Ailemle olan sorunlarımı bir türlü çözemiyorum beni hiç anlamıyorlar .. Şu an tartıştık ve tek anlatabileceğim yer burası olduğunu düşünüyorum. Konuşuyorlar konuşuyorlar susuyorum ama artık dayanamıyoorum. Anneme karşı olan soğukluğumu yenemiyorum. Neden diceksiniz ne yaptı bu kadar diceksiniz. Küçükken dövse bu kadar canım acımazdı aslında .. Ama o sözleri. Başkalarının kızlarını benimle kıyaslaması. Ne kadar sevsemde annemi sevemiyorum belkide. Dil yarası kapanmıyor bende. Hep başkaları iyiydi ben kötüydüm. Hep başkaları hep başkaları. Beni hiç tanıyamadılar bile. Ben onların gözleriyle gördükleri ben değilim. Ne yapıcam bilmiyorum annemle sürekli kavga ediyorum.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılBende annemle sürekli kavga ediyorum ben 17 yaşındayım ve hala annemle birseyleri cozemiyoruz ve sürekli evde bir bağırma kavga var. Bundan sıkıldığım ve kavgalar evdeki herkesi yıprattığı için çözümü bn buldum. Annemle konuşurken daha sakin olmaya calisiyorum. Onu uzun uzun dinliyorum ve düşündükten sonra cevap veriyorum. Eğer senin annen sana iğneleyici laflar falan sokuyosa sana bir Abla tavsiyesi annenin suyuna git. Ne istiyorsa onu yap çalışkan mi olmanı istiyor ol ! Çalışkan olmak kötü bişey değil! İyi temizlik yapmamı mi istiyor yap! Yarın birgün evlendiğinde anneme tesekkur edersin! Makyaj yapmani mi istiyor YAPMA! evet annelerin her konuda fikri vardır ama bazıları gerçekten yanlıştır annenin bundan vazgeçirmeye çalış onu dinle düşünerek cevap ver ve suyuna git aranızda bir sorun kalmayacağına eminim
Ayrıca sen şu an tam blue cagindasin yanı belki bazı şeyleri abrtiyor olabilirsin. Hepimiz geçtik o ergenlik evresinden sen bunu da bir dusun acaba ergenliği verdiği sınır stres ve gerginlikle annene biraz sert çıkıyor olabilir misin?40 Yorumla
Sabah gidip akşam eve gidiyorum bende ama annem bu sefer hiç goruşmuyoruz diye kavga cikarir ben. buyuk annemi. cok severim bana annelik yapan oydu onu annem gibi gorururum herkezden yakin bana annemi de severim ama anneme karşi bir ozlem asla olmadi icimde ne kadar 3-4 ay hic gorusmedik tatile gitmistim sadece buyuk annem ve ben hic ozlem cekmedim hic tartismadik annemle gorustugumuz daha ilk gun kavgalar basliyor bende artik okuldan direk işe gidiyorum 1 saat yemekte eger beni beklemislerse bazen cok gec dondum icin beklemiyebilirlerde sofrada ondan sonra yok odama cekilirim
10 Yorumla
uzak kalmaya çalış bende soğuğum anneme ve babama ama yaşlarına hürmeten ve beni büyüttükleri için arada da olsa yanlarına oturup ne yapıyon gibi kısa bir hatır sorarım piskolok bir arkimle konuştm bana küçükken fazla ilgi gösterilmediğini bana soğuk davranıldığını onlara baktığımda bana sert çetin kaş ifadeleri ile karşılık verdiklerinden dedi doğru dedim ama şu anda da askerdeym arada bir ararım gerçekten özlem yoktur sivil hayatta hafta sonları hep kaçarım arkdaşlarımla kampa filan gideriz eve gitmek pek hoşuma gitmez açıkcası ofiste yattığımı biliyorum anlıycağın bunun çaresi yok ama küçük bir takdik annenle tartışıyorsan pek falz diyaloğa girme benim gibi çekil odana ..;)
71 Yorumla
Soran+1 yılSen erkeksin ama . Yemek yapmaya kalkarım illa eksiklik bulacak ya laf sokar. Ama bunu sanmaki tatlı dille söylüyo. Kavga ıkaracak gibi bağırıyo. Temizlk yapar bitiririm yarı bulaşık iş yapıyorsun der. Öyle yaptığımdan mı hayır gayet titizim zaten. Okulum bitsin bi çalışıcam sabah gidip akşam eve dönücem hiç muhattap olmucam. O anne gibi yaklassa bana herşey çzülecek aslında ama ..
Bende surekli ailemle kavga ediyorum sigara iciyorum evet ama grip oldum oksuruk basladi ve bunu sigaradan olduyo diyo yorumluyolar her sofrada annemin dedikleri yuzunden tartisiyoruz bagirip cagirip kalkiyorum tam hersey bitti derken annem yine laf yetistiriyor biktim artik surekli bana kizmaktan bana laf sokmaktan baska birsey bilmiyorlar bu sene gidebilirsem uni. Gitcem uzaklara cekemem artik hicbirini kardeslerim bile bana kafa tutmaya basladi babam isi dustugu zaman kavga etmis olursak bile bana yalakalik yapiyor cagiriyor bundan sonra ne yaparsa kendi yapsin obur oglunu cagirsin kendilerinden nefret ettirmeyi basardiklari icin tebrik ediyorum onlari
101 Yorumla- +1 yıl
Ayni şeyleri bende yaşıyorum bıktım artık. İçiyosam sanane kardeşim mi
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
18Cevap
+1 yıl“Fahişelik yapmaya mi gidiyorsun” (ki cidden az biraz far ve çok hafif ruj vardı)“Babanla bizi ayırmaya çalışıyorsun”“Herkesle tartışıyorsun servisciyle hocanla (bunları ona ben gelip anlatıyorum sonra yüzüme vuruyo)”“Hocan sana sorunlu mu dedi seni sorunlu özürlü sanıyorlar (daha 9. sınıfım)”“Bir an önce senden kurtulsaydım da rahatlasaydım evlensen desem daha yaşın değil (17) artık 1 sene dişimi sıkıcam sonra hadi ordan olup gidersin kendi evine ayrı kapı ayrı yer”“ ben: anne ergenlik hormonları galiba hani ondan... O:film mi çekiyoruz hahaha ergenlik falan”Ve daha çok şey mesela babamla aramı bozmaya çalışması çok çok aşikar aynı şekilde abimle de (kavgalıyken). Babamla abimle kavga eder gelir bana bağırır çağırır hıncını çıkarır iş yapar yorulur yine gelir hıncını benden çıkarmak ister temizlikte yardım ederim bulaşıkları dizerim hergün yerleri o süpürür ben silerim toz alırım ama yok abi yok asla olmuyo onun için hala tembel pis pintiyim (cimrilik anlamında değil) hani artık o olaydan koymuyo da kavga ederken düşmanımla ediyomuş gibi hissediyorum dedikleri laflardan hani düşmanın seni en hasass üzüldüğün noktadan vurmaya çalışır ya işte o ne kadar canımı acıtabilirse o kadaaaar iyi hani ne düşünüyorum biliyomusunuz artık annem benim için öldü neden Çünkü 2 yıldır benim annem yok gitti 2 yıl önce bu benim annem değil olamaz bu değil ya hayır öldüğünü kabullenmeye çalışmak bile beni paramparça ediyo hala onu delilercesine seviyorum ya da alışkanlık ne de olsa 17 yoldur hep onunlayım ama olucak biticek
50 Yorumla
+1 yılMerhaba arkadaşlar.2-3 gün önce 19 yaşına girdim. Ve ailem doğulu. Annem aşşırı kültürlerine bağlı ve cidden doğulu bi kadın babam ise ona istinaden daha nazik daha iyi niyetli ve daha normal. Neyse ben artık büyüdüğümü düşünüp eve biraz geç gelmeye başlayınca evdeki tartışmalar sürekli arttı.2-3 senedir yaklaşık eş zamanlı büyümemle daha da arttı.10-11 gibi geliyorum ki oda bu aralar oldu. ailemle bu konu üzerine sürekli bir tartışma bi kaos içindeyim üniversiteye geçtim bir sene mezuna kaldım, artık bir şeylerin farkına varmalarını bekledikçe onlar daha da kısıtlamaya daha da üstüme gelmeye başladılar 10-11 olmasa bile normal şartlarda dışarı çıktığımda bile her dakika oturup ya acaba akşam ne olacak ne gelecek başıma diye düşünmekten keyif bile alamıyorum. Asla şiddet yok ama sözlü olarak sürekli bi atışma içerisindeyiz gerçekten çıkamıyorum bu durumun içinde sizce ne yapmalıyım cidden sıkıldım bunaldım artık insanlar çağırdığında bir yalan bulmaktan iflahım kurudu çürüdüm artık napacağım?
00 Yorumla
+1 yılBu yazdiklarimi okuyanlar belki bana cok kizacaklar ama... yinede bende paylasmak istiyorum... bende annemle cok kavga ediyorum oyle boyle degil bagismalar cagrismalar cok kiriyozuz birbirimizi ve bende ona karsi iyi bir evlat olamadim acikcasi cocukken cok dayak yedim ozellikle babamdan... bilmiyorum elimde olarak ya da olmayarak cok kiriyorum sinirim gectigi zamanda kopekler gibi pisman oluyorum... belki yatacak yerim yok... insan da degilim farkindayim ama elimde olmuyor bazen susmuyirum asilesiyorum... neden boyle bir insanim neden hep pisman olacagimi bile bile yapiyorum altinda yatan sorunum ne.. ölumune de korkuyorum ona biseybolacak diye ama ben yine kendi ellerimde herseyi mahvediyorum... duzeltmeye calistim evden uzaklastim hatta ölmek bile istedim cok girisimlerim oldu... ve ben bu durumu durdurmak istiyorum artik...
91 Yorumla- +1 yıl
Çaresi Allah'a yakınlaşmak. kuran meali oku. Allahin emirlerine uymaya başla. kavgayi fitilleyen sizi ofkelendiren şeytan sonuçta. vesveselerle birbirinize düşürüyor. Allaha yaklaştıkça şeytan zihnine hukmedemeyecektir. ben anneannemle kalıyorum anneannemlede annemlede çok kavga ederdim aynı pişman olcagimi bile bile bağırır çağırırdim. ama namaza vs başladım. gunahlari ve günaha sokan arkadaşları çevremi terkettim kuran meali okudum. Orda anneye öf bile deme diyor Rabbimiz. mecburuz tövbe ede ede azaltmak zorundayız.2 yıldır şükür daha iyiyim rizalarini kazanmaya ne derlerse itaat etmeye calisiyorum. asıl şimdi çok mutluyum. birde Veysel Karani hz. lerinin filmini izledim çok etkilendim. tavsiye ediyorum
valla benim annemde öyle. başkalarının kızlarıyla oturur onların sevgilisini dinler , derdini dinler,sever över . bana gelince ben işe yaramazım bak elalemin kızına şunu yapıyor bunu yapıyor oturup konuşmaz bile benimle kaale almaz hiç. öff sinirim gerilecek neyse takma boşver napcaksın işte annen olduğuna şükret kimsesiz değilsin hastalansan bişey olsa yine o bakcak sana kimse dönüp bakmaz
62 Yorumla
Soran+1 yılBen sancı çektiğimde 14 yaşındayken dönüpde bakmadı kalk artık diye bağırdığını biliyorum. küçükken yaşadıklarımı unutamıyorum. Şimdi sevgi bekliyo benden bende onu veremiyorum
Anneler her zaman haklıdır.!
Onlar yavrularının her zaman iyiliğini isterler.Bende eskiden kızardım.Neden hep böyle davranır anne ve babalar,zamanla onları çok iyi anlıyorsunuz.
Ben baba değilim ama onların duygularını az buçuk bilirim.Hayat öğretiyor.
Sen sen ol,anne ve babanın sözüne kulak ver.! Kazanırsın,onlar asla ve asla senin kötülüğünü istemezler.18 Yorumla
Soran+1 yılYa arkadaşım annem bana demiyor ki hanım hanımcık ol zaten öyleyim. Annem bna demiyor ki saygılı ol zaten öyleyim. Annem bana demiyor ki sevgiyle yaklaş herkese güven zaten öyleyim. Haklıdır deme gözünü seveyim ya. benim hırçınlığım anneme basit sebeplerden değil. Hp baskalarını övdü . Ama onların iyi özelliklerini değilkötü özellliklerini anlatabildimmi
Soran+1 yılEvet çok doğru söyledin. Gözlerinin önündekini görmezler
Soran+1 yılTeşekkr ederim benimle konştğn için.
- +1 yıl
Hayır işte öyle olmuyo benim 2 ablam 3 kardeşim var annem şizofreni tamammı babamda yok suana kadar ne tür hastalığı olduysa hep ben ilgilendim hic bisey yaptırmadım anneme hep ama. hep kavga midem bulanıyor artık kavga da ben cok duygusal ve sessiz biriyim aslında beni bu hale getiren ablalarım. annem ve benden küçük olan velet kardeşlerim hep bencilce anlamak istedikleri gibi anlıyolar ablalarım rahatca yatarken ben ambulansta annemin yerine hastaneye gotürüldüm evet ben yatırdım hastaneye benim yüzumden gitti ama hastalığınn sebebi ben değildim ya da bununla. savaşması gereken tek kisi ben dehildim. onlar fosur fosur uyurlarken sabahlara kadar ağlayanda bendim ama yine suçlu benim benimmmm ve artık bıkmak bile yeterli değil olmek falan istiyorum
öncelikle ne olursa olsun o senin annen. Annene karşı mesafeli olmak yerine, ona güzel bir kahve yap ve konuşmak, dertleşmek istediğini söyle.. Sonra burada açıldığın gibi ona açıl. Tatlı dille konuş. Bağırış, çağırış olmadan sessizce yap bunu. Birileriyle kıyaslanmaktan hiç hoşlanmadığını ve bu durumun seni gerçekten çok yaraladığını söyle ona.
37 Yorumla
Soran+1 yılYa canım benim işte biraz önce konuştuk. Bana diyo ki sen taa onlara mı takıyosun . Takarım elbet hem aynı şeyleri hala yapıyor hem o çocukluğumda yaşadıklarımı benbiliyorum ve etkisini hala görüyorum. Kendime karşı bi özgüvensizlik bi eksiklik. Anne sevgisini alamıyorum ondan. Benim annemde kıyaslardı nolmuş diyo. Anlamıyo beni gram anlasa canım yanmıcak
- +1 yıl
benim annemde kıyaslardı ne olmuş lafı ne demek biliyo musun? benim annemin yaptığı doğruydu ve ben de doğru olanı yapıyorum demek :) Özgüvenini yitirme.. Anne ve babalar kendi olamadıkları şeyleri çocukları olsun isterler, çünkü çocuğu eseri olarak görürler :) Çocuğunun da ayrı bir birey olduğunu unuturlar ve kabullenmek istemezler :) kavga etmek yerine evt de geç ve cidden takma :)
Soran+1 yılBenim ailemin o kadar düşünceli olduğunu sanmıyorum ama bunu da denerim. Çoğu kez denedim yine denerim .
Soran+1 yılİnşALLAH canım inşALLAH. Çok sağl konuştuğun için iyi geldi
- +1 yıl
Bak sen demissin ki kendine karsi ozguvensizlik benimde ailem cok kotu ama bende tam tersi cok cesaret ve cok ozguven var ben sert biriyim benide hayat oyle yapti ben erkeklerle dovustumu bilirim dayak yedimi kac kere hastaneye kaldirildim annem uzulmesin diye ona soylemem annemin dusuncesi sen erkeklerle geziyorsundur...
Bendd sürekli annem tartışıyorum 18 yaşındayım okumuyorum evdeyim ev işleri yapıyorum her işi yapıyorum ama yibede yaranamıyorum ya yaptıgım işi begenmez laf eder kendi 4/4 lük insan gibi davranıyor sürekli hakared ediyolar haksızlık yaptıkları için dayanamıyorum karşılık veriyorum herkes bana cephe almış gibiler aynı her şeyi düzgün yapsam bile illa bir kusur bulup laf ediyolar. Valla bıktım sonu ne olur bilmiyorum küçükken sevgi görmedim anneme bir gün gidip ne yangından öpmüşümdür nede sarılmışımdır yapamıyorummmm. Çünkü ailenden görmedigin için yapamıyosun kavga ediyoruz ven saba yap diyo muyum diyo sonra o işi yapa. Agzına geleni söylüyolar offf off çok doluyum bu yazdıklarım yetmiyor içimi dökmeye bile
10 YorumlaBen de 24 yaşındayım annemle sürekli kavgalıyız benim ona olan mesafem doğduğum zaman beni istememiş. Ve bunu on yaşına gelince öğrenmiştim bu yüzden sürekli asabi ve kendimi ceza olarak görüyordum içime kapanık utangaçtım ne yaptıysam çevreye açılamadım bişeyler olunca hemen söyleniyodum iş yaparm annem illa bişeyler bulur beğenmez bende dayanamam kavga ederiz. Bu yaşımda bile kardeşlerim tlfonuma karışır bişeyler yapar kızar laf söylerim tabi her zaman suçlu benim evlilik nişan düşünüyorum önceden istemeyip şimdi niye istiyorum diye laf söyler bu acelen ne der sözlümün ailesiyle dalga geçer ve benim psikolojim hiç iyi durumda değil napcam bilmiyorum... 😫
30 YorumlaSelamlar, ben 28 yaşındayım. Gecen sene Ağustosta evlendim. Annemle kendimi bildim bileli tartışıyoruz. Üniversiteyi şehir dışında okudum ve bir daha eve donmedim. Ama sorunlar hiç bir zaman kesilmedi. Beni en çok yıpratan annem oldu. Neler yapmadı ne yaralar açtı bende anlatamam. Bugün olmuş iyi ki burda değilsin diyerek kalbimi kırmaya çalışıyo. Artık tepki vermek içimden gelmiyo. Psikoloğa gitmek istemiyo. Senelerce onlar yerine ben gittim. Sana da tavsiyem psikiyatr a git güçlü ol kulaklarını kapa. Azami zararla nasıl sağlıklı kalabilirim bu delilerin arasında de usanmadan. Dürüstlük önemli. Sevgiyle kal.
30 Yorumla
+1 yılannen senin cok uzgun oldugunu anlamali ona bunu hal ve tavirlarinla hissettir.
olaylari alttan al ve genel mutsuzluk halini fark etsin ve annenin iletisim halinde oldugu birilerine teyzen komsun vesaire bunlara deki annemle aram iyi degil lutfen ona empati yapmasini ikna ettirsinler
unutma o senin annen emin ol seni herseyden cok onemsedigi icin sıkiyor...14 Yorumla
Soran+1 yılArkadşım beni sıkmıyo kısıtlamıyo daha serbest bırakıyo. Bi aşağıdaki yorumlarımı oku lütfen. Ben bunu yaptım ama ben napmışım be dövermde sövermde diyo. Hep kendini haklı görüyo
- +1 yıl
okudum ve onerim su
evden kac 5-6 gun sonra geri gel bu kisa sureli farkindalik yaratacaktir ev halkina
Soran+1 yılYok daha neler hayatta öyle şeyler yapmam.
- +1 yıl
yapsanda bişe olmayacak aynı dertten müzdaribiz diyebileceğim tek şey şu annem ve babam ayrı olmasından dolayı yeri geliyor 3 sene birini 4 sene birini görmüyorum ikisini bir görmediğimde oluyor. Ama hiç bir özlem duyduklarını sanmıyorum. Artık ailenden kopma zamanın gelmiş. Çünkü ailen senden çoktan kopmuş durumda.
+1 yılBende Aynı durumdayım sürekli tartışıyorum. Sürekli bir baskı sürekli beni başkalarıyla kıyaslaması benim canımı aşırı derecede yakıyor. Bazen evden kaçıp gitmek istiyorum. Herkes geleceği için güzel hayaller kurarlarken, Yarının güzel olsun diye dua ederlerken ben yarınım için ölümü dua ediyorum hayattan yoruldum sürekli baskılar.
20 Yorumla
+1 yılbuda senin sinavin su dunyada... sen genede az sabret, okulun bitince is bulup yavas yavas uzaklasirsin... sakin uzme ve kotu soz soyleme... cahillik iste yaptikalri...
10 YorumlaAynı problem bende de var. Babam öldü keşke sende ölseydin babanla beraber diyor hep. Benim de yaşamaya pek hevesim kalmadı artık. Son noktayı nerde koyacağız bilmiyorum ama son noktada kendi sonumu kendim yapacağım sanırım. Hiç aydınlık değil.
00 YorumlaO kıyaslama asla bitmez biliyor musun? Sen her ne kadar ona yaranmaya çalışsan da o seni hep birileriyle kıyaslayacak ve kötü olan da hep sen olacaksın. Ben alıştım kabullendim artık. Hep kavga ediyoruz ama kurtulmak için çalışıp geleceğimi kurtarıp bu evden gitmekten başka çarem yok.
00 YorumlaBenimse annem aynı benim hep ezer büzer hep kendisi aklı ben hep haksız benim de hiç özgüvenözgüvenim yok mutsuzum hep tartışıyoz elalemin kızları hep mükemmel ben saf beceriksiz bana neler diyor dışarı çıktığımızda hep beni eziyo büzüyo küfür ediyo bana demedi laf yok iş yaparım beğenmez hep benieziyo
00 Yorumla
+1 yılbenim annemde öyle onun sayesinde hayatımdaki en sevdiğim şeyleri kaybettim artık sinemaya gitmem yasak bana beli bir miktar parada verilmiyor evden dışarı çıkmama yasak hepsi annemin bana her gün bağırması ile oluyor annem bana bağırıyor sonra babamın yanına gidiyor babamda onu alişverişe bırakıyor rahatlasın diye ama evde annemi üzdüm diye dayak yiyen ben oluyorum artık annem bana sokakata evde okadar çok bağırdıki her kez okula gitikten sonra ben çıkıyorum utancımdan...
00 Yorumlaebeveynlik her insana göre değildir.örneğin benim annem bu konuda mükemmeldir ama babamın olayı cok farklı,bu yuzden ben de ona olan bakış açımı değiştirdim,beklentilerimi değiştirdim,aslında bişey beklememeyi öğrendim.en acısızı böyle oluyo zaten.
13 Yorumla
Soran+1 yılEn azından seni anlayan annen var. Daha benim annem babamıda dolduruyo. Babamda beni yalnış tanıyo. Anneme sorsan o haklııdır.
- +1 yıl
Ah ah neden işte aynısı benim başımda hani neden
+1 yılis isten geçtikten sonra annem yasasaydıda ayağının altını öpseydim diceksin ama biraz zekanın gelismesi lazım biseyleri anlaman gerek zamanla olur oda insallah
07 Yorumla
Soran+1 yılŞükür zekamla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Karşımdaki kişinin yaklaşım tarzı bana bir adım gelseydi ben onun ayağının altını öperdim. Annedir sözüm yok bende anne olucam ilerde ama çocuğuma asla böyle davranmıcam
- +1 yıl
anlıyorum seni onun sana 1 adım gelmesine gerek yok 9 ay karnında büyütmüs yemini suyunu vermis bu hale gelmissin ama susup saygı gösterip minnet borcunu ödeyemiyosun bide haklıymıs giibi konusuyosun
Soran+1 yılDoğurup büyütmekle olmuyo kardeşim bunlar. Doğurup büyütüyorsan yedirip içirip besliyorsan. Evladını evladın gibi büyüteceksin. Dışardki insaları evladın gibi sevip kendi kızına hakaret etmiceksin. Kızının hep yanında olucaksın. Bana dışardaki kızların yapmamaları gerektiği şeyleri yapmamı istemiceksin. Bu mudur be annelik . 9 ay karnında taşısın beslesin ee bu kadar mı ! Beni nasıl büyüttüğünü bi ben bilirim bi ALLAH bilir. Sorumluluk alacaksın anne olacaksın.
Soran+1 yılEvladım diyip anne sevgisini göstereceksin ki ben bunu küçüklşüğümden beri görmedim sen neyden bahsediyosun. Ben hasta yatarken bana kalk artık be diye bağırdığını bilirim. Ben hasta yatarken hiç ilgilenmediğini bilirim sen ne diyosun ya
- +1 yıl
yazık yazık yazık kıyamam sana çokmu üzdü annen seni hakkını nasıl ödüyceksin o kadının?
Soran+1 yılALLAH ilk önce sana bi zeka versin diyorum sadece. Ben ne diyorum sen ne diyorsun ya. Anlamamak empati kuramamak bu kadr mı zor
- +1 yıl
Bende seninle aynı durumdayım hatta benim ailem daha bok babam desen ayrı kafa annem desen aynı senin anlattığım gibi gerçekten seni anlıyorum hak veriyorum
Sana çok farklı şeyle durumla aşağılayıcı yani gelmiyorsa şikayet etme anne sonuçta baktın olmuyor yolunu ayır
00 Yorumla
+1 yılZaman zaman oluyor öyle bende öyleydim bı dönem sonra ben biraz umursadim o biraz sakinleşti derken şimdi baya baya iyiz yani
00 Yorumla
+1 yılyaa başkalarıyla kıyaslanmak kimde yokki kafaya takmıycaksın aldırış etmişceksin. yani bunların anneni sevmemene neden olacağını pek sanmıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkes de olabilir ama benim annem çok fazla abartıyo. Tek bu da değil ki . Babamıda dolduruyo. Daha çok fazla şey aslında ama ..
Saçmalama şikayet etmek ne oluyor dünyadan ayrılınca kıymetini anlarsın her gününüz kavga olsun hep yani başında olsun
00 Yorumlaben de babama karsı sogugum ama severım kendısını su da var 2009 ekımınden berı konusmam kendısıyle neden dersen anlasamıoruz en ıyısı konusmamak ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle en iyisini yapıyorsun diyebilirim. Aynı evde yaşanmıyo yaşayamıyorum. Kendimi yıpratıyorum sürekli. Keşke benimde öyle bi imkanım olsa da uzaktan sevsem sadece..
Soran+1 yılBen sustuğumda da hakaretler yağıyo ama .. İlla bana onu duyuracak ya bağıra bağıra anlatıyo.
her gün kilom ile dalga geçip dövüyor. Bende aynısını yaşıyorum sadece yaptığımı anlatacağım. Odana kapan ve uyu yat kitap oku özledin mi sana ne yaptıklarını hatırla kendini üzme ben üzdüm sen üzme <3
00 Yorumlaaynı kız kardeşimin lafları oda 18 yasında senin gibi şeyler sölüyor galiba pskolojik bir sorun :)
011 Yorumla
Soran+1 yılAnnende kız kardeşine böyle mi yapıyor ..
Soran+1 yılAnnen burda haklı. Ama kardeşinle aynı durumda değiliz emin ol. Yemeğide yapaım temizliğide yaparım. Herşeyi yaparım sorun gerçekten bende değil.
Soran+1 yılAraba istemiyorum o gerçek anne sevgisini istiyorum sadce . Cıvık yapmacık olanını değil gerçeğini istiyorm
Soran+1 yılBiraz önce konuştk işte. Ama anlamadı yine. Bn bişiy yapmıyom diyo çıkıyo
Soran+1 yılDüzgün birisini çıkarır ALLAH karşıma inşALLAH da ..
Soran+1 yılyok öyle yalnışlar yapmm ALLAH kimsye yaptırmasın.
anne olunca annene hak vereceksin.mutlaka senin iyilşigin için birşeyler söylemiştir.
15 Yorumla
Soran+1 yılİyiliğim mi ? Söyliyim sana o iyilikleri ..
13 yaşındaydım benimle yaşıt kız arkadaşm vardı bakımlıydı makyaj manyağıydı giyinmesini kuşanmasını bilenlerdendi. Ama şimdi ortam ...
Sürekli bana yok o bakımlı sende bakımlı ol ama bakımlıdan kastı makyaj yap ! 13 yaşındayım !
O gitti kuzenim bak o şöyle bakımlı senhiç bilmiyosun lafları ya daha neler neler ya neresi iyliğim söyler miisn
Soran+1 yılBen üvey olduğumu çok düşünürdüm küçükken. Çünkü çocukluğum hiç güzel geçmedi. Hep o evden kurtulma isteğiyyle geçti ki şükür ne hata yaptım ne yalnış yaptım ama yine yaranamadım
Soran+1 yılAmin
bende de var aynı sorun en iyisi dört duvar arasında yapamıyorsan yurtta kal orda her imkan var zorlanırsın belki ama en azından seni kırıcak kimse olmaz devlet her imkanı sağlar senin için
10 YorumlaKEŞKE ANNEM OLSAYDI DA BENDE KAVGA ETSEYDİM. ANNELERİN KIYMETİNİ BİLİN.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGizli Kullanıcı bacı: peki bunları söylemesinin nedeni nedir. durduk yere başkalarıyla kıyaslacak değil herhalde
014 Yorumla
Soran+1 yılDiğer kızlar herkese karşı çok cana yakındır cencen çeneleri vardır ben nerde konuşmam gerektiğini bilenlerdenim o yüzden cencen olmalıymışım.
Diğer kızlar çok bakımlıymış makyaj yaparlarmış ama daha 13 yaşındayken söylerdi bana bunları ben bakımsızmısım.
Diğer kızlar diğer kızlar ...
Cevap sahibi+1 yıldiğer kızlar erkek arkadaşlarıyla buluşuyormuş bende mi bulaşayım anne dedin mi hiç. şimdi hak vermeye başladım sana ama işte şimdi oda başka şekil düşünüyordur. misal mervenin kızı çok bakımlıdır. annen bu merve ile konuşurken merve hanım hep kızını övüyordur, haliyle annende bunu kıskandığı için sana baskı yapıyordur. lakin yanlış birşey yapıyor orası ayrı
Soran+1 yılEvet aynen öyle. Bana dışardaki büyüklerim öyle sevgi dolu yaklaşıyorlar ki annemde görmediklerimi onlarda görüyorum ben. Gözünün önündeyim annemin ama o beni görmüyor dışardaki kızları görüyor. Dışardaki insanlar bile beni çok iyi tanıyor ama annem tanıyaamadı
Cevap sahibi+1 yılçok şaşırdım gerçekten. anladığım kadarıyla annen çok bakımlı gibi olduğunu düşünüyorum. sende diğerleri gibi olmdğın içn veya annen gibi olmadğn için sana böyle davranıyo ama sen doğrusunu yapıyorsun kardeşim, böyle olmaya devam et annen anlar bi gün hatasını... sevgilin olsa annende bnu bilse sana kızar mı?
Soran+1 yılEvet bakımlıdır. Erkk arkadaşm var biliyor bu konuda problm yaşamıyoruz. Uzun süreden beri olduğu için
Cevap sahibi+1 yılanlıyorum, katlanacaksın maalesef. dediğim gibi seninde kendisi gibi olmanı istiyodur. peki az bişyde olsa annenin dediğini yapmaya çalıştın mı
Soran+1 yılBi ara makyaj falan yapıyodum artık susması için. Ama daha sonra kapandım öyle makyaj yapmıyorum. Hoş gerçi annem kapanmamada karşıydı
Cevap sahibi+1 yıl:)) elinden geleni ypmışsın zaten.kapanmana karşıysa grçekten çok farklı bi durum yani annenide kötülemek istemem ama kızının kişisel haklarına helede dini boyutta ki haklarına müdahalede bulunmamsı gerekirdi. sıkma canını yav bu zamana kadar dayanmışsın biraz daha dayan sonra evlenir kurtulursun:=)
Soran+1 yılKendisi açık olduğu için epeyce karşı çıktı. Ama din konusunda hiç kimseyi ailemi dahi dinlemem. İsterlerse evlatlıktan reddetsinler. Evet dayanıcam gerçekten sağol konuşmak iyi geldi.
Cevap sahibi+1 yılkarşı çıkması normal yani kendinisi öyle alıştığı için =) işte bu yav helal olsun işte böyle dik duruşlu olmana sevindim=) sende sağol cevaplarıma karşılık verdiğin için
Soran+1 yıl:) Sağolasın gizli kullanıcı yüzümü de güldürdün
Cevap sahibi+1 yılsnde sağol gizli kullanıcı:=) şimdi gidersin bide güzel bi rüya görürsün=)
Soran+1 yılİnşALLAH :)
Cevap sahibi+1 yıl:) ) o rüya nin etkiside hiç geçmesin:)
+1 yılCanım senin yaşadıklarının aynısını bende yaşıyorum seni o kadar iyi anlıyorum ki ama bende hala çözüm bulamadım bulamıyorum. Sen ne yaptın? Buldun mu bir şey banada yardım et😢
00 Yorumla
+1 yılbir yan komşunun kızı ayşe gibi olamadın zaten.o buralara mı yazıyor derdini he buralara mı...
13 Yorumla
Soran+1 yılBu esprilisi.. Birde bunun çekilmez hali var .
- +1 yıl
bak bu her evde var.bizim evde de var orda da burada da.sen evlenip gidene kadar da olacak.annene nefret falan beslemeye kalkma katlan biraz daha derim ben ;)
Soran+1 yılElbet katlanıcam baska çarem yok. Çocukluğumdan beri katlanmışım yine katlanırım. Ama aşağıda yorumlarda yazdıklarımı okursan her evde olmadığını anlarsın diye düşünüyorum.
+1 yılBende aynıyım ben haklıyım ama onlar kendilerini haklı buluyorlar ve ne desekte anlamıyorlar bizi ben babannem de kalmaya basladim çünkü dayanamadım
00 Yorumla
+1 yılKizim sen ne gerizekali biseysin dovsede sovsede annen o senin kotulugunu zaten istemez katlanamiyomusta falanmista filanmis tam bir aptalsin
02 Yorumla- +1 yıl
canım diyor da kendine mi diyorsun. Annesi kötülüğünü istemese neden kötülük etsin? Aynısını sen yaşasan canım falan da demez direk isyan edersin ayy üff annem sövüyo. s diye. İllaha da küfrettireceksin sayın beyin özürlü arkadaşım. KIZ KATLANAMIYOR SENİN DEDİĞİNE BAK DAĞ BAŞINDA SAĞSAĞAN VUR BELİNE KAZMAYI
- +1 yıl
Canım değil ger. zekalı olacak o
18 yaş altıysan delete sığın değilsen bütyksen iş bul çık
00 Yorumla
+1 yılBende aynı durumdayım ama basabilirim bilmiyorum hep onlar haklı ben haksızım
00 Yorumla
+1 yılbende ediyorjm napalim kaderimz boyle alistiqq
00 Yorumla2 üç gün sadece istediği şeyleri yap
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendin olmalısın herzaman yoksa tanınamazsın
11 Yorumla
Soran+1 yılBen kendimim zaten ama onlar göremiyorlar ki. Sürekli kıyaslamalar sürekli ..
+1 yıldikkat et kendine.
00 Yorumla
+1 yılsafiye sen misin?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıledebilirsin
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kadına ve Aile Bireylerine Yönelik Şiddet Nedir?
Çocuk, eş, eski eş, yakın akrabalar gibi aile bireyleri arasında gerçekleşen; bireyin, fiziksel,
cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal veya özel alanda meydana gelen, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır.
Şiddete maruz kalındığında ya da risk altındayken başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar:
Şikayet ve İhbar İçin:
Danışma, destek, sığınmaevi/konukevi ve maddi yardım için: