Selam herkese.. İyi pazarlar..Ben babamı 4 yıl önce kaybettim. Henüz çok gençti ve her ölüm gibi zamansızdı. Sizde bilirsiniz ki özellikle kız çocukları için baba demek çok farklı bir duygudur. Kızlar babalarına aşıktır. İdolüdür. Bende öyleydim ve belki de erkek kardeşimle benim en çok ihtiyacımız olduğu bir zamanda gitti. KizlarSoruyor'da artık beni tanıdıysanız bilirsiniz içimden geçeni samimi duygularla yazan biriyim. Bundan 1 yıl önce de bu babasızlık duygumu;
diyerek yazmışım.. Her eksik duyguyu bir tarafa koyup birine eğer evli değilsen ve eşinin babasına baba demiyorsan 'Baba' diyememenin, bu kelimeyi kullanamamanın ne büyük ağırlık olduğundan bahsetmişim.
"KizlarSoruyor'da beni hep yazdıklarımda tanıyorsunuz. Özel hayatımda kimim, nasılım bilmiyorsunuz doğal olarak. Diğer özelliklerim bir tarafa, ben babasını 4 yıl önce çok genç yaşta, henüz 45 yaşında iken kaybetmiş bir genç kızım. Babası ölene kadar 'Pamuk Prenses' iken, babası hayattan göçünce 'Kül Kedisi' ne dönen bir masal kahramanıyım belki de. Hayat, omuzlara yüklediği sorumluluklarla insanı bazen 'Kül Kedisi'ne çevirebiliyor. Ve ben bundan dolayı son derece gururlu bir kızım. Kimseye muhtaç olmadan çalışıp para kazanabilmek, ayaklarımın üzerinde durup ailemin sorumluluklarını da taşımak bana hep gurur veriyor. İşte bu yüzden ben, başlıkta da belirttiğim gibi, dünyadaki tüm insanları ikiye ayırdım bu gün itibariyle.."
insanları başlıkta belirttiğim katogoriye ayırmışım.."İnsan 'Baba' demeyi unutur mu? Eğer 'Baba' diyeceğin bir baban yoksa unuturmuş. Anladım
İnsan 'Baba' diye diye özlemekten kahrolur mu? Eğer baban hayatta değilse 'insan özlemekten kahrolurmuş'. Bunu da anladım.." demişim..
Son olarak;
"Ve bir şey daha anladım. Aslında insanlar ikiye değil üçe ayrılıyormuş;
Babası hayatta olanlar
Babası hayatta olmayanlar
Ve... diye bitirmişim. Malum bugün babalar günü. 1 yıl önceki yazıma atıfta bulunarak size sormak istedim..
Bu arada herkesin, tüm KizlarSoruyor üyelerinin babalarının özel gününü içten duygumla kutluyorum. Hayattalarsa uzun ve sağlıklı bir ömür, değillerse rahmet diliyorum.
Babanın mekanı cennet olsun. Babası olmayan insanların buruk geçireceği bir babalar günü. Ama en azından baba kız ilişkisini yaşamışsın. Babanın prensesi olabilmişsin. Baban tarafından çok sevilmişsin. Babası hayatta olmasına rağmen bu duygulardan mahrum olan o kadar genç kız var ki. Senin baban hayattayken hem Madden, hem manen yanında olmuş, sadece biyolojik olarak baban olmamış. Ne mutlu sana, ne mutlu. Şimdi ise sonsuzluğa gitti ve eminim ki madden olmasa da manen yanında baban. Kalbinde, yüreğinde, anılarında.. Babası hayatta olmasına rağmen, yaşıyor olmasına rağmen pamuk prenses değil de kül kedisi olan o kadar genç kız, kadın var ki.. Baban var ama yok. Emin ol bu daha kötü ve babana dair hiçbir güzel anı yok hafızanda. Benim için babalar günü pek bir şey ifade etmiyor. Allah yinede yokluğunu göstermesin babalarımızın. Sonuçta yinede babamız. Ve Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurmuşlar ki; "Kişi sevdiği ile beraberdir" Kavuşacağınız gün elbet gelecek 🌺
Babalar günü benim için bir şey ifade etmiyor çünkü böyle özel günler benim için çok önemli değil ayrıca sizin gibi babasını kaybetmiş annesini kaybetmiş insanlar için bence Can yakıcı günler yani o yüzden olmasa daha iyi
Babanın fotosunu görünce geçen yıl kaybettiğimiz çok güzel bir abimiz geldi gözümün önüne, siması gülüşü filan aynı...
Babalar bizim uzakta durduğu gözüken ama aslında sırtımızı dayadığımız duvarımızdır, varlıkları ile güçtür... Bir de ''babalar ve kızları'' var, biz erkekler baba ile diyalog konusunda biraz şanssız durumdayız. Kızların babaları ile olan aşkı imrenilesi bir durum cidden, biz erkeklerde de baba ile diyalog iki odunu birbirine sürtüp kıvılcım çıkartma gibi bir durum maalesef :)
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun... Ne mutlu ki onu çok seven, anan ve anlatan bir kızı var arkasında... Evli misin bilmiyorum ama inşallah baba derken o gücü güveni hissedebileceğin bir kayınbaban olur...
Babalar Günü Anneler Günü Sevgililer Günü Doğum Günü Öğretmenler Günü Yılbaşı... gibi günler benim için SÖMÜRÜ SİSTEMİ' nden başka bir şey ifade etmiyor.
Yakınlarımızı yılda BİR GÜN değil HER GÜN düşünmemiz, MAL ile değil GÖNÜL ile sevmemiz lazım...
Böyle günlerin oluşturulmasının ve HEDİYELEŞMENİN de olmazsa olmaz hale gelmesinin en başlıca sebebi de o gün rekor alışveriş hasılatının elde edilmesi sonucu piyasa ve ekonominin canlandırılması. Her yıl sadece Yılbaşına özel yapılan toplam alışveriş rakamlarını araştırın.
MEVCUT SİSTEM CEBİNİZDEKİ PARAYLA BİRLİKTE DUYGULARINIZI DA SATIN ALIR AMA SİZ BUNU FARKETMEZSİNİZ!..
Baban Öldüğünde. . . Baban öldüğünde. . . Tutunduğun dal kırılır, köklerin kopar, suya kapılmış bir yaprak gibi, amacını yitirmiş gibi yüzer durursun öylece. . .
Baban öldüğünde nefes alamazsın. Ağlayamazsın, boğazına bir yumru tıkanır, yutamazsın. Baban öldüğünde çocukluğun biter, büyürsün, eğer o zaman kadar büyümemişsen. Varsa çocuğun; artık sadece, anne ya da baba olursun. "Evlat" olamazsın artık koca bir çınara, kimsenin kolunun altına sığınıp saklanamazsın dünyanın tüm dertlerinden uzağa. Bir daha hiçbir adamın dolduramayacağı kocaman bir boşluk olur kalbinin tam ortasında. Bir daha hiç kimse öyle kokmaz, bir daha hiç kimse öyle dokunmaz sana. . .
Baban öldüğünde, pişman olursun kaçırdığın her dakikaya, sormadığın her soruya, alamadığın her cevaba. . . İçin yanar öğrenemediğin her anısına, bilmediğin çocukluğuna, anlatmadığı tüm hatırasına. " Bilseydim" dersin, "sorsaydım" dersin, "daha çok kucağında otursaydım, daha çok öpüp koklasaydım. . ." Başın sıkışıp darda kalınca, "Babamı arayayım" diye telefona gider elin. Sonra, büyüyen bir leke gibi yayılır derin boşluk göğsünün ortasına. . . Sohbet ederken dostlarla, ya da konuşurken çocuğunla; içinden çıkamadığın, merak ettiğin bir soru olduğunda beynin oyun oynar sana "Baban bilir " der. "Senin baban, herşeyi bilir. . .!" Sonra bir anda salaklarsın. Sağa sola bakar yüreğin, koyarsın elini orada yerini çoktan almış olan eski derin boşluğuna. . .
Kalbinde yeri olan her sevdiğinin babası öldüğünde, yeniden ölür baban. Anılar hortlar, acılar hortlar. . . Uykusundan uyanır içinde uyuyan canavar. . . Dağılırsın, acırsın, kanarsın. . .
Bir kere baban öldüğünde, her ölen babada yeniden yeniden yaşarsın bunları. Ne yapacağını şaşırırsın. . . Derken; Allah Baba içine minik bir ışık koyar adı " Güç " olan, aklına birini getirir adı "Evlat" olan. . . Yaşarsın. . .
Allah Rahmet Eylesin. Birileri için boşluk yaratan bu günler çok lüzumsuz. Ve buraya bir yazı yazmak istiyorum. babadır, sevdiğini belli etmez" zırvalığı yüzünden kaç çocuk sevgisiz, kalbi kırık büyüdü kim bilir... çocuğunuzu sevmek onunla şakalaşmak, tabir-i caizse onun yaşına inmek, sizin babalığınızdan bir şey götürmez. çevremde çokca arkadaşım baba olmaya başladı. umarım onlar, babalarının sürdürdüğü hataları bir gelenekmiş gibi devam ettirmezler. bu arada çocuğu olmasa da hayvan sahiplenen büyüten kişilerin de babalar gününü kutlarım:)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hiç bir şey ifade etmiyor babam için ne iyi ne kötü diyebilirim. Bu güne kadar bizler için aklı başında hiç bir iş yapmadı birikim yapmadı manevi desteği Nil’e olmadı her konuda eleştirdi. Yedi içti gezdi. Kendi düğünümü kendim yaptım bir günden bir güne harçlığın var mı demedi okuluma gelip sormadı kaçıncı sınıfa gittiğimi bile bilmedi elimden tutup gezdirmedi ama şimdi hadi beni şurayı gezdir burayı gezdir diyor 60 ondan sonra telefon internetle tanıştı gerisini biliyonuz. Annem gariptir üzerimde çok emeği var. Buldu buluşturdu okuttu maddi manevi kol kanat gerdi. Ben şimdi daha ne deyim baba benim için bir keşimeden öte gitmiyor. Kötü şeyler söylemek istemiyorum ama iyi şeylerde söyleyesim gelmiyo içimden. Kocaman susuyorum 😔
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Eğer bir baba ailesiyle değil de dışarıyla ilgilenirse sadece maddi bir kaynağa dönüşür. Sana sürekli küfreden, hiç anlaşamadığın, manevi konularda destek olmayan bir baban olduğunda ve diğer aile üyeleri de sana karşı tavır aldığında o evden çekip gidesin gelir ama zordur. Sonra başkasına baba dersin. Ağzından baba sözü çıkmaz ama baban gibidir o senin. Babalık sadece doğurmak değil, büyütmektir de. Büyütmezse eğer senin biyolojik baban olmaktan öteye gidemez. Sarılamazsın ona, öpemezsin onu, içini açamazsın. Çok koyar. Bazen terk etmek istersin onları, terk edemezsin. Sonra başkalarına baba dersin. Babam ölürken baba diyememek değil de babam yaşarken baba diyememek daha zordur benim için...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatımda babamı ilk kez 12 yaşımda gördüm, sonra alkol sigara uyuşturucu vb sorunlarından annemle boşandılar.. detaylara girmicem, hiç baba sevgisi , sorumluluğunu görmedim.. hic babalık görmedim.. oğullarını istemeyen bir baba. bir insanın yaşadığı o insandan iyi kimse bilemez, ben sevgiyi annemde gördüm, sabahtan akşama kadar çalışıp çocuklarının okuması için çırpınan kadında.. çevremde sorumluluk sahibi babaları görünce hep icerlenirdim keşke benimde babam böyle olsaydı diye... Dün babalar günüydü, ve aynı zamanda babamın vefatının 40. Günü... Kaderin böylesi..
ben hic Baba demedim, cünkü o bizi ben bebek iken terk etmis, erkek adamin ilk cocugu erkek olurmus. o yüzden ne babalar gününün anlamini bilirim, nede baba kelimesi ne anlama gelir onu bilirim. varligi ve yoklugu bir. ben onunla 24 saat bile gecirmemisimdir. hic bir zaman hayatimda yeri olmadi ve olmayacakta...
Okurken içime işledi Allah babanın mekanını cennet eylesin nurlar içinde yatsın inşallah.🤲 Belki de babası hayatta ama varlığını hissettirmeyen bir kızım bende. Ben babamla arkadaş gibi olmayı isterdim hani biyle küçük kızken elimi tutsun parka götürsün baba şefkatini hissedeyim katı kuralcı bir babam var şimdi ise arkamı yasladım bana birşey olmaz diyemiyorum arkamı yaslayinca düşecekmisim gibi bir his var ama yine de babalar değerlidir herkesin babalar günü kutlu olsun ❤️
Başta, "Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" diyorum. Ben tam 30 yıl oldu babamı kaybedeli. Hala şu yaşıma rağmen hatırlayınca gözlerim doluyor. Hayat, Allah'ın takdiri olunca, sessizce isyan etmeden, gözyaşlarını silip hayata devam ediyorsun. Allahü Teala, bir yerden acıyı gösterirken, diğer taraftan farklı bir mutluluk yaşatabiliyor. Bir de bu dünya, lezzet yeri değil, imtihan yeridir diyerek, teslimiyetle yola devam etmek...
Anneler gününün kutlanmasına nasıl karsıysam babalar gunününde kutlanmasına karsıyım bana göre anne ve babası hayatta olmayan veyahut anne ve babasi kendilerine kabus olan insanları düsünmek lazım bunlar onlara birer işkenceden başka birşey değil sen babanla sarıldığın resmi atarken onun babası ona dokunmamıştır bile veyahut onun babası hayatta değildir bunların telafiside yok
Babalar günü benim icin cok b anlamli degil benim icin anlamli olan baba nin kendisi dedem 90 yasinda ölürken babam 60 büyük amacam 63 yaslarinda idi ve yetim kaldık bu yasta dye agliyorlardi o zaman daha da iyi anladim baba bir kapi bir agac bir dag bir sırt...
Başın sağolsun Rabbim mekanını cennet etsin hepimiz ölümlüyüz bu dünyada sevdiklerimizin acılarını görerek yaşayıp gidiyoruz bana göre babalar günü diye birşey yok ailen icin her zaman anne babalar günüdür bir gün ile kısıtlanmamalı kimsenin acısınıda deşmemeli
Ben kapitalist sistemin bize dayattırdığı hiçbir özel günü kutlamam, doğru bulmam. Bir başkasının canını acıtacak şeyden de kaçınırım. Her gün özeldir. Sosyal medyalarda paylaşmayınca da sevmiyorsun, değer vermiyorsun anlamına gelmemeli.
Geç bulup çabuk kaybettiğim dünyanın en değerli varlığı demek baba. Yeri dolmuyor ve her baba dediğimde gözlerimi yaş dolduran efsane. Hayatımın en büyük ve doldurulamayacak iki büyük yâri. Anne ve baba.
gecen senede harikaydı kalemine yansiyan duygularin... mekanı cennet olsun funda ki eminim oda senin ile gurur duyuyor. cok severim annemide babamida ve ikiside hayatta. butun arkadasların babalar gunu kutlu olsun.
Başın sağolsun üzüldüm. Ben ve babam hiç bir zaman yakın olmadık. Ayrı değiler annemle aynı evde birer yabancı gibiyiz. Arada sarılırım filana ama genellikle uzak olur. Ama her şeye rağmen onu seviyorum bazen beni çileden çıkartsa bile <3
Geçen yıl babamin öldügü yaştaydım, onu hic tanımadım. Fotografi da yok. Hayatımda hic kimseye baba demedim. Varlığını bilmedigin bir seyin yoklugunda aci çekmiyorsun.
Ah be gülüm.. Babana benziyorsun bu arada.. 💕 Rabbim sabırlar versin. Bu özel günleri hiç sevmiyorum.. Çok şükür annem babam yanımda ama ben bu günlerde hep yetimleri öksüzleri düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.
Babamın hayatımdan gitmesi benim için cok büyük yıkımdı dağımız devrildi ve arkada kimsenin olmadıgını o an anlıyorsun allah rahmet eylesin ölen babalarımızı🙏🙏😔😔
O günü bu günü hayatı belli günlere vs odaklamak yanlış geliyor önemli olan o insanlara sevgini saygini merhametini bir ömür hatırlatıp kesmemek bı doğum gününe birde evlilik yıl dönümünde sıcak bakıyorum gerisi çok gereksiz geliyo
İnsanlar ikiye ayrilir demişin ya babasi olanlar ve olmayanlar diye 20 sene önce kaybetmiş birisi olarak o kadar doğru bir söz ki herşeyi açıklıyor resmen
Öncelikle Babanı kaybetmiş olmandan dolayı üzüldüm, sen sağol sabrın bol olsun. Baba demek evlatları için imkanlarının en iyisini kullana bilmek demek çocuklarını sevmek demek.
Başınız sağ olsun 🙄 Baba benim için güvendir, sığınacak limandır.. Baba benim için hayattır.. Aslında her gün babalar günü, anneler günü.. Her zaman değerini bilmek lazım..
Başın sağolsun. Babalar Günü benim için bir şey ifade etmiyor. Bana her gün babalar günü. İlla özel bir güne sıkıştırmaya çalışmak yalnız bence. Mesela baban da hep senin kalbinde.
Agir abiyi diye bir rol var üzerimize yapışmış babamda bende iyi oynuyoruz böyle günler umrumuzda olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir yıl bu siteye hiç girmemek ve sonrasında girince bir yıl önce engen son okuduklarımı bu sorunun karşıma cikmasi ile tekrar hatırlatmak gerçekten çok ilginç oldu hayat çok garip... Tekrar basın sağolsun..
Bu tarz günleri açıkcası önemsemem sevdiğin insanı güzel cümlelerle süsleyip sosyal medyada paylaşıp hediyelere boğup mutlu etme çabaları bana boş geliyor birine olan sevgimi hatırlamak için bugün babalar bugün anneler günü diye kalıplaştırmaları tamamen saçmalık sevginin günü olmaz bu tarz annesiz büyüyen bir bireyim ancak bu tarz paylaşımları görünce de üzülmem çünkü çoğunun ertesi gün annelerine çemkirdiklerini biliyorum hepsi gösteriş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Baba kahramandır, fedakardır. Anneler gününde esini mutlu etmek ister ama babalar gününde eşinden değer görmek yerine hor görülendir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim için bir şey ifade etmiyor.
Sizin için Allah rahmet eylesin, kalanlara sağlıklı ömürler versin..
benim babam bizi 3 yaşında bıraktı eskiden yani 10 sene önce arada sırada görüşüyorduk lakin aramızda baba evlat ilişkisi yoktu ben ondan oda benden nefret ediyor kısacası hiç birşey ifade etmiyor