Babalar günü senin için ne ifade ediyor?

Selam herkese.. İyi pazarlar..
Ben babamı 4 yıl önce kaybettim. Henüz çok gençti ve her ölüm gibi zamansızdı. Sizde bilirsiniz ki özellikle kız çocukları için baba demek çok farklı bir duygudur. Kızlar babalarına aşıktır. İdolüdür. Bende öyleydim ve belki de erkek kardeşimle benim en çok ihtiyacımız olduğu bir zamanda gitti. KizlarSoruyor'da artık beni tanıdıysanız bilirsiniz içimden geçeni samimi duygularla yazan biriyim. Bundan 1 yıl önce de bu babasızlık duygumu;

İnsanlar İkiye Ayrılır: Babası Hayatta Olanlar ve Olmayanlar

diyerek yazmışım.. Her eksik duyguyu bir tarafa koyup birine eğer evli değilsen ve eşinin babasına baba demiyorsan 'Baba' diyememenin, bu kelimeyi kullanamamanın ne büyük ağırlık olduğundan bahsetmişim.

"KizlarSoruyor'da beni hep yazdıklarımda tanıyorsunuz. Özel hayatımda kimim, nasılım bilmiyorsunuz doğal olarak. Diğer özelliklerim bir tarafa, ben babasını 4 yıl önce çok genç yaşta, henüz 45 yaşında iken kaybetmiş bir genç kızım. Babası ölene kadar 'Pamuk Prenses' iken, babası hayattan göçünce 'Kül Kedisi' ne dönen bir masal kahramanıyım belki de. Hayat, omuzlara yüklediği sorumluluklarla insanı bazen 'Kül Kedisi'ne çevirebiliyor. Ve ben bundan dolayı son derece gururlu bir kızım. Kimseye muhtaç olmadan çalışıp para kazanabilmek, ayaklarımın üzerinde durup ailemin sorumluluklarını da taşımak bana hep gurur veriyor. İşte bu yüzden ben, başlıkta da belirttiğim gibi, dünyadaki tüm insanları ikiye ayırdım bu gün itibariyle.."

insanları başlıkta belirttiğim katogoriye ayırmışım..
"İnsan 'Baba' demeyi unutur mu? Eğer 'Baba' diyeceğin bir baban yoksa unuturmuş. Anladım

İnsan 'Baba' diye diye özlemekten kahrolur mu? Eğer baban hayatta değilse 'insan özlemekten kahrolurmuş'. Bunu da anladım.." demişim..

Son olarak;

"Ve bir şey daha anladım. Aslında insanlar ikiye değil üçe ayrılıyormuş;

Babası hayatta olanlar

Babası hayatta olmayanlar

Ve...
diye bitirmişim.
Malum bugün babalar günü. 1 yıl önceki yazıma atıfta bulunarak size sormak istedim..

Sizin için babalar günü ne ifade ediyor?

#funda #bugünbabalargünü
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada herkesin, tüm KizlarSoruyor üyelerinin babalarının özel gününü içten duygumla kutluyorum. Hayattalarsa uzun ve sağlıklı bir ömür, değillerse rahmet diliyorum.