin için koyuyorum.
Yazık günah pühhh memleketi soydunuz orrrrrr bnenın evladı memleketi soydun soydun de onlara00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben sırf bu yüzden afrikalı gelin getireceğim kararımı verdim Afrikalı bir kızla evlenirim daha mantıklı evi dayarım döşerim evlenmeden 200 binlik olacağıma arsa alırım o paraya.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla Allah akıl fikir versin, Efendimiz (S. A. V) '' kolaylayın '' derken bunu kastetmiyordu.
Çiftler evlenirken onlara yardımcı olmak gerekiyor, yokuşa sürmemek gerek işleri.30 Yorumla
+1 yılbu zamanda bu tür şeyleri isteyen kız ortalık malıdır bizim gözümüzde, ayağınızı denk alın hanımlar :) sonra çok ağlarsınız evde kaldık diye
11 Yorumla- +1 yıl
işine gelmeyen eksilemiş :) klasik vasıfsız Türk kızları..
Adettir bir iki tamamda dahasına ne gerek var altın merakı gösteriş mi huzur getirecek yersiz gereksiz takı 🤷🏻♀️
10 YorumlaCidden altin fiyatlari uctu yani kolay degil ustelik bir altinla da bitmiyor is Allah kolaylik versin evleneceklere
10 YorumlaYüzük atarak güzel bir cevap verebilir kimin neye durumu varsa onu alır 6 bilezik nedir altın fiyatlarının farkındalar mı acaba
10 Yorumla
+1 yılBen böyle şeyleri cidden sevmiyorum kendime düğün bile yapmicam sırf bu yüzden o parayla başka bir ülkeye gideceğim sende öyle yap en iyisi
10 YorumlaIyi de parası olmayan evlenmesin .
Ne yani kiz tarafı bir kaç şey istedi diye ac gozlu mu oluyomus . Adetlerine uygun davranıyorlar sizde uyamayacksaniz istemeyin kizi. 6 bilezik ne ki yaaa! Delirtmryin beni :)00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. İstendiyse mecbur yapacak yapamıyorsa bırakacak olay bu şekilde yani. Cevap versen yapmazsan kötü olursun.. Böyle de saçma bir devir işte
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılBilezik falan anlarım sonuçta gelinde kalacak ailenin ortak malı olacak ihtiyaç anında da süt parası ne?
00 Yorumla - Devamını Gör (153)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat