Selam.. herkese iyi pazarlar diliyorum. Umarım iyisinizdir.. Olay bir kaç gün önce meydana geliyor. İstanbul'da metrobüste iyi giyimli, kravatlı filan yaşlı bir amca yaşları küçük iki genç kızın gizlice fotoğrafını çekiyor. Bunu fark eden kızlar hiddet ve öfkeyle karşı koyup amcanın o fotoğrafları çıkarmasını istiyorlar. Zira yaşlı amca inkar ediyor.. Ben inanmak istemedim önce.. Bir yanlış anlama var diye düşündüm. Çünkü amcaya konduramadım. Ancak kızlar fotoğrafı çıkar dediklerinde bir türlü bulup çıkaramayınca doğruluğuna inandım..
Bu olayın kısa görüntüsünü Twitter paylaşımıyla izleyebilirsiniz..
Söylenecek çok şey var da.. Çok uzun sürer.. Sadece diyeceğim şu ki hayat kadınlar için çok zor. Hem de çok.. İnsanların kadın ve erkek ayırımı olmaksızın toplumda yer alma, istediği kıyafetle, istediği yerde ve istediği şekilde dolaşma özgürlüğü var. Var da? Artık daha ne denebilir.. Kime güvenilir bilmiyorum..
Bu olaydan yola çıkarak sana da sormak istedim..
Metrobüste, trende veya herhangi bir toplu ulaşım aracında sözlü / fiziksel tacize uğradın mı?
Toplu taşıma kullanmam pek ve geçtiğimiz Cuma günü otobüse bindim. İşten eve dönüyordum. Ben düz oturuyordum ve bir sıra sonra ki koltukta bir bayan oturuyordu, yüzü bana dönüktü. Cam kenarıda bir yanı boştu. Sol da bir adam demeye yüzüm tutmuyor kalkıp yerinden kadının yanına oturdu. Telefonunu çıkarıp numarasını ekrana yazdığını hissettim ve sola yatırarak kadına gösterme çabasına giriyordu. Kadın kendini biraz toparladı, bu sefer dirsekleeini kadının bel kısmına değdirmeye başladığını hissettim. Doğruca kendisine sesim yükselerek burada zikredemeyeceğim bir iki kelime söyledim, kalkıp bana ekinmesiyle ayağa kalkıp yumruk salladı, yakasından tuttuğum gibi çekince koltuk üstünden önüme düştü. Arbede yaşandı ve kadın kollarımdan tuttu rica etti "yeter" dedi ve iki durak sonra indim.
Yalnız şunu söylemeliyim otobüste kimse ama kimse sesini dahi çıkarmadı net. İnerken adam kalktı, ağzını yüzünü tutuyordu. Hepinize yazıklar olsun dedim ve otobüsten indim. Kadın olmak zor değilde adam olmak zor bence.
Sözlü tacize çok kez uğradım. İlkokul sondayken az kalsın bir adam tarafından taciz edilecektim neyseki fark edip okul yolunda olduğum için yavaşça görmemiş gibi yapıp ana yolu kullanarak okula girdim nasıl anladığımı anlatırdım ama uzun hikaye neyseki küçük olsam bile bunun bilincindeydim. Yoksa psikolojim nasıl olurdu bilemem.
Bu taciz filan değil işi sırf karşısında ki erkek diye abartmaktır izinsiz çekilmesi yanlış ama bu videoya alıp rezil etmek sapik diye yaftalamakta yanlış. Adam serbest kalacak zaten bundan dolayı. Şunu söylemek istiyorum kızlar da yakışıklı bulduğu erkeklerin fotoğraflarını tüm gün çekiyor arkadaş grubunda paylaşıyorlar benim başıma hergün geliyor vücudum iyi diye gören her kız kameraya çekiyor ee ben sapik var diye bağırıyor muyum? Cekmisse nolmuş taciz mi etti seni sen öyle giyinmeye çekinmiyorsan fotoğraftan neden bu kadar rahatsız oluyorsun çıplak olduğun için mi? Sapik diye yaftalamak saçma fotografimi sil denilebilir istemiyorum vesaire cekmeni ama şu erkek düşmanlığı yapıp namusum elden gidiyor algısı yapmak videoya çekmek rezil etmek ben bunu anlamadım ben tacize uğradığım kadınları şikayet etsem kadın kalmaz ortalıkta. Siz bana kızacaksınız ama ben hergün kızlar tarafından tacize kameraya videoya alındığım için bu konuda en çok bana hak düşüyor kendimde mağdurum ama ben namusum gitti diye ortalığı yikmiyorum kadınları videoya alıp rezil etmiyorum erkeklerde kadınlar gibi güzel ve çekici giyinseler kadınlar bütün gün kameraya çekerdi emin olun.. Bu konuştuğum şeylerden kızın yaşını ayrı tutuyorum 15 yaşındaymış falan onlar ayrı konu tabi.
4
7 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
https://hizliresim.com/SXJOqK Az önce internette tesadüfen karşıma çıktı yetişkin bir kız komşunun oğlunu dikizleyip videoya çekiyor ve bunu da internette paylaşıyor konuşun bakalım..
@Diosaa Yoo gayet normal bir söylem kadın mesela dışarda yarı çıplak geziyor biri bakınca namuslu ayakları yapıyor namuslu olan kadınlar kendini giyimiyle belli ediyor zaten düzgün giyinerek
Geçenlerde bir olay oldu. Kızın biri beğendiği erkeğin fotoğrafını metroda çekip Twitter hesabından “beni bul” diye paylaştı. Daha sonra fotoğrafın o çocuğa ulaşması için binlerce kişi rt yaptı. Ve o tweetin altındaki yorumlara göre o kız romantik, cesur, ideal kadın oldu. Ama bir düşünün bakalım. Ya tam tersi olsaydı? Bu sefer kadın dernekleri harekete geçecek ve linç kampanyası başlatılacaktı. Erkeğe o fotoğrafı çektiği için taciz suçundan hapis verilecekti. Şimdi anlıyor musunuz toplumun ne kadar ikiyüzlü olduğunu?
Avukat falan dediler bu adama twitter da gördüm ama avukat olduğu kesin mi bilmiyorum. Ne diyelim kelimelerin bittiği noktadayız. Bir de hukukçu ise. Gerçi insan olarak değerlendirmeliyiz eğitimlisi eğitimsizi pek fark etmiyor. Maalesef ahlâkî olarak nereye gidiyoruz bilmiyorum. Umarım gelecek nesiller iyi yetişirler.
linki ben de açtım görme engelli diye de geçiyor ama günahına alıyrmuyuz bilmem böyle iğrnçlikler yapan çok çünkü. Telefonda gözüküyor kız karşıda oturmuş yani yanlışlıkla bassa diyelim eğri bir foto cıkardı başka bişey daha çıkardı bilmedim valla hani kullanmasını bilmiyor yarım metre telefonu ne diye almış bu da mechul.
Açıkçası hayat kadınlar için çok zor değil. Hayat insanlar için çok zor. Bu zorluğu sadece kadın yaşıyormuş gibi yansıtmak doğru gelmiyor insan olabilen insanların yaşadığı zorluklar...
Biz insanlar dayatmalar yüzünden dönüşüyoruz kimisi canavara kimisi şeytana kimisi caniye kimisi ise dayatmalara kalkanını yapıp göğüs geriyor insan kalmaya devam etmek istiyor.
Benim öngördüğüm bir şey var kadın başlattı kadin bitirmeli. Erkekleri yetistiremediler bazı anneler erkekleri kendileri için yetiştirdi. Anneler buna dur demeli. Dohrudan yağda dolaylı olatak bu durumun etkisi olduğunu düşünüyorum. Dediginiz gibi söylenecek çok şey var çok uzun sürer
Toplu ulaşımda bir kadınla atışmam haricinde hiç tacize uğramadım
Eskiden bir kız sözde düşmemek için bana arkadan sarılmıştı bir kaç defa oturduğu yerden arkasına dönerek bakan rahatsız olduğum halde biri arka dönük beni geri geri gelerek taciz ediyordu yeri genişti oturacak yerinde kalkıp yaptı onun yüzünde otobüsün camına yapışmıştım daha fazla gelse millet kızı taciz ettiğimi sanacak sanırım kızın amacı beni taciz etmekti olumsuz tutum sergilersem bana iftira atmaktı hz Yusuf olayındaki gibi ne olsa o kız olduğu için iftara atsada suçlu erkek bilinecekti kızlar bunun farkında ve bazıları bunu kötü amaçlı kullanıyor
Ayak takımının ağzına layık yeni bir meselemiz oldu. 3 gün geviş getirirler artık. Ne hukuk bilinçleri vardır. Ne öncesini bilirler. Ne de sonrasını sorgularlar. Ne de neden-sonuç ilişkisi kurarlar. Sadece sokak iti gibi havlarlar... Ben yine de şuraya okuyan birisi bulunur düşüncesiyle yorumumu bırakayım; "kadını edepsizli, erkeği de merhametli yetiştiremedigimiz sürece bu olaylar daha çok yaşanacaktır". Not; yoruma kapatayım da farklı bir sese tahammül etmekten aciz olan mankurtlar gelip sıçmasın...
16 yaşımdaydım. O anki hissettiğim o korkuyla o telaşla o sinirle hiçbir şeyi kıyaslayamazsınız. Kızın kıyafetine yorum yapılacağına keşke o sapığa terbiye veremeyenlere kızılsa. Keşke o sapığı sadece erkek olup adam olmayı öğretemeyenlere tepki gösterilse ve en çok da oradaki sapığa... Hâlâ yok 15 yaşındaki kız kıyafete bak, yok adam görme engelliymis, yok telefonu deniyormuş... Bu dediklerinize siz ne kadar inanabiliyorsunuz
Keşke sadece onunla kalsa- konser alanında, yolda, okulda, kantinde, düğünde... Erkekler sınır tanımıyor umarım ileride evleneceğim insan bunu yapmıyordu ya da abim ya da babam her neyse insan o yapmaz öyle şeyler dediği şahıs bile hayal kırıklığına uğratıyor özellikle sanal ortamda gerçekte söylemediği şeyi sanal alanda rahat davranılıyor inanın tek bir canlıya bile güvenmiyorum
Boyle zihniyetin bir bahanesi olamaz yok yalnislikla cektim yok bilmem ne cekmissin abazasin yasindan utan seninde kizin vardir artik cidden hayretler icerisindeyim boyle sapik ruhlu insnalar bir kac yil yatip ciktiklari icin daha cok buyuyor bu seyler adaletttt nerdeee adelet kopruler yapip padisahlarin isimlerini koymakla mesgul ben boyle adelete tukureyim umarim bu tur sapik ruhlu insanlar agir ceza alirlar adelrt varsa tabi
Sözlü ve fiziksel tacizee uğramadım , Allah göstermesin de öyle bir durumda pişmaan ederimm yapanı.. Ancak gördüklerinde şarkı söylemeye başlayanlara çok denk geliyorum.. Bu canım sapıkk zihniyetler ne zaman son bulacak bilmiyorum. Yaptıkları ortada kesinlikle ifadesine bile gerek duyulmadan cezası veerilmeli.. Yok yanlışlıkla çekmiş yok kördüm yok topaldımmmm geçin bunları sapıgım de kısaca konu kapansın.. Birde bakışlarıyla göz hapsine alanlar var iğrençleeer..
ben uğramadım daha önce ama uğrayan birçok insan var taciz eden kişiyi dövenleri ise işten çıkartıyorlar veya para cezası kesiyorlar sebebi ise birine şiddet uyguladı diye toplumumuzun bir kısmı bu tür olaylara sessiz kalıyor kendilerinin böyle bir olaya uğramayacaklarını düşünüyorlar bence toplum daha çok bilinçlendirilmeli daha çok kadın\kız cinayete uğramadan bir şeyler yapılması gerekiyor şu an hayvanlara cinsel şiddet uygulayanlara bile hapis, idam cezası verilmiyor para cezası bile verilmiyor hayvanlara uygulanan şiddetlerin üstünü örtmek için ise siyasi herhangi bir kişi hakkında iftirada bulundu diyorlar ve o şekilde haber yapıyorlar şu an belki de bilmediğimiz görmediğimiz birsürü taciz olayı vardır ve üstü örtülüyordur
Taciz etti oldum bir kere izban baya kalabalıktı herkes sıkış depiş duruyordu önümde kız vardı kız yan dönünce kalçası önüme sürttü napıyosun falan dedi şaşırmış bir şekilde
Bende napıyo gibi görünüyorum zaten zor ayakta duruyorum bide senle mi uğraşcam dedim sustu
Bu topluma ne oldu boyle? Dışardaki kızları kardesi gibi koruyan arkadasinin ailesine aile diyen insanlardik biz. Aksam bir kizin arkasindan yururken rahatsiz olmasin diye karsi yola gecerdik hangi ara boyle olduk?
Dimi ya nerde o günler o efendi adamlar? Yürümeye korkar olduk. Küçük çocukları kapılarından alan ruh hastaları bile çoğalmışken olgun bireyler korkmasın mı...
ztn bu takım elbıselılerden korkucaksın imaj değiştirip dikkat çekmemeye calısıyorlar kaç tane böyle adam yakalaıdm metrobuste takım elbıse gıyıp yanına kol cantası alıp bı sırket elemanı gıbı takılan ama yanındakı cantayı onundekı kıza surtunmek ıcın kılıf nıyetıne kullanıyorlardı sagdan soldan kımse gormesın dıye
Bir bayan tarafından uğradım fiziksel olmuştu yaşım 15 felandi 28 ve üstünde idi sanırım bir genç kız vardı otobüs kalabalıkti beni resmen ellemişti utangaçtim o zamanlar dibimde olduğu için her yerimi ellemişti o an boşalmıştım kötu muydu iyi miydi nasıl bir anı oldu inan bilmiyorum ilk defa o tür şey başıma gelmişti önüme geçip sürtünmistu bana özür dilerim ama bunları derken bile utayorum 🙈🙈
sadece kadınlar degil fakat toplumda bir kadın yapmıştır algısı var bu dogru biraz önce bir soruda 14 yasında " bakire " bir kıza tecavuz edildi diye sordu bir arkadas baska bir olayı amlatırken ve " bakire " belirtiliyor malesef evet sapıklar var evet hayat daha zor ama insanlar vicdanlı hukuk ise tarafsız olmalı.
Belki birine benzetip cekmis olabilir hemen kötü düşünmeyin yaşlı adam yazık baksanıza nasıl titriyor eli ayağı ne yapacak resme bakıp yazar nete bir sürü çıkar şimdi o kızın sosyal medyaya boy boy resmi yok mu hergun yüzlercesi bakıyor
Bir kez metro ya bindiğimde, bir çocuk ısrarla kızı rahatsız ediyordu. Gittik uyardık vs dinlemedi çocuk, tabi bizim çocuklar da durmadı gereğini yaptı.
Her ne sebeple olursa olsun, kimse kimseyi taciz edemez.
Sapığın cinsiyeti yok. Benim başıma da şu geldi. Homoseksüel bir erkek tarafından otobüste tacize uğramıştım. Benim takımları bir yokşamıştı. Kapı dibindeydik, acil çıkış valfini açıp, adamı 70 ile giden otobüsten atmak ile atmamk arasındaydım. Neyseki başıma bela almadan geçti gitti.
Allah, kimseyi böyle zelil duruma düşürmesin. Kabul edilebilir birşey değil. Fakat bu taciz meselesi hassas bir konu ve suistimale de açık... Kadınlar mağdur olduğu gibi, erkekleri de mağdur edebilecek bir durum...
O kızın sosyal medyadaki fotoğraflari nasil acaba? O adam takipçisi olup tiktok veya Instagram'da bundan daha acik fotoğraflarıni görebiliyorsa ne yapacağız? Sabah akşam kizlarin da sagda solda izinsiz bir sürü kişinin resmini cektigini ben görüyorum. Ya simdi bağırınca haklı olmuyor kimse, kimse de kusura bakmasin, o fotoğraf tek başına taciz filan değil
Toplu taşıma kullanmam uzun yıllardır kullanmamaya çalışırım. Ama mecbur olduğum bir seferinde Sultanahmet tramvayına bindiğimde Suriyeli bir kadın popomu avuçlamıştı. Çok tedirgin olsam da anlattığım kişiler çok güldü bana aklı selim düzgün bir arkadaşım “Hırsızdır göt cebinde cüzdan aramıştır” demişti ve ben ikna oldum.
Yaşından basından utan be. Torunun yaşında kız. Allahım sen bizi böyle sapıklardan koru yarabbim. Birde başka yerlere basıyor galeri girmiyor bilerek. Allah b* lasını versin böyle yaratıkların.
Birde emekli hakimmiş. Neden kadın ve çocuk katillerine, sapıklarına doğru dürüst verilmediğini şimdi anladım. Bu hakimide serbest bırakmıslar. Gercekten türkiyede adalet kadın ismi.
Her şey bu akıl hastalarının eline akıllı telefonların geçmesiyle başladı. Millet plaja gitmeye utanıyor belki bir yerden röntgenci çeker diye. Deme normal yürürken bile foto urbanı oluyor insanlar. Eskiden bunun yasağı cezası vardı.
Lisede evet. Adamı attılar görenler. Okuldan dönüyordum otobüsle. Uzun süre babam götürüp getirdi. O günden sonra bir kadının bunu yaşadığını gördüğümde ya da tekrar başıma geldiğinde müdahale ettim ve sesimi yükselttim.
şerefsiz tam anlamiyla ama o kdr da açik giyinmemek lazim her iki cins de dikkat etmeli yani işin çözümü bu o biraz daha uzun giyecek adam da bakmayacak ,
İnternette bu konuda binlerce fotoğraf var eminim hiç birinin haberi yok. Ama bu konuya el atması gereken kurum siber polis tır. Hepsinin hangi cihazdan atıldığı kolayca bulunur.
Diyeceklerim bu olaydan bağımsız, Türkiye de kızlara çok güzelsin desen taciz oluyor, gözlerin, saçın vs. çok güzelmiş desen taciz oluyor. Gerçi selam versen yine taciz oluyor :D
Yaşlı bir kadın 15 yaşında bir erkeğin fotosunu çekseydi, aynı tepki gelir miydi? Birde gerçekten yeni telefonu denerken yanlışlıkla gerçekten çektiyse, her yönden düşünmek gerekiyor. Toplu ulaşım araçlarında her şey insanın başına gelebilir. Bazen sıkış tıkış olmasından bazende kötü niyetli olanda olabiliyor.
Rezillik diz boyu. Birde dur yavrum bakamiyorum diye yaşlı ayaklarına yatıyor üstelik eski hakimlerden.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer bilerek kötü niyetle yaptıysa umarım tez zamanda cezasını bulur. Hayır, çok şükür daha önce böyle bir şeye maruz kalmadım. Liseye her zaman yürüyerek gittim. Üniversiteye de aynı şekilde gidiyorum. Elimden geldiğince az kullanıyorum.
Adamın yaptığı yanlış fakat o zaman diğerleri de tacizci mesela sokakta komiğie giden birinin fotoğrafını çekip rencide etmekte taciz hiç bir farkı yok kimse kimsenin resmini izinsiz çekemez.
Olay İzmir’de yaşandı diye biliyorum ben. Akıl sağlığının yerinde olmadığına dair belge falan yayınlandı. Caydırıcı cezalar gelmediği sürece böyle haberleri duymaya daha çok devam ederiz.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yaşlı bir amca 15 yaşındaki kızın fotoğraflarını çekerken yakalandı. Toplu ulaşım aracında sözlü veya fiziksel tacize uğradın mı?