Arkadaşlar ben ergenliğe ilk girdiğim zamanlar biraz geri zekalıydım, günah kasmışım. Şu an 18 yaşındayım ve günahlar ağır basınca cehenneme temelli gidildiğini yeni öğreniyorum. Ben biraz durup sonra geçeriz cennet tarafına, müslümanız sonuçta, sanıyodum. Yks'ye giricem, bir yandan onun stresi, bir yandan İslam'dan şüphe duyduğum zamanlarda müslüman değilsem günah mıdır? İslam'dan ya hala şüphe duyuyorsam. Hmm... E, günahlar tamam da, tövbe etsem borçlar gider mi? Ergenliğin ilk zamanlarında blu çağına girmişken bozulmuş oruç günahlarım var. Borçları ödeyebilecek ve sürekli namaz kılabilecek durumda değilim. +60 gün oruç tutabilecek durumda değilim. Nasıl olcak?
Günahlarım sevaplarıma ağır basıyor. Tövbe edersem sıfırlanır mı?
Kardeşim, tövbe edip bir daha aynı hataları işlemez isen sanki hiç günah işlememiş gibi olursun. Bir hadisi şerifte , peygamberimiz diyor ki , Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?" Sahâbîler:
- O kimsenin kirinden hiçbir şey kalmaz, dediler. Resûl-i Ekrem:
- "Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder" buyurdular.
Selamün Aleyküm. Öncelikle Allah tektir, birdir. Son Peygamberi Muhammed Mustafadır. (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) Şeytan Müslüman olanlarla uğraşmayı çok sever. Bu sizin İman bakımından güçlü olduğunuza işarettir. Eğer İslam'dan şüphe duyduğunuzu dışarıya vurmazsanız, yani bu içinizde bir vesvese olursa bunun bir günahı yoktur İnşallah. Gelelim tövbeye. Allah (Azze ve Celle) insanların bütün tövbelerini kabul eder. Tabii tövbenin kabul olmasının bazı şartları var. Müslüman ettiği tövbede samimi olmalı ve işlediği günahı bir daha yapmamalıdır. Bozulmuş oruçlarım var tutamam, maddi olarak da bunu karşılayamam demişsiniz. O zaman şimdilik kedi mamalarından alın. Sokaktaki kedilere yardım edin. İyi bir Üniversite kazanın, mesleğinizi elde edin. Paranızı kazanın ve bozduğunuz oruçların kefaretinizi ödeyin. Namaz kılabilecek durumda değilim derken neyi kastettiğini anlamadım. Nasıl değilsiniz? Eğer vakit bulamıyorum derseniz. Dizi izlemeye, film izlemeye hatta ders çalışmaya nasıl vakit ayırıyorsanız Namaza da vakit ayırmalısınız. Unutmayın, Namaz kılmayan Cennet Ehlinden olamaz. Allah yardımcın olsun.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sağ olun var olun. Çok teşekkür ederim. Borçlar konusunda söylediklerinizle çok yardımcı oldunuz. Allah sizden razı olsun. 🤲🏻
Namaz kılamam derken aslında eski namaz borçlarının kazaları çok fazla demek istedim. Ve düzenli olarak 5 vakit kılma konusunda eksikliklerim oluyor. Kendimi tanıdığım için üzülerek ileride de olacağını öngörüyorum. Ama dediklerinizi dikkate alıcam, namaz önemli tabi. :D
Selamün Aleyküm. Eski namazların kazası varsa yapacağınız tek şey tövbe etmektir. Siz geçmişe değil geleceğe bakın. Şeytan sürekli konuşur, sakın ona kulak vermeyin. Hiç vaktiniz olmasa bile farzları kesin kılmaya özen gösterin. Allah sizi ve sevdiklerinizi bağışlasın.
@Glowlock Xper seviyeniz 1 olduğu için soramıyorsunuz. Benimde 1 bende soramıyorum. Özel değilse buradan yazın özelse 2 olmasını bekleyin takip ettim sizi.
yorum yazacaktım ama arkadaş sağolsun gayet güzel açıklamış. üstüne benim de eklemek istediğim birşey var. namazın faziletini ve gerçek faydasını araştırmanı tavsiye ederim. fırsat buldukça kuran'ı meali oku. ben okuduğumdan beri namazlarım daha anlamlı gelmeye başladı. hissederek kılıyorum artık.
İnsanoğlu günahsız doğar ve bundan dolayı hayata mutlu başlar, küçük çocuklaein günahı sayılmaz ve mutlu oynayarak büyürler, ama 18 yaşından sonra günaha devam eden insan hayat yolundan hem psikolojik hem dini olarak sapar hiç bir şey yapmak istemez, hiç bir şey istemez, gelece karşı karamsar olur bu sorun sadece tesbihle tövbe ederek çözülmez sık sık işlediği günahlardan korkup Allah'a siginmali devam etmeli Allah bağışlayandır. Tovbeni bu şekilde yaparsan hayat yolunda eski günlerindeki gibi sifirlanirsin
Öncelikle aynı hataları tekrar yapma. Sonra hayatına güzel ameller katmaya başla zor gelmeyeninden. Yavaş yavaş toparlarsın. Daha çok gençsin. Umutsuz olma hiçbir zaman.
Müslüman olarak ölürsen, günahların kadar cehennemde kalacaksın, sonra cennete (bildiğim kadarıyla alt tabakalarından bir yere) gideceksin yine kısmı doğru zaten?
Ben de öyle biliyorum ama bir siteye baktım günahlar ağır basarsa cehenneme diyodu, cennete de yol var demiyordu. O yüzden şüphe duydum. Ama sonuçta terazinin kötü tarafının ağır basması her halükarda kötü. İyi ki endişelenmişim. ://
Elbet terazinin iyilik / sevap kolu ağır basarsa daha iyi ama birincisi sağdan soldan duyduğun şeylerle hareket etme, herhangi dini bir şeyden şüphe etme, DİNİ kaynaklardan araştır ve kurana sünnete bak