Detokstan önceki son sorumla herkeslere merhabaaaa 😎😂 Benim minik elmalı cupcakelerim bir süre buraları terk-i diyâr eylemeye karar verdim -yani meydanı size bırakıyorum beni iyi anınız😏-
Siz de bunu deneyimlemek istiyorsanız Sosyal medya detoksu nedir/nasıl yapılır derseniz, Detoksun ilk adımları şöyle:
Şimdi, eğer detoks yapmayı düşünüyorsak iki basit adımla başlayabiliriz:
1. Sosyal medya hesaplarımızı devre dışı bırakabilir ya da uygulamaları telefonumuzdan kaldırabiliriz. 2. OpenDNS kullanarak sosyal medya hesaplarımızı kara listeye alıp, girişi engelleyebiliriz.
Peki ne kadar sürüyor bu detoks? Orası size kalmış çikolatalı pankeklerim; 1 hafta da olur, 40 gün de, hatta kesmezse 1 yıl da 🙃
Ancak, çoğu bilim insanı dopamin seviyelerinin normale dönmesinin yaklaşık üç ay sürdüğünü belirtiyor. Ancak Sosyal medya bağımlılığı ve sosyal medya detoksuna dair birçok akademik tartışma var. Bu alanda en çok ilgi çeken figür Georgetown Üniversitesi’nden bilgisayar bilimleri profesörü, aynı zamanda Study Hacks blogunda sık sık makaleler yayınlayan ve dijital dünya ile ilgili 5 kitabı olan Dr. Calvin Newport.
“Bir bilgisayar bilimcisi ve bu alanda 5 kitabı olan biri olarak hiç sosyal medya hesabım olmadı” diyen Newport, doğal olarak, bırakın sosyal medya detoksunu, ‘Hiç hesabınız olmasın, çıkın oradan’ diyor. Nedenini ise 14 dakikada Sosyal medyayı bırakın’ başlıklı konuşmasında özetliyor, öneririm. Görüşmek üzere öpüldünüz anacım✌🏼🧚🏻♂️💋
Tek sosyal medya hesabım burası ☺️ Bağımlı değilim ama bu uzmanın yazısını henüz okumadığım içinde peşin konuşmuş olmayayım ☺️ Cok uzak kalma ve bizi sensiz bırakma
En İyi Cevaplar