Gizli Üye(36-45)+1 yılBir çok Kürt arkadaşım var.
Hepsi iyi niyetli temiz çocuklar.
Hepsini de kardeşim gibi görürüm.
Severim.
Ama sevmediğim Kürt varsa , bu topraklar da Kürtçülük yapıp, Kürdistan hayali kuran, apocu zihniyetten nefret ediyorum.
Bunların bu topraklarda hiç bir şekilde yaşamaya hakkı yoktur.
Hepsinin bu topraklardan sürülmesini, devlete , millete isyan edenlerin, silah çekenlerin hak ettikleri cezayı verilmesini istiyorum.
Görüldüğü gibi ülkemiz de her hangi bir Kürt sorunu yoktur.
Esas sorun bölücü terör örgütüdür.
Terör örgütünün ve sempatizanlarının eylemleri, konuşmaları, Türk Milletini tehdit edip kafa tutmaları nedeniyle ülkemiz de yaşayan tüm Kürtler de zan altında kalıp, ülkede bir Kürt düşmanlığı yayılmaktadır.
Gelmiş olduğumuz bu dönem bu düşmanlık tamamen tavan yapmaktadır.
Bu topraklarda bir Türk milliyetçilik, Türkçülük yapabilir.
Ama bir Kürt bunu yapamaz.
Bu haksızlık gibi algılansa da binlerce yıldır bu topraklarda olan, yaşayan, savaşan, can veren, kanını döken Türklerin hakkıdır.
Türkler hiç kimseye haksızlık yapmamaktadır ki Kürt, Laz, Çerkez vs herkes bu topraklara ekmek yemekte, iş adamı, sanatçı, milletvekili, bakan, başbakan , cumhurbaşkanı bile olabilmektedir.
Bu topraklarda yaşayan herkes Türk'ün koyduğu kurallara uymak zorundadır.
Uymayanlar, bozgunculuk yapanlar, Türk'e kafa tutanlar yaptıklarının hesaplarını er geç vereceklerdir.
Türk Milletinin hiç bir etnik köken ile sorunu yoktur.
Sorun yapan sürekli Türklüğü yok etmeye kalkan, aşağılayan, düşmanlık yapan, Türk'ün şanlı tarihini sindimeyip, kıskanan bir yığın it sürüsüdür.
Kürtler vatanlarına, Türk Milletine bağlı olduğu sürece rahata kavuşacaktır.
Zaten bu topraklarda rahatça yaşayıp zengin olmaları da ortadadır.
Ama Kürtçülük yaparak, Türk Milletinden toprak almak, gaspetmek gibi zihniyette olan Kürtler bunun bedelini ağır ödeyecekler.
İşte biz bu Kürtlere karşı düşmanız.11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
En İyi Cevaplar
Kurtuluş savaşında kimse türk - kürt kanadı yapmadı. Bir bayrak altında savaştı ve vatanı korudu. Hepimiz burada özgürece yaşşıyoruz çünkü hepimizin vatanı.. Tek bayrak doğru olandır ve buyuzdende tek bayrak altındayız. Apo ve benzerleri zaten ülke derdinde değil ki.. onlar amerika gibi Tc karıstıran dış güçlerin elemanları maşaları.. Kürtlerin yarısının pkk sevdası ne yazıkkı var.. diğer yarısının ise Tc sevdası ve baglılıgı ne mutlu ki var.. ama apo sevdalı olan bilmişlere sözüm. ozaman markeeten ekmek alıp yeme.. çünkü senin deden o ekmegi amerikanın köpeği ol diye cephede ölmedi. Bayrağın evladı ol diye öldü.. bu kısaca yazdıgım. diyecek sey çok.. Ayrıca Elazığlıyım , Türküm , anne tarafımda kürtler var..
00 Yorumla
uzun bir zaman aynı toprakları paylaştıktan sonra illaki bir takım anılar ve kaynaşmalar oldu. özünde her kesimin de milliyetçisi var ve onlar bir birine çok öfkeyle bakıyor. ben olayın insani boyutundayım. hatalar yapılır cezalar verilir vs. siyasetten arınabilirsek karşımızdakini kişiliğiyle yargılamak gerekiyor. ne mağdur göreceksin ne mağrur tabiyatına bakıp.
eğer biri güvenilmezse yalan söylüyorsa-ki genelde kötü özellikleriyle karşılaşınca yapılır-bütün mensubu olduğu grubu etiketlememek lazım. düşün ki bir odada çoğunluk esmer bir iki tane de sarışın var. onlar diğerlerinin yaptığını yapsa bir birine benzeyenler o azınlığı dışlar. tersinde de aynısı olur. bir gruba ait olma, kendini güvende hissetme ve bu güveni koruma adına ulusçuluk gibi şovanist duygular geliştiriyoruz. siyasette herkes bir köşesinden tutacak tabi. benim dediğim doğrudur diyecek. ama o filler tepişirken altta ezilen çimenlerden olmaktan öteye gidemiyoruz.11 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevaplardan
+1 yılSeviyorummmmmm cokkkkkkkk (kurt turk deilim)
12 Yorumla- +1 yıl
Ermeni misin kız?
- +1 yıl
Hayir kizilderili ym
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılHepsi bir değil tabiki. 12 kardeş olan kürt arkadaşım var. Doğuda askerlik yaptı defalarca operasyona gidip terörist avladı. Bir daha çağırsalar yine giderim diyor. Ama bu ülkeyi bölmek özerklik isteyen kürt sayısı toplamda daha çok. Böyle olunca doğal olarak pek sevdiğimi söyleyemem. Biz mantıklı söylemlerine isteklerine katılıyoruz onları kendimiz gibi görüyoruz ama öyle istekleri var ki kabul etmemizin mümkünatı yok. Onlar bizim hiç bir düşüncemize katılmıyor. Sanki azınlık olan bizmişiz gibi. Bu ülkede yaşıyor bu ülkede kazanıyorsun. Bu ülke sana yaşama hakkı huzur hakkı veriyor. Bu neyin isteği neyin zorlaması? Bu isteklerini başka bir ülkede dile getirseler bu kadar bile konuşturmazlar.
10 YorumlaSen zaten soru türünü TÜRKLER olarak sorduğun için ayıp ettin birkere bu bir. Ben 12 yıl kürt kardeşlerimle yaşadım. Şuanda çevremde can dostum adam gibi adam dediğim 2 insan var birisi kürt ötekiside arap :) Hayatımda gördüğüm en kaliteli en sağdık insanlar. Ama tabi bazıları var ki evlerden uzak.
13 Yorumla- +1 yıl
krdşm ben sadece bilgi almk istedim hani bakış açınız nedir yoksa benim ermeni çerkez laz zaza kürt türk yahudisiyle bir sorunum tıne rahatıım
- +1 yıl
canımsın :)
+1 yılne kardeşi arkadaş bırak yaa. insan öz kardeşine güvenmiyor bu devirde. sen kalkmışsın kardeşiz diyorsun. kardeşiz diyeceğine. pkk terörist de apo teröristbaşı de. ve bunların partisine oy atanlar pkk yı desteklemiyormu? neyse açtırma ağzımı. zaten kardeşimiz olan kürt türk benliğini bayrağını dilini kabul etmiş kürttür. bu arada cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz sizin yüzde 5 lik oyunuz belirlicek seçimi. rte yüzde 45 oyu var kayarsa sizden kayacak oy.
18 Yorumla- +1 yıl
bide rte yi cumhurbaşkanı yapın. düşüp bayılayım burada
- +1 yıl
İşallah erdoğan cumhur başkanı plur
- +1 yıl
nasılda işine geliyor dimi? adam türklüğü yok etti bayrakları indirdirtti kürtlere devlet kurdurdu. apo başbakan olsa bukadarını beceremezdi. bu arada desene hadi pkk terör örgütü diye. bak diyemiyorsun. sonrada kalkmışsın kardeşiz diye milleti kandırıyorsun. benim bildiğim kürtler delikanlı olurdu senin gibi kıvırmazdı
- +1 yıl
BN AKP yi tutuom ve benim kurtlugumu kimse yarglymz ayreten erdoğan o kdr calisma ynilok yspio ama size yaranamiyo ne zmn bu ülke basina kötü biri geçse anca o zmn anlcn erdoganin degerini
- +1 yıl
dostum bana laf oyunları yapma. kürtler diyorlarki özgürlük istiyoruz demokrasi isitiyoruz. açıkça ne istediğini söyle sana olur veya olmaz diyelim. özgürlükle kastettiğiniz türk bayrağının inmesiyse aponun ve pkk lı üyelerin serbest kalamsı ise. buna cevabımız bellidir. çok isitiyorsan kürdüstanda yaşayabilirsin. elindeki tc kimliğinide bırakmayı unutma.
- +1 yıl
Kardeşim ben isteğim bayrağın inmesi ddeğil isterim göklerde dalgalansin hher zamanki gibi eyer bir kurt ülkesi olsa orda yasamak isterdim çünkü artık türkler kürtleri düşman olarak görüyor ayreten korkma ülkenizi yemeyiz
- +1 yıl
Ulan gidip bdp ye yuzde 5 kesim oy atiyor bu bdp de apacaik pkk yi destekliyorsa. ulkeyi karistiyor. hangi dinde neci o, dugunuz belli olmuyorsa. nasil sevsinlerr kurtleri. neyse daha soylenecek cok sey varda sorun almayalim basimiza. tc yi kabul ediyorsan kalirsin ulkede yok kabul etmiyorum dersen kimligi birakip kurt devletine gecidiriiz sebi. hatta bana kalirsa doginun bir kisminida kurtlere versinler gitsin. yeterki soylarimiz karismasin.
Kürt Türk ayrımını geç. Hiçbir ırk için bir üstünlük doğru değildir. Hepimizi yaratan Allah.. Sende Allah'ın bir kulusun bende.. Kimim ki kime üstünlüğüm olsun.. Kürt bir sevgilim oldu bana çok şey öğretti. Allah razı olsun. Kısacası insanları o ırk bu ırk demek yerine düşüncelerine insanlıklarına göre sevmek taraftarıyım
20 Yorumlatürk kürt gürcü... bunlar türkiyeyi bölmeye çalışan insanların yaptığı ayrımlar. türk bayrağı altında yaşayan herkes Türk Milletinin vatandaşıdır. kürtlerin tamamı bölücü terör örgütü mensubu değil. bayrak indirme olayını hatırlayınız, kürtlerin buna karşı yaptığı eylemi unutamıyorum. kendi adıma konuşayım, bölücü terör örgütüne mensup hiç bir kişinin bu toprakların ekmeğini yemesini istemem. ama bayrağıma saygı duyan, toprağıma emek veren Türk Bayrağını tanıyan herkes kardeşimdir.
10 YorumlaAhmet Kaya misali bir Türk ırkçısına karşı kürdüm ve bir kürt ırkçısına karşıda Türküm' . Hepimiz kardeşiz arada bozuk insanlar çıkıyor tabi ki şimdi bütün kürtler Ahmet Kaya gibi adam gibi adam mı? Tabi ki de değil bu her ırkta var ama ayrımcılık yapmam, yapamam buna hakkım yok. (Kürt değilim arap alevisiyim buarada).
22 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle. https://www.youtube.com/watch?v=R1arUO-VaSo şunu izle de artık bir çenenizi kapayın rahat bırakın şu adamı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürtler tam bir ırkçı bdp partisi kürt aşşa kürt yukarı başka savundugu hiç bişiy yok aslında avrupada böle ırkçı partiler in kurulması yasak bizimde yasal bir düzenlemeyle kapatmamız lazım bu partiyi.. bayrağa düşmanlar devletin polisine vatandaşına saldırıyolar halk otobüslerini yakıyolar devletin yollarına çukur açıyolar yani binlerce örnekle zarar veriyolar ve kaçak elektrik de kullanıyolar yani külliyen zarar bu devlete şimdi sizin hakkınızda biz ne düşünelim?
622 Yorumla- +1 yıl
bende açıkcası boş deilim size karşı
Cevap sahibi+1 yıldevletle kimse başa çıkamaz hiç kimse kusura bakmasın şimdi yani devlet istese kuzu gibi mee letir inim inim inletir daha önce yapmadımı 80 darbesinde sağını solunu mahvetti adamlar nasıl tırstıysa bir daha sağ sol diye mevzu çıkaramadılar şimdi istese bu kürtleride dana gibi böğürtür ama yapmadıgından böyle.
- +1 yıl
Türkler sizin rahatlığınız için elinden geleni yapmaya çalışıyor sen de tutmuş size karşı boş değilim diyorsun. Türkiye'ye zarardan başka bir şey vermiyorsunuz. Tüm kürtleri katmıyorum tabi araya.
Cevap sahibi+1 yılyok be dindar efendi kürt çok onlara değil bu sözler ve onlar kendilerini biliyo zaten
- +1 yıl
ama terbiyeli konuş lütfen bak ben senle ölçülü derece konusuom ben türkleri dana gibi bagırtıcam dersem hoşuna gidermi?
- +1 yıl
Bu hainle polemiğe girmeyin. Adam vatan haini. Eziklik psikolojisi içinde ne yapsın keko işte. Türklerin düşüncelerini merak ediyormuş. Lan sizin gibi hırboları mı sevecez? Hayatımda 7-8 kürt tanıdım inanın 1 tanesi dışında hepsi aynı bok. E ben neyini seveyim bu kekoların.
Cevap sahibi+1 yılbağırtamassınız ki zaten olum bak tarih kitaplarına türk milletinin en az 100 milyon şehidi vardır binlerce yıllık milletiz haritayı al önüne bak şöyle bir sibiryadan mançuryaya altaylardan tunaya her taa fas tan hindistana balkanlara her yerde olmuşuz biz kimseden çekinen bir millet deildir türk milleti peygamberin övdüğü millet türk milleti kuran ı kerimde ayetlerle işaret edilen bir millet türk milleti
Cevap sahibi+1 yılaykutantalya07 hepsini katmak yok benim anamda kürt bak ama tek kelime kürtçe bilmez Ankara doğma büyüme ama bizim sözümüz pkk ve yandaşlarına
- +1 yıl
Seni tanımak istiyorum gizli kullanıcı.
- +1 yıl
Ben de onu diyorum yüzde 80'i aynı. Yüzde 20'lik kısmıyla benim de sorunum yok...
- +1 yıl
kardeşim bu keko sana hasta değil ayrıca şu an yorum atıgın yer bu kekonun paylaştıgı soru hadi uza çık sorumdm bir soru sordum hemencik yok kürt haindir sana ne diyom düzgün konuş mesafeli konuş ben sana bişemi diom da bana laf ation
- +1 yıl
sende haritayı aç ve girilen savaşlara bak ve türk ve krütün 1000 yıldır yaşadıgını aklına sok nasıl yani düsünüon sen türk savaşa giderken kürt oturup izledimi? ulan anla şunu türk kürt kardeş bu kdr
Cevap sahibi+1 yıltürkiyede yaşayan herkez türktür zaten kürt diye ayırmıyoruz biz ayıran sizsiniz türk diye bdp pkk bunu yapan ve bizim istemediğimiz kişiler pkk lılar bunu adınız gibi biliyosunuz yoksa türk bayrağına istiklal marşına saygılı olan devlete devletim diyen hangi kürde ayrım yapılmış bir sürü bakan vali genel müdür asker var zaten ayrım olsa adam vali olabilirmiydi düşün bak adam vali ve kürt bir ilin en büyük adamı herkez önünde ceketinin düğmelerini ilikliyo
- +1 yıl
ben hiç türk kürt ayrımı yapmadım yazdıgın ilk cevaba bak sonra konuş
- +1 yıl
sen şu an yazdıklarını iyi oku ve seviyeni ölç :)
- +1 yıl
ulan sen sesiz kalmıyonmu söle katliamalrı karşı ne yaptın? peki bana zilan katliamını anlt bilgin var mı peki bunu iyi oku 18 köyden 47.000 köylüsü[16] Ermeni araştırmacısı Garo Sasuni'e göre, 5.000 kadın, çocuk, ve yaşlının öldürülmüştür,[17] Ekim 3, 1930 tarihli Berliner Tageblatt gazetesi ise, Türkler, Zilan bölgesinde 220 köyü imha etti ve 4.500 kadın ve yaşlı katletti şeklinde aktardı.[18] Sovyetler Birliği Bilimler Akademisi ise, Zilan Bölgesi vadilerinden birinde 1.550 kişi kesildi, Erciş bölgesinde 200 köy yakıldı, Patnos sahasında yakılıp yıkılmayan tek köy kalmadı, Türk askerleri, Kürtlerin hayvanlarını da alıp aşırdılar. şeklinde aktarmaktadır.[19]
- +1 yıl
nedense hep yanlış anlıom neyse zaten bende o kzıa yazmıştım :D
- +1 yıl
ne bilim öyle yazıom on parmakla
+1 yılKürdüm ama Türküm diyip Türk, Kürt ayıran bölücü vatandaşlardan daha çok korurum vatanımı. Kardeşi kardeşe kırdıran insanlardan nefret ediyorum. Hepimiz bu ülkenin temel taşlarıyız. Bölünmemiz mümkün değil. Böyle olmasını isteyen, bunun için çabalayan tüm pisliklerin Allah belasını versin.
11 Yorumla- +1 yıl
Her Kürt senin gibi olsa sorun olmicak ama değil işte.
+1 yılKürtlere karşı aşırı nefret duygum vardı. (Bazı bölgelerinkini tenzih ediyorum) samimiyeti yakaladığım bir arkadaşım oldu tüm düşüncelerimi değiştirmişti. Kürt mü iyidirler diyebiliyordum.
Sonra bu insanın gizli bir hesabını buldum derken paylaştıkları yıktı beni. Ben vatanıma bağlı bir Türküm. Hiçbir şekilde ayrı devlet düşüncesini, faaliyetini kabul edemem. Bu sebeple yine eski net tavrımı sürdürüyorum.111 Yorumla- +1 yıl
Hepsi aynı bunların bacım. İçlerinden 1-2 tane çıkıyor o da çok istisna. İnanma bunlara. Bu soruyu soran keko da eziklik yaşıyor işte. Araştırsan bu da haindir.
- +1 yıl
Bak ben kurdum adam bana böle diyo BN desem türkler jaindir kalestir hmn hesabimi kptr ks?
- +1 yıl
Türkler hain olmaz da ondan be kekom benim... Bizi kendinle karıştırma.
- +1 yıl
La küfür etmek istemiom urucluyum varya senin suratını sagitcm suratina kezap sokecem sn dur
- +1 yıl
Kekom benim ezik kekom Hiç bir zaman Türkler sizi sevmeyecek vatansız kekolar sizi :)
- +1 yıl
ya tartışmayı keser misiniz? zaten canım burnumda!
- +1 yıl
Niye ne oldu ki canin burnunda
- +1 yıl
sinirlerim moralim alt üst. gelmiş yorumum altında çatışıyorsunuz. gidin ötede kavga edin Allah Allah ya.
lütfen yorum yapmayınız. - +1 yıl
Sen kime keko Diyon ln kürdüstan bayraginin altındaseni...
- +1 yıl
ne diyorsun gerizekalı?
- +1 yıl
@aykutantalya07 ulan man kafa seni türkler hain olmazmış 15 temmuzu götünden mi cikardin fetö senin kardeşin senin ırkın değilmiydi o generaller o albaylar türk tü hepsi ulan senin gibiler karsima cikmiyorki 5 yillik dayak atayim
Bana iyilikleri dokunanlar da oldu, hakk etmediğim halde kötülük yapanları da. Kürtün ortası yok, ya iyi, ya da kötüdürler. Orta birini bulamazsın, yani ne kötülük, ne de iyilik etmeyeni.
Ama yinede iyileri daha ağır basmış ki, 6 yıl önceki kız arkadaşımı ara sıra rüyamda görürüm. En son 2 gün önce gördüm10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmerikadaki zenciler gibiler bazı kürtler. Yani şöyle ki birbirlerini ayırırlar biz kürdüz mutluyuz süperiz gibisinden ama türkler onlara bişey deyince siz bizi ayırıyosunuz hani kardeştik derler. Genelleme yapmıyorum ama tanıştığım çoğu kürt böyleydi. Kürtüm gurur duyuyorum deyip ben de türküm gurur duyuyorum deyince hani kardeştik niye kürt türk diye ayrım yapıyosunuz dediler bu da sinir bozucu.
14 Yorumla- +1 yıl
Kürtler ile zencileri bende kıyasladım.
Zenciler yıllarca köle olarak görüldü, beyazlar ile aynı otobüse bile binilmedi, bir çok haklardan mahrum bırakıldı.
Oysa Kürtler Türklere ait hangi hak varsa onlara hatta daha da fazlasına sahipler.
Diğer yandan zenciler toprak, özerklik, bağımsızlık talep etmiyorlar.
Devlete, millete silah çekmiyorlar.
Öğretmen. çoluk, çocuk, kadın kız katletmiyorlar.
Zenciler ile Kürtler arasında kıyasladığımda Zenciler iyi niyet bakımından açık ara öndedir Kürtlerden.
Tabi Kürt derken hangi Kürtlerden bahsediyoruz bölücü terör örgütü sempatizanı, apocu hainlerden bahsedioruz.
Aslında bunlara Kürt bile demememiz lazım çünkü bunlar tüm Kürtleri temsil etmiyorlar.
Ama öyle göründükleri için ülkemizde yoğun bir Kürt düşmanlığı tavan yapmış durumda.
Tüm Kürtler pkk'lı mı?
Değil.
Yaklaşık 15 milyon Kürt'ün kaçı pkk yı destekliyor?
Bizim hatamız hepsini pkk'lı görmek.
Ama Kürtlerde pkk'ya karşı ayaklanmalılar.
Yoksa bu ateş onları da yakar yani. - +1 yıl
kardeş k. b okuyamam çok uzun
Cevap sahibi+1 yılBen okudum gayette mantıklı yazmış tebrik ederim
- +1 yıl
krdş ondan şüpem yok sadece uzun yazı okurken sıkılıom
ben zazayım "müminler" ancak kardeşlerdir ayetini ilke benimsemiş bir müslümanım... Türklerinde Kürtlerinde faşistlerine lanet olsun... bunun dışında halk olarak türkler ve kürtler birbirine çok benzer kimse kabul etmese dahi bu böyledir... + +yı iter ilkesinden ötürü birbirine benzedikleri için pek anlaşamazlar
20 Yorumla
+1 yılkürt faşistliği yapıp ''apo'' diyen adilerden nefretinde ötesinde haz edemem.
kuyuda köşede vatan'a hainlik yapmayan kaldıysa ne mutlu diyeceğim. Ki onlar kendilerine kürt demezler, ben Türkiyeliyim demeleri gerekiyor. Ben bir türk olarak düşüncem bu.40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılWalla bu soruyu sorduysan gelecek eleştirilerede açık olmaya bileceksin.
Kürtlerden nefret ederim. Bana göre hepsini tek tek öldürmek en büyük kurtuluş olacaktır.
Arada iyileri illaki vardır 3 - 5 tane ama yapacak bir şey yok. Kurunun yanında yaş da yanar...21 Yorumla- +1 yıl
kardeş bak başlıgı iyi oku ben bu soruyu açtım ama lütfen hakaret etmyn duzgun yzn diom kimisi çıkmış dana diyo hala hala bu ne
kurt arkadaslarim var severim de bir telefonla gelirler yardima. benim nefret tek sey yasadigin yere ihanet etmektir ister turk ister kurt ister laz ol ihanet etmeyeceksin olmadik seyler uydurmayacaksin esitlik (ki ben esitlsizlik goremiyorum) istiyorum derken bizim degerlerimize saygi gostereceksin bayragi indirip apo diye bagirmayacaksin doguyu kurdistan gostermiceksin
20 Yorumla
+1 yılRizeliyim. laz kürd amcaoğludur derler.
ağrıda kaza yaptım ilk koşan muşlu arkadaşım oldu.
yolda tekerim patladı yardıma koşan kürt dostlar oldu.
bizim halk olarak kimseyle derdimiz yok. zamanında sağcılık solculuk oyunu ile bizi bölmeye çalışanlar, bugün türk-kürt ile bölmeye çalışıyorlar.
OYUNA GELMEYİN !20 Yorumlabenim bir skıntım yok iyi bilirim çoğunu akrabalık bağlarımızda var benim için önemli olan din kardeşliği e her toplumda ırkta olduğu gibi iyiside var kötüsüde var sevmediğim kişilerde var ama genel olarak severim eniştem ve yengem kürt bircokta arkadasım var
02 Yorumla- +1 yıl
bende öyle devleti zarara sokanı sevmem ama her insanın ın iyisi be kötüsü olur
Bu ayrımı bize aşıladılar Kürt müş Alevi miş çerkezmiş bizim bir sorunumuz yok bizi cekemeyenler var biliyorlar bizi bize bıraksalar dünya diz çöker önümüzde ezanı Muhammed okunduğunda müziği kapatıyorsan mezarlıktan geçerken bir fatiha okuyorsan gerisi hikaye
10 Yorumlabenim doğup büyüddüğüm mahallede arap bir tek bizdik ben 13 14 yıl annemler 20 yıl kaldı orda ama bir kere bir zaararlarını görmedk hep sıcak samimi davrandılar ynmzda asla kürtçe knşmazlardı trkçe blmeyenler knşurdu sadece.. çok iyi insanlardı benim arkadşlarımın daa çoğu kürt çok iyi insanlar biraz siyaset konsu açıldı mı kmseyi tanmzlar hepsi bu =)
20 YorumlaTürk Kürt kim abi ya daha önce varmıymış böyle bişey Müslüman mısın gardaş yeter Türk Kürt Arap o bu şu hiç farketmez bence hertürlü milliyetçilik ayaklar altına alınmalı çünkü şimdi ne tam Türk ne Kürt kalmış adama soruyorum nerelisin Kürdüm diyor anası ordulu babası antepli. Zaten Türkçülük Kürtçülük yani milliyetçiliği çıkaran İslam'ı bitirmek istiyenler bu yüzden eski deyimle gevur işi diyorum geçiyorum.
00 Yorumla
+1 yılIrk üstüne yorum yapmak ATATÜRK milliyetçiliğine sahip insanlara düşmez ancak "kürtlerin" genel davranışlarına baktığımda ırkçılığın dibine vurmuş durumdalar, davranışlarını ve düşüncelerini beğenmemekle birlikte, amerika, rusya, suriye vs. gibi güçlerin de maşası olmayı kendilerine nasıl yakıştırıyorlar anlamıyorum, güçlü nerdeyse onun yanındalar. (Toplum açısından konuştum bireysel olarak yorum yapamam insanı ırkı değil seçimleri iyi ya da kötü insan yapar)
10 Yorumla
+1 yılCok kurt arkadasim var kanka
Ben lazim ve bazi kurt arkadaslarim akrabalarindan daha yakindir bana
Ama bazilarida var icinde kin nefret var
Bazilarinda vatan hainligi var bunlari genellikle doverim
Ozetlemek gerekirse her toplumdan yavsak cikiyor o yavsaklari saymazsak ayrim yapmiyanlar kurdistan diye tutturmiyanlar gardasimizdir10 YorumlaAile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Yaradilani severim yaradandan ötürü. Kurtler oldukça mert insanlardir. Sevmediklerim bu butunlugu bozmak isteyip surekli propaganda yapmaya calisan, anarsi cikarmaya meyilli olan insanlar. Kürt Turk farketmez.
10 Yorumlademokrat bir ülke demek bir kürde ne mutlu türküm dedirtmektir bune saçmalıktır kürtleri türklerden çok severim bizimkiler yalancı güvenilmiyor adam gibi bir kürt ölümede gelir seninle dostluk vardır sırdaşlık vardır misafir perverlik vardır paylaşmak vardır bu aradada 7 ceddim türktür safkanım elhamdülillah soyuma yabancı karışmamıştır.
03 Yorumla- +1 yıl
çelişkini yesinler hem diyosun Kürt vatandaşlar Türk vatandaşlardan daha sadık bilmem ne , hem de diyorsun sülalem Türktür ve Allah'a şükür soyuma yabancı ( kürt , laz , gavur vs artık neyi kastettiysen) karışmamıştır diyorsun hımmm
- +1 yıl
Ulan ülkenin cogunlugu melez 😂 saf türkmü kaldi türkiyede
Kardeş ben şunu anlamıyorum ya bende yaşadım kürtlerin içindede siz diyosunuz ya yok Türkler milliyetçi faşist flan senin için söylemiyorum genel olarak niye hep böyle millet soruları sizden geliyo yok şumusun bumusun araplar şöyle şunlar böyle ırklara bu kadar takıntınız niye
00 Yorumlaher kürt kötü değil ırkçılığa karşiyim ama bayrak indirme olayını unutmadım malesef kürtler en kolay kandırlıan kardeşlerimiz özgürlük bahaneleri gelip geçicidirr kürdistan kuruldu diyelim direk amerika israil çökücekdir bunların biraz kürtleri görmesi lazımm çoğu insan artık kürtleri sevmez hale geldi kürtmü uzak dursun diyorrr
10 YorumlaKürtlerin yaşam tarzları benim öğrendiğim tarza pek uymuyor, yani yaşantı olarak zıttız. Yalnız samimi olduklarını ve insanları gerçekten çok içten kucakladıklarını biliyorum.
30 Yorumla
+1 yılTürkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka Türk milleti denir. Ben bu ulkede yasayan herkesi bir görüyorum. Bölücüleri sevmiyorum sadece. Her milletin iyisi de kotusu de vardır. Ulus yapıyı savunuyorum bu yuzden Kürt ayrımı yapmıyorum :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİyi olanları gerçekten çok iyilerdir. Çokta sevdiğim insan vardır.
Ama pislikleri de çok pisliktir kaçacak delil ararsın.. herkesi bir tutmamak lazım. :)15 Yorumla- +1 yıl
Herkes böle diyo ya iyisi çok iyi kötüsü çok kotu
- +1 yıl
Bu yanlız kürtler için diğerleri için de geçerli :)
- +1 yıl
Ayn ya sadece kürtler icinngecerli değil baziları takmis kürtlerin hepsi PKK lo
- +1 yıl
Alakası yok. Pkk gene kürtleri zorluyor. Onların çocuklarını kaçırıp dağa kaldırıyor..
- +1 yıl
Gelde cahilere anlt anlamiolar ki
kürtleri sevmiyorum ama saygı gösteriyorum ayrımcılık yapmasamda uzak durmaya çalışıyorum ama bazı kürtler iyidir ayrımcılık yapmamak gerekir ama ne olursa olsun çok yakın dost olmam çünkü farklı dünyaların insanlarımış gibi geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Sen tuhaf birisin eminimki böyle düsünen kürtlerde vardir bu sebeple bu ülke hiç bir bok olmaz ayni ayni gidip gelir zaten dünya düşman türkiyeye içeriden bir savaş cikmasini bekliyorlar ciktigi an direk savas bizlerde onlarin ekmegine yag suruyoruz nedense ki ic savasta ciksa buyuk cikar 20 25 milyon kürt onlarla evli 2 3 milyonda türk aile var yani türkiye hapı yutar ki yazik bu ülke kanlarla kuruldu oyunlarla bozulmasin
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanda kürtmüş türkmüş lazmış gibi ayrımlar yapmıyorum. Adam gibi adamsa karakteri düzgünse kürdünü de severim lazını da. Yok karakteri düzgün değilse kürtte olsa türkte olsa söverim.
11 Yorumla- +1 yıl
çok dogru
Ben türk kürt laz falan filan die asla ayrım yapmadım cünkü her ilin iyiside var kötüsüde bizim için nereli oldugu değil herzaman insanlık önemlidir cünkü insanlık ölüyo
01 Yorumla- +1 yıl
adamaın dibisin böle cevaba can feda
Türkün de Kürdün de ırkçısını, milliyetçisini sevmem ben. Hepimiz aynı toprakların insanıyız, hepimiz aynı iktidarların haksızlıklarına maruz kalıyoruz. Halklarımız kardeştir.
10 Yorumla
+1 yıltürk kürt diye ayrım yapman bile ahmaklık kardeşim biz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız bizi böyle ayıran şerefsizler utansın şimdi şöyle terör örgütleri (pkk vs) kendilerini kürt diye tanıttıkları için doğal olarak ön yargılı davranıyoruz ve kürtlere olan sempatimizi kaybediyoruz malesef. oysa kürt denilen sadece bir ırktır sonuçta insan insandır emin ol benim isteğim ırk olarak değilde birey olarak değerlendirilmektir :/
10 YorumlaBen aslen Kürdüm. Türküm de sonuçta türkiyede yaşıyor ve Türkçede ana dilimim gibi konuşuyorum açıkçası türk ya da kürt ayrımı bende sadece dilin farklı olması. Aynı din aynı ülke aynı kültür bakış açımız bile aynı. . her kürt ya da türk iyidir ya da kötüdüdür diyemeyiz bu insana bağlı bir şey önemli olan yaşadığımız yere ihanet etmeden yaşamak Ben önce türkmü ya da kürtmü diye bakmam önce insanmı ona bakarım ve herkes için önemli olanda budur.
00 YorumlaKürtler en azından batılılar gibi meshebi geniş namusuz değiller , Kürtler adam gibi adamdır cesaretlidir gözü pektir kimsedende korkmaz , batılı KIZLAR VE ERKEKLER 5 KURUŞ ETMEZ BATILI KIZLAR ORSPDUR ERKEKLERDE NONOŞTUR zorunuza da gitse bu bir gerçektir böylede sürecek
17 Yorumla- +1 yıl
Evet kürtler çok namusludur. Her yerde karı satarlar pezevenkliği meslek edinmiş durumdalar, analarını bacılarını karılarını kızlarını başlık parası adı altında ona buna satarlar buda ticarette ne kadar ilerlediklerinin göstergesidir...
O kadar namusludurlar ki; kardeşleri öldüğünde yengelerini koyunlarına alıp sikecek kadar namusludurlar :)))
O kadar gözü pek cesurlar ki 15-20 kişi bir araya gelmeden kimseye kafa tutamazlar...
Öyle delikanlılar ki bomontideki travestilerin alayı kürt :))
Kızları o kadar akıllı,3 kuruşluk hediyeyi görünce hemen altına yatıyor erkeklerin...
Arada namuslularıda çıkıyor... Namuslu dediklerimde kokudan yanına yaklaşılmayanlar bildiğin bok kokuyorlar - +1 yıl
Bir kürt bana kapanmamı söyledi aynı zamanda anal gibi iğrenç bir şey istedi birde namussuzluk değil dedi
- +1 yıl
Okuman var mı senin * koduğumun he le lo su :))))
- +1 yıl
la keko ben bağcılarda esenlerde yürürken kürt kızlar niye beni takip ediyor o zaman ha? Sen Kürtlerin yüz karası bdpli teröristsin
- +1 yıl
@Maxpentetrasyon bu güne kadar sayisiz türk kızı si k tim simdi onlar namuslumu oluyor eger namus buysa tüm herkes namuslu o zaman senin bakis acina so k ayim senin gibiler beni dahada sogutuyor bu ulkeden ulan vatan icin olurum diyorum ama sizi gordukce icim aciyor ha bu arada ülkuculer tekmi saldiriyor ulan 10 15 kisi 1 tane kürte saldiriyorlar türklerle bir alip veremedigim yok kardesim cogu beni kardes goren benim kardesimdir zaten gecenlerde ülkucun ag zi na sictim korkudan b o k ediyordu altina yuzu dagildi kendini tanimaz halde geldi benim yanimda 15 kisimi vardi ben tektim ama onlar toplu haldw 1 kisiye saldiriyor boyle ulkuculerin ya ha ulkuculeri severim ama boylelerinin alayi fason gö t
benim arkadaşlarımın çogusu kürt şimdi kötü olanıda var ama biri kötü diye hepsini kötüleyemezsin
çoğunu sevmiyorum ama iyileride adam gibi adam oluyor
hiç bir ırka genelleme yapma hepsinin iyisi vardır kötüsü vardır00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle aşağılayan beyinsizleri gördükçe tepki göstermelerine hak veriyorum. Kendini Rus kızlarının yanında küçük görüyormuş hanfendi, bir de Rus kürdü gibiyim diyor. Bak bak www.kizlarsoruyor.com/.../q1435593-ailemizdeki-4-rus-gelinide-cumartesi-aliyoruz-sizdeki-bu-rus-meraki
00 YorumlaAslında ayrım yapmayı sevmem çokta kürt arkadaşım var ama son yıllarda iyice dengesizleştiler bölücülük konusunda o yüzden hepsini kapsamamak suretiyle sevmem
00 Yorumlaseverim kürt arkdaslarmda var sonucta onlarda insan. ama şu ülkeyı bölmeye çalısanlar yüzünden kürtlerin adı lekelendı ama hepsi aynı değil işte bunu anlıyamıyolar.
10 Yorumla
+1 yılvalha iyi hoşsunuz hata severdimdee ama bazı seyleri gördükteen sonra kant gtrdım bunların hepsi aynıı diyee
23 Yorumla- +1 yıl
hepimiz akrdşeiz dıyorlar kurdıstan zöerklik dıyolar en safı en temizi bile özalan dıyor dugunelrınde gelınelre damatlara kac kurt dugununde gorduysem kurdıstn bayragı sımgeleyen bez bağlıyorlar dha sayımmı
- +1 yıl
hıhı ay yıldızaa kurban oll !
Valla Dostum Kürdü Türkü Birdir Sonuçta Hepsi İnsan Türk'ün içindede Ahlaksızı var Kürdün İçindede Var Yeterki Adam Olsun
00 Yorumla
+1 yılbenim kürtlerle hiçbir sorunum yok sadece düşündüğü yanlış fikri savunup bunu kürtlüğe bağlayıp temiz kürt halkını yozlaştıranlarla sorunum var. yoksa insan ayırt eden biri değilim ^^
10 Yorumla
+1 yılistediğin kadar mükemmel ol, istediğin kadar iyi ol karşındaki insan seni kürt diye çerkez diye laz diye türk diye sınıflandırıyorsa o insana hiç birşeyi ispat edemezsin, kişi kendini bilmeli, gerisi teferruattır
10 Yorumla
+1 yılBişey düşünmüyorum, dolayısıyla kürtler benim kardeşimde değil
24 Yorumla- +1 yıl
ben seni kardeş olarak görüyom
- +1 yıl
Ben görmüyorum kusura bakma
- +1 yıl
canın sagolsun
- +1 yıl
Görmeyebilirsin ama sen ve senin gibiler böyle yaptikca ülkenin sonu içler acısı olacak dunyanjn gozu ulkede bir ic savas ciksada siksek burayi diyor amerika fransa almanya ingiltere rusya yani sende onlarin ekmegine yag surmeye devam et bakalim ne sen kalirsin ne de ben ikimizde ya r ra gi yeriz haberin olsun ha kararina da saygi duyuyorum sevmeyebilirsin normal.
devlet ve sermayenin peşinden giderseniz düşman olursunuz.. birbirinize insan olarak bakarsanız dost olursunuz..
20 Yorumla
+1 yılNefret ederim çünkü yüzde 80'i hain oluyor. Benim ülkemi bölmek isteyen yaratıkların neyini seveyim.
218 Yorumla- +1 yıl
krdşm bk bunu iyi düşün dünyadada binlerce ülke var neden hep müslüman ülkelerde sorun çıkıyor? sana soruom işte bu bir oyun bölmeye çalısıolar kyoksa kürtün türkle türkün kürtle bir sorunu yok
- +1 yıl
Benim kürtlerle sorunum yok bölücülerle sorunum var. Dediğim gibi 10 kürt'ten 8'i bölücü.
- +1 yıl
yanlışsın tarihi ni artır
- +1 yıl
Haha adam bana tarihini arttır dedi ya la :) Sen neyin kafasını yaşıyorsun keko?10 kürt'ten 8'i bölücü olmasa neden bdp denen pkk partisi 9-10 ili kazanıyor? Kürtlerden nefret etmemin nedeni de bu işte. Büyük çocunlugu hain.
- +1 yıl
Kardeşim keko sana hasta değil cevap atigin yer bu kekonun sorusu ayretin ben terörist değilim şu maddeleri iyi oku
1 BN bdp yi değil AKP yi tutuom
2 kürt türk kardes
3 seviyeli konuş - +1 yıl
tamam sen 10 kürt'ten 8'i değil 2'sinin içindesin o zaman. Senle sorunum yok. Benim sorunum o 8 kişiyle. o sekiz kişi yüzünden sizin gibi 2 kişilik kısımlara da kötü gözle bakıyor Türkler. Biraz çabalayın da 8 kişiyi düzeltmeye çalışın. Adamlara fabrika yol köprü yapıyorsun adamlar çalışan işçileri kaçırıyor kamyonları yakıyor sonra devlet hizmet getirmiyor bizim doğu'ya diyor. Kim haklı burda? Şunu da unutma hiçbir ırkın hepsi iyi değildir hepsi kötü de değildir ama geçmişteki savaşlara bakarsan kurunun yanın da yaş da yanmıştır hep. O yüzden siz yaşlar kuruları düzeltmedikçe kürtlere duyulan öfke nefret azalmayacak. Kuruların yanında yaş olan sizler de yanacaksınız hep. Hainler yüzünden doğu 1980'leri yaşıyor batı 2014'ü yaşarken. Biraz akıllı olun da şu ülke gelişsin kalkınsın.
- +1 yıl
Kardeş kıskırtiolar bak maddeleri iyi oku
1 suriye
2 mısır
3 ırak
4 miyamar
5 turkiye bilinmeye calisiliyo
6 ve diğer müslüman ulkeler
Bak bu ülkeler hep bölündü veya bölünmeye calisiliyo hep halkı kıskırtıyolar sonra iç kaos çıkıyo sonra ABD veya İsrail veya İng diyo kaosa mudale etcez geliyor binlerce muslumanı olduruyo ve ülkeyi somuruyo sonra ülkenin en zirvelerine kendi adamlarını koyuyorlar ülke tam duzeleceken ortalik budakarisio - +1 yıl
Lan alet olmayın o zaman bunlara. Türkler mi alet oluyor bunlara? Bu ülke kuruldu kurulalı isyan edip duran kim? Yok şeyh sait isyanı yok dersim isyanı... Şimdi de 40 yıldır pkk isyanı var. Unutma bu ülkeyi kimse bölemez. Türk devletini ancak Türkler yıkar Türkler kurar. Tarihte hiç bir zaman Türk devletini başkası yıkmamıştır. Osmanlıyı da Türkler kendi yıktı kendi Türkiye'yi kurdu. Ordu istese 1 ayda bitirir bu karışıklığı 1980 darbesi gibi. Yapar bir darbe ne isyan kalır ne isyancı. Ama akp denen asalak oluşum bunun en büyük engeli.2001'de pkk sıfırlanmıştı. Ne oldu da 12 yılda bu hale geldi yeniden. Akp denen hain yüzünden.
- +1 yıl
Uln ne mal adamsn senle adam gibi konusuom lan lun Dion asıl kopek sensin BNhic diyomu ttürkler hain? Agxmdn ciktimi ama sndn cikio krds sikilms gtün dvası olmaz ananı çok mu dikti kurtler
- +1 yıl
Aslan adres ver bana adamssan !!! Ver çok ciddiyim. Uğraştırma beni ıp falan filan sorun değil ıp numarandan da adres bulurum ! Çok ciddiyim adres ver bana.
- +1 yıl
Versene lan !!! Ben klavye delikanlısı değilim yedirecem sana o lafları. Nerde yaşıyorsan ver adam gibi adresini. En az 3-4 tarafını kıracam senin.
- +1 yıl
İzmir çimentepe mobilyacının orası cidiyim gl zaten coktandir kavga etmiom bklım dayak sevecei
- +1 yıl
Ne kadar ciddi olduğumu 2 gün içinde anlayacaksın...
- +1 yıl
Olum sen bak görcn ciddiyetini sikicm senin o. ç senin dişlerini kerpetenle sokcem
- +1 yıl
La ev adresini ver diyorum bu kekoya iş adresini ver diyorum vermiyor arkadaşlar ne yapim ben şimdi?
- +1 yıl
Ulan sen ver? allah şahidimdir ki gelecem
- +1 yıl
Çaybaşı Mah. 1339 Sokak Hacı Şaban Topcalı Apt. No:6 K:1 D:1 Muratpaşa
07100 Antalya Gel bakalım Adamsan gelirsin !!! - +1 yıl
Oha antalyadamsn BN izmiedym
+1 yılInsanlari dil, din, ülke,.. Gibi seylere ayirmak dogru degil.
Insanlar ikiye ayrilir iyi ve kötü insanlar olarak ben sadece bunun ayrimciligini yapiyorum
(Kürdüm)10 YorumlaSevmiyorum Nefret Ediyorum ben asker çocuğuyum ne bekliyosun? dağda , sokakta sizlerle çatışıyor sizi sevecek halim yok.
210 Yorumla- +1 yıl
askerde kaç tane kürt arkadaşın var?
- +1 yıl
prdn ynlş okduum o zmn bu sorumu babana sor
- +1 yıl
la ne ara öldü konuşurken senle
- +1 yıl
atma ziya perşembe günü çarpılcn :D
müslüman ırkcılık yapmaz müslüman kardeşini her zaman sever ırklar bizim seçimimiz değildir bunu hala kavrayamayan ufak beyinleri şiddetle kınıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
dogrusun sorunca dinin ne adam müslümanım diyo polemige gelince kurt lere sadırıyor
- +1 yıl
öğreteceksin bununla ilgili hadis mevcut humanizim adı altında insanları birleştirmeye çalışırsalar böyle olur bu insanlar islam birliği altında kafirlere karşı birleşebilir birtek böyle saçma sapan ırkçı davranışlara ne giriyorum ne de girilmesine izin veriyorum benim bir çok kürt arkadaşım var onlarında içinde ırkçı davranışlar yapanlar var uyarıyorum Peygamberimiz böyle yapmazdı diyorum dinime biri laf atarsa kürt türk arap farketmez cephe alırım o zaman...
+1 yılİyisi de var kötüsü de var Türklerde olduğu gibi. Benim kürt komşularım var çok iyi insanlar. Ama boğmak istediklerim de var. İnsanları ırkına, cinsiyetine göre yargılamam ben.
10 Yorumla
+1 yılErzurumlu ve karslı kurt arkadasım var ıkı tane adam gıbı adam bölücüde değiller cok haksızlıga ugramıslar ama bunlar halledılebılır boyle bolucu hareketlere gerek her ne olursa olsun insanlar ve kımse kımseyı uzmemelı
10 YorumlaHerkez kürd leri son yaşanan olaylardan dolayı sevmiyor. Sende böyle olaylara katilirsan apoya ozgurluk diye bagirirsan senide sevmezler
30 Yorumlakardeş namuslu olmasına bakarım insanların ırkıyla değil insanlığıyla yaptıklarıyla övünmeli insan türklerde ve kürtlerde bunların tam zıttı olan insanlar var ancak genelleme yapılamaz
10 YorumlaSiyasi anlamda pek tasvip etmiyorum fakat;Arkadaşlık, dostlukta da üstlerine tanımıyorum ;)(Bende de kürtlük var)
110 Yorumla- +1 yıl
bende bdp yi sevmiom vala
- +1 yıl
bana en çok koyan şey 4. sınıfta bir türk arkdşm vardı annesi dediki bunla arkdşlk yapma o kürt yok öyle böle çocugu bnden savutu
- +1 yıl
hayır çünkü çok iyi türk arkadaşlarım var benim için ölecek türk arkdşlrm var sadece o kadın kör
- +1 yıl
aynn büyük büyüklügünü bilmesi lazımdır her zmn o öyle derse küçük ne ypsn
- +1 yıl
dogrusun agaç yaşken eyilir
Kardeş neden ayrılıyor Türk Kürt bu vatan üzerinde yaşayan herkezin pkk lilar Kürtlerden oluşmuşyor ki
11 Yorumla- +1 yıl
bazıları kürt diyince aklına pkk geliyo
+1 yılBizim yan komşu kürt çok severim iyi insanlar insan olmak önemli bence
10 Yorumla
+1 yılsiyaset çıkarlarına kurban giden ayrımcılık bence
böyle ayrımcılğa gerek yok10 YorumlaGenel olarak iyi şeyler düşünmüyorum ama içlerinde iyi insanlarda var..
10 YorumlaKurdistan diye bir yer yok deme? Kürtler öyle diyoda haritada yok.
06 Yorumla- +1 yıl
vala bende kürdüm ama öyle biyer oldugunda şüpeliyim
- +1 yıl
VALA HİÇ BİLGİM YOK KURDİSTANLA İLGİLİ
- +1 yıl
TANIDIKÇA KÜRTLERİ SEVERSİN
- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026