Zorla başı kapatılan küçük çocuklar genç kızlar hatta 24 yaş üstünde bile ailesi zorladığı için kapanan kızlarımız var.Sizcede yuh be dedirten ve karşı tarafı çok çaresiz bırakan bir durum değil mi? Çocukluğunu yaşayamıyor örtününce farklı olduğunu düşündüğü için utanıyor başını önüne eğip geziyor.. kendi fikri hiç bir şekilde sorulmuyor. büyüyüncede kim bilir baba baskısıyla büyüdü ama evleneceği yobazda aynı baskıyı kuracak neden kızlarımızın hayatları böyle mahvediliyor? fiziksel olarak baş önde gezme hatta adımlarını korka korka atma tamam ama piskolojik olarak her an her saniye onu düşünüyorum ve yeni bir işe bile hevesle başlarken aklıma hem geçen yıllarım hemde bugünüm geliyo ve tüm yaşama sevincim kayboluyo. evet ben 3 yıldır zorlama ile kapanmış bir kızım. ondan öncesindede her istediğimi giydim diyemem ama en azından kendi kararlarım vardı. şimdi bir hiç gibi hissediyorum. nefret ediyorum kendimden. özgüvenim kalmadı. ben bu durumu yaşıyorsam herkes yaşasın diye haykırasım var niye ben diye. akrabalarımda beni dışlayacak çok iyi biliyorum. en yakınlarım olan aile üyelerimde dahil dışlanacagım. her zaman yanımda olmaları gereken insanlardan bu şekilde tepki alınca o kadar değersiz hissediyorumki. soğuk bir insandım artık iyice soğuk oldum. ben çevresini mutlu etmek için yaşayan biri oldum hep. o üç yılı 6 yıl gibi yaşadım.odamdan çıkmadım okul dışında. evde çogu zaman besleme gibi hissettim. namaz kılardım hemde çok önem verirdim taki birgün pantolonumuda alıp full etek giyeceksin dendiği ana kadar. o gün dedim ehh yeter be! ben dinin getirdiği örtü yüzünden yıllardır hep farklı oldum agladım şimdi de pantolonuma kadar! namazıda o şekilde bıraktım. artık dua bile okuyasım gelmiyo bilmem anlayabilir misiniz ama yediremiyorum kendime. sonunda başı kapalı namaz kılıyo görünen münafık tarzı bişeye benzedim. ben bunları haketmedim. açık olsaydım namazım devam edecekti ve münafık gibi görünmeyecektim. yaşadığım bu hayatı kendime yediremiyorum.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken kendimi gördüm soruda... 12 yaşında annem kapan artık demeye başlamışti. 9 yaşından beri de pantolonlarimin üstüne tunik , tisortlerimin üstüne ise uzun kollu bir sey giymem yonunde baski yapti annem. Arkadaşlarım güzel güzel giyinirdi ben bu karmasada abuk subuk giyinmek zorunda kalirdim... içimde kalmışti. Yaşadığım da ortam buna el verisliydi herkes turbanliydi oturduğum yerde. Bu yaşlarda kizlar kapanirdi
Hiç istemiyordum direttim biraz.. neyse öyle böyle 13 yaşında kapandım. Sevdiğim cocuklar vardi cocukca hoslantilar iste :) kapaliyim kimse istemez b3ni diye uzaktan baktim icimde kaldi...
Saçlarimi savuramadım o yaşlarda içimde kaldı... Neyse alıştım biraz bu duruma yinede... Liseye geçtim okulda istediğim gibi saçlarımı açar savururdum. Kapaliyken kaybolan ozguvenim o zamanlar gelirdi. Ne kadar gelsede eskiden kucukken susmak bilmeyen ben içine kapanmiş çekingen utangac bir kiz olmustum ama Özüm bir degildi biliyorum.
Lisede çok sevdim. Kapaliyim diye istemedi birisi. Birisi hoslanir gibiydi , okulunda en gozde cocugu havama diyecek yok , kapali oldugumu bilmiyormus gordu beni ondan sonra bir daha yaklasmadi. özgüvenim iyice yerlerdeydi. Anneme aileme olan nefretimin onlarda farkindaydi. Surekli neden boylesin neden bu sinirin ofken nden bize kinle bakiyorsun dediler sustum.
Benim Gençliğimi çocukluğumu masum aşklarimi çaldilar. Dini severdim kuran okurdum şu an en son nr zaman dua ettim bilmiyorum. Çok uzaklastim. He ben mi şu an 18 yasindayim universiteye gideceğim. Bazen aklima okulda acilmak falan geliyor bilmiyorum sonra sacmalama diyorum.
Ama yazini okirken seni çok iyi anladım canım. Ailemiz bize iyilik yaptigini sanarak nasil bit ktuluk yaptiklarinin farkinda değiller. Tek sevincem ben cocuguma boyle olmayacagim. Bu yaziyi okuyanlar varsada lutfen cocuklariniza baskiyla yaptırmayin iyice uzaklastiriyorsunuz.. dini anlatin o isterse yapar.307 Yorumla
Soran+1 yılaynı hisler aynı duygular... inanamıyorum aynıyız.. yaşıtların giyinip süslenirken uzaktan bakmak kendi tarzını bir türlü yakalayamamak.. saçına onlar gibi şekil verememek. bende herkesten uzak duruyorum yani erkekleden ne de olsa kapalıyım diye.. anlıyorum ki seninde hayatından çok şey çalmışlar fırsatın var gibi görünüyor özgürlüğünü alacak mısın? ama feriha gibi olmaktan da nefret ediyorum evden kapalı çıkıp dısarda acılmak tarzı seylerden insanı kendinden tiksindiriyor... hemde iki yüzlülüğe itiyor.. bu arada yorumun benim için çok değerli oldu teşekkürler beni en iyi sen anlarsın o içimde kalan her hissi zerresine kadar hissedebilirsin.. heleki 12 yaşında.. :( insan dinden de ne kadar uzaklaşıyor yani kopmak istemiyorsun ama git gide o bağ kopuyor ve yapacak hiç bir şeyin yok. bir daha eskisi gibi dine iyi gözle bakmak gibi bir umut bırakmıyorlar.özgüven yok.aileme karsı bende aynı tavırdayım sürekli nefretleşiyoruz ve bunu durduramıyoruz. insan alışıyo yapıcak bişey olmayınca
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle onuda yapmaya utaniyorum kendi icimde celisiyorum ama bilmiyorum evet ben soruyu okuyunca yalniz degilmisim demekki dedim... zaman geçtikçe sinirim bozuluyor. Açık olsam tarzim belli böyle kapali olunca arada derede. Sporcu olmak istedim bu konu engel oldu yine falan...
ve anneme laf arasinda dedim istemiyorum diye. Git açil cocugum falanda demem dedi. Reddediyor resmen. Bir kerede evlenince acilirsin dedi. Ne diyim yani..
Soran+1 yıltabiki kucuk yasta kapanınca insanın hayallerine de sınır geliyor ne sporcusu ne oyuncusu.. kucukken ne cok aglardım ben tiyatrocu olucam diye icimde kaldı gitar calıcam icimde kaldı arkadaslarımın hepsi tekvando gidiyor yok efendim o dar spor kıyafetleri ile ne tekvandosu gidemedim. niye kendimi sınırlamak zorundaydım hep. bence karaını ver universiteye basladıgında de artık yeter diye tabi aynı durumdaysak boyle bir hakkın olmadıgınıda anlayabiliyorum. artık sen reşitsin ama paranı gene onlar veriyor şikayette edemezsın ama en azından reşitsin bu durumunu kullanmalısın.. bende o da yok. annen hayır dememiş ama acılda diyememıs heralde. onca yıl zorlamıs simdi reşit oldun ama git açılda diyemiyor bugune kadar benim gibi hep susutun ama artık konusmaya basla bence sen yapabilirsin. artık karısma hakları bı derece daha az
Cevap sahibi+1 yılEvette reşit olunca ancak resmiyette reşit oluyorsun... univeristeye bir baslayayim enindr sonunda açılacağım zatem belki 1 sene belki 3 sene sonra... bundan sonra nr kocam ne baska biri karisamaz.
Ben kendimi ilerde isimde falan hic kapali hayal etmedim dans kurslarina gitmek istiyorum bir sürü hayalim var.
Soran+1 yıluhuhuu benimde var hayallerim dans etmeyi çok seviyorum kursada gitmek istiyorum İstanbul'da da çok var. univeristeye bir kapalı baslarsan 2. senesinde acıldıgında garip kasrılamazlar mı senin için zor olur.. aslında sen bu zamana kadar sabretmişsin artık istediğini elde etsen ne iyi olur.. ben de hiç oyle kapalı hayal etmedim kendimi işimde falan. bende ne kocam karısabilsin ne baskası hep özgür olayım istiyorum artık. bizim gibiler bu tip şeylerin kıymetini daha iyi bilir bence.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle canim. Aileler herşeyi kapanmak saniyor bana namaz kil dediği yok anca kapan şu an kardesim 14 yasimda onuda kapatmaya zorluyo annem :( hic mi ders cikarmaz bir kadin...
Hakkimizda hayirlisi. Of unidede nasil bakarlarsa baksinlar umrumda olmayacak kimse ben zaten kendimi kapali gibi hissetmiyorum.
Soran+1 yılbende aynı şekil kapalı hissetmemek ama insanlar hemen başka yere cekiyo pc basında yorum yazmak cok kolay tabi. ben eminim seninde namus koruma konusunda hiç bir sıkıntın yok. ama bu yaptıkları beni daha çok kötülüğe itiyo sanki güç kimdeymiş göstermek istiyorum gibi oluyo. yazık sen şimdide kardesin. anlayamıyorlar durumun zorlugunu.
En İyi Cevaplar
+1 yılBu yazdiklarini okurken bir an kendimi gördüm. Kendi düşüncelerimi okur oldum. Bende ailesi tarafindan baskiyla kapatilmis bir kizim. Universiteye başladigim ilk gün basim kapatildi. Bana isteyip istemedigim sorulmadi. Örtüceksin dediler ve nitekimde öyle oldu. Sonrasi mi? Hergece sessizce aglayarak uyumak, kendini ifade edememek, bir ortamda kendini ezik hissetmek, ve daha anlatamadigim bir sürü his. Tam 10 aydir oldu kapanali. 10 aydir boşluktayim. Sanki ben degilmisim gibi. Önceden kendini ifade eden buldugu yerde herzaman ön planda olan konusmasiyla ahlakiyla arkadaslarim tarafindan imrenilen bir konumdaydim. şu an herseyim elimden alinmis gibi. Okadar çaresiz hissediyorum ki.. gittigim universitede bizim bölümde tek kapali benim. Kocaman amfilik sinifta ben tekim. Okadar soyutlanmis hissediyorumki.. isteyerek kapansaydim ne olursa olsun ozguvenim olurdu. Ama malesefki durum tam tersi.. Burda yaziyorsunuz ya yok abartiyosunuz diye. Size tek diycegim bunu yasamayan ayni konumda olmayan bilemez.
100 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim sana tavsiyem kendini dini bakımdan geliştir ve aileni bu konuda ez. Senin başını örtüp örtmemen bir kere onları hiç alakadar etmez o seninle Allah arasındadır. ister örtersin istersen zor geliyor diye örtmezsin. Kuran okudun mu bilmiyorum okuduysan nefsine zulmetmeme kısmını iyice bir düşün. İkincisi dinin olmazsa olmazları bellidir. Kadının örtünmesi kendini sakınması evet var. Bu güzel birşeydirde. Ama Ben örtününce kendimi mutsuz hissediyorum herşeyden bıkıyorum diyorsan. Allah sana örtün demez bundan eminolabilirsin. Aksi taktirde bu zulüm olurki Allah zülmetmez ve Allah her türlü zülmü yasaklamıştir. Ailen hangi sıfatla sana zülmetme hakkını buluyor. Üçüncüsü çok bilmişlere kafanı takma kaçmak veya susmak bir çözüm değil mucadele etmeden birşeyleri kazanamazsın. Dediğim gibi din zaten senin tarafında kendine ve ailene bunu göster. Beni dinlemiyorlar diyorsun O zaman onları dini bakımdan ez benim sana tavsiyem budur. aksi taktirde saçma sapan bir insanla evlendirirler yaşın ilerleyince. hayatın boyunca çekersin veya sanslı olur iyi bir insanla evlenirsin orasını bilemem ama işi sansa bırakmak olmaz. Kendini dini anlamda geliştir kim kimi eziyormuş baskılıyormuş görsünler. Dediklerimi iyice anladıysan. ne demek istediğimide anlamışındır.
100 Yorumla
Öncelikle hayatın zor kabul. Ancak şu durumda o beyinsizler grubuna direnmenin manası yok. En basitinden birinin tersi tutar okul hayatını bitirir.
Belki gözümden kaçtı, okul durumunla ilgili birşey görmedim. O yüzden benim tavsiyem üniversiteye kadar sık dişini. Çok mu nefret ettin? Biz yapmadık mı? Cumaya zorlayan olunca gidip bir cafede oturmadık sanki. Yapar gibi yap geçir yılları. At kendini üniversiteye. O zaman düşün dini kitabı. Önce bir kurtar kendini. Tasmayla gezdirdikleri sürece zaten din kitap kalmayacak.
Münafık gibi de görmüyorum şahsen seni. Ortada kimin münafık olduğu.97 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :( lisedeyim evet sabır da esaret altında hissediyorum ve benim gibi biri için çok ağır bu..
- +1 yıl
Herkes için ağır bu. Kuzenlerimin durumu buydu zamanında. Bildiğin kurtuluş kapısı olmuştum artık. Halam falan da güvenirdi bana yanıma gelmelerine birşey demezlerdi. Sonra çaktılar durumu ben özgürlük veriyorum bunlara diye, artık görüşmüyorum kuzenlerimle.
Bitir liseni, bırak bitene kadar ne yaparlarsa yapsınlar. Üniversiteye git kesinlikle ama, ne yap et git. Üniversite ile şekillendir hayatını. Sonrasında bir nane yapamazlar. Çok zorda kalırsan ararsın polisi kesersin bağını. Yapan yok sanki. Ayar ederler adamı.
Soran+1 yılyakından görmüş şahit olmuşsunuz durumuma..insanları ne hale sokuyorlar oysa kuzenlerinde sadece çıkış kapısı aramış..bencede okumaktan başka çıkış yok ama üniversitede aynı geçecek 6 koca yıl gene aynı şeyleri yaşıyacağım düşünmesi bile korkunç ya
- +1 yıl
Şehir dışı yaz diyorum. Soluk alırsın. Ufak kuzenimi dövdüğümü bilirim ben. Konuşarak anlatamadım üniversiteyi falan. Sonunda tokat attım. Şimdi Zonguldakta.
Devlet yurdu falan ayarlar nefes alırsın. Ki o zaman artık büyümüş olacaksın, biraz da karşı gelmeyi bilmelisin. ( şimdi değil, zamanı gelince )
Soran+1 yılbencede şehir dışı rahat olacak gibi geliyor.gönderirlerse bakalım. çümkü kazansam bile burada kalyım diye özele yazdırırlar belli olmaz bunların işleri
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
25Cevap
Seni zorla kapatanlar hatalı pantolon giymek hatlarını örttükten sonra sakıncası olan bir şey değil.
Ben 6. Sınıfta kapandım. Babam henüz erken bunun sorumluluğunu alamayabilirsin acele etme dediyse de dinletemedi.
İçimde tesettür sevgisi vardı.
Bu ibadet dini vecibeler gönül işidir... Belki zorlamasalar bir gün kendi isteğinle kapanacaktın.
Baskı çok itici gerçekten
Ama ben örtününce insanların bana olan saygısı arttı özgüvenim kuvvetlendi.
Okul arkadaşlarım başka kızlara çirkin şakalar yaparken benim yanımda küfür etmeye dahi imtina ettiler.
Mahallede şort giyen arkadaśım yanımda utanıp şortunu çekiştirir bacaklarını örtmeye çalışırdı. Bana ve halime çok kıymet verdiğini söylerdi.
Sen kendini nasıl hissedersen insanlar da sana öyle muamele eder.54 Yorumla
Soran+1 yılbegendim sözlerinizi.. benim çevrem oyle değildiki kardeşimin şu an oyle bı kapandı tum sınıfı arkasından kapandı acıklar utanmaya basladı ama benim öyle değildi hala değil bir çevrem vardı bir arkadas grubum vardı benim için çok zordu. gercekten gönül işi bu iş. beni zorlamasalardı kapanabilecek oldugumu dusunuyorum cunku namazlarımı duzenlı kılardım daha sonra bu iş beni yorunca namazada kızdım bıraktım. yapmamalıydım ama oldu bidaha eskisi gibi olurmu bilemiyorum
- +1 yıl
Birtanem bunları kimin için yaptığını hatırla. Bir an olsun aileni gözünden at tatlı bir eşarbı başında şekillendir ve aynaya bak ne kadar tatlı olabileceğini gör. Kardeşindeki potansiyel eminim sende fazlasıyla var.
Mesela saçlarım epey uzundur ve bakımını asla ihmal etmem dışarda açmasamda arkadaş ortamında bayanlar arasında açıyorum kuaför bile kapalılar demek böyle diyo her şey senin elinde kendini sakla hazinelere bu yakışır.
Dilerim aile baskısından kurtulursun ama Yaradan'a olan samimiyetin o tatlı ihlasın geri gelsin
Allah'a emanet ol cancağzım eğer konuşmak istersen de mesaj atabilirsin. Kendini üzme ne olur bu yaşlarda nefis ve şeytan gerçekten bunları cazip gösteriyor
Soran+1 yılteşekkürler yorumunuzu değerlendiricem :)
- +1 yıl
şortlu veya değil kadın kadındır ya senin yanında utanması güzel bir şey değil. neyden utanıyor bacağı var diye mi? yapmayın lütfen arkadaşlar kadınlar da kadınlara böyle yaparsa noluruz biz
+1 yılKızlar okurken bende sizlerde kendimi gördüm. Benim adım Nesrin en azından eski adım bu idi. Ben de sizler gibi biraz daha geç oldu 19 yaşında iken babam değil ancak annemin baskısı ile kapanmak zorunda kaldım. Sonradan babam da bu görüşü bu kabullendi. Benim her günüm ağlayarak geçiyor ve geceleri üzüntüden uyuyamıyordum. Sivas ilinde yaşıyordum o zamanlar. Bir gün çok düşündüm. Bana bunca yıl acı çektiren ailemi terk etmeye karar verdim. Başlarda anneme hafiften mesajlar vermeye çalıştım anne ben açılsam kızar mısınız gibi şeyler söylüyordum. Bana her seferinde sen beni öldürmek mi istiyorsun diyor du. Elalem ne der diyordu. Ben bir süre sonra internette yurt dışı iş ilanlari araştırmaya karar verdim. Onları bu şekilde terk etmek en doğrusu olur diye düşündüm. O zaman yurt dışı işçi ilanları daha fazlaydı şimdi bilmiyorum. Lüksemburg'da sigortalı her şeyini onların karşıladığı sözleşmeli bir şirkete temizlikçi ilanına başvurdum tabi ailemin haberi yoktu. Sonra onlardan gizli pasaport çıkardım. Başvurum kabul edilmişti. İngilizcem de aynı şekilde yeterli seviyede idi. şu an da 25 yaşındayım ailemi yıllardır hiç görmedim. Ancak hiç özlediğimi söyleyemem sadece küçük kız kardeşimi onlara bıraktım diye üzülüyorum. Eger çok katı bir aileniz var ise ölümden korkmayın onları bir sekilde terk edin. şu an da ismimi Nicole olarak değiştirdim. O zaman çok isme takılmıyorlardı. Şimdi alman isimleri alınıyor diye biliyorum. Ben bu hayata bir kere geleceğim diyip riski göze alıp onları terk ettim. Şu anda Lüksemburg da kalıcı oturma izni aldım. Yakın zaman da vatandaşlık alırım umarım. Sizlere tavsiyem bir kere geleceğiniz şu hayati risk almadan yaşamayın. Gerekirse ailenizi terk edin veya onlar ile konuşup anlaşın. Yoksa yobaz bir adamın karısı olarak bulursunuz kendinizi. Ben sizin halınızı çok iyi anlıyorum
92 YorumlaBak kardeşim senin kapanmasın için o günaha anne babam ortak oluyor
Beni anne babam küçük yaşta kapattı Allah onlardan binkere razı olsun
Allah'ın emri dur kapanmak namaz kılmak
Sana rabbim o gözleri o yüzü o bedeni vermiş rızkını verende o
Allah'ın emrine karşı gelmek çok günahtır
Bir anne baba cocunu bilerek ateşe cehenneme girmesini istermi sende anne olunca anlarsın
Elinin bir parmağını cakmaga tut tut bakalım o ateşe ne kadar dayanabilirsin
Bu dünya yalan canım yarına garantn yok
Gerçek hayat ahiret Allah'a dua et namaz ve kapanma sevgisi iste
Şeytan ve nefsin seni zorluyor buna izin verme Allah'a sığınırım de dini kitaplar oku bak nasıl rahatlicaksin
Allah'ın Bize ihtiyacı yok Bizim Allah'a ihtiyacımız var
Mutluluğu huzuru sağlığı herşeyi rabbim verir bizlere
Açmak istedin saçlarıinda sana Rabbim verdi isterse alır seni kel eder kapatmak zorunda kalırsın
Sana bir abla kardeş nasihati Allah'ın emirlerine yakın olmaya çalış
Allah'ı n azabı şiddet lidir
Çokta merhamet şefkat li rahmeti sonsuzdur
Tövbe et kelimeyi şahadet getirerek Allah'ın farzlarını yap
Sende yuva kuracaksın yuvaniz hayatında eşinle cocuklarinla mutlu olmak istiyorsan
İslami ve Allah'ın emirlerini yerine getir
Aslında anlatacak çok şey var yazı ile nekadar anlatılır ki yanlış bile anlaşılır Allah'a emanet ettim seni
dilerim Rabbimden namaz ve kapanma sevgin çoğalır. Kalbin gönlun huzur bulur ruhun inşirah dolsun hoşçakal30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkusura bakma ama senin ailende başta gelmek üzere millete kendini dine adamış çok terbiyeli günahsız dini bütün insan gibi göstermeye çalışan fakat daha en basit bişi olan dinde zorlama olmadığını bilmeyen o kadar beyinsiz insan varki işte bu tür insanlar yüzünden bu konumdasınız kaçsan kaçamazssın kalsan kalamazsın en başta allah yardımcın olsun hayatında herşeyin hayırlısı olsun :( benim ailemdede herkez kapalı ama benim kapanmama izin vermiyolar yapamazsın sn alışamazsın açarsın başını yine vebalini bize cektirme diyolar:( ama sen ne olursa olsun yüce yarada na sığın namazından vazgeçme çünkü onları değil kendini cezalandırmış olursun :(
67 Yorumla
Soran+1 yıldoğru kaçsam kaçamam kalsam kalamam öleyim oda yok ölmek bile yasak bana.
Cevap sahibi+1 yılbak canım çevremde senin gibiler çok var seni çok iyi anlıyorum bu durum içinden gelmiyo bunu kabullenemiyosun anlıyorumda ama sakın aptallık yapıp evden kaçmaya intihar etmeye vs bu tarz girişimlerde bulunma. en başta sabret ve ne yaparsan yap okuluna 4 elle sarıl oku iyi bir üniversiteye git sonra mesleğini eline al ki özgürlüğünü kazana bilesin ... mesleğini eline aldınmı iş sahibi oldunmu paranı kazan çık ayrı eve çatır çatır ye paranı diledigince yaşa hayatını ama sakın ölmekten kaçmaktan bahsetme...
Cevap sahibi+1 yılsen ailenin sana yaptıgı yanlışı yanlışlıkla karşılık verme dininden vazgeçme sırf ailen kapattı diye namazından dua etmekten kaçma çünkü senin inancını kaybetmem yanlış açık bir insan olarak dua etmekten namaz kılmaktan hiç kaçmam sende sırf ailenin bu hatası yüzünden bunlardan uzaklaşma onun günahını sen çekiceksin ailen çekmicek bunuda unutma olurmu
Soran+1 yılteşekkürler güzel yorumların için. her türlü sabretmem gerekecek benki önceden namaz kılmış insan artık dua etmeyi bile yediremiyorum kendime haksızlık olarak geliyo ofof
Cevap sahibi+1 yılçok iyi anlıyorum seni gerçekten ama ne olusa olsun dua etmekten namaz kılmaktan vazgeçme nolur çünkü yaradan hiç bir duayı karşılıksız bırakmaz ailen biraz yobaz olabilir yaşın daha 17 önünde çok uzun zmanlar var bende çok gördüm başı kapalı olup elinde bira şişesi ile gezenleri onlarda seninle aynı konumda neden diyoruma ailem yaptı beni bu hale soktu diyo sen isyan ediyosun özgürlügün kısıtlandı diyosun ama aslında bazı şeylerden mahrum degilsin sana öyle geliyo ama yaşın daha 17miş bu yaşta bu tepkini anlıyorum haklısında hakta veriyorum ama sakın yanlış kararlar verme evlen evden kaç şunu yap bunu yap diyenlere sakın ama sakın kulak asma bunlarıyaparsan daha kötüleriyle karşılaşacaksın herşeyi bilen yaşıtlarına göre çok olgun düşünen bir insansın ve hepte böyle ol kimsenin düşüncelerini degiştirmesine izin verme olurmu.
Soran+1 yılevet izin vermiyeceğim zaten en azından geçmişin hatrına kimseye değiştirtmem kendimi...dua konusunda pratik yapmam lazım dediğim gibi kelimeler tıkanıyor agzımda.. kacmak evlenmek gibi düşüncelerim yok ama sempatik ve beni okutacak biri çıksa belki daha mutlu olurum kim bilir
- +1 yıl
Yoo kaçarsın istesen kendini daha fazla ezme bana ulaşır mısın soran kişi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiliyor musun bende geçen sene kapanmak istemiştim. Benimde ailem zorla karşı çıkmışlardı erken olduğunu söyleyerek. Bende kapanmayı çok istiyordum olmadı. Hayatta bazı şeyler mutlaka böyle oluyor. Sende kapanmak istememişsin ama olmamış. Kapanmak zorunda kalmışsın. Bu da dinin gereği. Ne yapalım. İleride eğer gerçekten yapamayacak olursan açıl. Dinde zorlama yok. Ama bunu yapmadan önce iyice bir düşün. Namazı bırakman iyi olmamış. Bence yeniden başlamalısın. Herşeyde bir hayır vardır. Belki açık olsaydın çok kötü bir şey gelecekti başına? Nerden biliyorsun ki? Birde böyle düşünmeye çalış. Ben iyi ki geçen sene kapanmamışım. Çünkü son zamanlarda buna hazır olmadığımı farkettim. O zaman ne kadar üzülmüştüm. Böyle düşünmeye çalış. İşe yaramazsa bir psikoloğa gitmeni öneririm.
23 Yorumla
Soran+1 yılaileleri değiştirelim bence benimkiler sana bayılır el üstünde tutarlar seni...
Cevap sahibi+1 yıl:D :D
+1 yılKimse sana istemediğin bir şeyi yaptıramaz. Nasıl ki bir kız kapanmak istiyorsa kimse onu zorla açamayacağı gibi, örtünmek istemeyen birini de zorla kapatamazlar. Bence kendi özgürlüklerin için bir şeylerden fedakarlık etmen gerekiyor. Ben olsam öyle yapardım. Gerçi buradan konuşmak kolay gibi gözükebilir ama dediğim gibi hayat senin istediğin gibi yaşarsın kimseye boyun eğmeden
51 Yorumla
Soran+1 yılözgürlük için bir çok şey feda ettim sonuna kadarda edicem
Bak evden kaç demişler sana, belki iyi iyi niyetle... ama sen sakın öyle yapma, evden kaçtın nereye gideceksin düşündün mü hiç? Başına neler gelebilir? İranda senin gibi milyonlarca kız var... Güçlü ol ki bir gün bu zincirleri kıralım birlikte :-) Derslerini iyi oku, kendini kurtar ve sonra da kendin gibileri
23 Yorumla
Soran+1 yılevet evden kaçmak çözüm değil benim gibiler anca sabrederek kurtulabilir az daha zorlasaymış babamda iyi bir baba olacakmışta
Soran+1 yılkaç kere denedim evdende bir kere gittim gece 10 gibi ama telefonum açıktı sürekli aradılar açtım 3-4 saat sonra abim beni anlar bitek onunla döndüm bende yani o olayda bile bana mısın demediler. at gözlüğünü çıkardıkları gün anlaşıp konuşabilicez rahat rahat
bak bu cıdden kotu bir durum ama sunuda unutma bu hayat senın hayatın sen bu hayata baskaları ıcın degıl kendın ıcın yasıyorsun mutluluk senın onları mutlu etmek ıcın degıl bu yuzden mutlulugunu onune al ve herseyı yap mutlulugun ıcın dınde zorlama yoktur derler ama yalan dın zorlamadan kısıtlamadan ıbarettır aslında ama sen bıldıgın mutlu oldugun sekılde ıbadetını et kımseyede aldırma cunku bu hayat senın oluncede sen oleceksın mutlu oluncada sen olacaksın uzuluncede sen ee yasayınca baskası mı yasayacak sen yasayacaksın ıste onuda bu yuzden elınden gelenı yap mutlulugun ıcın unutma bu hayat senın !
20 Yorumla
+1 yılzorla kapattırmaları saçma çünkü zorla kapanan insanlar genellikle başörtüsünü kirleten insanlardır , altta dar pantolaon üstte kısa kollu bluz ama saçlar kapalı olanlardır arkadaşım götünü başını açtıktan sonra o iki tel saçın günahı ne artık ama onları suçlamıyorum zorla kapattıran anne babaların suçu bu türbanı lekelemeye vesile olan insanlar bunlar
31 Yorumla
Soran+1 yılkapalılarda böyleymiş dedirtiyor benim gibiler malesef üzgünüm.. :( ama artık o tarz giyinen insanlarıda anlamaya başladım sebep belli değil mi aile baskısı. bence o insanlarada artık kötü gözle bakmamalıyız çünkü o da insan oda bir geç kız hevesleri var onunda yaşıtları gibi tek farkı baskıcı ailesi buda onun suçu değil dimi?
+1 yılBen bu zorlama yüzünden dinimi değiştirmeyi düşünmüş dinleri araştırmış hristiyanliga yönelmiş ama sonra geri dönmüş biriyim. Ve beni zorlayan kişi annemde babamda değildi ablamdı. Ondan nefret etmeye başlamıştım. Bana zorla namaz kildiriyordu. Ve bende son zamanlarda namaz kılıyor gibi yapmaya ama kilmamaya başladım soğudum dinden müslümanlardan Allahtan. Sonra yaz tatili için konyaya gidicektik antalyaya bide. Tatile gittiğimizde artık annemle babama söyledim namaz kılmayacağım zorla kılıyorum diye ablam benim ile konuşmadı 3 gün falan sonra konuşmaya başladı herşey normale döndü artık namaz kılmıyorum bıraktım ama iyi ki bırakmışım. Istemedigin biseyi yapmak nasıl bisey iyi bilirim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalık bence, gözünde fazla büyütmüşsün bende kapalıyım 2 senedir kendi rizamla kapandım annem kapanmamı istedi ama zorlamazdı en sonunda doğruyu yanlışı kendim ayırt ettim. hani diyorsun ya özgürce yaşayamadım diye sen örtüyü fazla büyütüyorsun açık olunca mı özgür olunuyor dev saçmalamışsın canım benim. gözünde bu kadar büyütme gerçi sen isteyerek kapanmadığın için daha çok günaha giriyorsun. açıl o zaman kapalı halini özleyeceksin emin ol yalan dünya burası öbür dünyada yanarken o saçların yılan olup boynuna dolandığında anne baba benim açılmama neden izin verdiniz diye haykıracaksın ama haberin yok. her bir saç telini bir erkek gördüğünde o saç tellerinin hepsi yılan olup boynuna dolanacak. sen örtüyü esirlik gibi görüyorsun yazık çok yazık !!! sana acımaktan başka birşey yapamıyorum inan. Aallah ıslah etsin seni içine iman versin..
18 Yorumla
Soran+1 yılsana bir şey diyeyim mi? kendi rızanla kapandıysan benim burada bu yazdıklarım gercekten hosuna gitmemiştir o yüzden benim hakkımda boyle yazıyosun. beni anlayabilecek misin hayır o zaman rahat bırak beni. ben cevremde beni anlayacak kimse yok diye bugune kadar hep odama sıgındım. bundan sonrada kaçıcam beni anlamayanlardan. cunku ancak ogut verip beni azarlarsınız siz. anladığınızdan ya da anlayacagınızdan değil sırf eleştirmek için yaparsınız bunu. beni küçük düşürmek için. evet belki ben acınacak haldeyim yardım edenim yok ama siz benden de acınası haldesiniz bu şek, lde düşündüğünüz için. bende kendi rızamla isteğimle kapansaydım acı çekmesydim benim için de çok kolay oludu bu sözler. benim dogruyu yanlısı ayırt etmeye vaktim olmadı kusura bakmayın.
Cevap sahibi+1 yıldediğim gibi fazla abartıyorsun başındakinden kurtulmak yerine onunla barışık olmayı yaşamayı öğren. odana kapandığında yahut içine kapandığında birşey düzelmeyecek. bakinternetin var araştır örtünmeyi sevmelisin dinimiz zaten bunu gerektiriyor. Annemin senin gibiler için bir sözü vardır söyleyeyim ben sana dinle.
^^şeytan bürümüş bunun aklını başını içini ne dediğini yaptığını bilmiyor^^ deer hep senin bu dediklerini okuyunca ona hak verdim.
Soran+1 yıltanıdık geldin korktum. barışmam örtüyle falanda hayatımı gençliğimi yedi.
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi Allah ıslah etsin seni ;)
+1 yılzorlama ile olunca insanı daha da soğutuyorlar babamda annemde hiç karışmadı ama sevdiğim adam baskı yapıyo neden? onların ailesi öyleymiş ayıplarlarmış çevresi falan falan ama nedense namazını kıl diye baskı yapmıyo kendi namaz da kılmıyo sadece başını kapat saçma
24 Yorumla
Soran+1 yılnamazı içtenlikle kılıp kılmadığını göremiyorlar çünkü ama dışarıdan bir örtü takarsan heh sen imanlısın bu mudur ya :(
- +1 yıl
aynen canım seni çok iyi anlıyorum ama işte öyleler yapacak bişey yok insanın düşüncelerine saygı yok kızarak baskı ile iyi bişey yaptıklarını başını kapattıkları için senin günah işlememene sebep olduklarını sanıyorlar ama zorla oldugu için insanı daha da soğutuyorlar
Soran+1 yılsoğumam ve açılacak olmam daha da günah olacak bence. basından beri hataya düştüler yaktılar benide. ve sürekli 'sen bir ömür takacaksın' falan diyip piskolojimi iyice kaydırdılar görüyorum burada ks de bile 24 yaşında zorla kapattırılmaya çalıştıgını yazanlar var bu benim kaderim mi yaa
Bu dindeki zorlamalar nezaman bitecek şu ülkede bırakın herkez yaşasın dinini istediği gibi bence aile baskısıyla olmamalı içinden geliyorsa yapsın eyvallah ama böyle zorla hiç hoş değil. Kimse kusura bakmasın ama dinimizi doğru bilmeyen cahil insanların düşünce yapısı bu. Kardeşim sanada allah hayırlı bir kısmet verir ve inşallah o kişi senin düşüncelerine saygı duyan biri olur.
30 Yorumla
+1 yıldinde zorlama yoktur ailen çok yanlış yapmış. bizim mahallede de vardı böyle kızlar, aslında dersleri iyiydi ama babaları ilkokuldan sonra liseye göndermedi. başlarını kapattırdı ve onları fabrikaya verdi birkaç yıl sonra da evlenirler. senin ailen en azından seni okutuyo. üniversite için gittiğinde açılırsın
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılergenlıgererdıkten sonra basını kapatman lazım ama ondn once ıstedıgını gıyebılrısın tabıı cırıl cıplakda dolaş demiyorum kucukken gıy ıstedıgını hevesını al ve bıtsın tadında bırak doğrusu bu ve ondn sonra kapanmaya ozen. muhtemelen düşünüyorum kı sen doğru duzgun kapanmıyosundur da yanı yanls anlama da etegın yeterı kadar uzun degıldır falan gunumuzde boylelerı yüzünden başörtüsüne laf atılıyo hep bası kapalı olup dar gıyınıyolar falan sen onlardan olma dedııgm gıbı nasl gıyınıyosun hıc bı fıkrm yok yanlış anlama yanı. evet baskı olunca ınsan soguyo bırakıyo namazı falan onda da hak verıyorum ama bence yenıden basla brıaktıgına degmez
06 Yorumla
Soran+1 yılyeniden baslamam zor gibi gözüküyo asırı sogudum. nasıl herseyin asırısı kotuyse bu asırı baskıda iyi olmadı. evet malesef benim gibiler kapalı diğerlerine laf getirtiryor. üzgünüm
Cevap sahibi+1 yılbu dünyada laf gelırse bıle onların cokda umrunda degıl asıl olan sana olcak ınanclı bırıne benzıyosun o yüzden dını konuscam. otekı dünyada ne olcaksa sana olcak ama bence orayıda dusn bıraz
Soran+1 yılorayı düşünmeme hiç fırsat vermnedilerki artık tek düşündüğüm bu dünyada onlardan intikam almak o yılları unutmak. ölümümden öncesini bir kurtasam. benim için 3 hayat var suanki , özgür olacağım, sonra oteki hayat
Cevap sahibi+1 yılsenı çoktan kaybetmısızz keyfın bılırr
Soran+1 yılbilmiyorum belki bir yerden kurtarırım bir gün kim bilir
Cevap sahibi+1 yılinşallah
ergenlikten sonra başının kapanması lasım diyen bir salak var işte bu zihniyet yüzünden bu ülke bu hale geldi dini kendi bildikleri gibi değiştiriyor aptallar...
123 Yorumla
Soran+1 yılistediğimi yapmam gerekir oysa sınırları aşmadan...anlayabilene aşk olsun
Soran+1 yılsağol :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılallah sabır versin zor bir durum. aynı yoldan bende geçtim. bana 7 yaşında bu baskı yapılmaya baslandı.başını ört namaz kıl oruç tut vb. ama ben 10 yaşında evden kaçma kararını aldım 18 yasımın dolmasını hem lıseyı bıtırmeyı bekledım. ve para bırıktrdım cebımde 10 mlyarla evden kaçtım. evden kaçmadan önce iş buldum ve öyle gıttım. sana tavsıyem lıseyı bıtırene kadar sabret ve cebınde paran olmadan kaçma ve istnbula kaç.iş daha çabuk bulursun.
23 Yorumla
Soran+1 yılvay canına o.O şu an durumunuz nasıl ailenizle nasılsınız okuyabildiniz mi? sizede cok kucuk yasta baskı kurmuslar.. ama bende para biriktireyim bari elim bos cıkmayayım
Cevap sahibi+1 yılya özgürlük ya ölüm..
Soran+1 yılbencede sonuna kadar. esaret altında yaşamayan da anlayamaz
+1 yılBu yazıda ablamı gördüm o da zorla kapanmıştı. intihar etti o... babam zorlamıştı onu. çok geçmeden intihar etti. bu yüzden annem babamla boşandı bende babamla görüşmüyorum. çok zor bişey ya... ablamı çok özledim. o babam olacak herof yüzünden oldu hepsi. o yüzden annem bana kapan falan demedi. kendi isteğimle kapanmamı bekledi. ben kapanmadım ama sesini çıkartmadı. BÖYLE EBEVEYNLER YÜZÜNDEN CANINA KIYAN İNSANLAR VAR, SİZ SİZ OLUN KİMSENİN BASKISI ALTINDA KALMAYIN. GEREKİRSE KAÇIN. AMA ZORLA BİRŞEY YAPMAYIN !
60 YorumlaBende uc sene once ailemin baskisi yuzunden zorla kapandim okulu biraktim onlar yuzunden ve simdi disari bilezor cikiyorum oda yanliz degil illa basimda biri olmali bu sekilde baski yaparak zorla kapatarak bizleri dahada dinden uzaklastiriyorlar farkinda degiller yasamayan bilmez anlamaz insan dinden soguyor boyle ama ne yaparsak yapalim degismeyecegi icin gelecege bakmaliyiz oncelikle anlayisli bir es bulmak lazim ben kurtulmak uzereyim bu durumdan Allah bu durumda olanlara yardim etsin gereckten zor bir durum 😔
30 YorumlaAİLESİNDE VE ÇEVRESİNDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN VE İNSANLARIN ONA ANLAYIŞLA DAVRANMASINI İSTEYEN BİR KİMSE HERHANGİ BİR GÜN ÖNCE BİN DEFA YA Allâh DİYİP ARDINDAN 111 DEFA
Allâhümme yâ kehahın kehkehahın kelhîhın mekhehın yesatâtin kalebhadin demeli.13 Yorumla- +1 yıl
pardon tamamı burada
Allâhümme yâ kehahın kehkehahın kelhîhın mekhehın yesatâtin kalebhadin mehleyâin selmeheyyin ve rûrahin yâ hüve hüve kebbâseîdin sirra tauh tahtayâlin mehteyûlehin ve hüve ismikel azîmül a’zamüllezî izâ deaytü bihi ecebte ve izâ seeltü bihi a’teyte eselüke en tüsallî ve tüsellim alâ seyyidinâ muhammedin salâten ve teslîmen yelîkâni bir cenâbihil azîmi ve kadrihil fehîmi ve en takdî lî kezâ ve kezâ
Soran+1 yılkardeş iyi yazmışsın sağol ama allah emrettiği bir şeyi istemiyorum dua edersem ne faydası olabilir ki başka bir konu olsa hadi neyse
+1 yılhakiki özgürlük serkeş yaşamakta değil!! sen rahmete itiraz edersen rahmetten mahrum kalırsın, baskı yapılıyor olmasını doğru bulmuyorum ama ebeveynlerin açısından baktığında onlar doğru olduğunu düşündükleri şeyi sana dayatıyorlar, ben tavırlarını bilemem ama kadın olarak sana verilen fiziksel zinetlerini muhafaza etmek elbette senin sorumluluğun ister pazar malı gibi kendini teşhir edersin istersen layık olduğun şekilde bir mücevher gibi kendini kurur islamın saba biçtiği büyük değere layık bir yaşam sürersin bu senin tercihin ama aile hiçbir zaman evladının kötülüüğünü istemez aksine insan başkasının kendisinden üstün olmasını istemezken anne baba evladının başarısından gurur duyar onu teşvik eder, keşke sana tam hikmetini anlatarak örtünmeni isteseler ve teşvikkar bir tutum izleselerdi sende rahmete küsmezdin ama yine de darılma Allahtan başkasından medet arayan kendi gibi acizlerden medet bulamaz!
14 Yorumla
Soran+1 yılbana hiç bir şey anlatılmadı bence kendileride gelenek görenek ve çevrelerinden dolayı çoook rahat alışılagelmiş bir şey olarak görüyorlar tum ailede bitek ben sorunum. oysa onlarca gayet normal birleş niye itiraz ediyorumki. onlarında geçerli sebepleri olabilir ama ben özgürlüğümü istiyorum boyle diyincede 'kapalıyken neyin kıstılı nereye giremiyosun' zihniyete bak özgürlük diyince sadece girip giremediğim yerler manasına mı geliyor. kendi tercihimi yapamam hangi gruba giriyor o zaman. dogurdun sana benziyeyi istiyosun anlıyorum ama ben farklı yeni bir bireyim nasıl tıpkı sana benzeyebilirim ki. o zaman tum insanlık aynı fikirle dolaşırdı şimdi.. ayrıca zinetlerimi açıkkende muhafaza edebilirim o iş beyinde biter.kafamaya koyulmussa o... luk zaten herturlu yapılır kendinide belli eder. bu yaşıma kadar yaşıtlarım neler yaptı erkegin elini bile tutmadım!
- +1 yıl
senin özgürlükten kastın ne o zaman arkadaşım örtündün diye 2. sınıf vatandaş mı oldun, ailenin dediği gibi evden adımını attırmıyorlar dışarı mı bırakmıyorlar, ne istiyorsun neyin özgürlüğünü istiyorsun? açıkken daha mı özgür olunuyor da biz bilmiyoruz?
Soran+1 yılişte ailem gibi bir zihniyet daha heryerde olmak zorunda mısınız ya..! ben istemiyorum daha var mı ötesi özgürlüğümü kısıtlamış kısıtlamamış ben istemiyorum nereye girip çıktığımda umrumda değil benim tercihim olmayan bir mesele ve nasıl itiraz etmeden yaşayabilirim? zorla evlendirilmekten, zorla tacizden. zorla açıldırmaktan ne farkı var. ama size göre zorla kapansa sorun yoktur açılırsa zorla anca o zaman müdahele edersiniz değil mi?
- +1 yıl
Zarara rızası ile girene merhamet edilmez. git cehennem kütüğü ol o zaman ne diyeyim sana. Allah istikamet versin.
+1 yılAllah, başkasının hayatı üzerinde hüküm sürmeye çalışan herkesin cezasını versin. Bu hayata 1 kez geliyorsun güzel kardeşim. Dilediğini yaşa, diğer tarafa gidince kim öyle kim kala.
90 Yorumlabir örtü dinden soğutuyor işte bir yorum okudum ne güzel işte kapalısın bir de güzelsen bilmem ne diye, o güzellik eğer kendi isteğinle kapansaydın olurdu yani sonuçta allah şu an içini bilmiyor mu, nasıl bir zihniyettir bu?
30 Yorumla
+1 yılBen lise öğrencisiyim ve ailem de bu konuda katı ama ben evden çıkınca bir kaç sokak ötede örtümü , eşarbımı , şalımı kafamın üzerinde ne varsa çantama koyuyorum çıkarıp... Okula öyle gidiyorum veya gezmeye vs... eve yaklaşınca da eşarbını takıyorum düzeltip öyle eve gidiyorum yorucu oluyor bunalıyorsun biliyorum ama yapacak bir şey yok... seninle aynı düşüncede olan bir arkadaş veya tanıştığın biriyle ayrı eve çıkmak hem çalışıp hem okumak hem ayaklarının üzerinde durursun, istediğin gibi giyinebilirsin... aklından ne geçiyorsa işte... Ayrı eve çıkmak isteyen bana ulaşsın yorum yapsın sonra biryerden ekleşir konuşur gideriz... okeyyy kova ♒ burcuyum bu arada Dkdjjdndjd
00 Yorumla
+1 yılBari bende anlatıyım ben küçükken kapandım ama ful istediğim gibi giyinirdim. Mini etek başörtü vb babam ve annem hep derdi kızım bu senin kararın kapanmana müsade veriyorum çok mutluydum babam biraz daha büyümemi ondan sonra kapanmam gerektini söylerdi biyere giderken istersem başım kapalı istemezsem açık gidiyordum hiç kısıtlamam yoktu hatta istem açık bile olabilirdim ama kendi özgür irademle kapalı oldum ve imamhatipi tercih ettim (bok gibi okul benim yaptığım hatayı yapmayın) şimdi. büyüdüm yani kendimi okadar. Özgür hessediyorumki ve evet kapalıyım istedim zaman ferace bazen elbise bazan poltolan üstü tunik bazan abartılı rengârenk başörtü şal ve iyiki kapandım çoook mutluyum hatta okuyup çok iyi yerlere gelip kapalı insanların gerçek gücünü göstercem
00 YorumlaBana mesaj atsana konusalim biraz arkadas belki yardimim dokunur
17 Yorumla
Soran+1 yılatamıyorum ki
- +1 yıl
Tuh neyse burdan ozet geceym biraz.Ben kendi istegmle kapandm ki bir kacnyil oncesine kadar hic aklimda yoktu, ailem akrabalrm arkdaslrm herkes cok sasirdi. Belli sebebim de yok birden icimden geldi daha huzurlu olacgmi dusundm.Gercektn de oyle oldu.Sana diyecgm namazlarina yeniden basla o sana guc vereck.Sakin cirkinlestm kimse bana bakmaz deme.Bakimli olursan guzel renkler giyersen tesettrlu de sik olabilirsn etekli de pantolunlu da.Zorlamayla olmasi senin talihsizlign olmus keske kendi istegnle olsaydi ama bumda bir kotuluk yok.Tesettrlu olunca yasam standartlrn degisiyor kotu bisey yapacgn zaman sorguluyosun bu bana yakisr mi ortulu bir kiz buraya yakisir mi diye.Daha kaliteli yasiyorsn.Daha guzeli kendini korunuyormus gibi hissediyorsn Cenab i Hakkki her daim yaninda hissediyosn ortuluyken. Ozgurluklern kisitlaniyorms gibi dusunup bunaltma kendini bu sekilde de gayet ozgurce diledign hayati yasabilirsn bu senin elinde.Simdi bir bosluga dusmussun sakin kac et diyenlere kulak asma
- +1 yıl
Bazen oluyor ben de bunaliyrm kapanmakla hata mi ettim diye sorguluyrm seytan iste rahat durmuyor.Ama dusunuyrm kendimi ciplak gibi hissederm bir sekilde o kadar huzurluyum ki buni hix birseye degismem.Allah yardmcin olsun ama dedigim gibi hissettklern senin elinde biraz olumlu yanlarini dusun.İlerde meslegni eline aldgnda istersen acilirsn ama umarm istemezsin sever alisirsn
Soran+1 yıltesekkürler ugrasıp yazdıgınız ıcın. burdaki fikirlerden para biriktirip 18 yasımda universitede evi terketmek en mantıklısı geldi. sizin içinizde var bu his demekki ne guzel allah vermiş bu hissi. ama bende zorla hiç birşeye alışmak zorunda değilim suanda zararda olan ben gibi görünsemde ilerde karlı cıkıcam o yuzden ben yoluma onlar yollarına. ben şimdi onlara yaranıp para toplayayım
Soran+1 yılben artık gerçeği bilsemde yapacak bir şeyim yok bu derece sogumusken
Gizli Üye(36-45)+1 yılBnde eşim tarafndan zorla kapatılmıştım.alışmam çok zor oldu ne kavgalar ettik. Şimdi 9 sene oldu kapanalı inan bana bir çok kişiye göre daha özgürüm.mutluyum. Özgürlük bnce açıklıkla kapalılıkla alakalı değil.eğer açılma şansın yoksa zorlama ya da sırf bndan kurtulmak için evlenme ya da evden kaçma.yağmurdan kaçarken fırtınaya yakalanabilirsin
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvlendikten snra söyledi bu isteğini.o zamnlar kndimi çok kötü hissetmiştim ama geçiyor. Dediğim gbi özgürlük bedeni açmak veya kapatmakla alakası yok kndini mutlu edecek şeylerle uğraş ve yeni halini sevmeye çalış.üstelik şimdi eskisi gbide değil kıyafet konusunda çok fazla seçenek var öyleki moda diye kapanan bile var :)
Soran+1 yılsaskınlıkla okudum yorumunuzu...hiç mi nefret duymadınız zorla sonuçta? özgürlük kendi kararlarını vermektir seçim yapmaktır zaten bu kararlar sonucu acık ya da kapalı oluruz yani seçim özgürlüktür ve ben bu açıdan özgür değilim
Cevap sahibi+1 yılDuymazmıyım? 2 sene sürekli kavgasını ettik.en son bana bir kelime söyledi o çok etkiledi. Hak verdim benm için birçok şeyi göze almış adam için fedakarlık yapmışım çok mu dedim kndi kendime. Ailen nasıl bilmiyrm ama gerçekten alışmak kabullenmek çok zor. Ama şöylede bir durum var açıkken saç şeklime kadar karışıyordu ki çok uçuk giyinen bir insan değilim. Onu giyme onu takma böyle yapma yakanı kapat o dar bu bol.. Bnları yaşamaktansa ben dediğini yaptım.Dinde zorlama yokdur diye ayet var ama malesef buna uyan yok kapanmayı isteyen düşünen ben bile zorla olunca 2 sene kavgasını yaptıysam. Olmaz yani yapılmamalı. Konuşmayı dene içine kapanmaktan ziyade. ya da ailene söz geçirebilecek muhakkak birileri vardır onları araya koymayı dene
ben buna karşıyım işte aklı eriyorsa neden zorlanırk ki tabiki ahlak kuralları içinde giyindiği sürece senin adına üzüldüm keşke içinden geldiği için olsaydı
30 Yorumla
+1 yılBu senin hayatın. Kendine haksızlık etme, dilediğin gibi yaşa hayatını
41 Yorumla
Soran+1 yılkeşke o kadar kolay olsa..
Cok haklısn kimsede seni yargılayamaz ve senin gibi kapanan cok insan var. Abartı falan değil yazdıklarn yaşayamayan bilemez. Insan özenir karşısındaki kisiden keşke bende yapabilsem diye...
30 YorumlaZorla kapanmak iyi değil fakat senin yazdıklarında biraz fazla abartı. başından geçen olayların tamamını başörtüsüyle bağdaşlaştırman çok yanlış. o zaman senin dediğinden yola çıkarsak türkiyenin yarısı başörtülü o zaman yarısı mutsuz...
15 Yorumla
Soran+1 yılzorla olduysa mutsuzdur tabiki ama inanın abarttıgımı gecin yazmamadıgım cok sey var bu 3 yıl nasıl gecti heleki bir erkek olarak anlamanız cok zor..
Soran+1 yılörtüyü değilde ailemi suçuyorum zaten daha çok. örtü masum zaten kirleten benim.
Bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum şu an benim yaşadıklarımın aynısını yaşayan kişiye denk geldim yani bı ben mi bunları yaşıyorum diyordum ben de hergun isyan ediyorum artık gerçi herkes kapalı çok güzelsin açıkken de öyle ama açılma diyolar ama umrumda değil gerçi annem izin vermediği için açılamam ve okulda kapalı olan bı kaç kişinin içindeyim neden ben ya
00 Yorumla
+1 yılEvet bencede kim ne istiyorsa onu yapsın eğer yapmıyorsa mutsuz dur bende 12 yaşındayım ve ailem zorla kazandırıyor bende çıktım annem babamın karşısına dedim siz zorladınız diye kapandım kapanmak istemiyorum diye hatta bunu yazmada n 12 dk önce yarın gine söylicem bence sizlerde ailenize bu durumu paylaşın benim tavsiyem size bu😔😔🙋 ve bilinçli ben şu an kapalıydı. ve bu durumdan mutsuzum iyi gefeler.
00 Yorumla
+1 yılAilen çok yanlış yapmış. Sen Allah için değil ailen baskısı ile ailenin isteği için kapanmışsın. Bir önemi yok zaten o kapanmanın. Ama dikkatimi çeken bir şey kapalıların rezil olduğunu düşünmüşsün, münafık falan ne alaka? Içinden gelerek kapanan arkadaşlarımıza haksrettir bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılkapalıların rezil olduğunu falan öyle bişey demedim kendim için konuşuyorum isteksizce kapanmışım münafıktan farkı ne. ben saygı görmek istiyorsan saygı duy felsefesinde olan biriyim bir kere. hiç bir kapalı yanlış anlamasın istekli olanlara hiç bir lafım yok zatende olamaz
+1 yılKendine anlayışlı bir eş bul o ne derse öyle hareket et normal olanı eşinin kararı sana bırakması o zaman ailene söz düşmez ama evlenicem diyede sakın yanlış karar verme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılbul birini inandığın biri olsun... Evlen... Ama yanlış kişiyi seçme :( (demesi kolay evet :( ) Not= Kapanmak kötü bişey değildir isteyerek kapandığını düşünsen? :(
01 Yorumla
Soran+1 yılçok denedim. istekli gibi davranmayı çok denedim ama yaşadığım piskolojik baskılar daha dogrusu odama çekilip kendime yaşattığım baskılar izin vermedi
tayyipe oy verdiğiniz sürece daha ne vahşetler görüceksiniz
62 Yorumla
Soran+1 yılzaten universiteye falan lafım yok ama insan kendi kararlarını kendi veremeyeceği çaglarında yani ilkokulda neden böyle birseye zorlanırki? haberi yok dünyadan zaten. ben liseyim gene ayak uydurmaya çalışıyorum ki piskolojim çok yıprandı şu an su dakika bile ağlayabilirim
vizesin de yüksek aldığım bir kaç dersin de finalin in kötü olması :( diğer konular da zaten kötüyüm hep beklentim yok ki
04 Yorumla
Soran+1 yıl? ne?
- +1 yıl
yanlıs soruya cevap attım kusura bakma / bu ulkenin devletin zorla başını actırdığı kızlarının gölgesinde kalan önemli bir sorun dinden sogumak ne bilim ben bir erkek müslüman olmak zor değil ama kadın olarak cok fazla kural var en büyüğü de kapanma sorusu üstelik sorunun kaynağı erkek ken
Soran+1 yılbazen o konudada haksızlık gibi geliyo babamda tüm erkeklerde örtü taksın uzun kol giysin şu yaz sıcagında bakalım :(
Çok yanlış bir kız zorla kapatılmaz ben karşıyım buna eğer istemeyip kapanırsan örtünün içinde boğulmuş gibi olursun eğer içinde tesettür sevgisi varsa kapan buna kimse karışamaz ne de olsa herkez aynı mezara girmiyor herkesin günahı kendine.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba, instagram da zorla başı kapatılan kadınları bir araya getiriyoruz, sizde bizi takip ederek destek olun.
👉 Sayfanın adı, Ozgurluk. emek. ister "Özgürlük Emek ister". Bu konuda mağdur olan yüzlerce kadın var.00 Yorumla
+1 yıl:) Üzülerek okumadım, troll kokusunu ötelerden sezerim :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl160 boylarinda basi kaapali çok şık giyimli bir hanim gösterebilirim. Kiz baş örtüsünü öyle bir tasiyorki aksesuar sanirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılya yakışır güzel durur ayrı mesele önemli olan ben onu kafamda istiyor muyum? yoksa kendine çokta güzel yakıştırıp giyinenler var.
Cevap sahibi+1 yılSende biliyorsun :)
Soran+1 yılevet ama dediğim gibi benim kendi hakkımdaki düşüncem insanların hakkımdaki düşüncesinden daha önce gelir
Bana ulaşabilir misin? Bende zorla kapatıldım ve gerçekten benim gibi olan birisiyle dertleşmeye ihtiyacım var.
21 Yorumla- +1 yıl
ben de zorla kapatıldım 13 yaşında,18 im bitiyor şu an ve resmen dinden soğudum. her şeyinden, müslümanlardan kurallarından baskılarından. kafamın içi çok başka ama dışarı kapalı çıkıyorum, tokat gibi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de şu an senin durumundayım ne yapacağımi hiç bilmiyorum
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAcaba ne yaptın?
Cevap sahibi+1 yılBen hala baski altindayım.
merhaba bana da aynı şey oluyo daha kapanmadım ama şu an için sadce başımı kapatmadım ama yinede hep bir baskı var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz klyn mu? Brsyle cnsel bşe ysdn mı mast ypyn mu?
018 Yorumla
Soran+1 yılne diyon ya of. kılıyodum evet ama bıraktım artık. ayrıca erkek eline değmedim diyorum sen ne diyosun
Cevap sahibi+1 yılZorla bsn kapanr ama ne blym rhat olrsn istemeyrk kapanrsn.Mast ypynmu dye o yüzden sordum.
Soran+1 yılne alaka ki onunla bu tamamen farklı konular. tabi benim gibi saf ve temiz düşünen biri için.
Cevap sahibi+1 yılypyn mu ypmyn mu evt yda hyr.s
Cevap sahibi+1 yılkız boğazmda kalıyodu öyle deme :)
Soran+1 yılya ne diyim dediklerin mantıklı mı yani
Cevap sahibi+1 yılbası kapanr ama sx hayatı olr bir insanın yda sevglisi olr babası tarafından zorla kapanmış olur onu demek istedim ben ama sen hep kızdın bana :(
Soran+1 yılhayır benim öyle şeylerim olmadı. olsaydı kapanmakla durdurulabilir bişey mi o...luk. içinde olan her yerde...
Cevap sahibi+1 yılmast ypmyn yni ksacası.
Soran+1 yılya of arkadasım taktın sen o olaya off ne alaka bee
Cevap sahibi+1 yılblemedim bende :)
Soran+1 yılmsn tarzı cck git brdan.s.s
Cevap sahibi+1 yılmsn drkn ndmk ıstyn :D
Soran+1 yıl2005 yılları msn konuşma tarzı işte dalga geçiyon dimi
Cevap sahibi+1 yılHayır ben son derece güzel konuşabilen bir insanım tamam mı.)
Soran+1 yılheh böyle oldu bak
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim my baby.
- +1 yıl
Bdndndb slk
+1 yılBana ulaşabilir misin? instagram fake hesabıma bir yaz lütfen bişeyler söylemek istiyorum sarii_i0
00 Yorumla
+1 yılLaiklere mi özeniyosun ya da erkekler seni beğenmez diye mi korkun? ?
07 Yorumla
Soran+1 yılevet ondan korktum en buyuk korkum te Allahım ya.
- +1 yıl
korkun olmasa zaten yazmasın :D
- +1 yıl
Yav bacı ilerde daha serbest düşünen biri bul evlen diledigin gibi dolasırsın ya da ailenden uzakta oku açarsın basını
Soran+1 yılcanım yorumları okursan anlarsın ne olup bittiğini dışarıdan lop diye girip konuşmak kolay biraz anlamaya çalışsak?
- +1 yıl
Canım benim örtün san a saygınlık kazandırıyor daha ne istiyosun? Hem birde güzelsen birde güzelce örtmüşsen senin gibi kız var mı derim bu diyarda D
Soran+1 yılsaygınlık ahlakla kazanılır kafadaki örtüyle değil. her nekadar çogu insan kendini korumak için takıyosada keyiften takanlarda var ahlak nedir bilmeden takanlar
- +1 yıl
Soran seni anlıyorum gercekten ( fakat inancına sarıl derim ne güzel işte örtünmen.. ahlak örtüyle kazanılmaz evet ama ahlak tan bir parcadır. .emin ol kendini saklayan daha kıymetlenir. .Ha dedigim gibi yaşamına aileden uzakta devam et belki o zaman istedigin gibi bir yasamın olur
üzülme dicem ama üzüleceksin biliyorum :(
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvden kaç. Ciddiyim bak kaç
18 Yorumla
Soran+1 yılkaçayımda bir kız olarak sende anlarsınki nereye kaçabilirim...kaçarsam okul bile okuyamayacağım ama arkadaslarım böyle rahat hayat sürebiliyoken gençliklerini genç gibi deli dolu yaşayabiliyoken sabretmekte büyük bir haksızlık gibi geliyo bana..
Cevap sahibi+1 yılGizlice bir işte çalışabilir misin? para biriktir kaç. bir polis bul evlen.herkes burada sana mantıklı yolları gösterir ama inan bana bir işe yaramaz bunlar. ben seni çok iyi anlıyorum sabırla her şey bir yere kadar. bir zincir var kırılması gereken kır onu. Haksızlık zaten bu yaşadığın
Soran+1 yılhaksızlık evet :( gençliğime yapılmış en büyük haksızlık. bir daha hiç dönemeyeceğim yıllarıma haksızlık.. ben günler geçsin universiteye gideyim diye sayarken millet yaşıyor ya
Cevap sahibi+1 yılHiçbi şey için geç değil. Beni de çok zorladılar istemediğim bin türlü şey yaptılar bunlara zorlayanlara aile denmez emin ol kaçtım ben şimdi çok şükür çok güzel bir ailem ve yüksek maaşlı bir işim var istediğinde Allah yolunu açar çaresizim deme zoruna gider. Ben ne hallerden buraya geldim seni tanımasam da her zaman yanındayım kardeşim yapabilirsin kimse güvenmese bile ben sana güveniyorum yapabilirsin. Giden şeyler yerine gelmez ama daha gelmemiş olanlar sana bağlı
Soran+1 yılhala ailene karsı bir nefret duyuyosun ama değil mi o his hiç geçmeyecek gibi geliyo merak ettim dogrusu. ama ne zaman kaçtınız ki? hele güzel bir işinizde varsa okuyup kaçmışsınızdır :(((
Cevap sahibi+1 yılGeçmez o his. Acırsın sadece onlara ama hiçbi zaman sokakta gördüğn insanlar gibi mutlu olamazsın ailenle.. Kaçtıktan sonra okudum okurken çalıştım çok çektim ama sonu çok güzel oldu hep dua ettim çok şükür kabul oldu. Sen duanı namazını eksik etme her şey güzel olur. Dayanamıyorsan 2 ay sadece bir yerde çalış sonra kaç. Ben kaçarken cebimde 150 lira anca vardı
Soran+1 yılne güzel. ben sizi örnek alıcam mutlu son olmuş :)))
Cevap sahibi+1 yılİnşallah her şey gönlünce olur
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz psikolojik destek alman iyi olur bence.
03 Yorumla
Soran+1 yılbeni ailem dinlese en büyük yardımı yapmış olacaklarda dinleyen yokki.. anlamaya calısmak yok sorgulamak yok. beynimi yıkamak için her fırsatta ellerinden geleni yapıyolar. ama bugune kadar ayakta kaldım bundan sonrada kendi fikirlerimle dolaşmaya devam edicem..
- +1 yıl
Zorla kapanmak iyi değil dediğin gibi.Destek olabileceğim birşey varsa söyleyebilirsin.
Soran+1 yılteşekkürler yorumlarınız için hepsinden bir şeyler çıkarıyorum kafamda not alıyorum bu bile yeterli sağolun
Kaç kurtar kendini :(
010 Yorumla
Soran+1 yıliyide nereye :( ?
Soran+1 yılbu yaşımda dedikleriniz çok zor..
- +1 yıl
kıza kaç diyosunda yorumları oku biraz kız 17 yaşında kaçsa nereye sıgınıcak ansıl iş bulucak bunlarıda göz önüne alın allah aşkınaya 30-35 yaş ortalamasında insansınız kızınız var mı bilmiyorum ama bunu 17 yaşındaki bir kıza nasıl söyleye bilyosunuz anlamıyorum oku kendini kurtar dicenize büyük şehire kaç vs vs şeyler söyliyosunuz dalga geçer gibi yazık sizin gibi düşünceye sahip kişilere. sonrada tvlerde 17 yaşında evden kaçan kız tecavüze uğradı ölüsü bulundu haberlerini görüncede kaçmasaymış dersiniz ama demi?
- +1 yıl
Ben ona yapabileceği en temiz sonucu söyledim yasi gelir bir yyıl sonra okurun demek kolay okutacaklarmi bakalım ayrıca tecavux edilecegiy yerlerde ve saatlerde bulunmasın zor değil ben bizzat evden kaçtım lise mezunu olduğunda biraz dikkat ve geniş bir bakış açısı sonuca goturur
Soran+1 yılbenim kaçacak yerim yok bir baskası olsa kaçardı tabi ama emin olun yaşıtlarımdan daha olgun düşünüyorum ve böyle birşey yapmam
Soran+1 yılsaol gende düşündün bazıları yazmıs olmak için yazıyor onlara ne yapsam iyi olur acaba
evden kaç git
02 Yorumla
Soran+1 yılsonra genel olup çıkarım o yüzden gidemiyorum o kadar kolay değil ki..özgür olayım derken özgürlüğümü sonsuza kadar yitiririm
Böyle zihniyetin *
40 YorumlaSen haklısın bence
00 Yorumla
+1 yılSenin derdin baska
04 Yorumla
Soran+1 yılnasılda yorum yazıyorsunuz kolay kolay. benim derdim başka değil o tarz şeyleri kapalıykende gayet yapardım yapacak olsaydım. herseyin farkındayım ama ilgilenmiyorum
- +1 yıl
Yapamazsin ailenden korkuyosun
Soran+1 yılailem beni dışarı salmayan tiplerden değil. aksam 8 e kadar da dönme sürem var ne halt istersem yapabilirim. ama benim niyetim bu değil. hissettiğim gibi yaşamak istiyorum ama aileminde haberi olsun. ben acıklıktada hic bizaman asırıya kacmadım. baskınında saırısı kötü acıklıgında. bilmem anlayabildiniz mi. kötü niyetim olsa gayette guzel yaparım herseyi. ev cogu zaman bos oluyo koca bina bombos komsular desen burada komsuluk yok istesem eve bile atarım ıstediğimi ama oyle seyler dusunmuyorum hem bu yasta hemde zina mı yapacagım de git
- +1 yıl
iyiki oyle bir ailenin icindesin kiymetini bil
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Zorla başı kapanmış biriyim ben. Yazmadığım daha çok şeyler var?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler