Evlilikte en temel sorun bir erkeğin kadına değer vermesi ve para.. Çoğu evliliklerde evliliğe kayınvalidelerin sürekli onu yapın buraya gidin şeklinde karışması sonucu eşlerinde birbirini savunamasından dolayı sorun çıkıyor ve kadının işi yoksa çocukta varsa kadın mutsuz bir şekilde yıllarca katlanıyor. Bir arkadaşım gerçekten çok ciddi sorunlar yaşadı ama iki çocuğu olduğu için ve çalışmadığı için boşanamıyor evlilikte para önemsiz gibi görünsede sürekli bir şeylerden tasarruf etmeye çalışmak insanı zamanla yoruyor düşün ki arkadaşların tatile giderken sen ayın sonunu getirebilmek için sürekli mücadele içerisinde olacaksın Belki de çoğu zaman arkadaşların tatile giderken Sen evde oturduğun için Bunalım yaşayacaksın evlendiğimiz in ilk zamanları bizde tek maaşla idare ediyorduk ve beni bir arkadaşım çarşıya kafeye çay içmeye çağırdığında hep bahaneler uydurdum Çünkü hayatınız ek hesaba daha fazla girmemek üzerine kuruluydu ki nerede arabamız olsun Nerede bir yerlere gidebilirim. Annen de emin ol bunları bildiği için senin iyiliğini düşündüğünden yapıyor aşkla karın doymuyor Çünkü aşk da bir süre sonra biter cicim ayları geçtiği zaman insan Hayat mücadelesiyle baş başa kaldığında zamanla sorunlar baş gösteriyor en basit örneği Ailesi sana bir laf söylediği zaman ben Ailesi haksızken eşinde seni savunmuyor sa zamanla bu tarz şeyler içinde birikiyor ve artık eşini eskisi kadar sevmez oluyorsun. Pek çok arkadaşımda var bu durum. Sadece çocuk var diye maddi olarak kocasının parasına muhtaç diye birbirlerine katlanabilme üzerine kurulu bir evlilik. Ama dışarıdan baktığın da ayy ne güzel iki de çocukları var yarabbiiiimmm banada nasip et amin durumu. Benim kayınvalidemler ilk zamanlarda iş bulamadığım için hep bana baskı yaptı. Oraya gidemezsin, ay daha dün onunla buluşmasını, yarın günüm var ne işin varsa bırak gel hizmet edeceksin, ben gelinim kuran kursuna yazdırdım (arkadaş gününde benim haberim yok yazdırdığından) oğlum yarın izin gününya banada anneannenede pazarlık düzü er sonra cam silinecek gelin yardım edin (ama zaten haftada 1 gün iznin var kocacım yaa bak falan alar pikniğe gidelim dedi. Tamam anneme yardım edeyim gideriz karıcım. Bunun için sabah 7 de kalkıp 12 ye kadar anasına yardım edecek diye helak olur arkadaşlar nerde kaldınız diye arar bizim pikniğe gitmemiz akşam olur) En yakın arkadaşımın kaynanası kuyumculara tembihleyip biz nişan alışverişine geldiğimiz zaman güzel ve çok satan çeşitleri saklayın demiş. Oda bunu duymuş birinden eşine demiş ama hatta kanıtlamış ta eşi sadece ennemle kardeşim yapmaz yapıyorsa vardır bir bildiği demiş geçmiş. Yani önemli olan iyilerle karşılaştırsın Allah ama evli birisi olarak kızım olsaydı bende yaşadıklarımdan ders almış biri olarak kızımın maddi ve mamevi rahat etmesini isterdim. Sevmediğin biri ile de evlenemezsin muhakkak. Zor bir durum. Allah yardımcın olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılcok guzel yazmışsın seninde Allah yardımcın olsun zor durum gerçekten ama sevmedigim biriyle evlensem bile bir ömür geçmez diye düşünüyorum maddi durumu çok iyi olsa bile birisinin beni sırf parası var diye ezip asagalamasini çekemem kimsenin kuklası olamam o yüzden ilk önce kendi mesleğimi elime alıp düzenimi kurmam lazım daha sonra sevdiğim birisiyle evlenirim çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Çok mantıklı düşünüyorsun. Ben okuyup mesleğimi de elime almıştım ama evlenince farklı bir şehirde iş bulmam zor oldu. Ve eşim ev de kira olmamasına rağmen hiç bir zaman idare edemedi maddi durumu. Bazen dedim acaba annemi dinleyip zengin koca mı bulsaydım. Neyse herşey kader. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Soran+1 yılsende umarım hep mutlu olursun teşekkür ederim çok saol
En İyi Cevaplar
+1 yılBen anneni de anlamıyorum. Eğer geçmişinde sıkıntı yaşamışsa ve senin yaşamanı da istemiyorsa, tek istediği senin iyi bir meslek sahibi olup kendi ayakların üzerinde durman olmalıydı. Herhangi bir zengin adamın himayesine girip koca parası yemeni istememeliydi. Farkında değil galiba ama eş ne kadar zengin olursa olsun bir kadın mutlaka çalışmak zorunda. Adamın parasının öenmi yok cimri de olabilir, parayı başka şeylere de harcıyor olabilir. Bunları geç sen paranı kazanmak zorunda olmalısın. Böylece rahat bir hayatın olur. Sevmediğin biriyle evlenme, doğru olan senin sevdiğin biriyle evlen evleneceksen. Koca parası karın doyurmuyor 40 yıl öncesinde yaşamıyoruz.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Annen evlenince fakirlik çekmeni istemiyor.
Belki de annen zamanında çok yoksulluk çekmiş olabilir.. Bu sebebten
Senin bir elin yağda bir elin bağda rahat bir hayat yaşamamı istiyor..
Her anne evladının iyi bir kocaya gitmesini ister..
Bu adamın karakteri iyi ise.. onu sevebilmek için kendine bir şans vermelisin.. Adamls bir kaç kez görüş bir yerlerde kahve iç yemek ye.. belki de onun sana karşı olan sevgi ve ilgisi senin ondan hoşlanmadı sağlayabilir..01 Yorumla
Soran+1 yılevet farkındayım fakirlik çekmemi zorluk çekmemi istemiyor onun için yapıyor ama işte ben baskasini seviyorum yani onu sevmiyorum ısınamıyorum olacak gibi değil
+1 yılKaç yaşındasın ki hemen evlendirmek istiyor seni bence diğerine bir şans ver oturup konuş olmadı karşına alır konuşursun ben başkasını seviyorum diye zaten diğeri sevgilin bile değlimiş şu an maddi durumu iyi olanla konuşmakta sakınca yok belki sohbetiniz uyar kafanız denk düşer bilemezsin sevgi aşk karın doyurmuyor maalesef başının üstünde bir çatı olması lazım ayağına böyle bir şans gelmişken geri çevirme derim
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşındayım şu an hemen evlendirmezlerde aramızı yapmaya çalışıyorlar karşı tarafın niyeti ciddi olduğu için ne zaman istersem diye yani ama ben yinede sevemiyorum işte kalbimde başka biri varken sevemiyorum maalesef boşunda umut verip üzmek anlamsız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u +1 yılÇoğu kız zaten kendisini sevmeyenin peşinden koşuyor. ama ilk defa Paraya değer vermeyen kız gördüm Tebrik ederim gerçekten.
02 Yorumla
Soran+1 yılsevdiğim kişide beni seviyor sadece aramız bozuk
- +1 yıl
Orası beni ilgilendirmiyor
Öncelıkle maddıyat bu hayatın %90 ını olusturuyor bunu sana söylım sadece evlılık olması önemlı degıl. Ikıncısı bu kısıyı tabıkı ılk etapta sevmen beklenmez. Kımse kımseye hemen ılgı duymaz bır surec gereklı yasanmıslıklar paylasımlar gereklı. Annen dogal oalrak senın rahat olmanı ıstıyor bellıkı. Sevgılın oldugunu soyluyorsun pekı bunda sorun yok pekı bu sevgılının senınle ılerıye yonelık dusuncesı ne mısal 2 sene sonra dedıkı ben baskasını sevıyorum ya da ayırldınız. Bırınle cıkmak farklı seydır bırısınle evlenmek farklı seydır bır yanda sana cıddı dusunen bırı dıger tarafta soru ısaretlerınle dolu be olacagı bellı olmayan bır ılıskı. Bence öncelıkle sevgılının sana olan nıyetını ögrenmek gereklı ancak dıgerınden haberı olmasın eger olursa senı kaybetmemek ıcın%100 yalan soylecektır. Annenı sana buldugu erkege tabıkı hemen evet deme bır konus sohbet et tart. Annen sana emrı vaki yaptıgı ıcın bellıkı ön yargılısın ve ıcınden öfkelısın ama şöylede bır durum var ılk elektrıkte cok oenmlı sonucta bır ömur gecerıceksın yanı cok olmasada bıraz bır seyler hıssetmen gereklı. Ancak maddıyatın gucunude hafıfe almamanı tavsıye ederım bugun boşanmaların %90 ı maddıyata dayalıdır aşkından ölsen bıle maddı sorun yasadıgın bır evlılıkte asla huzuru yakalayamazsın ama sadece para ılede olmaz. Zor bı durum senın ıcın ama adamın elı ayagı duzgun karakterı oturmus ıse bır konusmakta zarar olmaz baktın ısınamadın gözun tutmadı acık acık söylersın cıktıgım birı var dıye. Acık söylycem erkek bulmak zor degıl ama ısı gucu yerınde parası maddı durumu ıyı olan bır erkek her kadına denk dusmez onuda soylım sana
33 Yorumla
Soran+1 yılsevgilim değil şu an sevdiğim 2 senedir birbirimizi seviyoruz şu an aramız bozuk ama ikimizde birbirimizi seviyoruz yinede onun dışında ben onunla evlilik falan o konuları konuşmadım yani daha erken olduğu için ama o hep ilerisi için hayalleri falan olduğunu söylerdi sevdiğim kişinin sevgisi diğerine göre daha gerçek geliyor bana ve zor zamanlarımda hep yanımda oldu zaten kolay kolay kimseye güvenip sevebilen biri değilim ama onu gerçekten seviyorum ve onu seviyorken başkasını sevemem oda aynı şekilde her ne kadar aranız bozuk olsada benim yanımda kimse yokken yanımda olan kişileri unutmam zaten diğer maddi durumu iyi olan kişide benim sevdiğim birinin olduğunu anladıktan sonra hemen işi ciddiyete bağlamaya karar verdi hemen duygularını belli etti o yüzden iyice gözümden dustu
- +1 yıl
Tabıki son karar senın Gencken ınsan herseyın aşkla sevgı ıle hallolacagını
sanıyor ancak hayatın kendısı malesef okadar romantık ve adil degıl. Şartlar bazen öyle acımasız olurki ınsanı hayat enerjısını bırden södurüverır ve ama bu benım fıkrım tabıkı dogrudur anlamına gelmez hayat senın. Hakkında hayırlısı olsun
Soran+1 yılsaol çok teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı. Kimse seni zorla biriyle evlendiremez, zaten yasa dışı bir durum. Evlenme, ailende bırak ne yaparsa yapsın.
Farkında mısın bilmiyorum ama güç senin elinde, çünkü sen onların çocuğusun, sen onları kaybetmeyi göze alabilirsin ama onlar seni kaybedemez.
Yıllar önce bir arkadaşım da aileden baskı gördüğü için bastı gitti, başka şehire yerleşti, 2 sene ailesinin yüzüne bakmadı, en sonunda ailesi adam oldu kızı o şekilde kabullenmek zorunda kaldılar.
Şimdi el bebek gül bekek, kızın hiç bir şeyine karışmayı düşünemiyorlar bile...
Sende gerekirse sert bir şekilde tavrını koy, akılları başlarına gelsin.12 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın tek çözüm yolu öyle yapmak teşekkür ederim 👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet sevgi çok önemli bir şey. Ama para bu hayatta çok önemli. Yorumlarda okudum 2 senedir birbirimizi seviyoruz evlilik muhabbeti geçmedi diye. Çocuk seni gerçekten istese zaten sana evlenme teklifi ederdi veya etmese bile bekle beni ileride edeceğim seninle evlenmek istiyorum mesajını verirdi. O çocukta iş olmadığı kesin ama senin gözlerin görmüyor. Şimdiye kadar hep beni seveni seçmedim hep kendi sevdiklerimi seçtim ve asla yüzüm gülmedi. Emin ol seni sevem birisi şu hayatta en kıymetli şeylerden birisi. Parasını geç çocuk seni seviyor ya. Evlilik için adım atmış. Sevdiğin adam attı mı hayır. Oyalıyor seni. Bırak git paralı çocukla evlen bu devirde para da sevilmek de aynı değerde
411 Yorumla- +1 yıl
yemin ederim öyle iyi konuştun ki aynı ben dedim
Cevap sahibi+1 yıl@minikedicikleer343 sevgi karin doyurmuyor tek başına. Hem çocuğun sevdiği de meçhul bence.
- +1 yıl
aynenn
- +1 yıl
Aynı olayı yaşadım baya yazistim bir kızla ve özür dileyerek ayrıldım ona güzel bir İstikbal veremeyeceğim diye her şey para hayatın gerçekleri ni gören biriyim ama kullandığınız tabir yanlış oyalıyor demişsin ya kim istemez hemen evlenmeyi belliki durumu yok adamın. seni seven adamın seni oyaladigini düşünme belliki maddi aksilikleri çok adamın. kocasının maddi duumu iyi olupta çok dert yanan bayan arkadaşım parayla da Saadet olmaz bunu da bil istedim.
Cevap sahibi+1 yıl@kepçük1993 evlenecek durumu yok ise ve kızla sevgili oluyor ise kızı oyalıyor demektir. Kızın kısmetlerini engelliyor kızın yuva kurmasına engel oluyor. Kimse milyonluk düğün yap saraylarda yaşat demiyor iki eşya alıp kira da olsa bir eve girecek durumları yoksa nasıl insanlar bunlar
Soran+1 yılben şu an zaten sevdiğim kişiyledir evlilik düşünmüyorum zaten annemin istediği kişide benimle evlenmek istiyor ama ben hemen evlenmemek istemem daha evliliğe hazır değilim ve hemen evlilik konusunun açılmasını istemiyorum o yüzden sevdiğim kişiylede fazla bu konulara girmek istemedim ikimizde okuyoruz çünkü ilk işlerin bir rayına oturması lazım yaşımız daha 20
Cevap sahibi+1 yılYaşın evet küçükmüş paralı çocuğa bekle de
- +1 yıl
O konuda haklısın bak benim maddi problemlerimi çözmem uzun süreceği için kıza engel olmak istemedim. ama bana kısmet olsaydı ona hiç bir erkeğin vermeyeceği değeri verecektim ayaklarını bile yıkayacaktim aklım da bir sürü jest vardı kısmet olmadı ayrı mesele 😢
Cevap sahibi+1 yıl@kepçük1993 üzüldüm senim adına umarım ileride mutlu olursun
- +1 yıl
Sağol kardeşim mevlam senin de karşına iyi insanlar çıkarsın. kibar erkek seç seni rencide etmez hiç bir konuda
Cevap sahibi+1 yıl@kepçük1993 teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaşın daha çok genç diren sürekli itiraz et, tavır al. Aslında annen de haklı sevgiliyiz deyip çıkanların %80'i ayrılıyor. Aşığız deyip evlenenlerin de çoğunun çok geçmeden aik, meşk kalmıyor, hele madfi sıkıntı olursa konti garanti biter aşk. Mesela sen biriyle sevgilisin illaki ayrılacaksınız, zaten tartışma başlamış. Sonra kafa dengi birini bulman yıllar sürer bir bakmışın yaş 30'u geçmiş. Bu işin realizm kısmı hayatın gerçekleri ama sen yine de diren. Bölümün iyi mi bilmiyorum ama derslere ver kendini hayatını öyle kurtar, hatta blöf yapıp başından savabilirsin anneni başından savıp derslere rahat çalışmak için.
20 Yorumla O kadar istiyorsa evlensin kendi!
Sevdiğin biriv anladığım kadarıyla bunu ailene söyle. Baban ne diyor duruma? İstemediğin biriyle evlenmek zorunda değilsin. Yok öyle bir dünya. Zorlarlarsa da arkanda devlet var. Git bir karakola şikayetçi ol. Sen mal değilsin. Korkma hiçbir şey yapamazlar arkanda devlet varken.23 Yorumla
Soran+1 yılvalla annem ne derse babamda aynı zaten onuda sevdiler resmen gittigi heryerr onuda çağırıyorlar hoslanmadigimi bile bile
Soran+1 yılaynen öyle👍
+1 yılSevgi zamanla geçer paralı olanla evlen boş ver zamanla seversin ailen senin için ugraşıyor kendileri senin mutluluğun için uğraşıyorlar beş parasız biriyle evlenirsen ileride hep kavga edersin hergün şiddet geçimsizlik yinede sen bilirsin kardeşim senin hayatın
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılbigün valizini hazırla odana kapının arkasına bırak annen odaya girince görsün kesin kaçacakmı acaba diye kurmaya başlar bırak kursun bak neler kuruyo not al ama bir filmini çekeriz hele bide paranoya varsa üüff deyme keyfine akşam eve dönerkende geç dön biraz nerdeydin derlerse arkadaşlarlaydım dersin yemle yeter ya olay çok hızlı evliliğe gidicek seni sevmiyorlar demektir ya da seviyolarsa evlenmeden boşandırırlar
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle birşey önceden demiştim fiziksel şiddete uğradım resmen bu seferde sen nere gidiceksin diye dövdü başka bir erkeğin yanına gideceğimi düşünüp
- +1 yıl
kendi ayakların üzerinde durabilcek gücün varsa düşünme hatta neredeyse hiçbişey alma önemli ufak tefek şeyler al sadece çünkü bunu söylemeyi istemezdim ama ait olmadığın biyerdesin yani şu an olduğun aile seni seven gerçek ailen değil
Senin ailen de hiç şeref namus diye birsey yok mu seni zengin diye istemediğin biriyle evlendirmeye çalışıyorlar.
Ailen paragöz paraya maddiyata önem veren bir aile yanı şeref denen bir kavram yok senin aile de eğer buna devam ederlerse git karakola..10 YorumlaZenginliği bigün giderse napacakmıs boşan da sana zengin birini mi bulaym dicek mis ben olsam direnebildiğim kadar direnirm kimse zorla evlendiremez sen kararlı olduğunu sürekli göster. PEs ederler mutlaka. Ayrıca parası var diye mutlu olamazsın sevmediğin insanla. annene bunu anlatmaya çalış. Otur güzelce konuş derim. Para her zaman mutluluk getirmez.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Zor bir durum.. Ama hiçbir anne-baba evladını bu şekilde zorlamamalı... Belki yediğin önünde yemediğin arkanda olacak, ama hiçbir zaman parayla saadet olmaz... Eminim böyle bir durum olsa dahi annen senin halini görüp vicdan azabı bile çekecek... Allah kolaylık versin...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSelam ben gelecekten geliyorum 👋😂 Sana abla tavsiyesi veriyim. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Sonra gittim kendi sevdiğim biriyle evlendim. Beni öyle muhtaç etti ki. Dilenci durumuna düştüm sefil oldum. Kısa kesiyorum, yaşadığım iğrençlikleri sana anlatamam. Çok kötü şeyler yaşadım. Eğer makul biriyse ahlaklı ve saygılıysa seversin emin ol. Çocuğu iyice araştır ve annenin dediğini yap.
22 Yorumla
Soran+1 yılama sen yalnis kişiyle evlenmişsin sana kötü davrandıysa demekki seni sevmemiş
Cevap sahibi+1 yılYanlış kişi diye bişey yok işte. Kader ağlarını örüyor. Armudun sapı incirin çöpü dememek lazım. Beni boşver. Bu seninki dert değil onu diyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılPara mutlu eder Sen anneni dinle
Zengin kızı bıraktım Ben seviyo diye orta kesimden biriyle evlendim boşanırken herşeyi istediler ! Allahtan o donem parasızdım Nafaka istemediler
Gerçi onun suçunu ortaya dökmüştüm
İsteyemezdi O yüzden parayı seç
Benim 10 senem hiç oldu
Parayı seç hayatını yaşa20 Yorumla
+1 yılEğer o kişiye karşı kalbinde bir ısınma yoksa bu yolculuğa çıkma Hanım Kız Yazık Edersin kendine
Annen çok hevesli ise zengin biriyle evlenmeye kendisi evlenebilir30 YorumlaSogut kendini adamdan biseyler ikram ederken ustune dök surekli tabak canak falan kir yaninda kufur et gegir ostur yemek yapiyosan yak falan direk kacar zaten
04 Yorumla
Soran+1 yılvalla bütün patavatsizliklari yaptım zaten bu sefer daha çok üstüme düşmeye başladı tera tepti yani
Soran+1 yılmantıklı olabilir teşekkür ederim👍
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bulmuşsun da bunuyorsun , aşk karın doyurmuyor tatlım 😒
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Özgür bir seçim yapabilecek bir durumda mısın? Yani istediğin yapılmadığında her şeyi reddedip kendine ayrı bir cephe kurabileceğin bir işin falan var mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılişim yok maalesef daha zorla evlendiremezler ama işte durumlar kötü hal alıcak
Soran+1 yılbilmiyorum çok ilgili davranıyor hiç ciddi konuşmadım onunla
Soran+1 yılçok haklısın öyle yapmaya çalışıyorum teşekkür ederim
+1 yılAnnen hakli zenginlik konusunda senin sıkıntı yaşamanı istemiyor. Sende haklısın sevmediğin insanla nasıl olacak..
Zor Allah yardımcın olsun.32 Yorumla- +1 yıl
Neresi haklı zenginligin ertesi gün bitmiceginin garantisi var mı? Koskoca şirketler iflas veriyor dünyada umarım haberin var dır bide evlencegi kişi anlayışsız işe yaramaz baba parası yiyen biriyse artık bir ömür boyu işe girer ona bakar.
- +1 yıl
@mert19971111 aşkında devamlılığı söz konusu değilki. En azından parası olur..
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa kızım daha ne istiyorsun sen git evlen para var huzur var, bak bende para yok huzurda yok işte hâtta fazla gelirse azda bana gönder para ibanımı veriym üniversiteye gidicem para lazım fazladann olsa hiç fena olmaz:)
14 Yorumla
Soran+1 yılparası olanlar genelde daha huzursuz oluyor her istedikleri olduğu için sevmedigim biriylede parası için evlenip onu çekemem
Cevap sahibi+1 yılBence evlenmelisin keşke bana böyle sevmediğim sevmesemde bir zengin kız bulsalar dünyanın en çirkin kadınıda olsa evlenirim ayrıca ben insanın dışına değil içine bakarım:)
Soran+1 yıltabi oda senin kararın parası olan biriyle evlenip ömür boyu onunla yaşamak zorundasin birde sen bilirsin yani herkesin kendi hayatı
Cevap sahibi+1 yılEwet ben parayla mutlu oluyorum, rahat yaşamak istiyorum rahat yaşamayı seviyorum...
+1 yılİstemiyorsan ne olursa olsun evlenme, onunla annen değil sen evleneceksin ve bu senin hayatın. Annen de olsa hayatında söz hakkı olmasına müsaade etme!
00 Yorumla
+1 yılHer insan kendisi için yaşar. Bu yüzden de kendi kararımızı kendimiz vermeliyiz. Sen annen istiyor diye evlenirsen ne olacak biliyor musun sevmediğin biriyle beraber olduğun için her an üzüntü yaşayacaksın, mutsuz olacaksın. Hadi çocuk olduğunu varsayalım çocuk da perperişan olacak böyle bir aile enkazı ortaya çıkacak. Lütfen istemediğini belirt. Tepki veriyorsa sende tepki ver korkma Unutma bu hayatı ne annen ne ben ne de başka biri için yaşıyorsun kendin için yaşıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılevlilik kumar gibi birsey ya batarsin ya yukselirsin evlendigin zaman maddi ve manevi bircok konuda sorumlulugun artacak sevdigin sana maneviyat, sevmedigin kisi sana maddiyat vadediyor. para her sekil kazanilir ama maneviyat gitti mi geri gelmez ama gunumuz sartlarinda madde olmazsa olmaz sen herseyin para olmadigini kabul ediyirsansa hayatinda maneviyati sec derim... ama daha gencsin hayat tecruben annenle denk degil buda soru isareti.
00 Yorumla
+1 yıldeğişik bir durum eğer bir sevdiğin varsa bunu annene açık ve uygun bir dilde söyle baktın hala direniyor ne o oğlanla ne de annenle bir süre konuşma ağzını bile açma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılSen istemediğin sürece evlendiremezler. Eğer zorla evlendiriyorlarsa karşı tarafa söylemen gerek. Eğer hâlâ yüzsüzlük yapıyorlarsa polise gitmen gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılAnnenin akıl sağlığı yerinde mi?
Ve düşüncesi, zihniyeti çok çirkin.
Çocuk kaç yaşında sen kaç yaşındasın?04 Yorumla
Soran+1 yılben 20 o 22
- +1 yıl
22 yaşında erkek hiçbir bok anlamaz. 25 falan olsaydı hadi neyse ama... Onunla cidden oturup konuşmayı denedin mi?
Soran+1 yılöyle aşırı bir ciddi ciddi konuşmadımda sevmediğimi her fırsatta söylüyorum gerek davranışlarımla hareketlerimle konuşmamla yine hiç bir işe yaramıyor hatta daha çok yakınlaşmaya çalışıyor böyle yaptıkça
- +1 yıl
Bence ciddi konuşman lazım
- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılyaşın olmuş 30 neyi bekliyorsun evlen artık tipe bakma kızım kim aşık olduğu beyaz atlı prensiyle evleniy bu devirde
01 Yorumla
Soran+1 yıl30 yaşında olduğunu kim soyledi
Soruyu alıp anneme okuycam. Ne alar var bak gör, bir zengin koca bulamadın diyeceğim. Kiralık Aşk sahneleri sizinle aralanıyor.
10 Yorumla
+1 yılKaç kurtar kendini uzaklara git boşver takma kafana herşeyi
12 Yorumla
Soran+1 yıluzaklara gidebilsem zaten takmiycam inşallah 1 yıla kalmaz giderim
- +1 yıl
O bir yıla kadar sana neler yaparlar
+1 yılnet tavrını ortaya koy o kisiyide sevmiyosan tersle istemiyorum seni de annen de tavır alırsa sana ben istemiyorum sen daha ne zorluyon anne dersin zmanla vazgeçer
00 Yorumla
+1 yılbu düşüncedeki kişiler yüzünden sevdigim kişi nişanlandı
20 Yorumla
+1 yılaçık açık konuşmalısın her şeyi yoksa hayatın mahvolur
20 YorumlaBence bunu bize eormaktansa dizi izle een8n basina g3len her sey Şu an dizilerde yer aliyor onlari siki takip et zaten bir fikir sahibi olurwun
00 YorumlaBöyle anneler var mı yaa yumruğunu masaya koy ben olsam ortalığı yıkarım
01 Yorumla
Soran+1 yılortalığı yıkıyorum gerçekten baya kavgalayız zaten yine beni umursamıyor çok yalnız hissediyorum
+1 yılSevdiğiniz biri yoksa bir şans verebilirsiniz bence...
02 Yorumla
Soran+1 yılsevdiğim başka biri var
- +1 yıl
O zaman durum başka tabi...
+1 yılBen böylelerini sadece dizi karakteri sanıyordum. Vay be demek ki gerçekten de varmış...
02 Yorumla
Soran+1 yıldizilerde zaten gerçeklerden uyarlanmiyormu
- +1 yıl
Gerçekliğine inanmak istemiyordum...
+1 yılMaddi durumundan hariç insanlığı nasıl. Etrafında nasıl birisi olarak tanınıyor.
07 Yorumla
Soran+1 yılkomik akıllı eglenceli biri olarak görünüyor ama ben hoşlanmıyorum yinede korkunç bir yani var gibi geliyor
- +1 yıl
Sende biraz tanı. Çevresinde nasıl biliyorlar. Gidip şerefsiz bir adamla evlenmekten iyidir. Belki seversin tanıdıkça.
Soran+1 yılyok ben baskasini seviyorum onuda sevmeyi düşünmüyorum iyice iğrenirdi kendinden
- +1 yıl
O zaman kaderini yaşa. İleride pişman olursan da ağlama
Soran+1 yılneyine pişman olucam parası var diye sevmedigim biriyle evlenip kukla olmaktan iyidir zaten ben hayatımı garantiye almadan kimseyle evlenmeyi düşünmüyorum kimseye muhtaç olamam
- +1 yıl
Parası var diye değil anlamıyorsun dedigimi. Adamı tanımaya çalışabilirsin. Evlenmesen bile tanımaktan birşey olmaz. Maddiyat önemli değil. Bugün var yarın yok o belli olmaz çünkü
Soran+1 yılbaşka birini seviyorum işte başka birini seviyorken onu sevemem boşu boşuna iyice umutlanmasın
+1 yılAnne ne gerçekten bu çocugu isteyip istemediğini sorabilirsin. İkisi yakışırlar bence yeni moda genç olgun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. Senin durumunda olan kadınları gördükçe çok üzülüyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılhangi açıdan
- +1 yıl
Hayatta her şey maddiyat değil ne yazık ki şimdiki anneler kaynanalar bunu görmek istemiyor. Evlatlarınin hayatlarındaki her şeyi kendi geçmişleri ile kiyasliyorlar. Oysa o zamanlarda herkes maddi sıkıntı içerisindeydi. Şimdi ise para bir şekilde kazanılıyor önemli olan ise mutluluk, huzur ve sadakat.
Soran+1 yılhaklısın 👍
Bence annen hakli bak fusunmeden eevt de iyimisn sen ya bosver evlen
10 Yorumla
+1 yılFazilet hanım ve kızları filmi aklıma geldi, benc sevmiyorsan zenginde olsa evlenme, para mutluluk getirmiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKabul et zamanla seversin, para her kapıyı açıyor 🤑🤑🤑💰💰
10 Yorumla Yaşlarınız gençmiş. Annen ısrar ettikçe istemediğini belli et diret illa vazgeçer bu işten.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAnnene söyle parayı çok seviyorsa kendi evlensin. :):
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir durum hiç istemiyorsan ailenle konuş ya da eğer imkanın varsa başka eve çık
00 Yorumla Annen aptal yanlış anlama para ile mutluluk olunmayacagini babam bize öğretmişti rahmetli koç la babam yemek yemiş adam demiş bak o kadar param var grate ekmek yiyorum demiş para boş önemli olan Huzur sevgi
08 Yorumla
Soran+1 yılevet kendiside öyle dersi parası olan huzulrlu olmuyor diye ama işte bir dediği bir dediğini tutmuyor söyledikleri yaptıklarıyla tamamen farkli
Soran+1 yılvar
Soran+1 yılaramiz bozuk onla hem nere kaçıracak sokaktamı kalcaz 2 gune polisler bulur bizi
Soran+1 yıl20
+1 yılAnnen bir yerde haklı keske zamanında annemin isteklerini göz onun de bulundurup öyle devam etseydim
00 Yorumla
+1 yılAnnen tavir alsin sen bos ver istemiyorum de dur surekli.
00 YorumlaAnneni de anla senin üzülmeni istemez. Kim bilir vakti zamanında ne sıkıntılar çekmiştir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılannenle evlensin o vatandaş annenin esas hayali gerçekleşmiş olur, sen de kurtulursun
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Cocuga acikca soyle ailenede acikca anlat yoksa isin kötüye gitcegini soyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar istiyorsan kendin Evlen de vallahi Hiç gelemem öyle şeylere
10 Yorumla
+1 yılKendini kızını satmaya çalışan bir insana anne demem ben
00 Yorumlamalesef anneler bu durumlari akillariyla degerlendiriyorlar. ilerisi senin icin ne getirir bilemeyiz. Ama kafana takma zamana birak ve hic bir duygu olusmazsa icinde erkek belli bir zaman sonra ugrasmaz birakir gider
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Sevdiğin biri var mı? Yoksa bir sevmeyi dene berki seversin kimse senin kötülüğünü istemiyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılbaşka birini seviyorum diğerine boşuna umut vermek istemiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılvur yumruğunu masaya ''yeter ulan başlıcam sizin ataerkil düzeninize''de..
10 Yorumla
+1 yılHayatın kararır bak bek diyim benim tanıdıklarım annemin arkadaşları var gece gündüz isyan evlilik gerçekten önemli bir konu herşeyi kendi isteğinle yapmalısın para her zaman huzur deildir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılselam bak ne di cem sana seni zorla veremezler her halde. muz ulkesinde yaşamıyoruz di mi..
07 Yorumla
Soran+1 yılpsikolojik baskı uyguluyorlar resmen zaten veremezlerde böyle devam ederse herşey daha kötü olcak
Cevap sahibi+1 yılAslında en iyisi insan tek ya sicak ailede olmicak.. tek başına yaşadı mi insan hem mutlu hem huzurlu bu hayat yaşamış oluyor ne karışan var ne bişey söyleyen.. ben tek yaşıyorum kafam çok rahat.. nerde yaşıyorsunuz?
Soran+1 yılaynen tek yaşamak en iyisi onun içinde ailenin baskı kurmaması lazım alanya
Cevap sahibi+1 yıl12 yıl Ankara da yaşadım ben ablam evi Ankara da 18 aydır ıstanbul yaşıyorum tek. bayramda ablam memlekette hiti bende Ankara ya geçtim brz kafa dinlemek için bayram bittibu hafta yaş haftaya bu ev ali cam İstanbul ayda Ankara da ama karar veremedim daha tabiki.. valla en iyisi çabuk evlenmicen hayatını yasicaksin bu süre.. türkiye yüzde 70 gezdim yurt dışına bir kaç kez gitim çalışmıyorum gezerim aklıma ne gelirse öyle.. siz çalışıyor musunuz. veya okul okuyor musunuz?
Soran+1 yılokuyorum ben daha çalışmıyorum şu an kimseyi sevmedigim için zaten evlenmeyi düşünmüyorum ilk önce kendi isime başlayıp düzen kurmam lazım
Cevap sahibi+1 yılInşallah ailenle bu konu yüzünden fazla sıkıntı yasamazsin baktım olmuyor tek yaşamaya karar verirsen yardımcı olurum size. aklinizds bulunsun tm. iyi günler.
Soran+1 yılinşallah teşekkür ederim iyi günler
+1 yılYapılacak tek şey ondan fedakârlık bekle bir ölç bakalım sevgisi sana karşı gerçek mi
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevmek çok zor belli yastan sonra. Çoğu insan mantık evliliği yapıyor. Az da olsa düşünebilirsin
20 Yorumla
+1 yılve anneni asla dinleme kendi hayatindan asla vazgecme terket sonunda ölüm olucak degil ya
24 Yorumla- +1 yıl
sunu unutma cesaretli ol hicbirseyden korkma mutsuzluk mu yoksa ozgurluk mu kimse sana bisey yapamaz
- +1 yıl
sen burdaki insanlari takma canim hepsi bos yapiyor sadece
Soran+1 yılhaklısın herşey para değil zaten sevmedigim biriyle evlenmek teşekkür ederim
- +1 yıl
aferim sana akilli kizsin 😊
- Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler