Aleviler hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Arkadaşlar ben aleviyim bunu çevremde hiç rahatça soleyemiorum hatta bana saklamam gerektiğini söyletilerek büyüdüm çünkü çevremdeki çoğu insan alevilere öfke duyuyor sevmiyor. işin garip tarafı en yakın arkadaşlarım bile alevi olduğumu bilmiolar hayatta bir aleviyle yakın arkadaş olmam benden uzak olsun diyorlar.
Aleviler yemeklere tükürür bide mum söndü mü ne varmış güya onu bende bilmiorum ne olduğunu namaz kılmaz abdest almaz diyorlar anlamadığım alevilerde müslüman değil mi de kılmıyolar benim bazı tanıdığım aleviler millete abdest almıoruz şöyle böyle dedikleri için kötü olarak tanınıyoruz niye genellenoyor anlamıyorum?
Çevremde 3 yıllık ilişkisi olup ailesi çocuk alevi diye evlenmeyende gördüm milletin alevi düşmanlığı neden merak ediorum sizinde düşüncelrinizi almak istedim
Ben aleviyim ama alevilikle ilgili çok şey bilmiorum ama ben abdestimide aliorum namazimida kiliorum duamıda ediorum hz alıyı hz muhammedi bütün peygamberlerimi eşit seviorum ben böyle büyüdüm alevi olduğum halde cemevine hiç gitmedim mesela
Alevilerin bu kadar sevilmemesinin nedeni ne merak ediorum sizin aleviler hakkındaki düşünceleriniz neler mesela sevdiğiniz kişi alevi diye evlenmemezlik yapar mıydınız aileniz sırf alevi diye istemiorsa?
Şeye sınır oluorum benim için insanlar iyi ve kötü olarak ayrılırken bazı insanların mezhep din dil ırk ayrımı yapması beni çok üzüyo ve sinirlendiriyor
Güncellemeler
+1 yıl
Tartisma cikmason lutfen ben sadece bunla ilgili dusunceleri merak ettim cevremde paylasamdigim icin
Aleviler hakkinda ne dusunuyorsunuz?