+1 yılLozan'da bize bırakılan adaları, Yunanlara verip Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma gemilerimizin de faaliyeti durduran akp nin takendisidir. Akp, Bop projesinin parçası olduğundan ; Yunanlara çok fazla taviz verdi. Ayrıca hava sahamızdan da bir senede, 1000 ni aşkın ihlal gerçekleştirmişler ama bir tane bile Yunan uçağına kilit atılmadı. Ama Yunanlar, ülkemizde uçan uçaklarımıza bile ; kilit atıyor. Bu şuna benziyor. Şimdi, sokakta geziyorsun. Senden küçük çocuklar, seni devamlı dövüyor. Ama sen, uyarmakla yetiniyorsun. Çok utan verici, bir şey değil mi sizce? Yani akp, savaşa girmez.
ZAFER partisi iktidarında ise, Ümit Özdağ uyarır ve laftan anlamaz iseler ; tek bir taarruzla Lozanın maddelerine uyarak, silahlandırılan adaları Türk egemenliğine katar.
Altılı masa ise, Yunan egemenliğini tanır. Çünkü altılı masa da Bop projesinin bir parçası.. Ha ne olur?
Akp seçime yakın, göstermelik atışamalar çıkarır. Ama bunlar, danışıklı ve ABD planlı olur. Ama büyük savaş olmaz. Seçimi kazandıktan sonra ise, sarmaş dolaş geçinmeye devam ederler..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTürk kanalları hariç yurt dışı kanallarıda izliyorum bu ukrayna savaşından sonra TB2 bayraktarların oradaki performansları üzerine Yunan ordusu vs Türk Ordusunu karşılaştırıyorlardı. Karşılaştırma sebebi yanlış hatırlamıyorsam kara sularını genişletmek istemesi ama Türkiyenin kabul etmemesi ve meis adası gibi bazı yunan adalarını Türk kara sularında kalmasından dolayı bir savaş eşiğine girilir mi düşüncesiyle yapılıyordu. Kendi verdikleri verilere göre Türk ordusunun savaş kazanma olasılığı %70 e 30 gibi bir orandı hatta hükümeti adalar için hiç olmaz diye uyarmaya çalışıyorlardı.
Kendi şahsi düşüncem Yunanistanın ne askeri nede siyasi olarak Türkiye ile savaş yapabilecek kapasitesi yok fakat el altından yapılabilecek bazı anlaşmalar ile amerika vs. gibi ülkelerin kışkırtmasıyla Türkiyeye karşı savaş başlattırılıp Türkiyenin adaları alması sağlanabilir gibi geliyor. Azerbaycanın karabağ zaferinde Türkiyenin desteğinin olması Ukraynaya destek sağlaması Rusya ve Ukrayananın arasını yapması bunlar Türkiye adına hafife alınacak şeyler değil.Savaş sistemleri konusunda dünya çok değişti artık şu an ki sistem içerisinde savaşa girmek büyük devletler için çok büyük risk oluşturmakta Rusya gibi 2 günde zafer almayı beklerken 6 Ay 1Hafta 6 Gün olmuş hala zafer kovalıyorsun bu saatten sonra kim takar rusyanın süper güçlüğünü.
10 Yorumla
Arkadaşlar çok tuhaf değil mi tam seçim arefesinde bu yunanla savaş çıkma mevzusu? Nedense hep en hassas olduğumuz yerlerden dokunduruyorlar. Bizim milletin yunanlara bakış açısını bildikleri için seçimi savaş ile kazanacağını ya da seçimi uzatabileceklerini mi düşünüyorlar acaba?
01 Yorumla
Soran+1 yılwellehi bilmiyurum
+1 yılÇıkarsa beni çağırın valla içimde kalır
18 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
- +1 yıl
Gerçi onlar dövüş tekniğimi bile çalar
Soran+1 yılKimler
- +1 yıl
Yunanlılar herseyimixi çalıyor ya yemek, vs kopyacı ya
Soran+1 yılÇok şekersin canım. Boş ver sen bunları. 😀
- +1 yıl
Sen sorduğuna pişman oldun herhalde sende boş ver siyasi şeyler öyle herkesin sorduguyla cevaplarıyla bir şey olsaydı
Soran+1 yılÖyle zaten maksad sohbet muhabbet şekerim
- +1 yıl
Tamam hocam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
- Gündem konusunda 26,9b cevap paylaştı.
u +1 yılÇıkmaz bence
00 Yorumla
+1 yılYunanistan ve Türkiye savaşı şu aşamada mümkün değil. Sıcak çatışmalar yaşanabilir fakat ülkeler birbirinin topraklarına girmezler. Şöyle ki;
Asya, Anadolu, Ortadoğu ve Arap toprakları, Avrupa bağlantısını Türkiye üzerinden yapıyor. Savaş halinde bu geçiş duraksamaya uğrar. Bunu istemeyen devletler bu savaşa engel olur. Uluslararası NATO anlaşmasına göre iki NATO ülkesi savaşırsa diğer ülkeler buna karışamaz. Karışması için savaşın angajman sebebi ile çıkmış olması gerekir. Haliyle savaş angajman kuralları için çıkar. Bu olayda da tüm NATO, Türkiye'ye destek vermek zorunda kalır. Hiç bir NATO ülkesi Yunanistan'a silah doğrultmaz. İşte bu geçerlilikler ve sebeplerden dolayı, savaş imkansız.15 Yorumla- +1 yıl
1 nato ülkesi saldıran taraf ise diğer taraf savunulucaktır
- +1 yıl
İlk taşı atan bu işi kaybeder
- +1 yıl
Senin dediğin angajman olayı yoksa. Nato'nun 5. Maddesi, suçsuz yere saldırırsa der.
- +1 yıl
Türk tahriği yok zatrn onların saldırısı haksız olacak
- +1 yıl
Evet ama bunlar bir sebep bulur
- Gündem konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılÇıkmaz, çünkü yıllar önce de çıktı çıkacak her dendiğinde böyle oldu. Yunan arada dişini gösterir Türkiye diplomatik cevabını verir sonra herkes bir süreliğine susar yine Yunan duramayip dişini gösterene kadar. Bu böyle tekerrür eder gider hiçbir zaman Yunan Türk'u bizde zaten Yunani sevmeyiz olur biter...😉
10 Yorumla Erdoğan'a çok güveniyorsunuz.
Adam, bir gece ansızın dediği günden beri borsa ralli üstüne ralli yaptı.
Kendi ekibini paraya boğuyor.
Suriye ve Yunanistan'a aha bugün aha yarın diyerek yabancı yatırımcıyı ve küçük yatırımcıyı borsadan uzaklaştırdı ve borsa rallisi başladı.
Bu adam bırakın Yunanistan'a laf etmeyi, Miçotakis'ten izin alıp güney Avrupa'ya uçamaz. Saçmalamayın artık.
10 Yorumla- Gündem konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılŞu ''savaşa hazırım'' demek nedir bunu anlayamıyorum. Nasıl hazırsın misal?
Ne zannediyorsun savaşı, tüfeğe süngü takıp Allah Allah cepheye mi gideceksin? Artık savaşlar masa başında yapılıyor. Teknoloji savaşı var. Oturdukları yerden bombalarlar, jetler ile tanklar ile bombalarlar. Halk ise sadece zulüm görür, savaşın en ağır darbesini alır... Kafalar hala Çanakkale Savaşında kalmış ama sene 2022 arkadaşlar, biraz mantıklı düşünün lütfen...
00 Yorumla
+1 yılÇıkabilir. Çıkarsa ben gitmem. Bana ne ben Suriye'de askerlik yaptım 10 leşim var altın madalya mı taktılar? Ülkenin her tarafını hortumlayan hırsızların anası babası danası gitsin. Ben ailemi kaçırırım gerisi umrumda olmaz. Bütün azınlıkları vatana ihanet edip duruyor zaten benim canım patlıcan mı ne yaparlarsa yapsınlar.
00 YorumlaHer şeyi kolay sanıyorsunuz ama çocuk oyunu değil:( Savaş öyle kolay olan bir şey değil Rakibinden çok güçlü olsan bile. Saldıran taraf her zaman dezavantajlıdır. Bunun en basit örneği Rusya-Ukrayna savaşı. Rusya dünyada 2. sırada ama hala Ukrayna içerisinde çok ilerleyemedi.
00 Yorumla
+1 yılÇıkmaz..
Başımızda gerçekten devletini düşünen vatan toprağına sahip çıkan insanlar olsa çıkabilir derdim ama şuanki arkadaşlar anca blöf yaparlar. Farkındaysan ne zaman oylar düşse İsrail’e sallıyorduk. Şimdi anlaşma yaptık hayali düşman Yunanistan oldu..00 Yorumlaİngiltere'nin başını çektiği siyonistler; Rusya'nın gücünü Ukrayna üzerinden test ediyorlar. Türkiye'nin gücünü de Yunanistan üzerinden test edecekler. Çin'in gücünü de Tayvan üzerinden test etme niyetindeler. Kısacası 1. ve 2. Dünya Savaşı ile koca bir dünyayı ateşe atan siyonistler ve İngilizler, 3. Dünya Savaşının tetiğini çekmiş gözüküyorlar...
00 YorumlaBen tek mermiye bakar diye düşünüyorum. Yunan donanması zaten diken üzerinde ancak Amerika ve Avrupa'ya güveniyor, onların gazına geliyor. Amerika'nın olduğu yerde insanlar refah görmez, bunun pek çok örneğini tarihte görebilmemiz mümkün. Bu hikayede yanan Yunanistan olacaktır öyle ya da böyle. İzledikleri politika çok ama çok yanlış. Halkına bir lafım yok ama bence artık Yunanlara tekrar bir eğitim vermemiz şart, skuba dalış mı olur artık ne olur bilmiyorum.
00 YorumlaTürkiye milli çizgisini sola kaydırıyor. Yunanistana abd silahlarının gelmesi bu yüzden. Lozan Antlaşmasını çoktan ihlal etti yunanistan lakin Türk devletinin ekonomisi bunu kaldırmaz. ayrıca Türklerin kosova arnavutluk makedonya bosna gibi yerlerde hem kara hem deniz üssü bulunması yunanistan adına sıkıntı.
kazananı olmayabilir ama bu savaşı Türkler kaybetmez.
00 YorumlaSavaş çıkmasa bile savaş ortamı yaratacaklar, çünkü bu taytay ın işine geliyor, büyük ülkeler zaten bu duruma teşne. Ukrayna Rusya savaşı gibi olmaz ama bu durum, bürokratik olarak masada kaybederiz savaşı, boşuna goygoy yapmayın cesaret edemezler falan demeye. Günün yarısı yatıp dinlenen millet zaten savaş kazanamaz, arkasında bulduğu güç ona masada kazandırır. Lozan a laf edip Sevr’i unutanlar Sevr v2.0’ı imzalamak zorunda kalırlar sonra
00 Yorumla- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye Yunanistan'la savaşa girecek olursa bilin ki tek bir ülkeyle savaşmaz. Eş zamanlı olarak İran, Rus destekli Ermenistan, Amerikan destekli Suriye'deki terör örgütleri ve rus destekli Suriye ordusu ve Kuzey Irak federal yapısı ile Yunan destekli Kıbrıs rumları eş zamanlı olarak bizimle savaşa girer. Buna bir de amerikan güdümlü cemaat ve tarikatların oluşturacağı iş kaosu da ilave edin. Eğer böyle bir durum olursa gerçekten işimiz çok zordur.
00 Yorumla Adalarımız için bir şeyler yapacağımız belliydi zaten bu adımlar için kurulmuş " NATO'dan bağımsız " Ege Ordumuz var bu ordunun amacını araştırabilirsiniz tek başına Ege ordumuz bile Yunanistan'ı dize getirecek personel ve kabiliyete sahip. Diğer yönden iki NATO ülkesinin savaşmasında ilk mermiyi kim sıkarsa o NATO'dan atılır ve NATO ülkeleri diğer ülkeye yardıma gelir Yunanistan bunu göze alamaz :)
00 Yorumla- Gündem konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılvalla dış politika sidik yarıştırma usulü ya da kahve kabadayısı gibi efelenme ile sen kimsin höt zöt ile yönetilmez.
bu işin bir tarafı.
ama öteki tarafa gelince, hiçbir şekilde yunanistan ın adaları silahlandırması, hava sahası ve karasuları ihlallerinin karışıksız bırakılması ve sessiz kalınması da kabul edilemez.
olası bir savaştan her zaman ve her şartta yunanistan zarar görür.
totolarına güveniyorlarsa buyursun gelsinler.00 Yorumla
+1 yılValla akılları varsa savaş çıkarmasınlar.. kadın halimle 20 tanesini rahat temizlerim 80 milyon kişiyiz.. valla belasını başka yerden bulsunlar.. BANA BAK YUNANİSTAN SANA BURDAN Bİ ÇAKARIM.. neyse ya 😡
22 Yorumla- +1 yıl
Yaa işin geyiği bi yana.. ne olursa olsun cesaret edemiyeceklerini düşünüyorum
- +1 yıl
Sen yetersin bize gerek yok reiz
Gizli Üye(25-29)+1 yılHep de tepki aldıkları zaman çıkıyor bu yunanistan meseleleri. Seçimi kaybetmesin diye her şeyi yapabilirler. Yandaş olan kaçar vatanı savunmak gene gariban askere, vatandaşa düşer. Ne demişler savaştan savaşa bizimdir vatan. Barışta sahiplenenler çok oluyor çünkü
00 YorumlaGündem konusunda 526 cevap paylaştı. mesele şu ki Yunanistan ıle olacak en ufak bır kıvılcım bıle olayı farklı yerlere götürmek için bir bahane olarak görülecektir , üç stadyum dolusu insanımızın bile yeteceği Yunanistan'ın bu bilinçsiz cesaretine hayranım , ama onlarınki denize düşmüş yılana sarılmış misali
00 Yorumla
+1 yılYunanistan Avrupa birliğinde Buda demek oluyorki kendi başina karar vereme.. Bu karar verilirse bu 3. Dünya Sevaşi olur
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSeçim olmasın diye her şey olabilir. İktidar kaybedeceği bir seçime girmektense kaybedeceği savaşa girmeye razı diye düşünüyorum. Çünkü seçim kaybedilirse kaybeden onlar olur savaş kaybedilirse bu ülke bu millet kaybeder onlar hayatlarına devam eder
00 Yorumla Umarım savaş çıkmaz , çıkarsa Vatanım için canım feda gözümü kırpmam.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla çıkarmı çıkmazmı bilmiyorum ama dün akşam rüyamda gördüm savaş vardı fakat benim böyle bi kpnudan haverim yoktu şimdi paylaştığın soeuyla gördüm yani yeni farkettim
11 Yorumla- +1 yıl
Ne savaşı vardi
+1 yılYeterince fazla provoke ettiler çıkarsa da çıksın artık topyekün saldırırız
10 Yorumla
+1 yılÇıkarsa hepimizin sonu olur mülteci gibi oraya buraya kaçarız
10 Yorumla
+1 yılİktidar için bu durum velinimet ancak ne yaparsa yapsın elbet o koltuktan inecek.
10 Yorumla
+1 yılOratalık. karısık degil ortalık karıştırılıyor
Dogru okuyalım olayları
Ve birsey olacagını sanmıyorum kim ne yaparsa bize kendisi zararlı cıkar
Sakin olalım00 YorumlaYunanlar ve israilliler sadece bir maşon. Farenin kafasını ezmek için kapana koyulan peynir gibi. Yoksa onlar zaten biliyor Türkiye ye güçlerinin yetmeyeceğini.
00 YorumlaBen değilim, seferberlik ilan edilmesine ve zorla cepheye gönderilmeye katlanamam, baştan uyandırayım.
Dünyanın parasını verdiğimiz vasıfsız uzman çavuşlar gitsinler, vatandaşı almasınlar.00 YorumlaYunanistan birileri tarafından piyon olmuş durumda ki geçmişte atalarımız denize döktü bunları kuyruk acıları bundandır zannetmiyorum savaş çıksın çıksa bile Asıl Türk milletimiz galip gelir.
00 Yorumlaseçimler yaklaştığı için olay çıkartıp kahraman olmaya çalışıyor birileri. 15 Temmuz'dan kalır bir yani yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilemem. Benim bakış açım farklı. Sözkonusu vatan ise diye başlayan bir cümle var ya benimki biraz o mesele sadece. Kimseyle bir alakam yok.
+1 yılEr geç çıkar diye düşünüyorum didikleye didikleye en sonunda olayı kökünden kesecek Türk ordusu. Şu ülkeye bir huzur vermedi bu ş... ler
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTayyip secimi kaybedecegibi anladigi icin mutlaka ve mutlaka ortsligi karistiracak hatta savas çıkaracaktır.
10 YorumlaYunanistan sadece havlar arkasında sandıklarına güvenip, ama az nüfus, zayıf ordu ile daha ötesinde hiçbir şey yapamazlar!!!
00 Yorumla- Gündem konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılİnşallah çıkmaz.
ATAMIN dediği gibi.
Ancak , ulus hayatı tehlikeye girmedikce, savaş bir cinayettir.00 Yorumla
+1 yılÜlkede her şey düzgün bi Yunanlarla savaş kalmıştı. İyce çivisi çıktı bu ülkenin, huzur yok hiç.
02 Yorumla- +1 yıl
Acaba duzgun hali. nasıldı
- +1 yıl
Hep huzursuzdu ülke Adnan Menderes yüzünden ve marshall anlaşmalarından beri. Sadece sosyal medya ile artık haberimiz oluyor. Yoksa 90larda da her gün bombalar patlıyor infazlar oluyor etnik kökenler birbirini öldürüyorlardı vs. vs. 80ler ve öncesi de farklı değil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiksin yuzunuze soyluyorum bu aptal millet icin gram hayatimi riske atmam simdi askerligini bile yapmamis vatan millet narasiyla yazima uçuşur ama skmde değil bu ulkeyle alakali hicbir sey umrumda değil.
00 Yorumla
+1 yılya cıksın zaten nato ve abd yunanı arkasında durur 3. dünya savaşı cıkar 30 yıl sonrada dunya diye bir sey kalmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçıkmazsa aw
taraflar: yunanistan, ab ülkeleri, ingiltere , abd
bizim tarafta da olası ülkeler: rusya, çin, iran, Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler
buyursun gelsinler zaten rahat battı kodumun gavurlarına
00 Yorumla
+1 yılHiç sorun yok kanımın son damlasına kadar askerde olduğu gibi bugün de elimde tüfekle bayrak uğruna herşeyi yaparım
00 Yorumla
+1 yılBiz Dunden Haziriz 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
04 Yorumla- +1 yıl
Aşık oldum
- +1 yıl
Vatanım için ölmeye hazırım ciddiyim bu konularda şaka yapmam...
- +1 yıl
Tamam şaka yapmadığını biliyorum bende öyleyim.
Silahı tutuşunu beğendim - +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
+1 yılÇıkmaz seçim için oybicin yapılan danışıklı dövüş şimdi tek dert seçimde kazanmak oy toplamak bunun içinde her türlü şeye başvuracaklar...
01 Yorumla- +1 yıl
Takı Yunanistan'da yaşayan arkadaşlarımda var yunanli onlarla. muhabbetlerde türk halkı ile torakla sorunları olmadıklarını çoğu dile getiriyor herşeyi bastakiler yapıyor onlar yüzünden bunlar diyorlar
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkarsa Türkiye biter zaten bizim millet lafta aslan icraatta kedi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇıkmasın ya zaten bir sürü sorun var ülkede.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTayyip anletlerde geride, seçime gitmemek için savaş çıkarmayı düşünüyor maalesef
10 YorumlaGündem konusunda 501 cevap paylaştı. Çıkaramaz iki ülkede herhangi biri savaşı baslatirsa natoya savaş açmış olcak bu GT kimsede yok
00 Yorumla
+1 yılçıkmaz. sadece iki hükümette dikkati başka yöne çekmeye çalışınca düşmanlık yaratıyor
00 YorumlaÇıkacağı bell zaten adaları adamlar boşuna mı silahlanfirio.
00 YorumlaSavaş çıkarsa bu kime yarar diye düşününce aklıma rte geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Türkleri öldürür yerine medine dilencileri ithal eder saltanatına devam eder.
Çık nato dan ver savaşı bırakın gelsin şu yunanistan sksjjsjs
00 Yorumla
+1 yılİçimiz deki, Ermeniler eminim Yunan saflarına geçecektir.
00 Yorumla
+1 yıliki ülkenin de ekonomisi berbat savaş falan çıkmaz
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılErdoğan milli duyguları sömürerek daha da oy toplar.
00 Yorumla
+1 yılEn nefret ettiğim Topluluk ilki Yahudiler diğeri Yunanlar
00 Yorumla
+1 yılHazır ve naziriz emir bekliyoruz:) Atinaya bayrak dikmeden durmayız çıkarsa
00 YorumlaGündem konusunda 380 cevap paylaştı. Rte seçim yapmamak içim savaş yapar. Gerçi her diktatör savaş ile gider
00 YorumlaGündem konusunda 665 cevap paylaştı. Ekonomi zaten kötü Yunanistan ile savaş zamanı değil savaş çıkacarsa açlıktan ölürüz mk
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç sanmıyorum. Hükümetlerin halkı gaza getirip de oy devşirme çabaları bunlar.
00 Yorumla Çıkmaz. Bizi tahrik ediyorlar ama o oyuna gelmeyiz. Diyelim hadi savaş çıktı a. goruz onların 😂
00 Yorumla
+1 yılNATO’nun en büyük en yetenekli ve en aktif 2. Ordusuna savaş açmak mı? Yunanistan aklını peynir Erkmen’le yemediyse bunu aklından bile geçirmez
00 YorumlaYunanistan bizim sıkletimiz değil. He kaşınırlarsa yine suya dökeriz tabii
00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar