+1 yılDediğin nokta cahilliğe değil;
-Düşünce çatışmasına
-Türkiye' de yüz yıl içerisinde kaç kere bölündüğümü
gösterendir. Yani dediğine karşılık başka bir şeyi, veya farkını göstermiş bir düşünceyi savunan bir kişi, her biri birbirine göre cahil zaten.
Genel olarak toparlama yaparsak eğitim açısından eksikliklerimiz mevcut, Müslüman olana inancı tam aktarılamıyor, vatansever bir insana bir vatanseverlik aşısı tam tutturulamıyor. Kişi ne yapıyor böyle olunca, Ben işime geldiği gibi bir kişiyim diyor. Doğru işime gelendir diyor. Doğru benim hıncım ve kinimdir diyor.
1- Gençlikten başlamalı her şey, gençler yetiştirilmeli.
2- Gençler henüz yeni yeni büyürken vatanseverlik, inanç, tarih, bilim, felsefe vs. bir çok konu çok iyi bir şekilde öğretilmeli, bu konuda adımlar atılmalı, eğitim sisteminde sıkılaştırmalar olmalı gelecekte birey haline geldikleri zaman kendilerine özgü kişiliklerinin yanı sıra, her şeyin farkında bir topluluk çıkmalı. Bu gençlik, aile oluşumunu yakaladıktan sonra daha sonraki nesil ise bambaşka olur.
3- Tüketmeyi bırakmalıyız, unutmayın, her biriniz birer profesör, bilimadamı, yönetici, patron olabilirsiniz. Önce başarın, sonra örnek olun, sonra kazandırın.
4- Türkiye' de bizlere empoze edilmiş siyaset sistemini değiştirecek lider veya liderler gelmeli. Topluma örnek olacağı gibi, toplum tarafından sözü benimsenen, Türkiye' nin gelişimine kendi çıkarları uğruna çomak sokanlar değil, Türkiye' nin gelişimi için liderliği düşünemeyecek kadar fedakar olabilmeliler.
Peki olur mu? Nah olur!
cut.55 Yorumla
Soran+1 yılbu sistemde gençlerin beynini yıkayan olması istediği kişiliği kıran büyük bir sorun mevcut o da AİLE. Gençler okullarda eğitildi diyelim. Ya ailenin kafa yapısı? Öyle bir toplulukla karşı karşıyayız ki; serseriliği boş boş işler peşinde koşup, garip ego tatmin edici faaliyetleri yücelten bir topluluk bu. aileler içinde hocalar mevcut değil ne yazık.
- +1 yıl
Eğitim sistemi gelişirse aileler de gelişir.
Bugünün ailesi odaklı olmamalıyız.
Bugüncü olmak yüzünden dün gibi bugünde çatlıyoruz ancak.
Soran+1 yılo kadar sindirilmiş korkutulmuş insan var ki. bir süre sonra insanlar çıkmaza düşüp psikolojik tedavi görecek safhaya geliyorlar. e güzel ülkemde gerçek bir psikolojik tedavi ne mümkün! depresyondan sömürüden yok olan tek millet olacağız.
- +1 yıl
Baskıyı insanlar birbirine yapıyor, birilerinin bir şey yapmasına gerek kalmıyor yani.
Topluluğu çatıştır, savaştan daha fazla kazancın olur.
Soran+1 yılevet insanlar birbirine yapıyor. en basitinden baba figürü çocuğu sindirmeye meraklı bir otorite mesela. kopyası olması gerekirmiş gibi. en basitinden ailede inancı güveni herşeyi kırılıyor çocuğun. bu çocuk en basit şeyden korkar oluyor 20 yaşına gelmiş olmasına rağmen. özellikle kız çocuklarında yaygın bu. bazıları öylesine kabullenmiş ki bunu bişey yapmaya çabalamak yerine sinip pusuyorlar.
En İyi Cevaplar
+1 yılAziz Nesin zamaninda doğru söylemiş diyorum baska da birsey demiyorum.
76 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın baksana. bu örümcek beyinlilerle tatrışılmaya bile gelinmiyor. garip yaratıklar. yazık..
- +1 yıl
Cahillerle tartıştığın her konuda yenilirsin. Boşver. Bizim gibi 3. sinif dunya ulkesi basbakanini Almanya gibi dunyayi yoneten bir ulkeye gonderirken basbakani dunya lideri olarak gonderen insanlarimiz var :D. Bunlara gül geç. Bunlara göre biz super ilerliyoruz demi. Almanya 0.4 buyume gostermis turkiye % 5 ama almanya zaten ulasabilecegi maksimum sinirda daha ne kadar gelissin adamlar istikrari koruyor ama bunu sorgulayamaz. Heosi önyargılı, cahil, hayata at gozluguyle bakar. Kendileri gibi dusunmeyeni asagilarlar. Cehalet boyle birsey
Soran+1 yılkesinlikle. hem bildiklerini okuyup hemde bana bildiğini okuyosun deyip aynı lafları farklı kalıplarda sunmaya çalışıyorlar. bunlarla tartıştıkça hasta olmamak elde değil :D
- +1 yıl
Aynen aynen bu yuzden hic tartismaya girme. Insan aklini oynatir sinirden :D
- +1 yıl
aziz babayı unutmamamızı sağlayan güzel vezice
adam öldü yıllar oldu 3 kitabını okuyan parmakla sayılır ama bu laf hala haklı bir adam olduğunun kanıtı güzel cevap takdir ettim
ahanda +1 - +1 yıl
Aziz nesin gibi bir kafatasciyi begenmek bence cahilligin daniskasi
+1 yıl"Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Mustafa Kemal ATATÜRK hepinize yazıklar olsun..
02 Yorumla
Soran+1 yılEmin ol Atatürk bu halinizi görse bu boş milliyetçiliğinizden utanırdı. sen milletini seviyosan sorunları göz ardı etmeyeceksin. bir problem varsa çözmeye çalışacaksın. gerçek vatan sevgisi ve milliyetçilik budur. gözlerini aç ta bir bak etrafına. neden birbirimize kaba davranıyoruz? Sokakta yapılan roportajlarda 10 kişiden 6sı milli marşımızı dahi bilmiyo. insanlar gününü kurtarma derdinde. bu az gelişmişlik ve ekonomik bunalım yüzünden insanlar kendini gerçekleştiremiyor. bilgiyi yalnızca para için öğrenmeye çalışan büyük bir topluluk var. ama kime anlatıyorum ki.
Soran+1 yılAtatürk ne yaptı? bunları iyileştirmeye çalıştı. Eğitim sistemimizi iyileştirme yoluna gitti. bu iyileştirmeler git gide yok oluyor. O da zamanında halktaki eğitimsizlik ve cahilliğin farkındaydı. birleştirici güç olarak açık açık bunları söylemedi elbet. bunun yerine değişimler üretti. ama bugün öyle bir noktadayız ki halk bunu görmeden başaramayız.
+1 yılbence %75'ten de fazlası
bende içlerine dahil olabilirim ama hiç değilse aklımı kullanmamazlık etmiyorum bu tip konularda insanlara yine de beni kırsa da incitse de elimden geldiğince saygılı davranmaya çalışıyorum
ve elimden geldiğince de bu cehaleti azaltmaya çalışıyorum20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
+1 yılGüzel kardeşim. Babamdan örnek verim :) Sabah 6 da kalkar işer gider. 7'deki haberleri izleyemez. Akşam 7 de eve gelir 1 saat haber izler sadece. Bilgisayardan internetten anlamaz. Ne kadar bilgili olabilir ki. Annemdende örnek verim. Sabah 8-9 gibi kalkar ev hanımıdır. Sabah haberlerini kaçırır. Yemek cart curt temizlik felan bir süre sonra bitirir. Akşam 7'ye kadar evlilik programı izler. ya da hiç kimseye faydası olmıyan programları. 7 de yemek hazırlar felan 7 deki haberlerinde büyük çoğunlugunu kaçırır. Şimdi kitap okumayı bırak gazete okumayan bir toplumuz. Peki nasıl bilgilendiririz bu toplumu. Sadece televizyon ve radyo ile emin ol. Kitap okumuyoruz. Gazeteyide çoğu kişi okumuyor. E sen tv'yede 24 saatlik birim içerisinde 21-22 saat saçma sapan programlar koyarsan sırf para kazanacam diye. Nasıl bilinçli bir toplum hedeflemiş olursun ki :)
31 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın. güzel bir yorum olmuş. ama sadece bunu sayamayız. öyle bir guruh var ki mantıklı herşeyi reddedip bildiğini okuyor.
Bence bu durum, din eksenli anlayışın halka empoze ettiği durumlardan kaynaklanmaktadır. Dikkat et, günümüzde çoğunluğu müsliman olarak bulunan ülkelerde geri kalmışlık ve eğitimsizlik başı çekiyor. Bu da cahilliğe sebep oluyor. Bundan dolayı, Tarih boyunca sömürgeci ülkelerin istilasına uğramışlardır. Ama türkiyenin Durumu O ülkelere oranla çok daha iyi. O da Atatürkün sayesinde.
82 Yorumla
Soran+1 yılaile yapısı, zorlamalar, saygısızlık, üçkağıtcı yapımız ekonomik yetersizlikler, insanların yanıma kar kalsın düşüncesi... işimiz zor çok zor. türkiye fakir bir ülke değil ama insanların doğru düzgün sosyal tesisleri bile yok. olsa bile pahalı. çıkmazdayız. insanlar sosyal belediyeciliği yol yapmak avm dikmek sanıyor. din apayrı bir konu aslında. sosyal devlet anlayışı gerçekten etkin olsa ne din ne de başka birşey bu kadar etkili bir neden olmazdı. dediğin gibi dininde bunda etkisi olduğunu düşünüyorum bende. yabancılara bakıyoruz onlarda diniyle gayet ilgili ve onlarında mükemmel bir dini yok ama onlar insan gibi yaşamayı başarabiliyorlar.
+1 yılToplumuzun çoğunun cahil olduğu zaten aşikar, Neden böylesine cahil olduğumuz ise malesef eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Çocuklarımız okullarında gerekli ilgiyi desteği ve eğitimi malesef alamıyor, Aileler yeterince ilgilenmiyor. sonuçları işte bugün buradayız,
Hemen dibimizdeki avrupa ülkelerinde yola yaklaştınız diye arabalar durup sizi beklerken bizde korna çalıp yüzünüze tükürmeye çalışan bir toplum var. Bu çok basit bir örnekti.
O kadar kısa konuşulacak birşey değil ama ben yorgunum!42 Yorumla
Soran+1 yılaile yapısı, zorlamalar, saygısızlık, üçkağıtcı yapımızi ekonomik yetersizlikler, insanların yanıma kar kalsın düşüncesi... işimiz zor çok zor!
- +1 yıl
Kafası çalışan insanlarda kendi derdinde olunca elbetteki çok zor...
Türkiyenin halki bilim ve Bilimadami düsmani. Aydin kisilere bu halk herzaman düsman olmustu.
Okul yerine Cami kuran bir toplum cahil kalmaya mahkumdur.
Iktidar bu Cehaleti biliyor ve bilerek bu cahil halki tetikliyor ve onlarin cehaletini kendi cikarlari icin kullaniyor.
Kötü olan Cahil halk cahil olduklarini bilem bilmiyor.61 Yorumla
Soran+1 yılvatanı harcıyorlar kendi bencillikleri yüzünden. ki bu cahillikle bu halk ne kadar tutunabilirse kendileride o kadar tutunabilirler bu coğrafyada farklarında bile değiller. yazık.
+1 yılEğitim sistemi çok saçma
insanları eğitmek için değil , sınavları geçmeleri için okulu kurmuşlar
dersler saçma , insanların işine yarayacak şeyler yok okullarda
sosyal aktiviteye dair hiç bir çalışma yok
en ufak bir başkaldırıda hükümet susturuyo
insanlar böylelikle cahil kalıyo
ha bide rant kavgası çok olduğundan hep insanları kandırıyolar41 Yorumla
Soran+1 yılaile yapısı, zorlamalar, saygısızlık, üçkağıtcı yapımız ekonomik yetersizlikler, insanların yanıma kar kalsın düşüncesi... işimiz zor çok zor!
+1 yılOkur yazar oranımız yüksek
ama okumuyoruz
Zamanında Osmanlıda bile bu vardı
Millet zannediyor ki matbaa gec geldi falan
Matba geldiginde okuyan kimse yoktu ki. kitap basıldı sonra satılmadı
yani
okuma yazma olsa bile okuyan yok
Simdi de böyle
okuma yazma bilen cok ama okuyan yazan yok. Okumuyoruz acıkcası
Cahillik de okumadan ortaya cıkıyor10 Yorumla- Gündem konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi her şeyden önce din veya dini anlayamamak en büyük neden
2 ncisi kitab okumayı bırakın okuyanlarımız bile bilgilenmek veya genel kültür için degil uykusu gelsin diye okuyor
3 ülkemizdeki eğitim sistemi çok çok köyü
4 liderler halkın bilinçli olmasını istemiyor40 Yorumla %75 derken çok iyimsersin bence. Üniversitelerde hocaların durumundan ülkenin geleceğini kestirmek hiç te zor değil. Hepsi para kazanmanın derdinde. Onların yetiştirdiği insandan ne hayır gelecek ülkeye.
76 Yorumla
Soran+1 yılNasuh mahrukinin bir sözü vardır; bilgi dünyadaki belli hazlar ve statüler için araçsallaştırılmış birşey günümüzün bize sunduğu kültürde.
ne kadarda doğru öyle değil mi..
gerçi sırf öğretmenle bitecek iş değil ya. aileyi eğitecek hocalar yokki..
Soran+1 yılyaşam standartları yükseltimiyor. neden sizce türkiye bu kadar fakir bir ülke mi? hiç sanmam. genel üçkağıtçı yapı yüzünden işte. gerçekten işimiz zor bu ülkede. en önemli iki etken ekonomik yetersizlik ve aile yapısı. ailenin düşünce yapısı çocuklara miras kalmak zorundaymış gibi davranılıyor. saygıdan yoksunuz. evet evet 3. nedende saygısızlık olsa gerek.
Soran+1 yılEvet. Ama büyüğü ne ki küçüğü ne olsun. Eğitim kadrosunda bile bu cins öğretmenler mevcut. Eğitim kadrosunu geç eğitimi denetleyen yapılar. hepsi bu tip insanlarla örülmüş bir şekilde..
eğitimsizlik kültürsüzlük dini herkesin kendine göre yorumlaması her durumda kendinden daha kötüsünü düşünüp kendinden daha iyisini düşünmeyenler ve herkesin her şeyi kendisinin en iyi bildiğini düşünmesi karşı tarıfı dinlemeden hüküm vermesi hoşgörüsüzlük benim aklıma bunlar geliyor
20 Yorumlabizim milletin kafası iki şeye çalışıyor. bir artistlik birde üçkağıt ondan böyle olduk. birini nasıl tiksek diye düşünüyoruz
41 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle.
+1 yıl%75 biraz iyimser olmadımı? Bence bu rakam %90 a yakındır..
52 Yorumla
Soran+1 yıliyimser doğru.. ki %75i bile kaldıramayan bir kitle var karşımda..
- +1 yıl
Haklısın..
Milliyetçilikle ne alakası var, milliyetçiyim ve ülkenin durumu gerçekten kötü. Bence 75 değilde 50 si diyebiliriz. Sen hangi konuları diyorsun mesela
211 Yorumla
Soran+1 yılmilliyetçilikle bağdaştırmıyorum zaten. milliyetçilik elbet yapılsın. benim sıkıntım boş milliyetçilik yapanlar. çok iyiyiz yeağ diyip görmezden gelerek yüceltmeye çalışanlar. kastım buydu. genel olarak. kültür olsun, insanların birbirine saygısı olsun, psikolojik problemler olsun..
Soran+1 yılhahah güldürdün. burada tartışma konusu açıp aklımdaki soruaları cevaplandırmaya çalışıyorum. öyle birisi olduğum kanısına nerden vardın? Hakikaten ilginç. Dediğim gibi türk milletinin psikolojik problemleri yüksek. Önyargılı davranmak sorunu da bunlardan biri :)
Soran+1 yılal işte boş islamcı kafası. kafa çalıştırıp cevap veremeyince ya kötü haliyle sev ya da * git. öyle değil mi? sizin bu hiçbirşeyi tartışma haline getirmeyen bildiğini okuyan yapınız sorun asıl. değişime açık değilsiniz.
Soran+1 yıltartışmamayı beceremeyen sensin. vericek cevabın kalmayınca ya sev ya s. git dedin. senle tartışmaya çalıştım ama sen böyle bir ifade kullanarak bana saldırdın. bildiğini okumaktan vazgeç lütfen.
Soran+1 yılaynı cümlede sadece onu yazmadım. kendine göre kesip biçme. ben üstüne yorumlar yazdım. senin cümlen ya sev ya git oldu kısaca ;)
Soran+1 yılyok. tartışmaya tahammülün ve bilgin yoksa yazma?
Türkiye'de eğitim sistemi iyi olsa böyle olmaz. Okumaya engel oluyorlar. Üniversiteler yurtdışından bir çok öğrenci alıyorlar ülke ekonomisi için. Kontenjanlar dolunca tabi okuyan sayısı düşüyor. Teşvik yok. Berbat haldeyiz.
24 Yorumla
Soran+1 yılaile yapısı, zorlamalar, saygısızlık, üçkağıtcı yapımız ekonomik yetersizlikler, insanların yanıma kar kalsın düşüncesi... işimiz zor çok zor. türkiye fakir bir ülke değil ama insanların doğru düzgün sosyal tesisleri bile yok. olsa bile pahalı. çıkmazdayız.
Soran+1 yılbu bencillik yüzünden milleti yavaş yavaş yok edecekler ve kendileride yok olucaklar...
+1 yılSözde akıllı olan %25 topluluk CHP seçmenimi oluyor? Eğer kastettiğin buysa ben burada cahil birinin yazısını okumuş oldum, akıllı insan böyle basit, saçma sapan bir genelleme yapmaz. Eğer yazıda düşündüğüm gibi bir genelleme yapmadıysan sözlerimi ciddiye alma.
Not. AKP' li değilim.012 Yorumla
Soran+1 yılaşağıda bir arkadaşlada bu konuyu tartıştım. kategorize ederek düşünmek yanlış. bir insanın kültürünü bilgisini saygısını siyasi partiyle biçimlendirecek kadar aptal değilim.
Not: bu konuya sadece önyargılarını yazıp asıl cevabı vermemen gayet saçma olmuş.- +1 yıl
İlk önce bu genellemeni neye göre yaptın onu öğrenmek istiyorum? Nerden geliyor bu %25 akıllı grup?
Soran+1 yılüstünkörü bir hesap yaptım ve gerçek böyle. lütfen kendinizi kandırmaya çalışmayın ve gerçekçi bir gözle çevrenizi gözlemleyin. %75 değilde çoğunluk desem? Tek takıldığınız nokta sayıysa öyle olsun varsın. Çoğunluk diyelim. yorumunuz nedir?
- +1 yıl
Konuya gelicek olursak ben vatanımı seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir Milliyetçiyim, ben şu an ülkemizin durumunu hiç açıcı bulmuyorum. Bizim yücelteceğimiz hiçbir özelliğimiz yok tabi bazıları için duble yol, marmaray gibi yatırımlar yetiyor. Bu ülkede seri üretim yapılan bir hesap makinesi bile yok. Samanı, arpayı, buğdayı, küçükbaş, büyükbaş hayvanı meyveyi, sebzeyi dışarıdan alır hale geldik. Sınırımızda bizim öz kardeşlerimiz Türkmenler eziyet ve sefalet içinde terör örgütünün elindeler, bizim devletimizin attığı bir adım varmı? Yok. Ama söz konusu Mısır, Filistin, gibi arap ülkeleri olunca ortalıkta ötmesini biliyorlar. Hoş ben arapların bizi nasıl sattıklarını çok iyi biliyorum. Kısaca anlatacak çok şey var ama burdan yazmayla olacak iş değil bunlar.
- +1 yıl
Kısaca yücelteceğimiz bir bayramız vardı onuda şerefsizler indirdi, göz yumuldu daha ne desek boş, bir taraflarına soksunlar marmarayı, duble yolu, üçüncü köprüyü&hava alanını.
Soran+1 yılhaklısın konu gitgide derinleştikçe upuzun bir yol alıyor. aile yapısı, zorlamalar, saygısızlık, üçkağıtcı yapımız ekonomik yetersizlikler, insanların yanıma kar kalsın düşüncesi... işimiz zor çok zor. türkiye fakir bir ülke değil ama insanların doğru düzgün sosyal tesisleri bile yok. olsa bile pahalı. çıkmazdayız. sosyal devlet anlayışı gerçekten etkili değil. ve türklerin araplaştırılması herneyse...
Soran+1 yılyozlaşıyoruz ve bundan rahatsız olmayan çoğunluk bir tabaka var. bunu anlıyorsun değil mi? kimisi zaten bunlarla aynı kafada. kimisi ise gününü kurtarmaya çalışıyor. herkes kendini düşünüyor.
- +1 yıl
Bak bu ülkenin en büyük sorunu üretmemesi, televizyonlarda görüyorsunuz insanlar kendi imkanlarıyla bazı şeyler üretmeye çalışıyorlar, benim en sık karşılaştığım araba motoru üzerine çalışmalar, kendi 4 silindirli 4 zamanlı motorunu yapan insanlar var ama bu insanlara devletten destek gelmiyor devletin umurunda değil. Bizim milletimiz Almanyadan, Japonya' dan zeka yönünden çokmu farklı tabiki hayır. Bizim ecdadımız neler yapmış açıp okusun herkes tarihini. Birde Anadolu insanları hakkında gözlemlerimi yazıp bitireyim. Ben her sene düzenli olarak 2-3 ay arasında memleketime köyüme giderim, başka yörelerdede kalmışlığım vardır. Benim gözlemlerim bu halkı tembelleştirdiler, herkese düzenli bir aylık bağlamışlar 500-600 lira (köy yerinde bu para 2 kişiye yeter) tabi insanlarda nasıl olsa havadan para geliyor diye ekip biçmiyorlar, üretim yapmıyor. Kış geliyor kömürleri geliyor bedavadan. Samanı, buğdayı, arpayı, eti işte bu yüzden dışardan alır hale geldik. Güzel ülkemde yetişmeyenşeymivar
Soran+1 yılsosyal devlet anlayışı etkin değil. insanlar istedikleri bir şeye ulaşmak için başını işten kaldırmıyor ki. modern kölelik bu. bu sözde modernleştim sanan insanlar umarsızca harcanıyor. düşünmüyoruz ve eğitimsiziz. nedenler öylesine derinleşiyor ki birden çok neden çıkıyor ortaya. pekala sizin iyileştirme çabalarınız nasıl olurdu? fikirleriniz nelerdir?
- +1 yıl
Anlıyorum, AKP seçnenin kafasının nasıl çalıştığını gerçekten merak ediyorum, iki cümle dinle ilgili birşey söyleyince hemen bu adam müslüman yanlış yapmaz kafası oluşuyor, biz müslüman değilmiyiz arkadaş Elhamdülillah müslümanız.
- +1 yıl
En başta üretmeliyiz arkadaş, üretmeliyiz. Okumalıyız araştırmalıyız dışa bağımlılığı ortadan kaldırmalıyız. Teröriste ite köpeğe vatanı bölmeye çalışana acımayacaksın cezasını vereceksin, kimseden korkun olmayacak. Ve hukuk devleti olmamız gerek, Hukuk herşeyden üstün olmalı cezalı kimse cezasını ödemeli. Benim aklıma ilk başta bunları halletmek geliyor çünkü ülkemizin gelirinin bir çoğu askeri harcamalara gidiyor.
Soran+1 yılsiyasette dini kullanmakta çok yanlış ya. bu insanlar siyaseti öyle algılıyorlar işte. bu adam namaz kılıyor. bu adam cami yapıyor :D insanların eğitim seviyesi ne ki bir siyasi görüşü olsun. mecburi dine göre oy vermek gibi bir şartlanma söz konusu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhelal sana, milliyetçiliği (ırkçılık) dan ibaret sanan faşist insanlara da ince bir gönderme olmuş, sevdim seni akıllı ve güzel insan sana kucak dolusu + veriyorum..
12 Yorumla
Soran+1 yılaile yapısı, zorlamalar, saygısızlık, üçkağıtcı yapımız ekonomik yetersizlikler, insanların yanıma kar kalsın düşüncesi... işimiz zor çok zor.
Cevap sahibi+1 yılbence hiç umut yok, çünkü işimiz zor tabirinde bile birazcık umut vardır ama gel gör ki imkansız gibi birşey
Gündem konusunda 336 cevap paylaştı. Bizler dede veya anneanne olduğumuzda toplum bizle beraber değişmiş olacak bence :) ?
12 Yorumla
Soran+1 yılbizim neslimizde bile o yapıda örümcek beyinliler oldukça fazlalıkta. hiç aydınlık görmüyorum hiç... yorumlara baksana.
Türkiye'de sorun bitmez. Yapılan değişiklikler daha beter yapıyor, günümüzde bunu görebiliriz tek çare Sarıgül falan :)) saka bir yana yeni ve kökten bir devrim gerekiyor, yani revizyonist olmak gerekiyor.
30 Yorumla
+1 yılTürkler bir ırk ve bir millet olarak haysiyetle yeryüzünün en şerefli
insanlarıdır. Karakterleri pek asil ve yücedir... Asaletleri alınlarında ve
amellerinde yazılıdır... Bütün hareketleri asilanedir ve vecd ile yaşayan
duygulu bir millettir. Onların yurdu efendiler diyarıdır, kahramanlar,
şehidler ülkesidir. Bence insaniyete şeref veren böyle bir milletin
düşmanı olmak insanlığın düşmanı olmaktan farksızdır. Böyle bir
lekeden Allah beni korusun.
LAMARTIN15 Yorumla
Soran+1 yılaynen güzelim saf boş milliyetçiliğe aynen devam et sen. böyle bir sorunu göz ardı edebiliyosunuz gerçekten inanılır gibi değil. ama yabancılarda böyle biz mükemmeliz yeağ kavramı yokki. o yüzden bizden kat ve kat gelişmişler. olduklarıyla yetinmeyip daha fazla üretip daha fazla okuyup gelişiyorlar. ya biz?
- +1 yıl
bu kadar duyarlısın da sen bunun için ne yapıyorsun peki söyler misin bizde aydınlanalım
Soran+1 yılya ben sizin kafayı cidden anlamıyorum. burada adamakıllı bir soru sorduk hala boş milliyetçilikle anlamsız yerlerden girmeye çalışıp saldırmaya çalışıyosunuz ne var bunda bu kadar saldırganlaşıcak? burada bir konu tartışmaya çalışıyorum. hala sen napıyosun biz mükemmeliz yeağğ s. git kafasındasınız. neyse bidaha senin gibi insanlara cevap vermeyeceğim. bir şeyler çözmek yerine gereksiz problem çıkarmaktan başka bişey yapmıyosunuz çünkü. konuyu incelemeye çalışıyorum ve ne yaptığım seni hiç ilgilendirmez. lafı neden dolaştırmaya çalışıyosunuz? bu sığ beyin yapınız yüzünden ülke bitecek.
- +1 yıl
verdiğin cevaba karşı bende sana bir şey sordum söylediklerin için sen ne yapıyorsun? buna cevap vermek yerine neden savunmaya geçiyorsun?
Soran+1 yılbir şeyler yapmak istiyorum. araştırıyorum okuyorum. insanların düşüncelerini merak ediyorum. tamam mı al çok rahatlayacaksın cevabı. sizin sorunlara odaklamamanıza , boş milliyetçiliğinize konuyu anlamsız şekilde dolandırışınıza tahammül edemiyorum çünkü.
bu nasıl saçma bir yaklaşımdır... o yüzde 75 değil 98 olcak
24 Yorumla
Soran+1 yılyuvarlama hesap yapalım dedim. %98de desek yeri (Y)
Soran+1 yılyoğunlaştırılmış arap kültürü.. adamlar zamanında öyle bir karışmışlarki millete. ayıklasan bitmez.
haklı olabilirsin bence bu sorunu eğitim sistemimizi değiştirerek çözebiliriz :)
10 YorumlaDoğru söylüyorsun ülkenin büyük kısmı cahil ve görgüsüz..
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünde 14 saat çalışan bir milletiz 850 tl ile ev geçindiren çocuk okutan bir milletiniz. Cahil mi biz yaşamıyoruz ki
32 Yorumla
Soran+1 yılmaddiyat gerçekten önemli bir sorun.. önemli bir noktaya değindin teşekkürler.
beyni olan biraz insan vardı onlarda göç etti ülke beyinsizlerle doldu. doğruya doğru adamlar üretir biz kullanırız bu konuda üzerimize yok hakkaten...
12 Yorumla
Soran+1 yılsizce neden bu denli cehalet ve kültürsüzlük yaygın?
+1 yıl30 Yorumlaturkiye nufusu 76 milyon. ortalama 25 milyonu cocuk nüfus. %33.3 demek buda. yetiskin nufus 66.6 sen bu %75i nasi buldun? Bos konusmak kolay tabi dayanaksiz mesnetsiz, insanlari cahilde yaparsiniz gorgusuzde yaparsiniz. yasadigin yerde gordugun 25-20 insan, kalkip turkiyede butun evlere girip tek tek gorgu testi yapmis gibi ahkam kesiosunuz. pek komiksiniz...
21 Yorumla
Soran+1 yılsende pek komiksin. neden ısrarla gerçeği üstünkörü dayanaksız gerekçelerle göz ardı etmeye çalışırsınız anlamam.
%75 için kaynak belirtin lütfen!.. Kıçınızdan %75 deyip sallamayın..
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam canım tek sorun o o istatiksel verinin patentini alıp oyle tartısalım tamam. tek sorun bu çünkü.
katılıyorum mercedes'e binen suudi kılıklı bağnazların ülkesidir türkiye.
30 Yorumla
+1 yılhergun gundem degısıyor , herzaman yenı olaylar yenı seylerle toplum uyutuluyor başka ne beklıyorsun off burada yazarsam çokk needen vaar ama yerı değil.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü bundan 150 yıl önce yaklaşık dünyanın % 70 'i bizim olması. kıtalara sahip olmamız 4 de 3 ü bizim emrimizde olması ve bizim çok zengin olmamızdan dolayı öyle bir kandırıldık ki bütün bildiklerimizi kaybettik ve mustafa kemal ajanı yüzünden de edebiyatımız çok geriledi onun yüzünden de cahil kaldık.
25 Yorumla- +1 yıl
Ah keşke gerçek tarih bilgisine sahip olan bir insan olsanız da tartışabilsek. Geçmiş ile övüne övüne önünüze bakamıyorsunuz. Hala tatava. Lale devrende takılmışsınız, zihniyet lale kalmış daha doğrusu. Yok harbiden karşı düşünceyi severim, hatta yeri gelince çatır çatır eleştiririm de o ortaya attığınız nasıl bir tez... Sahiplendiğiniz edebiyatın arap edebiyatı olduğunu, ancak halkın öz türkçe konuştuğunu, ardından işgal dönemi sonrası alafranga merakı ve fransız yaltaklığı yüzünden halk ile aydının iyice koptuğunu ve halkı edebiyata tekrar yaklaştıran etmenin milli edebiyat dönemi olduğunu vs. hiç anlatmayayım. Çok yüzeysel bahsettim, eksiği gediği çok oldu. Ah keşke her ağzı olan konuşmasa, ahhh. alkış.
- +1 yıl
Alfabe değişirse tabi cahil kalırsın.
Ben halkın nasıl cahil olduğunu anlattım 100 yıl önce dünya çapında edebiyatı olan Türkler şimdi çoğu cahil. Nedenini söyledim keşke anlayarak okusaydın.
600 yıllık alfaben değiştirilmiş git köşede düşün gel.
Soran+1 yılbunlarda öyle bir kafa yapısı varki zaten tartıştığını sanıyorlar ama bildiklerini okuyorlar. hem dünyanın en üstün iyi, sevgi dolu, hoşgörülü insanları görüp hemde kendinden farklı herkesin canına okumak istiyorlar. kendini akıllı sanan cahillerde bunların acayip bir kolu gerçekten ilginç..
- +1 yıl
Haklısın, öyle bir edebiyat ki yıllarını yalnızca elle yazarak sürdürmüş, halkın büyük çoğunluğunun kitaba ulaşmayı bırak, okumayı bilmediği bir dönemde...
Yahu bu ülkede... Matbaa yoktu, matbaa.
Hala edebiyattan bahsedebiliyorsun. Hangi edebiyat ki bu insan bazında yapılan ve halka ulaşma şansı bulamayan, yalnızca saray hegomanyasında yürüyen.
Lütfen alfabeden bahsetme, Arap dünyası şu an çoook içler açıcı bir durumda, alfabeleri aynı kaldı ya.
Benimsediğiniz kültür size ait değil, size has değil.
İslam kültürü sana ait değil.
Onu hiç yorumlamamışsın, onu hiç anlamamışsın
Arap nasıl yorumladıysa, nasıl kullandıysa öyle almışsın
Bir de onlara ait herşeyi kabul etmişsin.
Hala bana Türk milletinin gücünden bahsediyorsun.
O değerlere tekrar ulaşmaya çalışan insan Türk Tarih Kurumunu kuran insandır. Elin gavuru kültürüne, mirasına sahip çıkıp Antik Roma yazıtlarını ararken bizimkisi ne yapıyordu? Özün neydi senin? Diye sorarlar adama. - +1 yıl
Osmanlı'da matbaya gerek yoktu.
Kur'an-ı Kerim'i hepsi ezbere biliyorlardı.
Kütüphanelerde binlerce kitap vardı ve şu an gibi kütüphane kutuplaşmış değildi.
Edebiyatımız çok iyidi. Celalettin Ruminin kitaplarını oku bakalım Edebiyat ne imiş gör.
Arap alfabesi çok zengindir latin alfabeden çok çok fazla zengindir.
Anlamları daha ayrıntılı konuşurken çok net anlatırsın kelimeleri daha ayrıntılıdır o yüzden sanırım Kuran Arapça ile geldi.
İslam Kültürü değil Kuran kültürüdür. Türklere gelen Peygamber Türkleri değiştirmiştir.
Siz bunu anlamayacak kadar da körsünüz.
+1 yılAdalet ve kalkınma partisine oy vermeyen kesim, bu bahsedilen paydada arta kalan kısımda ki kesim mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılniye siyasi partilerle özdeşleştirmeye çalışmak. hayır öyle değil. kategorize ederek düşünmeniz çok yanlış.
Neye göre kime göre o %75 ?
Senin yaptığın bir istatistik mi?30 Yorumlamilletin ibadeti bile cikar ugrunaysa gerisini sen dusun.
10 YorumlaAziz nesin gibi yavşaklar 7 kıtaya hükmeden ecdadın torunlarını görmezden gelerek boyundan büyük laflar etmiş halbuki o cahil toplum ne savaşlar kazandı egemenlik ve bağımsızlık uğruna cehalet okumakla giderilecek bir olgu değildir ne cahiller var ne üniler okumuşlar
12 Yorumla
Soran+1 yılcehalet tamamen okumakla gitmek zaten. o da bir aşamadır. eğitimde bir etkendir. aile de. ailede insanlar öyle bireyler yetiştiriyolar ki değişime kapalı, bildiğini okuyan, mantıklı düşünceyi reddeden. ayrıca savaş kazanmayı nasıl büyük ölçüde eğitimle karşılayabiliyosun anlamıyorum. bugünün dünyasını düşün ve öyle cevap ver. ne konuda ileri olabiliriz şuan?
İnsanlara yaratık diyemezsin, sende sıçıyorsun onlar da, bir farkın yok, haklı olduğunu taraflar çok,%30 yapalım oranı çok fazla?
02 Yorumla
Soran+1 yılkonuyu öyle bir noktaya getiriyorlar ki stresimi böyle atıyorum. inadına anlamak istemeyen ve konuyu alaya alana boş beleş bir kitle var ve tahammül edemiyorum. %30 çok az olmuş. öyle olsa gerçekten gelişmiş bir ülke olurduk.
% 75 lik istatistike nereden vardın sayımmı yaptın. çevrende gördüğün insanların üzerinden topluma cahil sıfatı yakıştırman senin terbiyesiz kişiliğini ortaya koyar. İnsanın karakteri ne olursa olsun onu cehaletle suçlamak şahıslara düşmez. isyan edeceğine öğretmen ol sen eğit milleti.
12 Yorumla
Soran+1 yılbu kadar iyimser olmayı neye borçlusun? bu bariz bir gerçek. %75 bile az ya neyse.
Gündem konusunda 11,7b cevap paylaştı. Türkün olduğu yerde ağaç bitmez. Olanlar da ya kurur ya da çağ atlıyacağız diye kesilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahillikten kastın ne anlamadım... Ayrıca bir soru soruyorsun ve seninle aynı fikirde olmayanları eleştiriyorsun bu neyin kafası?
20 Yorumla
+1 yılvalla bilemem ama bence osmanlının yıkılışından bu yana gelen bir şey ayrıca sistem de insanları cahil ve aml olmaya itiyo yani bunun gibi şeyler ve bu tüm dünya da böyle burada çok daha fazla
10 Yorumla
+1 yılkendi halkına cahil diyen birinden daha cahil hiç kimse yoktur.
42 Yorumla
Soran+1 yılboş milliyetçilik yapmanın anlamı yok.
- +1 yıl
aferin zeki kız.
medeniyetli olmaları lazım demi kanka
medeniyet dedigin tek dişi kalmış CANAVAR...20 Yorumla
+1 yılrahmetli aziz nesin türk miletinin yüzde 90 ı aptal dediğinde millet ayaklanmıştı sonra pardon dedi yüzde 99 dedi
00 YorumlaGündem konusunda 4,4b cevap paylaştı. Her şey TÜRK kültüründen uzaklaşmayla başladı...
21 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle.
Sen kendini öyle düşünüyosan öylesindir ama ben değilim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğitim ailede başlar aileler cahilse bize okul birşey veremez
10 Yorumla
+1 yılKimegöre cahil neye göre cahil? KEndi halkını böyle eleştiremezsin
10 YorumlaBizim ülke de okumak yok. Resimlerine bakmak var.
10 Yorumla
+1 yılevet bir chp li vakası daha, Allah yardımcın olsun senin işinde zor
17 Yorumla
Soran+1 yılseninde yardımcı olsun boş milliyetçi ve kör arkadaşım.
- +1 yıl
sen daha milliyetçiliğin kelime anlamını bilmiyorsun, cahil olan sensin
Soran+1 yılöyle mi neymiş?
- +1 yıl
Milliyetçilik, ulusçuluk ya da nasyonalizm, kendilerini birleştiren dil, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ve insanlığın gelişmesini sağladığına inanan görüştür.-- Yani milliyetçilik bir devletin gelişmesi için vardır, milliyetçilik her ırkta vardır, tabi sen hangi ırktansın bilemem
Soran+1 yılben milliyetçilik kavramını kötü birşey görüyorum yazmadım ki oraya? neden doğru düzgün okumadan birşeylere atlama çabasındasınız anlamıyorum. milliyetçilere sataşmak istemiyorum ki ben. boş milliyetçilik yapmak demek bu milleti harcamaktır. benim sıkıntım burada bir sorunu dile getirdikten sonra biz en iyi ırkız bizi üstümüze yok yeağ tarzı takılan boş adamlar. gerçek milliyetçilik bu değildir. gerçek milliyetçilik mühim sorunlarımızı tartışıp bunlara çözüp bulmaya çalışmaktır. ve benim bu meseleleri süper ırkız türk en büyüktür sen cahilsin zöö tarzı kestirip atan tiplere hiç tahammülüm yok.
- +1 yıl
chp mode on
Soran+1 yılAhahah forza chp :D:D ya tartışcak fikrin yoksa yazma bir zahmet ya.
tartışmaya bile girilmiyor diyosun ama bir göz at cevaplarına senle aynı düşüncede olanlar cevap diyerlerinede aynı düşüncede oldugun insanların cevabından hakaret k. bakmada baya kör cahilsin sen
114 Yorumla
Soran+1 yılo tarz insanlarla tatrışılmıyacağını biliyorum. kafa yapıları belli ve devamlı bildiklerini okuyorlar. karşıt bir görüş olması sorun değil. onlara da cevap veririm. tabi mantıklı birşey görürsem. ama malesef ki bunu göremiyorum.
Soran+1 yılmantıklı çıkarımlar yapmaya çalışanlarla tartışırım bu kadar basit. güldürücü şeyler yazanları niye ciddiye alayım? karşı görüşe elbet saygım var bunu az öncede söyledim ve sen ilginç bir şekilde anlamak istemiyosun. gerçekten ilginç.
Soran+1 yılkendi bildiğini okuyorsun ve bu ciddi bir hastalık.
Soran+1 yılsen bunu yapmaya çalışmıyor musun? tartışmanın kuralı budur zaten. komik düşüyorsun.
Soran+1 yılanlatmaya çalışıyorum zaten. karşındaki fikre saldırıp tahammül edemeyen sensin. adam akıllı cevap yazan herkesle tartışmaya çalıştım. ama dalga konusu yapan, tartışmaya gerek duymayan insanlara tahammülüm yok. anlatmaya çalışıyorum hoş. gene anlamıcaksın. size de iyi akşamlar.
Soran+1 yılniye soruna odaklanmak yerine sayılara takılıyosun? elbette bilimsel bir araştırmam yok ama kendimizi kandırmaya da gerek yok. dünyanın türk kültürünü nasıl tanıdığına bir bak. hadi dünyayı geçtim de gözlerini aç bir etrafa bak ya. yapılmış roportajları incele. adamlar daha doğru düzgün milli marşını bilmiyor. herkes birbirine kaba davranıyor. gençler üzerinde yoğun bir baskı var. bu çoğunluk. bunları görmemek için kör olmak lazım? insan davranışlarından tut saygıdan genel kültüre kadar cahillik hat safhada. sen savun madem nasıl cahil değiliz?
- +1 yıl
şöyle söyliyim sana seni anlıyorum daha modern insanların karekterleri ile deyilde yaptıklarıyla anılan bir TÜRKİYE hepsi kabul kaba davrandıgımız birbirimize o bölgesel olarak degişen bişey ama bzim avrupalı gibi olmamız mümkün deyil dostum neden bizim dinimiz farklı bir kere ama müslamanlık bile bir araç haline geldi ya insan buna üzülüyor işte partilerin dilinde hep bir dincilik hep din üzerinden rant saglama istegi ve ileriyi göremeyen insanlarımız sana gelince senin düşüncene %100 katılıyorum ama rakamsal olarak katılmıyorum ve zamanla bunun degişecegine inanıyorum dinimizin alet edilmedigi özgür ve çıkar ilişkisi olmayan devlet adamları olursa hepsinin zamanla düzelecegine inanıyorum
Soran+1 yılsenin rakamın nedir peki? Tahmini.
Bu konuyu bu ülkede ki insanların ancak %5'i ile konuşabilirsin sen de ancak dinleyici olursun soran.
05 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
- +1 yıl
Kendi tarihini bilmeyen, araştırmayan, dünyada neler olup bitiyor sebepleri az çok nelerdir, bütün dünyadaki olumsuz gelişmelerin sebebi nedir? vb. hakkında bilgilenmek insanı cahillikten kurtarır. Ki bu yanıtıma da kafadan -1 veren sayın soran sizde cahilsiniz. Cahilin ilk yaptığı şey kendini doğru bilmektir. Dinlemek, sorgulamak, tartmak gibi asla prensipleri olmaz. Hissi davranırlar, bilmediğin konuda konuşursun ve seni dinlemelerini istersin. eic cevap seçiminde senin tam bir cahil olduğunu gösteriyor. Deli deliyi dakka da hacı hacıyı mekke de bulurmuş. Cahil cahilide KSde :)
Soran+1 yılajajaj yargısız infaz yapan sensin. sen de ancak dinleyici olursun diyerek. beni tanımadan futursuzca sallamaya başlıyorsun. sen kafadan -1lik bir cevap yazdın farkında değilsin komik adam. burada iki tez savunmaya çalışıyoruz sen gelip saçma bir yerden alaylı bir anlatımla cevap veriyorsun. benim soruma yönelik de cevap vermedin üstelik. burada bu tarz bir soru sorarak insanların neler düşündüğünü merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum. belki de karşı görüştende ikna edici mantıklı bir düşünce kaparım diye. sen asıl soruna yanaşmadan kafadan boş beleş nedenlerle karşı tarafa saldırabilirsin anca.
- +1 yıl
Ya hehe :)) Aranızda kaç tane sosyolog, psikolog, iktisatçı, ekonomist, antropolog, dil bilimci, tarihçi vs. var? Hiç yoksa kaçınız güncel haberleri takip ediyorsunuz? Kaçınız ruhunda Türk milletinin sevgisi taşınıyor? Kaçınız bop'u biliyor? Kaçınız dinini tam anlamıyla biliyor? Kaçınızın kafası belinin üstünde? Kaçının bugün hangi diziyi izleyeceğinin planını yapmıyor?
Soran+1 yılaynen aynen.
+1 yıltek problem bu gerceği itiraf edemiyoruz.
10 Yorumlabence Türkiyenin %25i cahil
02 Yorumla
Soran+1 yılpollyanna tavrı gördüm sende. öyle olsaydık şu anki durumumuzdan çok daha iyi bir durumda olurduk emin ol.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhelal olsun ne güzel kaleme almşsn arkdşm
10 Yorumla
+1 yılSende bu cahillerden birisin
40 Yorumla
+1 yılkendi milletini ne kdar çok ezmeye meraklısın lan
00 Yorumlaaziz nesin :-) best off
00 YorumlaHangi konuda cahiliz sence?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunlar tüik verileri mi?
00 YorumlaYa kusura bakma da B S G yaa.
10 Yorumla
+1 yılSaydınmı la
12 Yorumla
Soran+1 yılsaydım.
- +1 yıl
say lan
Anqarada oxford vardida bizmi okumadik :)
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat