Sizce türkiyenin ne kadarı cahil?
Bence ülkenin % 80 ni cahil!!! Peki sizce?
Siz cahil misiniz yoksa, kültürlü mü ?
Bence ülkenin % 80 ni cahil!!! Peki sizce?
Siz cahil misiniz yoksa, kültürlü mü ?
Cahil insanlara bir lafım yok... bilmemek ayıp değil... ama hem cahil hem art niyet/kötülük çok kötü... öyle insanların oranı da (her nekadar bazıları kendilerini giyim kuşam ve eğitimle kamufle etse de) epey yüksek.
Evet bilmemek ayıp değil ama, öğrenmemek ayıp. Herkes kendini geliştirmeli. Bilgiye aç olan birisine asla cahil demem. Ama cahil kalmayı seçen kişi kendine cahil denildiği zaman da "beni aşağılayamazsın" demeye hakkı yok.
%49 bir kere net cahil
Dogru. 80% bir oran ile dogru orana gayet yaklastin.
%95'ı bunu pek çok şekilde örnekleyebilirim.
Mesela nasıl bir örnek? Merak ettim 😀
En basitinden günlük bir örnek vereyim engelli park yerine parkeden normal sürücüler, binme ve inme peronlarını bilmeyen metro yolcuları ki tabelada bağıra bağıra yazmasına rağmen, bilmediği şeyi biliyormuş gibi yapıp yanlışı ortaya çıktığında hakaret eden dini eleştirildiğinde ki hakaret kullanılmadan mantıksal yönden yanacaksın diye tükürük saçıp hakaret ederek konuşan muhteşem cennetlik dincileri, neo-osmanlıcılık yapan yeni dünya düzenini anlamadan boş kafayla sıkan tipler, demokrasinin d'sini anlamayan partiyi ideolojisi için seçip kendi milletvekilini dahi bilmeyen kime oy verdiğini bilmedebn parti için oy verenler ve geldik en önemlisine evrime karalama kampanyası uygulayan tübitakıyla.
Aynen öyle. Bazılarında insanlık da yok. Of of suçumuz neydi de böyle bir ülkeye düştük. :(
Cevap
17Cevap
Kızda bekaret arayanlar cahildir, kadının kapalı olmasını istemek cahilliktir, kürtaj yaptırmanın yasaklanması cahilliktir, saymakla bitmez cahillik :D bu ülkede çok fazla cahil var maalesef.
bir kadının bir kadında bunları araması 2 kat cahillik ve ezikliktir :D
Çılgın bakire @eesin de geldi.
Bu oran ülkemizde çok yüksek maalesef... En basitinden sokak röportajlarını izleseniz bile anlarsınız ama bu kesinlikle demek değilki ben çok kültürlüyüm. Bu dünyada ne insanlar var onlara göre hepimiz cahiliz.
Aynen öyle haklısın. Hepimiz biraz cahiliz aslında. Ama bazıları kara cahil. Öğrenmek isteyen kişiye cahil demem ama, öğrenme şansı varken cahil kalmayı seçiyorsa, kendini geliştiriyorsa ben ona her zaman cahil derim. Kimse de niye cahil deyip aşağılıyorsun diyemez. Çünkü cahil olmayı kendi seçmiş.
Çok doğru katılıyorum😊
bence bu aydınlar dediğimiz solcu kesimin ve tiyatro, oyuncu kesimleri
full CAHİL..
Yani bütün okumuş kişiler cahil diyorsun. Senin kafa da ayrı güzelmiş. Tiner kafası herhalde...
neresi okumuş onların yaa böyle okumamı olur devlet düşmanı hepsi
Çünkü onlar devletin değil halkın sanatçısı. Onların okuduğu kitapların yüzde birini bile okumamışsındır. Onların bildiği bilgilerin binde birini bile bilmiyorsundur. % 80 nin içinde olduğun çok belli...
hangi halkın sanatçılarıymış demokrasiye saygı duymayan sanatçımı olurmuş?
onlar benim okuduğum kitapların %1 i değil %0.5 ini okusunlar tamam sen haklısın
benim okudığum kitaplardan haberin yok ön yargıyı yapıştırıyorsun sonrada diyorsunki
onlar senden daha çok okumuş bir kere burada SINIFTA KALDIN...
okuyan adam, sanatçı, akademisyen topluma mağal olmuş adam demokrasiye saygı duyar, yapıcı olur şiddet yanlısı veya türkiye düşmanlığı yapmaz bunu bu çevrelerden çok görüyoruz
%60 ı cahi bizim ülkenin. Kanıtlandı ya geçen seçimlerde
%90 dan aşşağı olduğunu hiç sanmam... Durum bence tüm dünyadada böyledir
yüzde 49u cahil bu ülkenin
Bence en az % 80 i cahil. O % 49 hem cahil hem vicdansız.
Ve bencil
Kime göre, neye göre cahil? Eğitim seviyesine göre mi, siyasi görüşüne göre mi?
Bilgisine göre... bilgisiz insan dolu ülke.
Tamam bilgisine göre onu anladım ama cahil dediğiniz insanların neyi bilmesi gerekiyor? Niye cahil diyorsunuz, bunu soruyorum.
Kültür sanat, siyaset, spor, tarih vb. Bu tip şeyler de az da olsa bilgisi olmasi gerekiyor.
Ülkedeki birçok insanı cahil diye tanımlamanız için önce sizin kültür sanat, siyaset, spor, tarih vb. gibi konularda ne kadar bilgi sahibi olduğunuz önemli. Ayrıca bu insanların hepsiyle bu tür konularda muhabbet etmiş gerekir. Belki de hiç görmediğiniz, tanımadığınız, sohbeti insanlara cahil diyorsunuz. Sizce bu ne kadar mantıklı? Aynı şey bir konuda sizin gibi düşünmeyen insanlar için de geçerli. Bu ülkede cahil insanlar vardır belki ama insanlara cahil demeden önce bunları da göz önüne almalısınız bence.
Telefondan yazdığım için harfle kelimeler karışmış, kusuura bakmayın.
Düzeltme yapıyorum: Ülkedeki birçok insanı cahil diye tanımlamanız için önce sizin kültür sanat, siyaset, spor, tarih vb. gibi konularda ne kadar bilgi sahibi olduğunuz önemli. Ayrıca bu insanların hepsiyle bu tür konularda muhabbet etmiş olmanız gerekir. Belki de hiç görmediğiniz, tanımadığınız, olmanızni bilmediğiniz insanlara cahil diyorsunuz. Sizce bu ne kadar mantıklı? Aynı şey bir konuda sizin gibi düşünmeyen insanlar için de geçerli. Bu ülkede cahil insanlar vardır belki. Ama insanlara cahil demeden önce bunları da göz önüne alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Cahil olmanın yanında ülke de medeniyet diye de bir şey yok. Bunun nedeni de cehalet işte. Kardeşine, kızına tecavüz eden bu ülke de. Kediye köpeğe tecavüz eden bu ülke de. Sokakta kiminle konuşsan ağızı inanılmaz bozuk, ful küfür... hırsızlık, taciz ve tecavüz oranı inanılmaz yüksek. Ve anlatılabilecek çok şey var. Bu ülke de medeniyet yok medeniyet. Bunun nedeni de cehalet.
Okumak cahilliği alir eşeklik baki kalir diyorum ben kalitsal bir özürlülük var ülkede 😁😁
Aziz Nesin derdi %60 aptal ama şimdi %70 bence ,)
% kaçı cahil bilemem fakat kesin olan bir şey var ki kendini alim başkalarını cahil görenler kesinlikle cahil
Okumuş etmiş kişinin kendini kültürlü görmesi çok normal bir şey.
ben kültürlüyüm ve %65 giyi cahil diyorum
benim kültürlü olmam cahil olmamdan gelir. Sana cahil desem buna bile değmezsin. İnsanları kutuplaştırma her insan öğrenmeli ve bunun sonu yoktur. Sen de buna bak dostum.
Cahil olmak inanin kendi tercihidir. O yüzden cahil kişiyi istediğim kadar aşağılayabilirim. Çünkü kendi istedi cahil olmayı. Bana karşı yorum yaptığına göre, sende % 80 içindesin
Bir insan ne kadar bilgisiz olursa olsun senin algınla ne kadar cahil olursa olsun onu aşağılaybilirim demen senin en büyük cahildir. Onun bilip de senin bilmediğin o kadar şey vardır ki ne kadar cahil olduğunu söylesende. Cahilliği bilgi yoksunluğu olarak değerlendiriyorsan ki eksik de olsa bu yorumuna katılıyorum ama insanların aklının sınırı vardır. Öğrenebileceklerinin bir sınırı vardır. Ama öğrenmenin sınırı yoktur güzel kardeşim. Umarım düşüncelerini değiştirmek için bir nebze faydam olmuştur. Olmamışsa da devamına da gerek yok.
senin en büyük cahilliğindir. olacak *
Cahil insan her türlü zulmü hak eder... lanet olsun cahillere!!!
%80 azmış. Hepimiz cahiliz bütün ülke
Nufus / İlber hoca :))
Atatürk : Türk milleti zekidir. Çalışkandır.
Yani? Zeki mi oluyorsun sen şimdi? Mustafa Kemal öyle dedi diye? Halt etmişsiniz siz...
Seni gördükten sonra kendime zeki diyebilirim evet.
Bir sen zekisin bir de mustafa kemal. Neymiş Türk milleti zekiymiş. Dünya da var mı bir tane, işe yaradı bir Türk? Tabi ki yok.
Ahh demek bunu bile anlayamadın. Türk milleti zekidir dedim. Bir ben zekiyim bir de Mustafa Kemal ATATÜRK demedim. Ama bunu bile anlayamadın. Üzülüyorum sizin gibilere. ya da dur bakayım senin gibi hadsize niye üzüleyim ki :)
Hayatında dünyaya katkısı olmuş bir Türk gördün mü? Dedim. Cevap veremedin. Çünkü öyle bir Türk yok. O yüzden boş konuşma.
Medeniyeti bile biz getirdik dünyaya. Cevap vermeme gerek yok diye vermedim. Hemen yazıyım bir kaçını.
Cahit Arf, Attila Aşkar, Uluğ Bey, Ratip Berker, Ahmet S. Çakmak, Mihrim Çelebi, Gelenbevi İsmail Efendi, Takiyüddin bin Maruf, Bursalı Kadızade Rumi, Ali Kuşçu : Matematikçi
Ünlü Türk matematikçiler. Daha var da ben bazılarını yazdım. Matematikte bile bu kadar, düşün artık. Ah pardon sana düşün dedim.
Ülke de neden medeniyet yok acaba. Benim hiç bir işime yaramadı bu kişiler. Ama sen Avrupalı sayesinde şu an bana cevap yazıyorsun. Arabaya biniyorsun, televizyon izliyorsun, elektrik kullanıyorsun. Yani kısaca dünya da işe yarayan her şeyi Avrupalı bilginler yaptı. Türklerden hiç bir halt olmaz.
Senin hiç işine yaramadıysa ilim ile alakan olmayan bir cahilsindir. Yaz dedin yazdım. Hemde onlar sadece matematikçi, daha bir sürü bilim dalı var. Yazayım mı? Daha büyük kapak istiyorsan...
Ya dünyada kimsenin tanımadığı, Türk okullarında abarta abarta anlatılan boş beleş kişileri bana anlatma. Avrupalılar iyi ki var. Yaşasın Avrupalılar. Turkiyeye de getirsin Avrupalılar medeniyeti. Lanet olsun Türklere
Türk okulların da mı anlatılıyor? Sen okumuşta değil okumamış cahilsin sanırım. Dünyanın her yerinde geçerli şeyleri bulmuş kişiler bunlar. Kendini kanıtlamışlar. Diyorum ya daha büyük kapak istiyorsan felsefecisinden gökbilimcisine, biyokimyacısından fizikçisine sana 100 lerce yazarım. Ama gel gör ki senin beyin kaldırmaz.
Aynen aynen filozof gibi adamsın sen. Hayran kaldım bilgi ve zekana. Sen dünyayı da kurtarırsın diğer Türk arkadaşların ile. Yanınıza da mustafa kemali alın, kurtarın dünyayı cehaletten.
Ehehe eziklikte son nokta.
%90 birbirine cahil diyorsa kim akilli bilmem
okumuş etmiş kişiler akıllı işte.
Hayır lise mezunu da var, özel okulda okumuş üniversite mezunu da var. Bunlar da cahiller. Sistem okulunda okuyup, kendi mesleğin ile ilgili şeyler öğrenirsin. Ben okul okula gitmiş kişiler kültürlü demedim. Okumuş etmiş, araştırmis kişiler kültürlü olur. Üniversiteye gidip de ülke nin başkenti bilmeyen kişi de gördüm ben.
%99?
Ülkenin yüzde 50.03 ü cahil -.-
bu soruyu gizli soruyorsan o yüzde 80 in içindesin demektir
Açık olarak sorsam bir şey değişir mi? Sanki beni tanıyan var sitede... boş konuşuyorsun. Sen herhalde kendini % 80 için de gördün, o yüzden bana saldırmak istedin. Anlıyorum seni de...
Cahil olmayaydım iyiydi
% 75 var
sen kesin öylesinde
Ben öyle değilim. Soruya sinirlenip bana saldırmak istediğine göre sen öylesin demek ki...
%80 cahil
%51 cahil degil :)
sananeeeeeeeeeeeee
Sen de % 80 içindesin demek ki.
sananeeee git kitap oku ders çalış bunlardan sananeee sen cahil olma bari ne mal insanlarsınız
Konuşmayı da bilmiyorsun... sen ot gibi yaşa tamam.
sen yaşıyon belli soruya bak * böyle sorumu sorulur biraz beynini kullan
Sen önce bir yazı yazmayı öğren!!!
malmısın olum yazımda ne var * a m k demek
Noktalama işareti kullanmıyorsun, kelimeleri yanlış yazıyorsun, kurduğun cümlede cümle düşüklüğü yapıyorsun. Ve hakaret ile konuşuyorsun...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar