1) Kulaklık takan birine ısrarla bir şey sorma çabası içine girmemek.. başka insan mı kalmadi dünyada.. kulaklik takiyorsa kendini soyutlamak istiyordur ve ısrarla rahatsiz etmenin anlamı yok. 2) Disarda telefonla konuşurken ses tonunu iyi ayarlamak.. bazen bakıyorum kaptirmis gidiyorlar sanki evin içinde muhabbet eder gibi bas bas bagirarak gülmeler filan.. Millet ne konuştugunuzu duymaya meraklı değil.. 3) Ben bunu nezaket olarak algılıyorum ama birçok kişi sacma buluyor. Mağazada gezip dolasirken kiyafetleri oraya buraya atmak çok kaba bir davranış.."Ne de olsa düzelten var ne diye çalışıyorlar mantigiyla ilerleyenler çok".. bu işi yapanlar da insan.. bilerek iş cikartmak cok vicdansizca bir hareket.. iyi madem yerleri temizleyenler de var diyip evde veya disarda yere çöp atmaya kalksak ohooo..
1. Kıyafetimiz yer ve zamanına uygun olmalı 2. Uygun olmayan el ve söz şakaları yapmamak 3. İletişim araçlarını uygun şekilde kullanmak (bazen butün hayatlarını dinlemeye mahkum kalıyoruz dolmuşlarda! yapmayın etmeyin zaten çalan arabesk parçalar yeterince yüregimizi dağlıyor o an..)
Dışarıda özellikle otobüs içinde konuşurken fazla sesli konuşmamak Dışarıda arkadaşlar ile gezerken aşırı el şakalarına girmek Özellikle mangal yaparken ailelerin olduğunu unutup, küfürlü konuşmalar içine girmek gadası
1. büyüklere hürmet ve nezaket. 2. Sıra beklerken çakallık yapabilecek fırsatı olsa dahi yapmamak. Evine gelene, misafirin olana, düşmanın olsa, kötü söz etmemek. Ben olmasınıç istediğim kuralları da ilave edeyim izninle. 1. Kendi aleyhine adil olmalk. 2. Öfkelendiğin yerden bir süre uzaklaşmak. 3. Öfkelendiği yerden süre uzaklaşana saygı göstermek.
yere çekirdek kabuğu atmamak, sakız atmamak, farklı yaşantı ya da görüşlere saygı duymak. birini bir başkasına anlattığında kişinin o kişi hakkında olumsuz düşünmesin, ondan soğumasına sebebiyet vermemek.
Ağzınızı yaya yaya konuşmayın lütfen Allah rızası için nolur ve ağzınızı şapırdatarak yemek yemeyin ve ve ve ve en önemlisi kurban oliyim o sakızı düzgün çiğneyin onun da canı var gibi düşünün böyle bir çiğneme şekli olmaz allah için
-Bir yere girerken veya çıkarken kadınlara öncelik vermek -Topluluk içinde yüksek sesle konuşmamak (gaz çıkartmamayı vb yazmıyorum o kadar hayvani insan yoktur diye umut ediyorum) -Herkesin içinde bir başkasını tenkit etmemek.
Bir baskasinin hayatina müdehalede bulunmamak. yeri geldiginde karsi tarafa hak tanimak müsade etmek (gerek trafikte, devlet dairesinde, bankada kuyrukta vs.) cevreyi temiz tutmak (her yerde yaziyor ama uygulayan yok).
🥀 Kadın elini uzatmadan erkeğin elini uzatmaması gerekir.. 🥀 Kadının yanında erkek görüyorsa başka bir erkek, o kadını tanısa da selam vermemeli, kadından beklemeli ilk selamı. Belki kadının partneri rahatsız olur.. 🥀 Emanete ihanet edilmemeli
Kadınların kızların olduğu yerde küfür kullanmam. Büyük yaşta insanlar gördüğümde selam veririm.. Sokak hayvanı görürsem yanıma yaklaşırsa başını mest etmeden geçmem..
Toplu taşımada telefonda gelinlerı damatları çekiştirmemek, mümkünse yemek tarifi vermemek, herhangi bir kuyrukta beklerken kurnazlık yapıp öne geçmeye çalışmamak, ve erkekler için özellikle otururken bacak açısını düşürmek.