Ana tarafım Aydın, baba tarafım Balıkesir. Doğma büyüne İzmirli olarak şoklardayım. Baklavayı, baktaba, rakıyı uzo, cacığı cacıki, ıspanaklı böreği spanakopita, zeybeği de zeybekiko diye almışlar.
Nasıl sinirim bozuldu ya? Ne kaldı a-m-k? Biz niye uyuyoruz ya? Bizim Türkleri, Türkçe konuşan ama Türk olmayanları sallandıracaksın en başında. DW Türkçe (Alman kanalı) Zeybek hakkında video yapmış. Zeybek kelimesiniz öz Türkçeden geldiğini, Orta Asya’da da oynandığını, Zeybek kelimesinin Orta Asya’daki Türk lehçelerinde de Saybeg gibi türemelerle bugünkü Zeybek adını aldığından bahsediyor. Bazı kanı bozuklar DW Türkçe (ALMAN KANALI) yanlı haber yapıyorsun. Zeybek Yunan dansı demiş. Bunu yazan bence Yunan zaten de adı Türkçe olan da destek vermiş. Durur muyum açılın ulan dedim ben Türkologum başladım anlatmaya. Yazık ya ulan hiçbir şeyimiz kalmayacak bu gidişle uyanık olun oğlum. İnstagramda salak salak zeybekiko diye hastag açıp oynuyorlar salak salak.
Nasıl sinirim bozuldu ya? Ne kaldı a-m-k? Biz niye uyuyoruz ya? Bizim Türkleri, Türkçe konuşan ama Türk olmayanları sallandıracaksın en başında. DW Türkçe (Alman kanalı) Zeybek hakkında video yapmış. Zeybek kelimesiniz öz Türkçeden geldiğini, Orta Asya’da da oynandığını, Zeybek kelimesinin Orta Asya’daki Türk lehçelerinde de Saybeg gibi türemelerle bugünkü Zeybek adını aldığından bahsediyor. Bazı kanı bozuklar DW Türkçe (ALMAN KANALI) yanlı haber yapıyorsun. Zeybek Yunan dansı demiş. Bunu yazan bence Yunan zaten de adı Türkçe olan da destek vermiş. Durur muyum açılın ulan dedim ben Türkologum başladım anlatmaya. Yazık ya ulan hiçbir şeyimiz kalmayacak bu gidişle uyanık olun oğlum. İnstagramda salak salak zeybekiko diye hastag açıp oynuyorlar salak salak.
Quarantined? Well, then dance!!! 💗💗💗 📸: @maria_malitsis via @hooplagreeks — 💬: Tag a friend to inspire! — #greece#greek#visitgreece#greeks#greekdancing#dancing#quarantine#covid#stayhome#μένουμε_σπίτι#μένουμεσπίτι#greeksareeverywhere#greekculture#greekdiaspora#ellada#welovegreece#growingupgreek#greekmusic#music#greekpeople#greekpride#greekamericanculture#zeibekiko#zeibekikodance#zeimbekiko#ilovegreeceA post shared by Greece (@greece) on Mar 27, 2020 at 11:45am PDT
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer