Bizim ailede özellikle babam çok baskıcı her şeye sinirlenip bağırıp çağırıyor üstümüze gelecek gibi oluyor. Bu evden kaçmak istiyorum. Evde ruh gibi geziyorum yine birşeylere sinirlenmesin diye. Ne yapmalıyım çok yoruldum bu psikolojik baskıdan.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Aynı durumu maalesef ki ben de yaşıyorum, seni çok iyi anlayabiliyorum. Üzerindeki psikolojik baskıyı da anlıyorum. Ben babamdan çekinmeme rağmen karşısına oturup ben dili ile, kırmadan, davranış odaklı (benlik odklı değil) konuştum ama fayda görmedim. Aynı konuşmayı farklı şekillerde tekrarlamama rağmen hayırsız evlat ilan edildim :D Artık onu umursamıyorum, kızdığında yüzüne bakmıyorum, kendimi savunuyorum ve daha az kızmaya başladı. Ya da ben umursamadığım için öyle geliyor, bilemicem. Senden ricam moralini düşürme, o bundan güç alabilir. Umursadığını belli edersen belki daha sinirli olmak isteyecktir, bunu anlayabilirsin babanın davranışlarından. Son olarak ise kaçmak fikri kısa süreli çözüm olacaktır. Biraz daha düşün isterim. İhtiyacın olursa konuşacak arkadaş bulamazsan bana yazabilirsin :)
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSinirlemnesin diye çekindiğini ona hissettirme komşu amcayla nasıl konuşuyorsan o şekilde davran
10 Yorumla
+1 yılMesela ne sorunlarınız niye kavga ediyorsunuz mesela
17 Yorumla
Soran+1 yılufak şeyleri bile büyütüyor, boğuluyorum artık 😔
- +1 yıl
Anlıyorum ☹️ bak şöyle yap mesele dur şimdi bak dinle
- +1 yıl
Mesela yok mu hiç sevdiğin arkadaşın böyle kafan uyuşan, anlaştığın, çağır onu iki akşamda 3 akşamda bir oturun alın fıstık çekirdek gidin 10 liraya, hee nasıl olur 😃 açın komik bir film indirin iki oyun oynayın ya da en iyisi en güzeli sohbet etmek, film telefon oyun yerine sohbet edin o zaman evin sorunları hafif gelmeye başlar belkii
Soran+1 yılkarantina gunlerinde telefonda bazen arkadaşlarımla konuşuyorum kafam dağılsın diye ona bile karışıyor aşağılıyor öldürecek gibi oluyor , dışarı çıkmam gerek arkadaşlarımla buluşmam için onlarda uzakta oturuyor bulusamiyoruz benim kaçmak başka çarem yok
- +1 yıl
bir kaç gün Kuran oku bakalım evde nolacak ya belki büyü falan vardır, bişey vardır, ramazanda azalıyor mu peki bu kavgalar ve babanın agresfilikleri
Soran+1 yılannem hep okur ki , sabir taşı oldum sabır, Allah sonumu hayır etsin
- +1 yıl
Amin, o zaman okuyup evlenip çıkıp gitmekten başka çaren yok gibi malesef
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
23Cevap
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. selam.. yani senin yapabilecegin ne olabilirki kişi yapısı belidir bu yaştan sonra kimseyi deyiştiremmesin ve gerceklerden ne kadar uzak kalabilirsin aynı hanede oldugun sürece iyi ya da kötü bunu alışmak zorundasın sakın evdsen uzaklaşmak ya da bundan kurtulmak istiyorum deme.. iyi biri cıkar karşına niyeti dürüz güzel sana sahip cıkan biri bir yuva kurar ozaman rahat edersin canım
25 Yorumla
Soran+1 yıloldu kaderime razı olup kafayı mı siyirayim bu evde
Soran+1 yılanlamıyorsunuz galiba ordan konuşması kolay hayırlı birini bulana kadar ben çıldırırım burda şımarıklık falan yaptığım yok yaşamadan bilemezsiniz
+1 yılEvden kaçmak asla bir çözüm değil, eğer ayakların üzerinde durabiliyorsan ayrı eve çıkabilirsin ama başka birisine sırtını yaslayarak sakın böyle bir şeye kalkışma. Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun mazallah. Bu psikolojik baskı yüzünden çoğu genç kız-kadın karşı cinse güvenip hayatının hatasını yapıyor. Çalışıyorsan biraz para biriktirebilirsin. Yavaş yavaş ev bakabilirsin
20 Yorumla
+1 yılMerhaba aynı sorunları bende yaşıyorum inan.. Yanlız değilsin bunu bil.. Az önce bende çok benzer bir soru sordum biliyormusun ve bir insan bak hiç tanımadığım bir insan hayatıma dokundu konuştuk sohbet ettik. Şimdi senin için söyleyebileceğim şey şu ki hayatta herşey bir sınav her üzüntü her sevinç her aile anne baba sevgili.. Bu böyle kalmıycak daha güzel olucak emin ol bazen iyi bazen kötüde olucak ama sonunda hep kendimizi mutlu etmemiz gerektiğinin düşüncesinde olmalıymış insan meğer. İyi düşün iyi olsun İyilik çağır iyilik bu. Üzme kendini tek canın var yarın bu hayatta nefes alabilirmiyiz bilmiyoruz. Mutlu olmaya çalış. Var olan gününü huzurla değerlendirmeye bak.. İyi geceler.. :)
10 Yorumla
+1 yılBenim bir arkadaşımda evde olmayı sevmiyor abileri manyak gibi bir şey. O yüzden sınava hazırlanıyor en iyisi meslek sahibi olup gitmek başka çare yok iyi anlaşmaya bakacaksın
00 YorumlaAynı şeyi yaşıyoruz... bazen hiç umursamazsın BAZEN BABASIZ KALMAK İSTERSİN... bazen gerçekten insanı o kadar sıkıyo kalbini kırıyorki... ölse daha iyi dersin... ama sonra pişman olursun
10 Yorumlabenim babamda öyle bazen düzgün davranıyor fakat bazen beni çok kısıtlıyor yapman gereken kendinle baş başa kalmak ve umursamamaya çalışmak emin ol zamanla düzelir bu durum ama sakın kaçmak gibi bir hata yapma sadece moralini bozarsa bu durum o an ordan uzaklaş ve kafanı 5 dakika bile olsa toparlamaya çalış kimse yüzünden kendini üzme bu annen baban olsa bile
10 Yorumla
+1 yılYaş kaç bilmiyorum ama belli yaşlarda hemen hemen bütün insanların senin gibi düşünceleri olmuştur. Ailemiz bizim velinimetimizdir.(İstisnaları hariç tutuyorum) Lütfen kıymetini bilelim. Gerekirse bu durum geçene kadar muhatap olmayın odanızdan çıkmayın vs. ama şunu bilin ki bu durum geçecek ve sizin için her tür fedakarlığı yapacak tek canlılar anneniz ve babanız.
00 YorumlaKaç yaşındasın? 26yım ben. Benimde aynı üstelik vücuduma bakıyor. Değişmez bunlar ya o kadar iyi anlıyorum ki seni asla yargılamıyorum. Buradakiler anca boş boş atarlar..
İstersen tanışıp ayrı bir eve çıkabiliriz benim arkadaşım yok işim yok ama birlikte bişeyler yaparız? İstersen yaz özelden..10 Yorumla
+1 yılDaha fazlası bende de var ama ben üniversite kazanıp şehir dışında okumaya başladım orda sorunlar azalmıyor ama birazda olsa herşeyden uzak olmak uzak kalmak sana iyi geliyor sürekli kendini geliştir kendi ayaklarınjn üstünde dur ve kendine söz ver kimseye ihtiyacın olmadığını görünce herşeyi kendin halledildiğini görünce zaten kolay kolay yıkamıyorlar seni unutma her yenilgi bir başlangıçtır. Bizim yenilgimizdr ailemiz başlagıç yapıp yapmamak ise bizim elimizde
00 YorumlaGorus ve kusak farkı
Diyalog eksikliği eğitim ve kültür farkı bu durumların oluşmasında temel eksen
Sıkıntınızı diyalogla çözebilirsiniz00 YorumlaBen ayrıldım hala kurtulamadım. Ne desem boş. Hayatımın bir parçası. Umarım senin için hayatının bir parçası olarak kalmaz.
14 YorumlaBen mal tipsizim baskıcı aile de büyüdüm tek çaren okumak bir yere gitmek
01 Yorumla
Soran+1 yılkacicam en yakın zamanda
Gizli Üye(36-45)1 yılçalısıp hayatını kurcaksın o zehiri iyi bilrim bizdede öyle bir serefsiz var allah islah etsın onu ben artık bisey demiyorum yaptıklarını anlatsam sen bile yzıklar olsun dersin köpege
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyok ailen vs iadere et diyen embesillere bakma bul yatılı bir iş o tıp ınsanlara acıma bile aynsınsı yılalrca bana yaptılar asla acımamam bas git hayatını karartme böyle ruh hastaları yüzünden
00 Yorumla
+1 yılKurtulamazsın sadece alışabilir, umursamayabilirsin. Bunun içinde pskilogtan vs yardım alabilirsin
00 YorumlaTakmamaya çalış, iletişim kurma. İleride ekonomik özgürlüğün olduğunda evden ayrılırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni çok çok çok iyi anlıyorum geçen seneye kadar senin gibi bende buraya yazıyordum benn iş buldgm gibi annemleri kardeşlerimi aldım ev tuttum ayrı yaşıyoruz şimdi yerimizi de söylemiyoruz
00 Yorumla
+1 yılEvden kaçanların hali ortada babanla konuşmayı dene
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılişini bulup ucuz bir ev bul sogan ekmek ye ama arkana donup bakma lanet olsun öyle aileleree ne bok var evlenıyorlarl acaba
00 Yorumla
+1 yıl"İnsan sürekli tehdit ve korku algısı altında yaşayamaz." bu cümleyi okuduğumda bile yutkunamıyorum benim hayatım korku içinde yaşamakla geçti üstelik kendi evimde. Benimde çözümüm yok tek beklediğim şey ecelimin gelmesi
00 YorumlaAyrı eve çıkarak sakin bir siteye ama havuzu güvenliği olacak yani hayat için sil baştan zor da gelmesin sonuçta bor kere yasiyosunuz bu hayatı. Akrabalarin tamamını silmek gerekse bile. Yasasin Ege Akdeniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde pıskolojim bozuk ruh gıbıyım evet ev de babam kızıyor evet sorunlar oldu yaşayacaksın drmekkı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanım öyle iyi anlıyorum ki seni, babam da aynı böyle ve ben de aynı senin gibi düşünüyorum ama ekonomik özgürlüğün varsa tabii ki bu baskıdan kurtulabilirsin, ki keşke benim ekonomik özgürlüğüm olsa bir dk bile beklemem
00 Yorumla
+1 yılMaalesef bizde de ara sıra oluyor biraz takmamaya çalış farklı şeylerle uğraş kitap oku falan yoksa en fazla üzülürsün benim ailem de öyle ama yinede adı üstünde ailen ne olursa olsun
00 Yorumla
+1 yılSakin kalmak akllıca hareket etmek en iyisidir zaman herseyin ilacı zamana bırak çok fazlada kafana takma derim. Kendini mutlu olduğn şeyleri yaparak ya da düşünürek motive edebilirsin
00 Yorumla
+1 yılEvin içinde zehirli kişilerden uzaklaşacağın kendine ait huzurlu ve rahat hissedebileceğin bir oda bul ve orada deşarj ol.
00 YorumlaAynı şeyleri yaşıyoruz ve ay başında ayrı eve çıkıcam
00 Yorumla
+1 yılKaçma ben 2 kez kaçtım buldular pişman olursun onun yerine ciddi bişeyse polise git kaçmaktan iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGelirin varsa ayrı bir eve çık kanka yoksa delirirsin. Ben öyle yapacağım. He izin vermez yine bu yobaz babalar, ama kaçacağım.
10 YorumlaBaskıcı değildir o korumacıdır.
09 Yorumla
Soran+1 yılbaşlarım böyle korumaya
Soran+1 yıldünyayı nasıl görüyormuş bir anlatsana , bu kadar baskı yapacak kadar valla başka çocuk olsa şimdiye çoktan yoldan çıkardı ben yine iyi sabrediyorum arkadaşlarıma durumu anlattığımda çok şaşırıyorlar
Soran+1 yıltestis ne alaka ya , ne diyorsun sen?
Soran+1 yılyaşım 23 ve sen gerçekten halden anlamayan boş yapan bir tipsin daha fazla yorum yapma lütfen
Soran+1 yılergen değilim efendim , bir ailenin bireyi olarak şikayetimi belirtmem ergenlik mi oluyor , bu durumun psikolojimi bozmasından bahsediyorum bu mu ergenlik , kimseye on yargili davranmayin bu hayatta. her neyse iyi günler tavsiyeniz için teşekkürler
Yani imkan varsa yuvadan uçmak çok daha iyi olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 579 cevap paylaştı. benimkiler de öyleler
00 YorumlaCok cikmaz bir konu aile
00 Yorumla
+1 yılBende kurtulmak istiyorum ama nasıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim evde de durum aynı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ona kötü davranıyorum.
00 Yorumla
+1 yılOlsalardı...
07 Yorumla
Soran+1 yılvefat mi ettiler?
- +1 yıl
Evet.
Soran+1 yılbasin sağolsun , peki sen nerde kalıyorsun ya da kimlerle yasiyorsun
- +1 yıl
Sağol.
Soran+1 yılEğer konuşmak istersen söyleyebilirsin.. iyi geceler dilerim 🤗
- +1 yıl
Kendimle ilgili bişeyler anlatmayı sevmiyorum. Teşekkür ederim ilgin için🌸
Soran+1 yıl⚘⚘
Git kurtar kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl
Bende de aşırı derecede var bu hayatımi mahvettin
00 Yorumla
+1 yılAynısını bende yaşıyorum
00 Yorumla
+1 yılBazı babalar çok baskıcı ya
00 Yorumla
+1 yılaynısını yasıyorum maalesef
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. Allah sabır versin
00 Yorumla
+1 yılDuzgun birini bul evlen
010 Yorumla- +1 yıl
Evlilik sorunu bitirmez daha da çoğalır ekonomik özgürlük yok çalışma yok okul yok koca eline bakmak da bir yere kadwr olur istediği zaman istediğini alamaz bu yüzden insanları evlilik yerine okuma kendi ayakları üstünde durma tarafına çekin
- +1 yıl
Bak mesela ben bir restaurantta mutfak şefiyim böyle bir kizla evlensem yanima alirim ise ekonomik özgürlüğü olur ha yanimda calismak istemezse baska şubeye alirim okumak bizim ülkemizde boş adam 4 senelik üni okumuş işsiz ya da temizlikçilik yapiyor
- +1 yıl
Böyle düşünmen güzel eşin olacak kişiye imkan sağlamak sağlamaya çalışmak ama biliyorsun her insan aynı değildir ve her insanın vereceği tepki de farklıdır evlenmek bir yol olabilir ama hayatına alacağın kişide bitiyor her şey aslında çok önemli bir karar evlilik
- +1 yıl
Evet işte sorunda o zaman karşima cikanlar genelde afedersin her halti yemiş oluyolar ben temiz saf kalpli bir kiz istiyorum ama maalesef kalmamis öyle görünen biriylede tanistim tanisinca o daha beter cikti
- +1 yıl
Bu yüzden evlilik yoluna hemen girmeyin diyorum en son düşünce o olsun daha yaşayacak görecek güzel günler olacak inşallah Rabbım nasip ederse
- +1 yıl
Sorun o ben hayattan zevkimi aldim bak evimi arabami aldim mesleğimde şefliğe çıktım beni gören herkes helal olsun diyor kendimden büyüklere eğitim veriyorum artik işten eve evden işe ama sıkıldım evlenip yuva kurup hayatimi evlencem insana adamak istiyorum
- +1 yıl
Görücü usulü düşün bide o zaman genelde görücü gidilen kişiler daha iyi çıkıyor
- +1 yıl
Ya buldularda beğenmedim benim takintilarim var işte zayif olcak ( bir kiz arkadaşim vardi balik etli koltuk alti killari filan vardi o zamandan beri kilolular ilgimi çekmiyor) sonra temiz olcak saf kalpli olcak gerisini ben hallederim
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun umarım gönlüne göre biri çıkar karşına
- +1 yıl
Ümidim yokda saol yinede
Gizli Üye(30-35)+1 yılRuh olmaya devam et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende öyleyim
00 Yorumla
+1 yılKlasik aile sendromu
00 Yorumla
+1 yılsabır
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Aile içi huzursuzluk yaşamak çok zor, bu psikolojiden nasıl kurtulurum 😔?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Evden kaçmak bir çözüm değil tam tersi büyük sorunlara yol açacak bir durumdur. Ekonomik bağımsızlığınızı sağlar, kendi hayatınızı kurarsınız o zaman gidersiniz ama kaçarak değil medenice.
Gelelim olayın diğer boyutuna:
Babanızla sakin bir durumda oturup konuşun. Onu sevdiğinizi ifade edin ve üzüldüğünüz noktaları belirtin. Ama suçlamadan ve kırmadan yapın. Benliğini hedef almayın. Hemen sonuç alamasanız da bir farkındalık oluşturmuş olursunuz. Sonrasında benzer tutumu farklı şekilde yine tekrarlarsınız. Bununla birlikte ev içinde kendinize, faaliyetlerinize odaklanırsanız bu durumu daha az yaşamış olursunuz.
yok be hocam ölelerii sevgiden anlamıyor emin olun atalarımız büssüür söz uydurmus siz birini uydurun