Süper soru, teşekkür ederim ^^
Sizin için sürdürülebilirlik ne ifade ediyor?
Süper soru, teşekkür ederim ^^

Eskiden sürdürülebilirlik denince insanların aklına daha çok çevre, geri dönüşüm ya da enerji tasarrufu gibi başlıklar gelirdi. Bugün ise işin finans tarafında da ciddi bir karşılığı oluşmuş durumda. Artık bankalar için sadece kaynak bulmak değil, o kaynağın hangi amaçla kullanıldığı ve nasıl bir gelecek vizyonu sunduğu da önemli hale geldi. Özellikle küresel piyasalarda belirsizliklerin, jeopolitik risklerin ve ekonomik dalgalanmaların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde, uluslararası finans çevrelerinden güven görmek kolay iş değil. Bu yüzden VakıfBank’ın 18 ülkeden 44 bankanın katılımıyla sürdürülebilirlik temalı 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemesi dikkat çekici bir gelişme olmuş.
Haberi okurken önemli taraf ise sağlanan kaynağın ihracat, teknoloji, dijital dönüşüm ve verimlilik gibi alanlara yönlendirileceğinin vurgulanmasıydı. Artık dünyada sadece büyüme değil, sürdürülebilir ve dengeli büyüme konuşuluyor. Günlük hayatın içinde çoğumuz “sendikasyon kredisi nedir?” diye dönüp düşünmüyoruz tabii ama ekonominin arka planında bu tarz gelişmelerin önemli bir yeri var. Dışarıdan gelen güvenin devam etmesi, piyasalar açısından da pozitif okunabilecek bir detay. Özetle VakıfBank adına iyi yönetilmiş ve olumlu bir süreç gibi görünüyor.
https://www.forbes.com.tr/ekonomi/vakifbank-tan-dolar-ve-euro-bazli-yeni-kredi-anlasmasi
Sürdürülebilirlik değil de sürdürmemiz gereken değil Buna bence daha doğru bir cümle olur sürdürmemiz gereken bizim yaşantımız Yani Allah'ın bize vermiş olduğu bu hayatı en güzel şekilde kullanıp son nefesimize kadar yaşamaktır Ama tabii Altını çiziyorum öyle bir yaşamak değil En güzel şekilde en doğru şekilde yaşamak Yani insan oğlunun aslinda başaramadığı bir davranış şekli
Soy sürdürme derdinde olanları anlayamıyorum.
Biliyorum sorunun yanıtı bu değil ama konusu açıldığı için söylüyorum.
İki tane kız evladı varken belki bu sefer erkek olur da soyumuzu devam ettirir kafasında olanları anlayamıyorum.
Devam etmese ne olacak soyun anlamadım ki!
Sen ölüp gideceksin, soyunun devamlılığını göremeyeceksin ki zaten.
Hayvanları sevip, beslemeyi sürdürübeliriz bu arada :-)
Teşekkür ederim.
Ben de soru da kullandığınız fotoğrafı beğendim. Güzel bir seçim olmuş.
Ayrıca soru da başarılı...
Cevap
19Cevap
Inandigimdan degil ama guzel bir ornek vereyim
Allah'in en sevdigi amel az ama surekli olandir.
Yani yaptigin sey ufak bile olsa surdurebilmek, devamini getirmek mesele. Her konudan ornek verilebilir fakat ozellikle diyet konularinda gecen bir kelime oldugundan ondan ornek vereyim. Mesela ayda bilmem kac kilo verdiren çılgın diyetleri yapmak yerine uzun surede etkili beslenme aliskanliklari gelistirmek cok daha faydali ve surdurulebilirdir. Susadiginda gazli icecek gerine su icmek gibi.
Ne sürdürülebilir benim için fikirler, hayaller sürdürülebilir.
Neden fikirler ve hayaller sürdürülsün hepimiz insanız ve doğamızda akıl var bu bir güçtür el ayak kontrolü gibi düşünmeyen birisi hatta gece yatağına yattığında gelecek hakkında olumlu/olumsuz hayaller kurmuyorsa bence ölüdür.
Termodinamiğin ikinci yasası şöyle der: "hiçbir sistemin verimi 1'den büyük ya da 1'e eşit olamaz. Entropi de düzensizliği ifade ettiğine göre. Evrendeki hiçbir şey sürdürülebilir değildir... Yasalar...
Hahahahha. Dersi veremedim ondan bu havalar :'(
İyi bir insan olmayı sürdürmek gerek
Hayatta hep çakallara denk gelsekte, iyi olmak aptal olmak gibi gözükse de sürdürelim be iyi olmayı.
İyi insanlar hattına dönüyor bu dünya 🤗
Devam ettirilmesi mümkün demektir. Mesela fosil yakıtlı sistemler fosil yakıtlar bittiğinde durur ya da verdiği zarar nedeniyle işletmek zor olur. Ama güneş enerjisi sonsuza kadar devam edebilir
sürdurülebilirlilik bir istatistik ve imkan durumudur
surdulmeliyiz ile surdürulebilirlik birbiri ile hic alakasi olmayan iki farkli durumdur :)
Araba sürdürülebilir mdkvlwkvpwlgowofowpvoelogsğ
Yani devamı olan şeylere veya sonu olmayan şeylerdir mesela hayata olan nefretim clclsc
2 gün önce bir etkili adam adını unuttum Covid 19 dan daha kötü birşey geliyor empatisiz Dünya. Bebeğin ilk adimi2 yaşamak yerine onu kayıda almak veya mezuniyet gecesinde eğlenmek yerine sürekli foto çekmek ona bana da korkunç geliyor.
Eğitim, kendini geliştirme gerisi fasa fiso aklıma gelmedi başka birşey :)
Ne demek, güzel soruları seviyorum ben de teşekkür ederim.
Doğayı ve ekosistemi koruyarak sürdürülebilir bir dünya. Bu da ancak yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilir ilaçsız organik Tarım, Atıksız toplum ile olabilir Ancak 🙂 Dilim döndüğünce ifade etmeye çalıştım. 🙂
Benden sonra bu dünyaya gelecek olanlara temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmaktır. 60-70 yıl yaşayacağım diye doğayı canlıları mahvetmemektir. Bencil olmamaktır. Bu konuda kollektif bilinçle harekettir sürdürülebilirlik.
Sevgiler, sevdiklerimiz sürdürebilir olmalı. Merhamet, saygı, şefkat, pozitif olmak, Allah'a kulluk, iyilik etmek, ümitvar olmak... sürdürebilir olmalı...
Değer verdiğimiz insanların kimi zaman nazını kahrını çekmek zorunda kalıyoruz. İleriki zamanlarda onların varlığı bize güç kaynağı sağlıyor.
huzur geren birliktelikleri sürdürmeliyiz.. zarar vermeyen, zarar verecek potansiyeli olmayan durumlari..
Kötüye dönüşecek gücün olmasına rağmen iyi olmanı sürdürmektir.
Ne olursa olsun umut sürdürülebilmeli umudunu kaybetmemeli 😊
sonradna anlamını kaybetmiş bir haraketten obaret degıl akım degıl harekettır bence
Aile ilişkileri, dostlukları sürdürebilmek önemli. Bunlar her yerde bulunmuyor.
ilk soruya cevap sevgi
ikinci soruya cevap sevgiyi sevgi dolu bir dünya için surdurmeliyiz
kıyamete gidiyor diyorlar.
Devam edilebilirite. Genelde olmaz tabii.
Şu kelimeyi iki saat okumaya calistim ya
Gizemli ve merak uyandıran şeyler
Maymunlar ve muzları
Muz çok önemli günde 3 tane yiyin :D - Çarli abioğlulları
Arkadaşlıklar
İyi değer yargılarına sahip olmayı
Dünya nereye gidiyor belli değil.
Hayatı bir şekilde sürdürebilmek
aşk ve is
Sosyal bağlarımızı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?